Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
Robīte mans čikst visu laiku pilnīgi nepar ko , es pie tā esmu pieradusi man stipri nervi 8-):-D
cik jums bieži bērni ēd ? man ēd ik pa 2h un kakā arī tikpat (t) dienā sanāk 6-7x reizes, nevaru sagaidīt kad tā trakā kakāšana beigsies
10.08.2015 22:57 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Robīt, ar to čīkstēšanu nav drīzāk tā, ka vnk tāds vecums, kad ar acīm gribas visu?
Nu lielai daļai man apkārt esošo bērnu šitas ir, ar retiem izņēmumiem, protams.

Man ģ.ā.forši pateica, ka katram bērnam esot tas čīkstamais tonis, kas baigi ātri varot nokaitināt vecākus. Un tā arī ir :D
10.08.2015 22:58 |

Reitings 451
es nedodu pašam, ik pa laikam devu, bet tad man jāmazgā i bērns i krēsls, un bonusaa puse virtuve, man barošanas krēslu grūti mazgāt :-/
10.08.2015 22:58 |

Reitings 1208
Es dodu pašam, un ļoti agri sāku to piekopt. Ar dakšu sanāk nu jau smuki, bet ar karoti ēdot,putra gan bieži ir matos un ne tikai... Palīdzu, bet, lai mācās.
Zupas pagrūti, tās es dodu. Vai arī ārpus mājas pabaroju, lai nav drēbes jāmaina un viss blakus/apkārt jāvāc.
10.08.2015 23:02 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Ai, es visu laiku domāju par to, ka nepaspēšu ne apgriezties un varbūt dārziņš jau būs klāt, negribās viņu tādu nemākulīgu aizsūtīt :-D

Tesero, tavējais ir baigais kakātājs :-D:-)
Mans bērns atkal ēd ļoti maz, bet dzer daaaaaaudz!!!!

Un tā čīkstēšana, kaitinoša, bet nu... es jau ar jūtīga. :-D
Un besī, ka citreiz tik labas, skaistas, foršas dienas un bērns ar zelts, bet citreiz nevar sagaidīt, kad diena ātrāk beigsies un tad jūtos kā sliktākā mamma pasaulē (t)
10.08.2015 23:04 |

Reitings 451
Man nedzer nemaz, ne ūdeni ne tējas, tikai bēbja sulas, bet ne vienmēr man viņas mājas ir , un arī ne tik daudz viņas dzer:-|
10.08.2015 23:07 |

10 gadi
Reitings 1070
Reģ: 30.04.2011
Man arī žēl,ka šī diskusija vairs nav tik populāra,es otru nemaz neeju lasīt,patīk šī. :D

Mans mazais ķipars (8 mēn), ar Jūsu salīdzinoši vēl maziņš,bet varu padalīties kāds ir. Ikdienā daudz spēlējas viens pats,pati cenšos neiet pie viņa,ja viņam mani nevajag,ratos 99% gadījumos sēž smuki un aizmieg arī,ja ļoti miegs nāk,tad nevajag ne knupi,ne kko rociņās,ko likt uz sejas. Uz nakti gan dodu viņam knupi un kādu sedziņu,spilventiņu,lai mīca. Guļ no ~11-9, paēd ap 7 no rīta. Gaidu,kad pats sāks sēdēt,lai varu dot pašam karotīti un mācīties ar to ēst. Viņam jau 6 zobiņi uz 6,5 mēn.bija,tagad jau gandrīz 2 mēn.nekas tur nenotiek :D

Kad Jums mazie sāka celties kājās? Kad sākāt likt barošanas krēsliņā? :)
10.08.2015 23:17 |

Reitings 451
klusums.
man sāka rāpot 9mēn, 10 jau sāka stutēties kājas un iet gar mēbelēm, 11,5 mēn jau sāka staigāt, sēdet sāka 6,5mēn tad arī liku krēsliņā
10.08.2015 23:19 |

Reitings 1208
7 mēnešos cēlās kājās, tikai pēc tam iemācījās sēdēt un rāpot. Staigāt sāka ap gadu. :)
10.08.2015 23:22 |

Reitings 1208
Pirms celšanā kājās līda kā partizāns.
10.08.2015 23:23 |

10 gadi
Reitings 1070
Reģ: 30.04.2011
Manējais jau no 5,5 mēn.vecuma lien kā partizāns pa visurieni :D es atkal gaidu,kad pats apsēdīsies,tad domāju likt tikai krēsliņā. Tagad it kā jau māk tā smuki nosēdēt,kad noliek viņu sēžus,bet nu vienu tā neatstāju :)
10.08.2015 23:47 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Ak,ar podu manējam arī neiet,bet es arī slinkā mamma. Tā kā reti esam mājās pa īstam,vairāk uz koferiem, un mašīna jau tā pilda noliktavas funkciju,tad vel podu līdzi vadāt man nav vēlmes,lai mācītu sēdēt uz tā. Ar ēšanu gāja labāk,bet atkal- beņķi līdzi nepaņemsi,jātur klēpī,un ja viņš ēdīs pats man klēpī,būs viss ēdienā.Savās mājās lai tik cūkojas,bet ciemos negribu ļaut. Un tagad viņam ir niķis neēst to,ko dodu ar savu dakšu.Pats un viss! Bet pats cāļa porciju vien apēd..

Raksturs vidējs. Viņš dusmās sit sev pa galvu, sit skapim vai grīdai :D patīk padauzīt arī mani,bet tā viņš kaut kādu sajūsmu izrāda. Interesanti,ka mazie tik ļoti pamana mūsu darbības,ko nevajaga pamanīt,bet izliekas,ka nezina,kas jādara ar zobu birsti-tā mana sāpe. Kā paņem šķēres,tā imitē nagu griešanu,kā paņem pretodu lidzekli,tā smērē uz pumpām.Ja parauj plīts šķiltavas,tā liek pie gāzes.

Kompānija vajadzīga dzīvoklī,ko es nespēju nodrošināt,jo tad māja būs kā elle un ēst nebūs ko nevienam.Laukos viss daudz vienkāršāk- smilšukaste, suns, ūdensbļoda. Bērni sāk interesēt pat ļoti. Esmu galīgi nesociāla un man īsti nepatīk iet uz lielajiem spēļu laukumiem,kur vēl bariņš ar citām mammām. Bail no skatieniem.

Kā ir ar jums? Jūs labprāt ejat uz lielajiem spēļu laukumiem? Mēģinat iedraudzēties ar citām mammām?
11.08.2015 00:52 |

Reitings 8407
Mans sāka sēdēt un rāpot uz 7 mēnešiem, celties uz 7,5, staigāja jau 10 mēnešos.

Ar podu nekā, nepatīk tur sēdēt, tad es ar varu nelieku. Vēl tam pietiekoši laika, lai paaugas un nāk saprašana.

ēd pats cieto ēdienu labi ar dakšu, grib arī zupas ēst, bet bieži izēd ārā ar roku un tad padzeras no zupas bļodas kā no krūzītes šķidrumu. Vienmēr ja kaut kas šķidrāks, tad viņam rokās ir dakša vai karote un mēģina ēst pats.

Raksturs - šausmīgs. Spītīgs un nepacietīgs, viens negrib neko, parasti kādam jābūt ar viņu, ja esmu mājās, tad, protams, ka man. Ārā tāds pats, laukumiņos mētā smiltis pa gaisu, vajag visu, kas citiem bērniem, arī tieši to atrakciju ārā, gandrīz vai nospiež kādu citu bērnu, lai tiktu, kur viņam vajag, bet kad iekarojis savu, tad nevajag vairāk. galvenais kādam ko atņemt. Mācu jau, ka tā nevar, bet nu uz to psiho un ārdās. Tikko kā nav pa prātam,tā daudza galvu pret zemi. Traki no vienas puses, no otras forši, jo nāk mīļo mani un citus.

Un mēs katru dienu uz laukumiņiem ejam, ir apmēram savs maršruts. Man jau labāk patīk, ka mazāk cilvēku, bet bērnam patīk slidkalniņi un smiltis, tad vismaz tur var izņemties. Kādreiz jau ar kādu mammu arī parunāju.
11.08.2015 08:38 |

Reitings 7743
Kā ir ar jums? Jūs labprāt ejat uz lielajiem spēļu laukumiem? Mēģinat iedraudzēties ar citām mammām?

Nav jau jāiet uz rotaļu laukumiņu meklēt sev labāko draudzeni, bet lai bērns ar citiem paspēlējas un rotaļu laukumiņā ir interesantāk kā istabā. Ja negribas tur socializēties, tā nav spiesta lieta. :) Mēs arī teju katru dienu ejam, kādreiz sanāk ar kādu mammu/tēti aprunāties, bet tas tā, nav traucējoši, ka kāds uzplītos un censtos par visām varītēm komunicēt.
11.08.2015 09:07 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Lasu jūsu pieredzi un saprotu, ka pa lielam ar manu bērnu viss ir ok :D jo arī ir maziņš sātans :D
11.08.2015 09:30 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Lasu jūsu pieredzi un saprotu, ka pa lielam ar manu bērnu viss ir ok

Es pie tā paša secinājuma nonācu.:-D Meita arī pasākusi niķoties, ja neļauj darīt to, ko nedrīkst. Bet viņa nečīkst, nenīd, viņa spiedz! Spiedziens ir nenormāli skaļš un spalgs, ka bail par logu stikliem. Mani nervi to reti kad var izturēt. Un ir dienas, kad viņa spiedz visu laiku. Izskatās, ka meitai pašai tā skaņa ļoti patīk. Kā izejam no mājas, tā bērns ir eņģelītis. Mājās uzreiz niķis klāt. Tāpēc, ka zina, ka pie mammas var niķoties.
Nopirkām lielos lego klučus, bērns sēž un krāmē. Vismaz uz pāris minūtēm būs miers.:-D
Meita savos 10,5mēnešos staigā, turoties pie rokas vai priekšmetiem, stāv bez turēšanās tikai tad, kad nav pamanījusi, ka viņu neviens netur. Izskatās, ka drīz skola būs rokā...
11.08.2015 10:41 |

10 gadi
Reitings 1546
Mans pats apsēdās tikai 9 mēnešos, kā partizāns līda no 7 mēnešiem, tagad kad sākās siltais laiks liku zālē un izrādās mans bērns arī rāpot māk! Līdz ko nevar palīst, tā normāli rāpo, mājas negrib, protams, ir lamināts, kur labi slīd, bet arī pa paklāju neceļas uz rāpošanu. Tagad cenšamies pēc maksimuma iet ārā uz zālīti, smilšu kaste man pašai nepatīk, jo mazais visu laiku ēd smiltis! :D Citi bērni ļoti interesē, it sevišķi meitenes, kas nedaudz vecākas! No 9.5 mēnešiem sāka stutēties kājās, tagad uz 10.5 mēnešiem kaut kā pārvietojas gar gultas malām, bet izskatās, ka līdz staigāšanai kāds laiciņs, bet lai, man vieglāk novaldīt! Raksturs mums ir oi, oi! No priekiem līdz asarām viena sekunde, diezgan īd, ja kas nepatīk, savā valodā lamājas! Ciest nevar pamperu mainīt un ģērbties, tad ir histērija, bet citreiz ir pats zelta gabaliņš! :) Jā un rokās dodas tikai man, tētim un manam tētim, viss, ja citi ņem tad atkal histērija un vajag mammu. Ja ir "svešie" klāt (iet runa arī par vecmāmiņām un vectētiņiem), tad man jābūt redzes lokā!
11.08.2015 10:43 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Man ir cita problēma ar atstāšanu.:-D Ja meitai ir interesanti un ar viņu spēlējas, un, ja vēl dzīvnieki ir, tad mamma pilnīgi nav vajadzīga un mani nemaz negaida. Pat negrib mājās braukt. Jūtos greizsirdīga:-/
11.08.2015 12:25 |

Reitings 1741
mans puika ar ir viens maziņš ārprāts, spītīgs, mērķtiecīgs, bet nu ir arī daudz labu īpašību, devīgs, draudzīgs utt. ara parsti apbizo citus bērnus, kad lamaju tad lamājas pretī vai krīt gar zemi, ripinās un bļauj , nekad negrib iet pie rokas, visur tikai pats pats pats, pat tad kad jau ir aizmucis liela attālumā - parāda man attā atta un jož kur acis rāda
uz bērniem ka traks, bet viņš ir straujas dabas, daudzi bērni no viņa baidās un vai beg prom vai sak raudat un tad mans bērns nesaprot kas notiek, ar pieaugušajiem draudzējas tikai tadiem kuri ir apmēram mana vecuma, tie kas vecaki par 30 gadiem (videji) nedodas rokās un mūk prom, kad ejam āra divata tad iet klat pie vīriesiem un jautā - Tēti??? veči vienmēr sokā, laikam domā ka es sev vīru meklēju :D
līst sākaap6mēnesi, rāpot saka 8 mēnešos, sēdet un stuteties kājās sāka 9 mēnešos, 10mēnešos parvietojās turoties un tikai 1,3 gadiņā saka staigāt
tagad 1,5 mēneši, ēst pats negrib, vicinās tik ar karoti un viss, spēles tikai, nekada ēšana, uz poda apsēžas labi ja vienu reizi diena bez bļaušanas un tas tikai uz paris sekundēm, nu nav viņam laika tādam lietām...nezinu kā septembrī darziņās ies....
11.08.2015 13:03 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Kakje,par to teeti labs :D :D :D
11.08.2015 14:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits