Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Favel, es sen dodu asākus ēdienus, ja viņai garšo, tad lai ēd. Īsti radināšana, manuprāt, nemaz nenotika, jo viņa vienkārši garšoja to, ko ēdām mēs. Cik atceros, pirmie asie ēdieni, kas viņā raisīja interesi, bija ķirbju krēmzupa ar kokosriekstu pienu (kur pamatā ir padaudz čili, ingvera un ķiploka) un puķkāpostu karijs (tas pats pamatā). Tagad ļoti garšo čili mērcīte, bet tā kā pati netaisu un piemājas veikalos labas kvalitātes nevar dabūt, tad ēdam reti.
12.10.2015 17:25 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ok, carrie un Salomē, paldies, ka padalījāties ar saviem piemēriem. Man pašai vienkārši jau ilgāku laiku tā pēkšņi prasās ēst ko pikantu un asu. Netaisu gan tik spēcīgu, cik gribētos, bet lai meita neiebilstu pret pikantumu. Pagaidām ēd un nesūdzas. Varbūt tā 1/4 indieša gēna beidzot ēdiena ziņā būs apmierināta, jo mēdz paprasīt papildus porcijai vēl dažas karotes, īpaši, ja ir pievienots čilli :D iepriekš viņa man ne īpaši daudz ēda. :)
12.10.2015 17:53 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Labrìt,meitenes!

Man mazais pa punci àràs kà traks! Un visu dienu. Agràk tà nrbija - buja sava veida režìms jau,kad aktìvi rosàs pa punci,bet kopš svètdienas...uz abàm pusèm kàjas,rokas pa gaisu. 29.nedèļa.
Mazais vienkārśi paliek aktìvàks vai ir pamats satraukumam,ka kaut kas nav labi? :-/ zinu,neesat àrstes,bet varbùt kàda jau ir bijusi pie doka ar śàdu jautàjumu.
Nàkam ned.vizìte pie àrstes.

P.s. jautàju,jo ir labvèļi - sabiedèja par nabassaiti ap kaklu,skàbekļa trùkumu. Tagad dikti satraucos.. :'-(
13.10.2015 08:49 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
nē, aplikācijai, lai darbotos, internetu nevajag. Un vispār tā nepatērē nekādus resursus, jo viņa tikai zvana, tev nav jāpaceļ nemaz telefons.

Ai, es te biju izdomājusi vienu versiju par negulēšanu, bet laikam nebūs. Un vispār tad tas būtu tikai pāris reizes, nevis katru nakti. Man, piem., pašai ļoti nepatīk gulēt uz muguras un kad rokas gar sāniem, jo ļoti bieži pamostos no tā, ka tāda spiedīga sajūta uz krūtīm... nu nevar aprakstīt. Iedomājos, ka varbūt tavam bērniņam tā pat, bet nu nē. Bet, manuprāt, ir jābūt kādam iemeslam negulēšanai, jo īsti normāli tas nav. Jā, var gulēt nemierīgi, knosīties, grozīties, bet katru nakti celties ar kliedzieniem.., nu nez.
13.10.2015 08:55 |

Reitings 8272
Maneja pele ed no 10 men jau ar mums.putru vrb ed risu putru reizi menesi.bet ta putras negarso,no rotiem ed ar mums maizites (Tiesa gan,parsvara bez maizes) vai ari darzenu placenisus ar/bez biezpiena.tas ir vienigais veids,kaa vina ed biezpienu.kkur reizi nedela omleti. Pusdienas ed ar mums.tikai vinz katru dienu edis ko citu.par to gan man baigi japiedoma.vakarinas biezi tas pats vai kada pamainita variacija,kas pusdienas. Pa retam starpa uzed abolu vai lakto ar kadu garsu.zel,ka citi.augli negarso. Vsp vina daidz ko need no ta,kas butu berniem jaaeed. Aa dazreiz iedodam lasenu. Tas ir vienigais karums,kas garso
13.10.2015 09:25 |

Reitings 8272
Baigi smiekligi bij tas,ka ta meitukam negarso ne auzu parslu putra,ne biezpiens,bet iecepu placenisos un eda ar visgardako muti.man vsp biezi jagudro kadi kulinarie brinumi.it seviski brokastis. Aa un vinai dikti garso marinets gurkis.parasts toties,nee
13.10.2015 09:28 |

Reitings 8272
Padalietiess ar lecu placenisu receptem!!

