Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
paranoid, es arī gribēju ģimenes palātu, bet tobrīd nebija brīvas un arī nākamajās dienās es tur netiku (es gāju jautāt un teicu, lai man pasaka, ja atbrīvojas).
09.07.2016 21:39 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Man liekas, ka tāda sešvietīga Stradiņos ir tikai viena vienīga (bet nezinu droši). Cik lasīts, tādā gadās tikt, ja nodaļa ir konkrēti pārpildīta. Pārējās palātas pa vienam vai diviem (neatceros, vai bija arī trīsvietīgās). Ar Stradiņiem vispār ir tā - uz turieni nebrauc pēc komforta. Brauc vecmāšu, ārstu, intensīvās terapijas nodaļas dēļ. Ja to pieņem, tad nebūs par ko sūdzēties. Ir kas arī dzemdē palātā, jo dzemdību zāles nav brīvas, bet saņem to aprūpi, ko gribējusi.
09.07.2016 21:41 |

Reitings 1512
Es biju 4-vietīgā palātā un, piemēram, nakts mani dzina stresā, jo es uztraucos, ka mans mazais pamodinās citus vai arī ka citi pamodinās manējo. Tā jau viss jauns, a te vēl jāuztraucas, kā citiem netraucēt. Es pēc dabas neesmu komunikabla, tāpēc man šī piespiedu uzturēšanās daudzvietīgajā palātā bija nepatīkama pieredze.
09.07.2016 21:47 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
paranoid - reāli tikt tajā 6vietīgajā palātā ir tikai tad, ja esi vēl grūtniece nevis jau piedzemdējusi. tā ir grūtnieču palāta un viņām ir arī sava vecmāte, tā kā nav kā tu te īsti saki. pati biju tajā grūtnieču palātā dēļ stimulētām dzemdībām, kad sākās kontrakcijas, mani uzreiz pārlika pēcdzemdību palātā. bet jā, dzemdību zāļu trūkums tur ir, jo sabrauc daudz dzemdētājas un man stāstīja, ka man paveicās, ka tiku uz zāli, citas dzemdēja turpat palātā.
bet man Stradiņos dikti patika dzemdēt, bija forša ārste (ne vecmāte, jo viņas visas bija aizņemtas citās dzemdībās, kurās bija komplikācijas) - Elīna Bērziņa, superduper forša sieviete, ar viņu arī mans draugs jutās ērti un viņa maksimāli daudz iesaistīja draugu arī pašā dzemdību procesā. tā kā es nezinu kāpēc citām Stradiņi tik ļoti nepatīk, man patika.
09.07.2016 21:54 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Es laikam nojūgtos ar kādu vel palātā, mums bija ğimenes palāta. Man jau viņu pierezervēja uz aptuveno dzemdību datumu līgumvecmāte . Jo ne vienmēr ğim. palātas brīvas. Ja godīgi es pat nezināju,ka viņas tā dara.
09.07.2016 22:33 |

Reitings 1512
Kā var "pierezervēt", ja nekad nezin, kad tieši sāksies dzemdības? Es dzemdēju precīzi 2 nedēļas pēc mātes pasē ierakstītā datuma, nevar taču būt, ka 2 nedēļas turētu brīvu istabu, ja kāda vecmāte man to būtu pierezervējusi iepriekš?!
09.07.2016 22:38 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Neprecīzi izteicos, atvainojos. Man bija nolikts datums 03.03. un 01.03. pateica,ka jāiet rītdien uz ierosināšanu un tāpat nevar zināt,cik ilgi tad tur viss notiks, kamēr vajadzēs ģimenes palātu un tajā 01.03. vecmāte zvanīja un nosauca manu uzvārdu un pieteica ģimenes palātu uz tuvākajām dienām, kaut kā tā.. precīzi neatminu.
09.07.2016 22:50 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Mana tante, kurai bija plānots ķeizars pāris dienas pēc manām dzemdībām, ar smiekliem atceras dienas Stradiņos. Viņa gan jau bija sen izlēmusi par labu tai iestādei, jo tur bija viņas ārsts un nevienu citu negribēja. Esot bijuši antisanitāri apstākļi, dušā jāiet ar čībām, jo netīrs viss. Viņas vīram atnesa rasladušku, 3.dienā vairs neesot varējis pakustēties. :-D
Sesilla man bija Aija Ziemele, bet cik esmu dzirdējusi - visas vecmātes foršas, īpaši Diāna. Kad ierados, ierādīja man manu palātu, kur arī varēju vārtīties kontrakciju laikā, atļāva arī gaiteņos pa sienām rāpot, ja gribējās. Kad vēlējos, teica, ka varam doties uz ūdens dzemdību zāli. Sajūta bija tāda, it kā viss process notiek tā, lai justos pēc iespējas komfortablāk un mājīgāk. Dienā vidēji ir 1-2 dzemdētājas, tāpēc sajūta, ka viss personāls pieder man vienai. :-D Man gan klāt bija tikai vecmāte, jo nebija vajadzības pēc kāda cita. Jutos kā mājās. (l)
09.07.2016 22:51 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Pāris lapas atpakaļ te bija diskusija par hemoroīdiem. Meitenes dalījās pieredzē, kā tika vaļā, bet man jautājums- jums viņi neatgriežas? Vienreiz veiksmīgi tikāt vaļā un viss??
10.07.2016 10:08 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Stradini butu pedeja vieta, kur dzemdetu. Tad jau labak vartrume.

Oho (t) Nav par skaļu teikts? Mana meita dzima Stradiņos, labāku personālu neatrast un mana vecmāte vispār bija super! Labāku pat iedomāties nevaru. Jā, ok, nav tur tādas ērtības kā citur, ģimenes palātas grūti dabūt, dušas kopējās, bet nu to visu atsver personāls un attieksme.
10.07.2016 10:31 |

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
AG, tos kalkulatorus arī esmu izgājusi krustu šķērsu cauri, ja vecāku pabalstu aprēķina par to pašu periodu, kā maternitātes pabalstu, tad ļoti labi, bet ja tur termiņi mainās, tad bēdīgāk, jo man katru mēnesi mainīga alga, kas var pamatīgi izmainīt vecāku pabalsta izmaksas. :'-(
Varbūt kāda var paskatīties savos dokumentos kā tur īsti ir, zinu, ka neko vairs nevaru mainīt un ietekmēt, bet interese tāpat ir (t)
Varbūt kāda ir dzemdējusi Bulduros, kā tur ar attieksmi? Ir dzirdētas labas atsauksmes.
10.07.2016 10:53 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Ja neesi pašnodarbinātā,
tad vecāku pabalstu aprēķina : "par 12 mēnešu periodu, kas beidzies divus mēnešus pirms mēneša, no kura tiek piešķirts pabalsts:"
Savukārt maternitātes pabalstu: "12 kalendāro mēnešu periodu, kas beidzas divus mēnešus pirms tā mēneša, kurā sākas darbnespējas lapa sakarā ar grūtniecību."
Tāpat vecāku pabalstu piešķir pēc maternitātes pabalsta. Maternitātes pabalstu nerēķina iekšā, jo no tā nemaksā to sociālo nodokli. Salīdzinoši maternitātes pabalstam man bija par 4 eur dienā vairāk kā vecāku pabalstam.
Būtībā formula neatšķiras. Tas swedbank kalkulators ir diezgan precīzs.
10.07.2016 11:07 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Klau, meitenes..mazā ir noķērusi nejauku klepu un iesnas. Kā tiksim šodien mājās, tā ar iesnām cīnīsimies ar jūras ūdentiņu un rinomēru, bet ko darīt ar klepu? (t)
10.07.2016 11:10 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Tā. Man katru mēnesi arī bija savādāks cipars kontā. Un vēl Mikrouzņēmums kurš arī kādu algu man maksāja. Respektīvi skatās pēc sociālajām iemaksām. Par kādu periodu es domāju, ka zini, ja esi visu izpētījusi. Un kādas sociālās iemaksas ir veiktas, vari pati apskatīties portālā Latvija.lv. Lai es pati zinātu savus pabalsta apmērus gāju un meklēju latvija.lv.Tad visus ciparus saskatīju un izdalīju ar 12. Tad gāju iekš aprekini.lv un tur ierakstīju to ciparu un man parādīja katra mēneša prognozējamās naudas summas. +/- bija diezgan tuvu aprēķinājusi sev.
10.07.2016 11:13 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Unique, nereti ir tā ka maziņiem klepus var būt deļ iesnām, jo tek kakliņā un kairina, tiksat galā ar iesnām domāju ka beigsies arī klepus..
Mums bija tā ka klepus pastiprinājās tieši naktī, jo guļot taisni horizontāli tecēja iesnas tieši kaklā un kairināj tad celām mazliet uz augšu galvgali un tad bija labāk..
Bet nu es arī braucu ar mazo uz bērnu slimnīcu vienreiz lai paklausās vai nav kaut kas dziļāk un no tā klepus.. bet nē viss ok..
Devām vēl kumelīšu tēju dzert, pilinājām delufen vai vibrocil un laikam vairāk neko tādu.. saku beidzās iesnas beidzās klepus..
Bet iesnas kā likums esot 10 dienas..
10.07.2016 11:28 |

Reitings 1056
Klepus manai nav bijis, bet, kad bija iesnas, tad pilināju jūras ūdeni un uz nakti vibrocil pilienus, ātri iesnas beidzās. Un vēl iesaku pie gultiņas nolikt šķīvi ar sagrieztiem ķiplokiem, tas arī atvieglo elpošanu.
Klepu gan labāk, lai izklausa ģimenes ārsts, vai nav kaut kur dziļāk.
10.07.2016 11:32 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Starpcitu to man vairāki dakteri teica, ka ja ir iesnas un nav galīgi traki tad esot labāk humeru vai delufen vai vibrocil iepilināt un lai punķi paši iztek ārā nevis līst degunā ar rhinomer..
10.07.2016 11:33 |

Reitings 1056
Starpcitu to man vairāki dakteri teica, ka ja ir iesnas un nav galīgi traki tad esot labāk humeru vai delufen vai vibrocil iepilināt un lai punķi paši iztek ārā nevis līst degunā ar rhinomer..

++++++
10.07.2016 11:38 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Jā, unique, visticamāk tad nav klepus, lai gan var likties, ka ir...
Jūras ūdens un uz nakti var pilienu kādu, es ar dodu vibrocil, kaut it kā tik no 1 gada var.
Un vēl smērēju uz pecinam un krūtīm sildošo smēru.
10.07.2016 11:45 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums ir humer. Ok, tad mēģināšu bez rinomērs. Paldies! :)
Klepus viņai ir pirmo dienu, tāds sauss liekas..tieši pie vecvecākiem aizbraucām. Mājās dakterēsimies.
10.07.2016 11:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits