Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Aijaijaaa, nevedu , šo pasākumu atlieku uz pēc iespējas vēlāku laiku , respetīvi potēšu tikai tad kad sāk iet dārziņā ...
07.10.2015 14:10 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Manam dēlam viena zīlīte ir lielāka par otru. Uz aci to redzēt nevar, acu ārste arī skatījās ar to radaru un tad pateica. Bijām kontroles vizītē uz pusotru gadu, nekas nebija mainījies, redzi tas neietekmējot, tagad jāiet uz 3 gadiem. Daktere teica, ka tā vienkārši esot un viss, vairs par to neesot jādomā :-D
07.10.2015 14:12 |

10 gadi
Reitings 1542
Reģ: 29.01.2009
Domāju pagaidīt un pēc kāda 1/2 gada aizvest pie citas dakteres. Man vairāk uzsita cemmi tas, ka atteicās ticēt par šaurajām zīlītēm, un bija jājūtas vainīgai, ka tagad nevar pārbaudīt redzi ar smalko aparātu. Bet nu ir viņas šauras, kā mazi punktiņi ikdienā, bet tādi nu tai dzimtā ir... Jums pie zobārsta ar sīkos lika vest? Tur nu gan nevedīšu, vedīšu tikai uz 2-3 gadiem!

Mūsu daktere nosūtījumus nedod, paši pierakstamies un ejam, tikai pasaka kur jāiet!
07.10.2015 14:13 |

Reitings 8407
Es nevedu pie zobārsta, arī ne uz dārziņu, tas nav reāli izdarāms ar manu bērnu, tad pagaidīšu vēl kādu laiku.
07.10.2015 14:15 |

10 gadi
Reitings 1542
NU par to acs zīlīti jau biju nomierinājusies,neviens cits ar to nepamana, tikai es... bet ar ieraudzīja man to draugs un pateica, tā pat pati nepiefiksēju! :D
07.10.2015 14:15 |

Reitings 2715
Es jau te rasktīju, ka mēs gājām pie acu ārstes I. Priedes Šarlote poliklīnikā. Man likās ok. Pie acu ārsta gājām ar šimenes ārstes nosūtījumu.

Liliii, es īstenībā domāju, ka manu bērnu pie zobārsta aizvest arī būs nereāli :-D , bet viņam nodrupa priekšzobs (es jau rakstīju), tāpēc gribu, lai apskatās, vai viss ok. Varbūt, ka tiešām kaut kur atsitis bija (tikai jocīgi, ka neviens to nebūtu pamanījis), bet varbūt zobi dikti švaki un tad labāk to zināt pēc iespējas ātrāk un darīt, kas darāms.

engelens, manam šobrīd jau ir divi gadi. Pirms tam arī domāju, ka diez vai ātrāk par 3 gadiem vedīšu un bez vajadzības arī nevestu. Ģimenes ārste pie zobārsta nav sūtījusi.
07.10.2015 14:41 |

Reitings 2715
Es jau te rasktīju, ka mēs gājām pie acu ārstes I. Priedes Šarlote poliklīnikā. Man likās ok. Pie acu ārsta gājām ar šimenes ārstes nosūtījumu.

Liliii, es īstenībā domāju, ka manu bērnu pie zobārsta aizvest arī būs nereāli :-D , bet viņam nodrupa priekšzobs (es jau rakstīju), tāpēc gribu, lai apskatās, vai viss ok. Varbūt, ka tiešām kaut kur atsitis bija (tikai jocīgi, ka neviens to nebūtu pamanījis), bet varbūt zobi dikti švaki un tad labāk to zināt pēc iespējas ātrāk un darīt, kas darāms.

engelens, manam šobrīd jau ir divi gadi. Pirms tam arī domāju, ka diez vai ātrāk par 3 gadiem vedīšu un bez vajadzības arī nevestu. Ģimenes ārste pie zobārsta nav sūtījusi.
07.10.2015 14:49 |

Reitings 5625
Meitenes, es tak ņemu savu puiku blakus katru nakti, bet 1x tas notika 23... Nu kur 23? Tad jau nākamreiz uzreiz varēšu midzināt lielajā gultā!!!

Un es jau nesatrauktos tik ļoti, bet nu tā jau ir kā citas mani aizstāv - ko tad mēs 4tratā gulēsim lielajā gultā?

Un lielo blakus bēbīšgultā ar lāgā nevaru - ja viņš tik jūtīgs, tad līdzko mazais bēbis ēdīs/brēks, tā arī lielais būs augšā.
07.10.2015 15:56 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Robīte, nezinu ko tev īsti ieteikt, jo cik nu pēc savas pieredzes varu spriest - daaaaudzas lietas vecāki paši sarežģī un tad bojā sev un bērniem nervus ar spītību un disciplīnu nevietā un nelaikā. Bērni ir dažādi - kāds ātrāk pielāgojas, kāds lēnāk. Jāskatās, kas jūsu gadījumā vairāk reāli der un kas neder. Nav normāli visu laiku staigāt kā zombijam, bojāt nervus sev, dzīvot miera un miega badā nepārtrauktā, lai tikai kaut ko kādam (kaut vai sev) pierādītu! Tver visu vieglāk - neviens bērns neguļ ar vecākiem līdz 18 gadiem. Nopērc izvelkamo dīvānu - aizsūti vīru gulēt uz tā citā istabā. Pati guli lielajā gultā ar vecāko bērnu, mazākā gultiņu piestum pie pašas malas un tā arī guliet visi trijatā. Ejat gulēt vienā laikā visi - izvēdiniet telpas, gaismu off, klusums un tumsa. Pāries šis adaptācijas posms, bērni paaugsies un viss nostāsies savās vietās. Manuprāt, šobrīd pats svarīgākais ir padomāt par savu cilvēcīgo komfortu - miegu un spēku atgūšanu. Ne tikai bērni, bet arī pieaugušie ir dažādi - kādam pietiek nervu un spītības turēt dzelžainu režīmu (un bērns arī viegli padodas), kādam tas nāk ne tik viegli, cits vispār neiespringst un tāpat visi galu galā iegūst vienu un to pašu rezultātu - bērni pieaug un iemācās būt patstāvīgi.

Mūsu ģimenē mēs 2 gadus gulējām trijatā vienā guļamistabā (meita savā gultiņā, kas piestumta pie mūsu lielās gultas bija). Pēc tam es 2 gadus gulēju ar meitu, meitas istabā, viņas gultā (nopirkām lielu izveklamo gultu). Vīrs mierīgi izgulējās guļamistabā viens. Ne tas sabojāja mūsus attiecības, ne traucēja sagādāt otro mazuli, pretēji tik biežam uzskatam, ka pieaugušiem jāguļ OBLIGĀTI kopā, citādi kopdzīvei beigas. :-/
Tagad meitu midzinu viņas istabā, paši ejam uz guļamistabu un midzinam jaunāko (kas guļ blakus mūsu gultai savā gultiņā). Nakts vidū meita mostās un nāk uz mūsu gultu un vīrs iet uz viņas istabu (jo visiem gulēt vienā gultā nav vietas). Tad vēl kaut kādā brīdi jaunākais mostās paēst uz 15 minūtēm. Nu sanāk tāda staigāšana teju katru nakti, bet mums tā ir ērti un visi ir gan izgulējušies, gan apmierināti - bērni tiek pie manas uzmanības un klātbūtnes, vīram arī der tāds režīms un kārtībā, un arī es paspēju izgulēties un nestresoju klausoties bērnu čīkstēšanā un kaprīzēs.
Viss ko gribu teikt, izvērtē un pārdomā vai tiešām nevar atrast kādu ērtāku variantu, kā noregulēt šo gulētiešanu un pilnvērtīgu miegu. Atmet visus standartus un noteikumus - izdomā kā būtu tieši jums visērtāk, lai visi būtu +/- apmierināti.
07.10.2015 20:33 |

Reitings 2258
Vai esat jautājušas ko vīrs domā un kā jūtas, kad viņu izliek no paša gultas?
07.10.2015 21:24 |

Reitings 11996
sunset, neviens nevienu "neizliek". Jābūt traki egoistiskam un aklam, lai neredzētu, ka sieviete jūdzās nost un nevar ar visu tikt galā, bet pats iespītējas uz "gulēsim kopā un par pārējo man vienalga". Tad nu nabaga sievišķim jāmokās, lai tik kungam izpatiktu... Mēs pamēģinājām pāris naktis ieviest stingru kārtību - rezultātā negulēja neviens mūsmājās. Kuram to vajag? Nevienam. Visi bija vienisprāt - daram kā ērtāk, ka tik izguļamies.
07.10.2015 21:31 |

Reitings 11162
Nopērc izvelkamo dīvānu - aizsūti vīru gulēt uz tā citā istabā.

Robīt, lūdzu tā nedari , tas nav normāli un reti kuram vīrietim tas šķiet normāli pat ja viņš neko neteiks , ko tad viņš var pateikt pa lielam tā nostādīšana fakta priekšā ....
07.10.2015 21:32 |

Reitings 5625
Neons, paldies...
Ar vīru negribās atsevišķi gulēt, bet nu, ja ienākot 2tram bērnam ģimenē tāda vajadzība radīsies, tad pagulēsim tā, bet nu man nepatīk tā, patīk aizmigt ar buču un apskāvienu (l)

Un arī ja mūsu istabā viņš guļ, tad es tāpat ceļos vairākas reizes augšā no gultas un pa lielam vienalga - vai pieceļos turpat vai aizeju uz blakus istabu. Blakus istabā sākumā bija pat nedaudz labākas naktis, bet nezinu...

Es jau nespīdzinu ne sevi, ne bērnu - bērns spīdzina mani :-D
Vakar bija pirmā reize, kad šādu metodi mēģinājām, nekas nemainījās - vairs jau drošvien 2x tādu metodi nemeģināšu.

nu skatīsies, es jau smejos, ka lielais bērns gulēs ar mums, bet mazais būs lācis (Dievs, dod man vismaz 1 lāci :-D) un varēs litk vienu atsevišķi :-D
07.10.2015 21:36 |

Reitings 11996
wee, tev jau nu vismazākā teikšana par to kas ir un kas nav normāli. Normāli ir jebkas, ko abi pieaugušie akceptē.
07.10.2015 21:39 |

Reitings 11162
Neons, lūk arī atslēgas vārdi
ko abi pieaugušie akceptē.
reti kurš vīrietis gribēs gulēt atsevišķi , principā tāpat kā , reti kura sieviete , prieks , ka jums tā ir ērti un forši , bet neesmu pārliecināta, ka tas der visiem vai pat 90% gadījumu ;-)
07.10.2015 21:46 |

Reitings 2715
Es arī bieži vien piekāpjos ērtību priekšā. Robīt, mans puika arī pēc dabas ir naktīs raudātājs. Mēnešiem bija tā, ka ar savu histērisko bļaušanu cēla mājai jumtu nost. Turklāt mūsu gultā gulēt nebija pierunājams... Palīdzēja tikai laiks (visizteiktāk tas bija ap gadu, tad palika arvien retāk, pēdējo reizi bija šovasar, tātad drusku pirms diviem gadiem). Tagad jau otro mēnesi puika pirms miega dzer Relaxan sīrupu - liekas ,ka palīdz. Palīdzēja arī attieksmes maiņa. Es zinu, cik grūti ir nomierināties un neuzvilkties jau pie pirmā pīkstiena, ja mēnešiem nav negulēts un nekas nelīdz, bet ir jāvara nomierināties. Tāpec tu esi mamma, lai varētu. Mammas visu var. Es vienmēr iztēlojos, ko darītu mana mamma. IEdomājies, ka mazais ar raudāšanu lūdz tavu palīdzību, bet tu arī krīti panikā - viņam tacū rodas sajūta, ka problēma nav atrisināma. Tev ir jābūt drošai, atbalstošai, jo tu esi mamma. Kā lai bērns saņem drošības sajūtu no tevis, ja tu pati esi panikā? Kā mana mamma teiktu - nav tāda vārda "nevaru". ;-)

Un tiešām nevajag baidīties izdarīt kaut ko nepareizi un atkāpties no saviem principiem - varu atzīties, ka divas naktis mans puika aizmiga skatoties multenes, jo citādi nebija nomierināms. Man bija baigi jāpārkāpj sev pāri, lai to pieļautu, bet, piemēram, wee meita taču bieži aizmieg pie multenēm, vai ne? Un nevienā gadījumā nekāds psaules gals neiestājas. Padomā no tās puses - nevienam taču arī gabals nenokritīs, ja gulēsiet četratā. Nu un? Tas nav mūžīgi!

Saņemies! :-)
07.10.2015 21:47 |

Reitings 2715
ja mēnešiem nav negulēts un nekas nelīdz

Domāts bija - ja mēnešiem nav gulēts.

;-)
07.10.2015 21:49 |

Reitings 11162
jip, mana meita reti kad iet gulēt bez multenēm, tāpat kā es reti kad eju gulēt bez filmas , tapēc es ļotri daudzām filmām zinu sākumu , bet nav nojausmas , kā tur viss beidzās , es vispār nevaru aizmigt klusumā , pat braucot ar teltīm, man vienmēr līdzi ir pleyeris ar audio grāmatu , kad biju maziņa man lasīja pasakas līdz aizmigu :-)
07.10.2015 21:50 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Man arī bērns negulētājs, jau gads pāri, bet iemieg tikai šūpojot, uz rokām vai krēslā, tad pārceļu gultiņā. Problēma, ka arī naktī ceļas un ir jāšūpina, vissevišķi ja kāds zobs nāk, tad ceļas biežāk. No šāda režīma esmu pārgurusi, gultā ar mums neguļ, raud, meklē krēslu, vajag šūpināt.
Kā, lai atradina bērnu no šūpošanas? Pati krīt histērijā, jo nevar savādāk iemigt.
Idejas?
Tā kā esam tikko izremontējuši gan savu, gan bērna guļamistabu, plānojam pārcelties atpakaļ, bet nezinu vai nebūs stress un varbūt jāliek jau savā istabā gulēt kaut gan neliekas, ka tas būs pareizais risinājums.
Ebe, Jums neirologs rakstīja sīrupu?
07.10.2015 23:57 |

Reitings 1741
Maija :)
relaxen sirups ir bez receptes aptiekā, vari ar pamēģinat, dažiem līdz, es savam sāku dot uzsakot bērnudārza gaitas, katru vakaru pirms miega viena karotīte, pagaidām nelīdz, vienalga neguļ jo pa dienu ir sastresojies, naktī sitās, spardās raud...par daudz iespaidu...gaidu kad viss norimsies
08.10.2015 08:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits