Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Bet vislabāk garšo tas, ko var nospert no vecāku šķīvjiem.

Sen zināma patiesība, ka no vecāku šķīvjiem viss ir garšīgāks. ;) Tā var ļoti labi bērnu apspēlēt. :)
14.07.2015 14:28 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lollipop
Ko tu darīsi, kad meitai būs divgadnieka krīze vai pusaudžu vecums, ja jau tagad grūti paciest mazu, nevainīgu koķetēriju pie galda :) Nu forša tev meita, forši ampelējas-par to jāsmejas nevis jādusmojas :) Nav taču pasaules gals, ja bērns atsakās kaut ko ēst :)
14.07.2015 15:11 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Tas ir tikai tāds periods un manuprāt 5 mēnešus vecu bērnu nav iespējams izlaist.

Un mīļojiet un pievērsiet maksimālu uzmanību saviem bērniem tagad, kamēr viņiem tas ir nepieciešams, jo pienāks laiks, kad bērns pats jūs grūdīs nost, kad jūs gribēsiet viņam veltīt savu uzmanību. Ļoti ātri iet laiks, tāpēc mīļojiet savus bērnus.

++++
Mana ēd visu ko dod, nav bijis nekas tāds no kā viņa atteiktos.
14.07.2015 16:10 |

10 gadi
Reitings 1546
Mans ar ēd visu, nu praktiski - Bio lacto ciest nevar! :D

Es jau pieradusi esmu, bet citreiz cemme uzsit. Kaut vai sataisāmies aizbraukt pastaigāt pa Siguldu, vai Jurmalu, bet viņam tāds čīkstklis - ratos negrib, uz sedziņas padzīvoties kopā negrib u.t.t. A citas reizes paraugbērns! :)

Meitenes, jau uzdevu jautājumu, bet nesaņemu atbildi! Makaroni - kādus uzsākāt piebarojumā, kā gatavojāt. Nopirku eko veikalā tādus mazus burtiņmakaronus, izvāriju ar smalki sagrieztu burkānu un pieliku blenderētu gaļu, bet viņi tādi sausi sanāca... It kā jau ēda, bet no karotes bira nost un beigās viss krēsls bija makaronos un metu to padarīšanu nost! :) Kaut kādu mērci gatavot?
14.07.2015 17:07 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es tieši otrādi ņemu lielākus makaronus tos , kuri kā spirāles vai gliemežvāki un taisu tāpat kā sev , ar sieru vai maltās gaļas mērci , es nekad īpaši neairāvos ar bēbju ēdienu un ļoti mērķtiecīgi gāju uz kopā ēšanu :)
Lazanja , paflocki, zupā ar dārzeņiem , kā piedeva salātiem /cīsiņiem vai citai gaļai
14.07.2015 17:40 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
engelen, manai meitai garšo tāds vieglais mazo makaronu sautējums. Novāru mazos makaronus. Sagriežu smakošanas kubiciņos cukini un noblanšētus tomātus, reizēm pievienoju arī smalki sagrieztus baklažānus. Dārzeņus kopā pasautēju līdz izveidojas tumīga konsistence, pievienoju garšaugus- dilles, pētersīļus, raudeni un pievienoju makaronus. Pasautēju visu kopā kādas 5min un ēdam :)
Var pievienot kādu jogurtu/krējumu/saldo krējumu, ja grib treknumiņu.
14.07.2015 17:49 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ahhh, autokorektors :D

smakošanas = smalkos
14.07.2015 17:51 |

Reitings 11162
Favel, es apkritu par to smakošanu :DDDDDDDDDD

Manai riebjas pētesīļi, gluži tāpat kā man ....
14.07.2015 17:54 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
es nekad īpaši neairāvos ar bēbju ēdienu un ļoti mērķtiecīgi gāju uz kopā ēšanu

man laikam ir kaut kaa liidziigi, saprotu, ka manai 5 meneshi, jadod putras, biezenishi, jablederee utt, bet tie biezenji vinjai nu taa, nav baigaa sajusmaa, neesmu meginajusi burcinjas. Plus man tas blenderis tads nekaads. Mums ir taa, vinja sezh ar mums pie edamgalda, grib tomaatu panjemt, ljauju aplaiziit, grib gurkji, lauju, labi ar tomatiem uzmanigak, bet taa pa lielam radu vinjai to sajutu, ka vinja var est visu to pashu ko mees, nekada jau eshana tur nesanaak, bet pasniedzu darzenju skiviti, lauju panemt kas patiik, vinja ta pat tur tik aplaiza un viss, izlaizh no rokaam, ja vinja ed biezeni es arii sava skivi lieku biezeni, lai redz ka visi ed vienu un to pashu. pagaidam ta eshana tada iepazishanas stadijaa, bet gan jau driz sapratis, ka vienigais ediens nav tikai piens :). sodien izmisiigi meginaaja manu uzdens glaazi aizsniegt, nu ievdevu padzerties, neko jau nepadzeras aplejas drizaak, bet redzeeja, ka tas nav nekas aizliegts.

wee, ko tava eeda 5 meneshu vecumaa? Variji biezenishus?
14.07.2015 18:25 |

10 gadi
Reitings 1546
Nu lielos makaronus domāju par ātro, jo neesmu pārliecināta, vai spēs sakošļāt, jo zobi tikai 2, un tie apakšā. Pa lielam ar dodu visu noprovēt, starp ēdienreizēm ar kaut ko panašķēties. Manam 9 mēneši un ceru, ka uz gadu jau varēsim +/- ēst no viena katla!
14.07.2015 18:54 |

Reitings 7743
Makaronus devu tādus pašus, kādus mēs ēdām, klāt arī tādas pašas piedevas, protams, attiecīgi bez sāls vai specifiskām garšvielām, vēl devu no burciņām arī, bija makaroni ar kaut ko... Uz 8 vai 9 mēnešu vecumu laikam sāku dot. Zupās vārīju, tad devu makaronus (drusku smalkāk saspiedu), ar buljonu vai vēl kādu burkāniņu klāt, kas nu zupā bija. Piena makaronu putras (piens gan pirktais un 50:50 ar ūdeni vēl sākumā). Vēl atceros, ka ar svaigiem dārzeņiem taisīju, bet vairs neatceros kā.
14.07.2015 22:48 |

Reitings 5625
Man liekas, ka mands puika vienu pēdiņu liek mazliet, mazliet uz iekšu... praktiski tikko iemācījies staigāt. Man jāsatraucas vai jāpavēro?
14.07.2015 23:12 |

Reitings 1741
Robīte - man daktere teica pavērot, ja tomer gaitā kautkas nepatīk, tad jaaiziet pie kada ķirurga, mans puika meta abas kājas pa sāniem pirmajā nedēļā kad sāka staigāt, vēlak jau vienu kāju pareizi bet otra vēl brīžiem metās, dazreiz sanāk ka viņu ejot vel uz vienu pusi nu tagad pagāja laiciņš un liekas ka jau viss ok, vel pavērošu līdz augustam, ja nē tad iesim parbaudīties, bet nu tur jau ar tikai masāžas kautkādas
14.07.2015 23:15 |

Reitings 346
Reģ: 21.05.2014
Lollipop Tev ir tik foršs meituks! Nezinu, man visie tie izgājieni liek smaidīt, es nespēju dusmoties pat ja vajadzētu. Vēl vakar mans bosiks izvilka no ratiem cepumu paku un viens pats istabā degustē. :D Gāju skatīties ko dara, jo pārāk ilgi klusums.. skatos, iegrauž cepumu,noliek nost un ņem nākamo.. ja nu gardāks.. :D
15.07.2015 07:23 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Rapot vinju es nevaru iemaciit, vinjas vietaa rapot ari nevaru, tad nu jaaljauj, lai ciinaas.

Es tur nekā šausmīga neredzu - lai jau ņemās. Katram savs laiks. Ja nesanāk, tātad vēl nav tam gatava un tur nav par ko uztraukties. Manējais arī tajā vecumā nerāpoja, prasīju dakterei, vai tas ir normāli, viņa teica, ka jā, ka 5 mēneši vēl nav tas moments, kad jāsatraucas, ka bērns nerāpo. Ja gribas palīdzēt, var ņemt mazo līdzi vannā un tur ar viņu vingrot - tas palīdzot nostiprināt bērnam muskulīšus un vieglāk uzsākt to rāpošanas procesu.
Ja tā īdēšana nav līdz asarām, tad piekrītu wee - cilvēks dusmojas, ka nesanāk. Man te mēdz būt tas pats - stutējamies sēdus, gāžamies apkārt un tad jāpukst un jānīd. Tāpat bija, kad kājas zem dibena apakšā neturējās.
manuprāt 5 mēnešus vecu bērnu nav iespējams izlaist.

Ir. Bet Story gadījums ne tuvu nav tas.

engelens, es tiešām tiem makaroniem uztaisītu mērci. Tos pašus burkānus, kas gabaliņos, daļu sablenderēju ar saldo krējumu, daļu atstāju gabaliņos, lai ēdienā dažādība. Mēs tagad tā ar griķiem daram, kas arī birst no karotes nost.
15.07.2015 07:46 |

10 gadi
Reitings 1546
Griķus un rīsus, es lieku un vāru kopā ar dārzeņiem reizē! Būs laikam līdzīgi jādara ar makaroniem! :)
15.07.2015 09:00 |

Reitings 11162
wee, ko tava eeda 5 meneshu vecumaa? Variji biezenishus?

godīgi , es baigi švaki atceros , bet es sāku piebarošanu absolūti no cita gala, kā vispār iesaka , es sāku ar pēdējo reizi pirms miega , un devu šito

devu banānus , ābolus .... no dārzeņiem kartupeļus ar spinātiem , kabačus, burkānus , puķkāposti (ne visai garšo )ja es atcerēšos vēl ko uzrakstīšu
gurķi , maize .....
15.07.2015 11:27 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Man sāp ceļi. Ar meitu rāpošanas ķerīti pa grīdu paspēlējām. Kā tādam maziņam nesāp celīši?:-D Šodien mazā tāda jocīga, visu laiku kontaktu meklē, tāda prātīga. Devu vēsu jogurtu un bērns sajūsmā, laikam smaganas sāp. Siekalojas arī kā traka. Man viņas tik briesmīgi žēl.:'-(
15.07.2015 12:15 |

Reitings 11162
Lollipop, es tev varu atklāt noslēpumu, bērniem nav ceļos bļodiņu tapēc nesāp tik ļoti arī kad krīt ;-)
15.07.2015 12:17 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
es tev varu atklāt noslēpumu, bērniem nav ceļos bļodiņu tapēc nesāp tik ļoti arī kad krīt

Nopietni?! Nezināju šādu faktu.:-D
15.07.2015 12:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)