Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Man tā arī ir, ka sēžu pie zemes...
kad mazāks bija, tad nē, bet tagad, kad sāka augt lielāks - sāku izklaidēt, spēlēties ar viņu. Tagad praktiski tāpat. Tad viņš tāds mierīgāks. Protams, izeju uz wc, pieeju uz īsiem mirkļiem pie datora, ko pagatavoju, bet visādi citādi - tā arī ir.

Varbūt tomēr būs labi ar dēliņu - ik pa laikam tomēr liek tā pēdu, kā jāliek. :-)
28.02.2015 22:09 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Ja es apsēdos, piem.diivaanaa vai kreeslaa, tad arī viņam radās interese līst pie manis, kas vel papildus veicināja to agrīno celšanos. Tāpēc lielākoties sēdēju blakus uz grīdas.
28.02.2015 22:13 |

Reitings 1256
Mans sakuma ari uz pirkstgaliem celas, pectam jau saprata ka tas lietas daramas.

nu es ja kko daru tad sezu, gulu uz gridas. Iznemot est taisisanu, trauku mazgasanu utt. Ka apsezos kresla ta man vins prasas opa. Tad labak es sezu uz gridas un sis var cita istabas gala kaut nemties tad.
28.02.2015 22:16 |

Reitings 5625
Nu jā - tieši tas pats, kas meitenēm :)
28.02.2015 22:19 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Robīt, aplūkojot video, kad meita mācījās stāties uz kājiņām, pie kaut kā pieturoties, redzu, ka arī stājās pirkstgalos. Ātri vien saprata, kā kājiņas pareizi likt pie zemes :)
28.02.2015 23:39 |

Reitings 1741
Robīte - galvenais neliec staiguljos, staigulji veicina celsanos uz pirkstgaliem ( to teica fizioterapeite)
28.02.2015 23:58 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Leopards un tev jau noteikti viss ir jāzin. Mans bērns ir oktobrēns. Skaitīt neproti tu.
01.03.2015 08:52 |

Reitings 198
Reģ: 24.08.2014
Gita42- man sajuka piedod...:-D
01.03.2015 09:12 |

Reitings 2059
Ha ha hāāā :-D:-D:-D
01.03.2015 09:53 |

10 gadi
Reitings 1042
Reģ: 30.04.2011
Sidze, paldies, ka apvaicājies. Es tepat esmu, visu laiku lasu Jūsu ziņas, tikai pašai īsti nekad nesanāk laika ielogoties un kko atbildēt, arī uz Tavu vēstuli, bet tagad saņemšos! :)

Mums iet ļoti labi, tūlīt jau 3 mēneši, ahhh, kā laiks skrien! :)

Iepriekš rakstīju, ka manam bērniņam pirmajā dzīves mēnesī bija ļoti mazs svara pieaugums - knapi 500 gr no dzimšanas svara. Toreiz baroju tikai ar krūti. Tagad nu jau 2 mēnešus dodu papildus piena maisījumu, no sākuma pēc katras krūts piena ēšanas, bet tagad nu jau tikai 2 - 3x diennaktī. Vienkārši es sapratu, ka nav ko mocīt sevi un pats galvenais mazuli, jo tagad visu labo viņš iegūst no mana pieniņa un paēd no putras. Abiem labi - bērniņš paēdis, smaidīgs un dzīvespriecīgs, mammai - nav vairs bērns tikai pie krūtīm jātur, kā arī man ļoti nepatika tas, ka visu laiku slapjas krūtis bija, it sevišķi jau pa naktīm, kad vienmēr cēlos slapjumā...brrrr... Ceru, ka šādi vēl spēšu nobarot mazo vismaz martu, kamēr te tie slimošanas laiki.