Robitei-ja berns celas augsa katru nakti kliegdams,tie ir tie saucamie nakts murgi.tas nav ari parak labi.bet arsts jums izrakstitu stipras zales droshi vien.palasi par sho temu vairak googlee
13.10.2015 09:46 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Mums ar ēšanu iet smagi. Meita tagad ap gada vecumu atsakās ēst pieaugušo ēdienu, kuru iepriekš ēda ar pilnu muti. Ēd bizpienu, jogurtu, tvaicētus dārzeņus ar gaļu. No augļiem, olām atsakās kategoriski. Retu reizi var iedabūt kādu zupiņu vai 2 karotes sautējuma. Problēmas rada glutēna alerģija un zobu trūkums, viss ir jāspiež smalkos gabaliņos. Pati negrauž ne gurķi, ne burkānu, ne ko citu. Daudz ēd putras un piena maisījumu.
13.10.2015 09:52 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Ap gadu ēd ar mums. Jāsāk mācīt ēst ar karoti :D Īsti nesaprotu, kā lai iemāca!
13.10.2015 10:03 |

Reitings 8272
Manai ari jamacas pashai est,bet mums ir problema.vina vispar nesezh miera.ed ari gandriz vienmer tikai kajas stavot,blakus man vai viram. Uz poda vispar nevar nosedinat.nu par to es vel nesatraucos,bet nu par to eshanu gan. Vina klepi var nosedet 2 min.barosanas kreslina vispar nesezh
13.10.2015 10:34 |

Reitings 1814
Manējā pat nebija jāmāca ēst ar karoti. Vnk pati izrāva karoti man no rokas un sāka viņu mercēt šķīvi, pēc tam likt mutē. ( tik citreiz otro galu :D )
Bet tā ķēpa pēc tam ....... :o
13.10.2015 10:46 |

Reitings 5625
Brunette9, katram savas problēmas :-D
Vakar 38/39 nedēļā uzzināju, ka manam bēbim ar1x aptinusies nabassaite, protams, asaras pa gaisu, bet daktere teica:

1. Galvenais, ka ārsts to dzemdībās zinās;
2. Tā esot katram 2trajam bērnam;
3. Varu satraukties/varu nesatraukties, bet ITIN neko es tur nevaru padarīt...

Tad nu, protams, priecīga neesmu un tie punkti nav mierinājums, bet - cenšos nesatraukties, jo tā jau arī ir - neko padarīt nevar, diemžēl :'-(

Tavā ga'dijumā domāju, ka tev vnk ir aktīvākais periods bēbim! :-)
Tas tak labi, ka kustās, slikti, ka nekustās! Man tagad arī tā kustēšanās savādāka, tāda kā retāka, jo man jau viņš liels un domāju, ka nav vietas un to trakumu nejūtu tik ļoti, kā bija tad, kad viņš varēja rotēt visvisādi! :-)

ko ar visu gribēju teikt - nestreso pirms laika, bēbis kustās, viss notiek!!! :-)
Un ja arī streso - tur tāpat neko nevari padarīt! :-P

Un labāk nestreso, jo tas, ko tu esi izdomājusi, nav nekāda pamata!
13.10.2015 10:49 |

Reitings 5625
Manam 1,4, karote ēdienreizēs rokās jau ir vismaz mēnesi katru dienu, jo tad viņš arī ļauj barot un labāk ēd, bet pašam tā arī līdz galam nesanāk... Nezinu, cik ilgā laikā iemācās... Liekas, ka vajadzētu jau!
13.10.2015 10:51 |

10 gadi
Reitings 1546
Manējais kā Lollipop♡ meita - slikti ēd! Līdz 11 mēnešiem ēda visu ko devu, tagad ēd pašvaki, tikai putras, maisījumu un biezpienu ar jogurtu! :( Šad tad izdodas iemānīt kādu dārzeņu biezeņa porciju! Augļus ēd - ābolus, banānus, bumbierus, šad tad maizi! Bet saldu cenšos nedot, gribu vairāk pieradināt pie dārzeņiem, gaļas! No kopējā katla negrib ēst, arī pat pagaršot nepatīk!... Nu izmēģinājusi visu, ja dodu ko jaunu - viebjas, spļauj ārā... Nezinu! Gribas dažādot to ēdienkarti, bet nesanāk, citas dienas ir tā, ko izvāru, to pati apēdu! :D
13.10.2015 10:52 |

Reitings 8272
Robitei-nezinu,kaa ir labak-zinat par to nabassaiti vai nee.manajai usg nebija aptinusies,bet dzmedibas bija 3reiz ap kaklu.labi,ka arste uzreiz pamanija un atri iztina beebi.atceros,kaa gaidiju raudas,pateica,ka nabassaite,bet iztinusi.es shoketa,bet labi,ka tulit iebrecas.viss bija labi.berns nesmaka
13.10.2015 11:05 |

Reitings 810
Par to ēšanu pašiem - manējie ap 1g6m līdz 1g8m iemācījās tiešām normāli paši ēst un uz 2g jau varēja arī zupu ēst un neliet sev virsū. Un iemācīties var tikai darot, tāpēc jādod tā karote vai dakša rokā (ar dakšu vispār ērtāk sākt) un jāļauj darboties, neskatoties uz to, ka vairāk būs uz vēdera kā puncī.
13.10.2015 11:11 |

Reitings 5625
Nu labi ir tas, ka ārsti to zinās, ja dzemdību laikā kas būs ar toņiem un zinās, kā reaģēt!
13.10.2015 11:14 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es skatos, ka daudziem bērniem ap gadu ir neēšanas perjods ... vispār es par ēšanu nekad nesatraucos , nedomāju , ka bērns var brīvi pēc paša gribas nomirt bada nāvē :D

Mana jau no gada ēd ar karoti un visu to pašu ko mēs, tikai putras vāru uz nakti, citreiz, ne es ne vīrs tādas lietas neēdam ... Tāpat uzkstau, ka ja gribēs ēst ēdīs to ko dod , sapāta robežās protams ...

par asākiem ēdieniem, dodu no sava šķīvja ja grib , problēmu nav , tikai viņai reti , kas garšo izņemot chorizo desu ar medu (l)
13.10.2015 13:40 |

10 gadi
Reitings 1546
Tad kad mēnesi no vietas izvārītais/nopirktais dārzeņu biezenis ar gaļu visās variācijās tiek spļauts ārā tad gan man gribas uztraukties! :D Ok salds iet iekšā - maisījums, putra, augļi, jogurts, deserts - bet es nevaru tikai ar saldu barot! (e) Mani uztrauc, ka nav intereses vispār pamēģināt to, ko mēs ēdam!!!
13.10.2015 14:55 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu es esmu diezgan nepiekāpīga šajā jautājumā , tākā pati neesmu saldumu mīle , tad jautājumus risinu tā, ka vai nu ēd to ko dod un pēc tam saldo vai neēd nemaz , es esmu pieaudzis cilvēks un nelēkāšu pakaļ bērna iegribām , pēc traka skrējiena pa āru , viņa pat aizmirst, ka viņai negaršo paprika , nu nav bads nekāds brālis ....
13.10.2015 15:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits