Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Agresīvā - laid gar ausi. Tas man atgādina, Kad meitai bija 1 mēnesis,vīramātei pateicām,ka mazā nav 3 dienas kakājusi(ēda krūti un bija omulīga) a viņa teica,ka klizma jātaisa :D nu ne tak. Mēs ar draugu pie sevis tik pasmējāmies
18.07.2016 23:55 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
vai ta ir norma, ka bebis raud ari pec esanas. Respektivi visu laiku kamer acis vala ?

Varbut atraudzinja spiezh, varbut pa maz paedis (tu baro ar kruuti?pudeli?), varbut paliek nikjiigaaks, jo miegs naak, nemaak veel isti iemigt.
vai jūsu vīrenes respektē jūsu viedokli?

Man par LIELU laimi, ne mana mamma, ome, ne vira radi nemaaca ko un ka darit ar berniem. Varbut ir kads teicis, ka jadara taa vai shadi, tad es izraadu interesi par to ko man saka, pasaku, ka ta bus japamegina, bet nekad nedaru kaa citi liek. :-)
19.07.2016 00:01 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Pagaidām aptuvenais vidējais māmiņu vecums ir 25 gadi. Bet šitā neies krastā - kad būs laiciņš, ielikšu bildi, lai var apskatīt. :-D
19.07.2016 03:43 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
AG, tieši tā, laid gar ausīm, es ar neklausos padomos, mani kaitina, ka man kaut ko diktē, esmu BKA un man nevajag priekšniekus :D
19.07.2016 07:07 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Cenšos neklausīties, bet tas tik ļoti kaitina. Brrr...:-D
19.07.2016 07:33 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Mana vīramāte nemāca. Citreiz tikai saka: "Es saviem saviem dēliem darīju tā un šitā. Bet tagad jau tā droši vien vairs nedara." :-D Citreiz, kad es saku, ka izdomāju darīt tā un tā, viņa saka: "Nu es jau gribēju tev ieteikt, bet tomēr nolēmu nejaukties" :-D. Viņa kaut kā vispār piekrīt visam, ko mēs stāstam un kā mēs darām. Brīžiem liekas, ka viņa pat varētu vairāk izteikties.
Vīra ome gan nepakautrējas pamācīt. Es parasti vai nu pasaku, kāpēc tā nevar vai saku, ka pamēģināšu.
Mana ome ir tāda, kas bieži saka, ka labāk tā, vai labāk šitā, varbūt tas jāpamēģina, varbūt šis. Parasti tās ir diezgan normālas lietas, bet, ja zinu, ka es tā nedarīšu, tad saku, lai viņa pamēģina, kad ar dēlu ir mājās (viņa pieskata puiku, kamēr es strādāju).
Ar manu mammu vispār nav problēmu. Mēs ļoti līdzīgi uztveram bērnu audzināšanas lietas.
19.07.2016 07:42 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Vatson, antibiotikas knipai beidzas pagajuso pirmdien. Bebis gan pirms, gan pec esanas blauj, it seviski, kad liek uz pleca atraugu gaidit. Kolikas vinai nav, nemierigaka ir uz vakaru,tad ik pa pusstundai mostas augsa un pie pupa. Ed un atvemj. Saprotu to ta, ka vajag mierinajumu, kas ir pups, bet reali ieksa vinai nekas nelien. Viss nak atpakal, bet edot jutas labak. Piens nevaretu trukt, tas man ir daudz...vina paed un vel varu atslaukt kadus 60 ml (kopa kadus 200 var izpmet ar pumpiti).
Dodi espumesanu , pirms tam bija antiflats. Nak purkski ara, bet dzirdu ,ka ari pa vederu burbulo. Dodu mikrofloru atjaunojoso lidzekli ari,bet krenkejas gan pirms, gan pec esanas. Sodien iedevu ari Lactrasi, it ka mierigaka. Ari atgaisoju ik pa 5min pie pupa, lai gaisu nesarijas.ta gim, arsts ieteica.
Bet arvien vairak saku skatities uz pudeli, jo taja reize, kad iedevu...bija apmierinata un neraudaja pec. Tiesam liekas, ka mans piens kaut kads...nepareizs, no kura mazajam cilvekam nevis labak, bet sliktak paliek. Svara nemas labi (800 grami pirmaja menesi), pa tris cm izaugusi,pumpas nav, tikai ta blausana.
19.07.2016 08:06 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Favim, Lactasin rezultātus nedod uzreiz, bet gan pēc nedēļas var redzēt uzlabojumus. Manam dēlam pirmie uzlabojumi ar Lactasin bija ātrākais pēc 3-4 dienām.
Mazajam puncis sāp, tāpēc pirms krūts raud un arī ēšanas laikā sāp. Uzēd, noraujas nost raud,tad nomierinās, ēd tālāk. Ir bijis tā, ka grūti nomierināt mazo,jo sāp briesmīgi. Bet kad devu Lactasin, tad palika daudz labāk.
19.07.2016 08:33 |

Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
Paldies,meitenes!
Maniem sanak 2,8 gadi starpiba. Ja sis man bija 2 ķeizars.
19.07.2016 08:52 |

Reitings 1052
Sorry, mammas, neprecīzi uzrakstīju, biju domājusi mazgāšanu pēc katras čuru pampermaiņas, ne čuras (s)
khkh, tas ārstu sveiciens tik superīgs, var redzēt, ka katrs klients īpašs, nevis konveijers (l)
martu, mana dara identiski, man jau viss kakls no viņas mīlestības izpausmes apkampieniem ir zilumains. Arī uz rokām pa kādam zilumam. Un šādi viņa kniebj gan man, gan vīram, gan manai mammai. Vēl tiek rauti mati kušķiem ārā un kosts sejā (t)
wee, es ar savai meitai mēģināju parādīt, ka sāp, ja plēš matus vai kniebj, tā maigāk parādot viņai kā tas ir, bet viņa savos 7 mēnešos vēl nesaprot, tikai smejās, ja daru viņai pretī :D
peliite21, sveiciens ar bebīti :)
Agresīvā Grūtniece, mani vīrene neuzdrošinās pamācīt, jo zina, ka es pēc dabas esmu daudz šerpāka nekā viņa un, ja būs vajadzība, atcirtīšu pamatīgi pretī :D Un ar savu mammu mums saskan viedokļi audzināšanā, ik pa laikam pakonsultējos ar viņu, kad man kas neskaidrāks.
Favim, izturību Tev un bebītim! :-/
19.07.2016 08:58 |

10 gadi
Reitings 984
Nu maneeja mazaa arii man rauj aiz matiem,un kniebj.Veel vinjai patiik ar saviem mazajiem pirkstinjiem liist manaa ausii.Kad meeginu vinjai aizraadiit,vai dariit taapat tad mazajai smiekli pa visu istabu!Un liekas,ka vinja speciaali to dara,lai veelaak pasmietos.:-D
19.07.2016 10:06 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
peliite21, uzrakstīšu tev PM ;-)
19.07.2016 10:14 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Meitenes, bernam taa nav jauztver kaa spele , savadak tas nebeigsies nekad , japarauj ir ta , lai tiesam jut un sap , lai saprot ka taa nav spele... nu katram jau tas ir individuali un neuztaisiet mani par varmaku , es savai meita nereizi neesmu pat pa dupsi situsi .... Vienkarsi , man skiet , ka berni sadi megina speleties , paraut, iekniebt un ja mes smejamies preti vai padaram to par speli , tas viss nekad nebeigsies , tikai pastiprinasies - aug bucins , aug radzini .... Mana loti atri saprata , ka darot otram sapigi bus sapigi pasai .... man aiznema kadu nedelu , lai vina beigtu kerties matos vai auskaros... 2x raudaja kaa traka un bija apvainojusies , bet es stastiju , ka man sap tiesi tapat , tad paris reizes meginaja atkal kerties , redzeja , ka es taisos darit to pasu un uzreiz palaida vala .... Meitai bija , kadi 7-9 menesi , bet tochna nebija vel 10 ......
19.07.2016 10:17 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kā jau vienmēr izkratīšu sirdi - vai jūsu vīrenes respektē jūsu viedokli?

man nav virenes :D :D
Bet principa , ja par vecakiem ... Mani kaut ka neviens nav dizi macijis vai nu musu uzskati sakrit vai mani vecaki uzskata par sliktu toni macit citus , ko viniem darit ar saviem berniem ! Bet es personigi pieturos pie taa, ka katrs vecaks savam bernam grib vislabako un dara vislabako un pareizako , tapec , kas es tada esmu , lai kadam macitu ko vinam darit ar visdargako , kas vinam ir !?
19.07.2016 10:21 |

Reitings 1256
Ebe ok gaidu :)
19.07.2016 10:25 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Mani vienmēr vīra māsa mēģina mācīt. Besī! Vienmēr runāju pretī, paskaidrojot, kapēc ir tā un tā.
19.07.2016 10:27 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
pellite, apsveicu! :) Man patīk tas 8.jūlijs, jo tajā datumā ir arī mana dzimšanas diena :)
19.07.2016 10:28 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Favim, mūsdienās par kolikām ir teorija, ka tas nav tikai no niķīga punča (respektīvi pārtikas un mikrofloras problēma). Kolikas daži ārsti sauc par zīdaiņu migrēnu. Pārāk daudz iespaidu, spilgti uzbudinājumi, skaļa mūzika, sarunas vai trokšņi (un viss kopā), utt. Padomā arī par mierīgu vidi. Vēl variants - tavs pašas stress.
Pudelē devi maisījumu? Pēc tiem bērni šķietami labāk guļ un paēduši.. Tas tikai tāpēc, ka maisījums ir smagāka pārtika, ko pārstrādāt, un mazais atlūzt, organisms pārgurst. Ja mazais ņemas svarā labi, tātad viņam pietiek ar tavu pienu.
Cik ilgi mazulis zīž? Sākumā piens ir šķidrāks, liesāks, ar vairāk cukura. Beigās piens treknāks, ilgāk/lēnāk zīžas, bet satur vielu, kas palīdz šķelt visu to cukuru, kas saņemts zīšanas sākumā. Ja treknpienu nesaņem vai saņem par maz, tad puncis bēbim vairāk sāp, jo ir problēmas ar šo cukuru šķelšanu zarnās.
19.07.2016 12:46 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Manai omei tagad topā jautāt vai bērniņu nevajag piebarot, jo vai tad no tā piena vispār var paēst un vai tad nu man viņš vispār pietiek. Bebim 2 mēn. (t)
19.07.2016 13:26 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Mereda, pudele devu maisijumu. Un berns ziz videji 10..15min. Pirmo pienu atslaucu mazliet, lai nenak ar struklu un ari del ta cukura.
19.07.2016 13:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits