Es šodien vispār esmu ļoti apbēdināta! Bijām uz pirmo vizīti pie acu ārsta, neteikšu kur un pie kā, bet sāpi izstāstīšu. Pirms tam piebildīšu, ka mazais jau bija pie acu ārsta uz nepilniem 5 mēnešiem, jo mazajam viena zīlīte bija un laikam ir lielāka nekā otra, kad izplešas. Tātad ejam pie tās pašas ārstes, pirmo reizi mazais gan gāja ar tēti. Mazajam redzi daktere grib pārbaudīt izmantojot kaut kādu radaru, kurā iekšā smieklīga sejiņa, viss mirgo, skan, mazais apmierināts, bet daktere ar māsiņu visu laiku regulē gaismu, taisa logu ciet, slēdz lampu iekšā āra u.t.t. rezultāts, mazajam acu zīlītes nav tik lielas, lai trāpītu tai gudrajā aparāta, respektīvi tas neuztver to info. Sāk viņa pētīt tuvāk un secina - jā, zīlītes ļoti šauras. Jāpiebilst, ka mazajam ir tēva acis, kuram arī zīlītes ir maziņas, maziņas un tikai izplešas tumsā līdz tādam izmēram, kā mums normāli, bet ar redzi nekad nav problēmu bijušas. Jautājums - ar ko jūs bērnu barojat, ka viņam tik šauras zilītes? Saku, tas no tēva iedzimts? Man daktere pretī, nu tādas parasti ir lietojot medikamentus, smēķējot u.t.t. Es jautāju - Jums liekas, ka mans 1 gadu vecais bērns pa paciņai velk? Nu neko, nāksies pārbaudīt redzi pilinot acīs. Saku, ka nav problēmu, jo iepriekšējo reizi tak tāpat darīja... Jā, bet tagad taču bērnam cits vecums... Nu viss beidzas ar to, ka sapilināja acīs, 30 minūtes nostaigājām un iesauca mūs iekšā... Tagad esot tik lielas, ka jāpamēģina uz aparāta, izskatās, ka rada tuvredzību... Paskatījās ar kautkādiem stikliņiem un teica - nu pagaidām brilles neliksim, redze var mainīties un šajā vecumā bērni vēl tāpat neredz visu!?????? What the f...ck? (e) Un tad sekoja kronis visam - jā un ar tām zīlītēm nedarīsim neko, jo tas laikam uz nervu pamata, tā nekontrolējami! Bāc, saku vēlreiz, ka uz zīlītēm neiespringstu vispār nemaz, jo gan tēvam, gan viņa meitai, gan tagad manam dēlam vienādas tās acis! Uz ko man atbild - nu iespējams ka retos gadījumos iedzimtība... Nāciet uz 3 gadiem, bet varat atnākt pēc 6 mēnešiem. Ja nāksiet uz 3 gadiem, jāmāk jau nosaukt lidmašīnu, zvaigznīti u.t.t. Nezinu, es jūtos sarūgtināta par šādu vizīti, var būt es pārspīlēju, bet man tomēr gribētos vairāk skaidrības par redzi, nevis spriedelēšanu par šaurajām zīlītēm...
Gribēju pierakstīt un aizvest uz BKUS, bet tur viss gads pilns! :(