Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Dienvida, man skiet , ka vecaki ir tie , kas iemaca bernam , gan speleties, gan ka attiekties pret apkartejiem un pec gada berns sis prasmes pielieto attieciba uz citiem .... es ar meitu daudz spelejos lidz gada vecumam, tagad jau sen vina spelejas patstavigi , protams es citreiz kopa ar vinu celu princesem pilis , bet tapec , lai paraditu, ka to var darit dazados veidos .....

meitu spradzeju reti , bet mes ari velu parsedamies uz sporta dalu un tadas lietas , ka celsanos ratos kajas , es apgriezu sakne un vinai vairs prata nav nacis taa darit ... lidzigi bija ar kaski veikala , kuru iemacijas no manas draudzenes berniem , kuri skrien pa veikalu un brec , grabj lietas no plauktiem , nacas skaidrot , ka vina ir labi audzinata meitene un sada veida vienigais ko var panakt ir palikt gan bez vakarinam ( jo no ka mes gatavosim ? ) , gan kinder olas u.c ektram , jo nedomajot izvedu bernu ara no veikala un gajam majas ....
viss vairs nekas tads nav atkartojies
02.07.2016 11:37 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kad mana bija jau sporta dala , es tiesi otradi planoju , lai gulj majas un ara negulj ...... :-)
02.07.2016 11:40 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Agresīvā Grūtniece, pie katra knosiena tieshaam nav jaaskrien, paknosiisies, izknosiisies un sapnos taalaak. Ja beebis ir paeedis un pampis tiirs, tad pa lielam vinjam probleemu nevajadzeetu buut.
Es meedzu uzlikt fonaa kaadu troksi saakot ar veljas mashiinu un beidzot ar putnu dziesmaam, tas ljoti paliidz beebi izklaideet un mazina visu to knosiishanos un iideeshanu. Mamma tomeer arii ir tikai cilveeks un vajag briidi atpuutai un citaam lietaam.
02.07.2016 11:47 |

10 gadi
Reitings 984
Reģ: 29.01.2009
Cik tomeer dazhaadi ir pashi beerninji.Mana peka jau kopsh dzimshanas nav roku beerns,vinju arii tagad ir iespeejams mieriigi panemt rokaas,kad vajag eest.Meita,labprataak,speelejas ar mums guljot uz diivaana vai griidas.Lien mums paari,peeta keedites un auskarus,dara to loti uzmaniigi.Vieniigais nikis vinjai tagad ir,kad gulj maneezhaa-nepatiik,kad atstaaj vienu istabaa..Bet ja vinju palaizh pa griidu,tad mieriigi uzvedas viena un jau censhas raapot man pakalj uz virtuvi vai tualeti,bet sanaak nokert vinju koridorii.(l)
Mana meitinja arii ir ljoti komunikabla,nav nevienu reizi raudaajusi,kad ierauga sveshu cilveeku vai ja vinju kaads cits panem rokaas.Tur es uzskatu,ka ir mans un viira nopelns.Mees jau kopsh 2 nedeelju vecuma ar vinju braukaajam pa ciemiem,ljauju visiem vinju panemt rokaas un parunaaties,tapec domaaju,ka no taa vinja nebaidaas no citiem cilveekiem.

Meitenes,kaa jums bebiishi tagad eed?Maneeja labi ja 4 reizes diennaktii paeed.Pat nechiikst ka grib eest,pa dienu var paiet liidz pat 6 stundaam un tad,bez maz vai ar varu baroju.Dzert gan vinja man dzer labi.Piebildiishu,ka mazajai ir 6,5 meeneshi.
02.07.2016 11:50 |

Reitings 3925
roniitis, manupraat ir okei edienreizhu skaits, ja berns jutas paedis. Man arii berni eed retaak un mazaak naktii celjas; dienaa var buut pat divi 6 stundu intervaali starp edienreizem.
02.07.2016 11:54 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Vatsons Pāris lapas iepriekš īsumā pastāstīju, ka neņemu bērnu rokās pie katra raudiena. Ja raud tā kārtīgi, parunājos, padziedu, paglaudu. Ja jau redzu, ka nebūs miers, tad gan samīļoju. Vakar, piemēram, atstāju viņu vienu bez jebkādas klātbūtnes. Tā nu viņa savā nodabā vēroja apkārtni vismaz 30 minūtes, neprotestēja vispār. Vakar viņa bija nomodā ļoti ilgi, rezultātā pa nakti vispār necēlās, nobrīnījos kā tāds maziņš tik ilgi var būt nomodā.
02.07.2016 12:15 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
roniitis, mana vienaudze gan ēd stipri vairāk :) 3-3.5 h viņa var izturēt un tad viss, tad čīkst un kā iedodu rokās pudeli, tā ēd kā traka. Dienā sanāk kādas 6 ēdienreizes. Pārsvarā maisījums, piebarojumu tikai nesen sākām (dēļ alerģijām tik vēlu) un iet lēni uz priekšu, nav pagaidām interese apēst 1x dienā vairāk par pāris karotītēm dārzeņu. Tiesa gan ne visas 6 reizes mazā izēd pudeli, nereti paliek pāri. Ūdeni ar pagaidām visai slinki dzer, bet nu es piedāvāju vairākas reizes dienā. Šodien, karstajā laikā, knapi 100 ml pa dienu izdzēra :-|
02.07.2016 22:33 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Rowan, var jau būt, es vairāk no savas mazmēnešnieka pieredzes, tāpēc mani droši var labot ;-)
03.07.2016 10:49 |

10 gadi
Reitings 4337
Reģ: 03.08.2009
Mana mamma, lai gan pati mīloša, mudina mani neskriet pie bērniņa pie katra kliedziena un vakar izteicās, ka meitiņa man no tiem bērniņiem, kuri nemāk paši sev kavēt laiku.

Jā, nu šis ir traki. Kāda laika kavēšana sev pašam, kad bērns ir ZĪDAINIS. Nez, es atbalstu to, ka mazulītis ir jāmīļo tik cik viņš prasa, un viņu nevar izlutināt. Protams, ka mazulīts ilgi viens pats nedzīvosies, lai kā mums arī negribētos. Augs lielāks, tad jau būs kustīgāks un būs interesanti viņam. Tas, ka mammu vajag fonā gandrīz vienmēr, tas jau skaidrs. Es kaut kā neatbalstu to, ka bērnu ņem rokās tikai tad, kad viņš jau reāli bļauj. Tad jau ir par vēlu.
03.07.2016 11:04 |

Reitings 2350
Vakar bijām uz dzimšanas dienas ballīti, atstāju beibi ratos pie loga, iegāju lapenē un redzēju kā mazā apaļām acīm vēroja apkārtni un jutās labi. Piegāja gaviļnieces vecmāmiņa un sāka kratīt ratus un it kā mēģināt iemidzināt. Apstulbu - kāpēc par katru vari jācenšas bēbis iemidzināt, ja viņa taču neraudāja un jutās labi, nav taču dārzenis, kam tikai jāguļ. Varat nepiekrist, bet neuzskatu, ka jābāžas bēbim acīs, ja viņa to uzmanību nepieprasa.
Tāpat gaviļniece savā nodabā spēlējās ar mantām, bet tā pati vecā mamma raustīja un visu laiku teica: "nāču pie omes". Nav jātraucē bērns tādā brīdī. Un brīdī, kad mana bēbenīte sabijās noskaļa trokšņa un sāka raudāt, centās man ieskaidrot, ka viņa vēl nedzird. Riebjas tādi know-it-all cilvēki. Viss, pilnā sirds izlikta. :-D
03.07.2016 11:23 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Agresīvā Grūtniece, brīnos kā tu neeksplodēji... ja man būtu bērns nolikts kaut kur blakām un censtos ar viņu kāds cits svešāks cilvēks kaut ko kas nav nepieciešams, midzināt, barot utt es tiešām pateiktu ka tā darīt nevajag un ka es tomēr labāk zinu ko mans bērns grib un kā jūtās!
Pa nu jau gandrīz 11 mēnešiem tiik daudz padomdevēju man ir nelietderīgu bijis, kuri bāž savu degunu kur nevajag ka es šādas lietas uztveru jūtīgi un nu jau pat sāku diezgan asi atbildēt!
03.07.2016 16:16 |

Reitings 2350
Vienkārši piegāju un nosvērti pateicu, ka bērniņam nav nepieciešams tikai gulēt, bet arī iepazīt pasauli, un kratīt ratus nav nepieciešams. Kaut gan iekšā viss vārījās un biju neizpratnē. Es saprotu, ka esmu jauna, man ir pirmais bērns un daudz ko vēl neesmu piedzīvojusi, bet es esmu ar bērniņu diendienā: kāpēc citi iedomājas, ka pie katra pīkstiena zin ko mans bērniņš grib. :-)
03.07.2016 16:41 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Meitenes, kad bērnam var sākt dot ceptu ēdienu?
03.07.2016 16:43 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
AG
Neuztraucies, man ir tāpat. Vienīgie, kas respektē un pirms dara, vienmēr man pajautā vai var, vai vajag, ir vīra mamma un ome, kas ir patīkami, ka respektē un nedara uz savu galvu kaut ko ar manu bērnu.
Bet no visiem citiem pazīstamiem/radiem vai svešiem esmu tik daudz ”ieteikumus” dzirdējusi, ka vēmiens nāk. Sākumā vēl baigi ņēmu pie sirds, bet tagad man ir vienalga. Es vairs neesmu pieklājīga, ja nesaprot ar pirmo reizi un mēģina atkārtot un ignorēt manis teikto, es atbildu rupji bez jebkādas jušanas, ka būtu nepieklājīga. Vismaz tad saprot uzreiz.
03.07.2016 18:46 |

Reitings 1396
Leo_leo droši vien, ka jo vēlāk jo labāk, bet es jau esmu mazajam paspējusi iedot ceptu ēdienu, jo pārlieku izrādija interesi par saturu manā šķīvī (biezpiena plācenīši cepti burtiski pilienā eļļas) nu tā ka līdz asarām tad nu iedevu mazliet pagaršot!

Lai gan man tas ceptais tāds nosacīts piemēram lasi cepju folijā ar garšvielām un iedodu mazajam arī!
Bail jau te rakstīt ko man bērns ir pagaršojis, parasti uzrodās bez jautāšanas 101 padomdevējs un diezgan agresīvā formā izsakās kādēļ to nedrīkst dot! :-D

Man vispār nepatīk eļļā praktiski izvārīti ēdieni līdz ar to es cepju piemēram plānās pankūkas vispār bez eļļas un panna to atļauj, nepiedeg!

Es vairāk dodot mazajam uztraucos vai nav baigākajā eļļā cepts, kādā eļļā cepts un primārais kas tas ir ceptais!
03.07.2016 18:56 |

Reitings 1396
Man vispār ieteica viena mamma pievienot gan sautējot mazajam kaut ko gan cept dabīgajā Gī sviestā, kurš esot nu baigi veselīgs..
Zinu, ka Krišnu centrā viņu var iegādāties un maksā diezgan, tadēļ varbūt kāda mamma padalīsies ar info kā tur ir īsti tiešām ir vērts pirkt?
03.07.2016 19:01 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Mana arī sākusi prasīt lielu uzmanību, kā eju prom tā kliedz, neraud bet kliedz, kādam jābūt visu laiku blakus. Agrāk tā nebija, izņemot 1 mēnesi.
Tad nu mēs uz maiņām, tad es pasēšu, tad tētis :-D.
03.07.2016 19:02 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Es Gī sviestu esmu redzējusi arī lielajos Rimi. Tauki paliek tauki. Augu tauki būs veselīgāki kā dzīvnieku izcelsmes.
03.07.2016 19:11 |

Reitings 1396
Nu manas iecienītākās eļļas gatavojot mums trijiem ir oliveļļa vai rapšu eļļa.. un tad man ieteica to Gī sviestu bet nu jā nezinu..
03.07.2016 19:15 |

Reitings 3925
Saule22, gī sviestam ir specifisks aromāts, ne katrā ēdienā tas der. Tas būtība ir tas pats sviests tikai atbrīvots no parasta sviesta sastāva esošā ūdens . Kā jau piena produkts tas satur piesātinātas taukskābes, lidz ar to pie katra ēdienu ēna nevajadzetu likt. Cept gī sviesta neiesaku prieks berna, jo šie tauki nav tik karstumizturīgī kà piemēram saulespuķu vai rapšu eļļas un to par karsējot rodas kancerogeni savienojumi. Visdrošākās cepšanai, viskarstumizturigakas ir rapšu un saulespuķu eļļas.
Gī sviesta ūberveselīgums ir vēdistu māņi bez zinātniska pamatojuma. Var protams to lietot bet vai nebutu jēdzīgāk lietot svaigu, eko sviestu no Latvijas zemniekiem nevis rafinētu sviestu ar bezgalīgu derīguma terminu no hinduistu pagraba?
03.07.2016 19:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)