Par šūpuļkrēsliņu, man ir šis http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babygear/products/Adorable-Animals-Babys-Bouncer
nuuuuu...es esmu stāvā sajūsmā..tiiiiik ļoti atvieglo dzīvi..kad bija mazāks, tad pārsvarā ar mani dzīvojās visur līdzi - virtuvē, vannas istabā, nu jebkur, kur es ko mājās darīju. Ar laiku pats iemācījās iešūpot, tagad jau ļoti sāk arī tās mantiņas interesēt, šķiet, ka jau visu savu dzīvi tām ir izstāstījis :D Protams, es neturu tur viņu visu laiku, tagad vispār praktiski tikai, kad baroju, jo pārējo laiku dzīvojas jau uz grīdas! :) Krēsliņam ir viegla vibrēšanas funkcija, esmu slēgusi arī to, kad mazulītim grūti aizmigt, tad parasti redzu, ka tas viņu nomierina un palīdz iemigt, tāpat kā viegla pašūpošana! :)
Pārsvarā krēsliņu turam sev blakus dīvānā, lai viņš ir mums blakus, man pašai ir neērti, ja es esmu dīvānā, bet mazulis uz zemes, kaut arī ir tajā krēsliņā. Krēsls ir ļoti stabils, it kā laikam, ka paredzēts līdz 9 kg, tā rakstīts uz kastes bija, kaut te mājaslapā ir līdz 11 kg, bet mana krustmeitiņa, kas sver ~12 kg, nevarēja to krēslu apgāzt, kaut viņa tur rāpās visādi ārā un iekšā. Protams, ka tikai jātur uz taisnas virsmas un, lai visas kājas ir uz virsmas! :) Noteikt šo te iesaku, kā arī nebija dārgs, veikalā jauns bija kkur 50 eiro (varbūt pat var no tās mājaslapas pasūtīt).

Meitenes, iesaku ļoti daudz runāties ar bērniņu, stāstīt visu, ja saraudās neņemt uz rokām uzreiz. Es jau, kad biju stāvoklī ar mazo daudz runājos, stāstīju, ka tagad ejam gulēt, pa nakti jāguļ, vienmēr novēlēju saldu miedziņu, no rīta vienmēr sasveicinājos un tagad daru tieši tāpat. Nezinu vai no tā, bet bērniņš man ir ļoti mierīgs, vienmēr klausās, ko stāstu, nu jau arī kko pretī pasaka, kas ir tiiiik forši klausīties, ko viņš cītīgi stāsta. Mazulis zin, kad ir nakts, tad ir jāguļ, ja paēd pa nakti, tad ir jāpaguļ vēl. Ceļamies vispār 2-3 reizes naktī, parasti ap 6 un tad ap 8, citreiz ir, kad ap 2, tad 6 un tad jau 8. Nezinu vai tādēļ tā ir, bet es ticu, ka mazulītis visu saprot. Katru dienu pasakos, cik viņš man ir labs un mierīgs bērniņš, stāstu, ka citi bērniņi neļauj vecākiem gulēt tik daudz utt. Par rokās ņemšanu uz katru bļāvienu es arī esmu pret, ja nu tiešām ļooooti saraudās, tad gan, bet tā mums ir bijušas kādas 5 x tikai. Uz nakti ir tā, ka uzvelku pidžammu, pabaroju un lieku gultiņā, lai pats aizmieg, ir bijušais tikai kādas 5 x, kad esmu midzinājusi uz rokām mazo. Pārsvarā tagad dzīvojās tikai uz grīdas, cenšos lai viens pats, bet, ja sāk niķoties, tad eju pie viņa un spēlējos, runājos, pamīļoju, pabučoju! :) Protams, nav tā, ka uz rokām neņemu vispār, ņemu, protams, viņam ļoti patīk, tad visu pēta kā nopietns vīrs! 8-)

Vispār te lasu un ik pa laikam kko gribās iekomentēt, bet tā arī uzreiz laika nesanāk un tā aktuālā tēma kkur noplok, uzrodas jaunas! :)

Un vispār sveicu visas jaunās māmiņas, kā arī topošās māmiņas! Liels prieks par Jums!
01.03.2015 10:02 |

10 gadi
Reitings 1042
Reģ: 30.04.2011
P.S. par to krūts pieniņu, es no sākuma vēl atslaucu, lai zinu, cik daudz man ir. Es bērnam iedevu 130 ml atslauktu pienu, viņš vēl pēc tam izēda 90 ml piena maisījumu, tad es tiešām sapratu, ka no mana piena viņš nu nevar paēst, lai cik daudz man viņa nebūtu krūtīs, jo parasti vienā ēdienreizē viņš apēd 120 ml piena maisījuma. Grūti jau bija pašai ar to aprast, ka nevaru savu bērniņu pabarot, ļoti pārdzīvoju par to, bet tagad viss ir kārtībā! (l)
01.03.2015 10:06 |

Reitings 8272
Klusums-priecajos , ka jums ar berninu viss ir labi.'cik atceros, tad tie 500 gr berninam bija no dzimsanas svara, nevis no zemaka. Un, ja tev krutis pludoja nakti, tad piena tev tur bija parparem..bet nu tas taa. Labi, ka jums ir taa, ka jums ir labi. Es vienigais supulkreslinu liktu uz gridas un pati ar sedetu uz gridas.

Aa te vel mammas jautaja par to, kur mammas pasas sezh, kad piebaro mazo.es sezu uz gridas. Pagaidam baroju autokreslina, jo supulkreslinu nepirkam. Es kresla kka negribu likt, jo atliek vien noversies un mazums kas.
01.03.2015 10:25 |

10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Kad jūs bērniem sākāt vilkt biksīšpamperus?
01.03.2015 11:58 |

Reitings 5625
Čerij, manam 8 mēneši un 4tais izmērs, uzvilkt pamperu ir riktīgs komandas darbs - ķeram reklāmu, dodam rokās telefonu, mantas, jo vnk viņš traks!!!
Domāju, ka pamperbilses atvieglotu dzīvi, bet man viņas nepatīk... bet ja tā turpināsies, tad bus laikam jāprovē.
Un domāju, ka var jau lietot, kad grib, bet ir jau no 4tā izmēra?

īpaši aktuāli, kad podiņmācība (lai gan man vienalga nepatīk), bet domāju, ka arī tādā gadījumā, kad man, lai vieglāk!
01.03.2015 12:45 |

Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Es savam sāku vilkt tad, kad bija kaut kādi 9 mēneši. Ilgu laiku mocījos ar to, ka nevarēju uzvilkt parastos, jo viņš vienkārši negulēja to minūti mierīgs līdz uzvelku.. tad nu sagaidīju 9 kg un pirku.. pabrīvi jau bija un joprojām ir, jo sver 9400 patreiz.. bet pa dienu garām nelaiž un uz nakti uzlieku ar klipšiem..
01.03.2015 12:53 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Tā, kura vakar vai šodien pieteicās "Cosmo cāļu" grupā, būtu jauki, ja atsūtītu man PM.;-)
01.03.2015 13:17 |

Reitings 210
Reģ: 13.06.2014
Meitenes - man ir jautājums. Man gan mazulis dikti mazs - 11 dienas. Bet dēļ dzemdībām man paredzētas vairākas ārstu vizītes. Arī nagi/mati jāatjauno.. Un man nevedās piena rezervju veidošana.. Tāpēc gribēju zināt vai var darīt tā, ka manas prombūtnes laikā, vīrs mazuli ar špricīti un maisījumu pabaro? Neatteiksies no krūtspiena tāpēc? Jo gribu turpināt barot.. Vai labāk nejaukt viņam galvu/vēderiņu ar 2 veidu pārtiku?

Otra lieta - vai vēdersāpes var sākties tiiiiiik ātri jau? Un vai tas ko reāli palīdzēs ja atsakos no piena, saldumiem utml un pārēju, rupji sakot, uz griķiem/kartupeļiem (no kā vēl iesaka atturēties, barojot ar krūti?) Jeb kā jums bija? Ar visu diētu mazie mocījās?

Lūdzu, lūdzu padalieties ar pieredzi.. a to man nav kam pajautāt...
01.03.2015 15:36 |

Reitings 89
Parlaimē mums 17 dienas un man ar pirmais jautājums bija _ vai tiešām tik ātri jau vēders sāp :-) mēs turpinam pilināt biogaia ko slimnīcā ieteica. vienīgais no kā es atteicos ir šokolāde (tikko appēdu vienu šokolādes cepumu),neuzskatu ka jāatsaakās no daaudzkā, jāēd pa drusciņam un jāpieradinā mazajam puncis.
Mēs ēdam ik pēc 3 stundām, un to trīs stundu laikā ess skrēju pie dakteres un uz darbu paspēju. Un par laimi pie frizierītes paspēju aiziet nedēļu pirms puika piedzima!
01.03.2015 16:16 |

Reitings 214
Reģ: 05.02.2013
Parlaimé Butu labak mazajam dot tavu atslaukto pienu no pudelites, kamer pati saved sevi kartiba. Mazo lliec pie kruts cik biezi iespejams, lai pavairotu pieninu, daudz dzer skidrumu vismaz 1,5 - 2 l diena. Var but vedersapite ari 11 dienas vecam mazulitim, un to ko mazulis nepanes ir loti individuali, kads nepanes sokoladi, kads pienu, paseko savai edienkartei un pavero mazo. Un aizej uz aptieku un pajauto kaut ko labu pret vedersapiti varbut lidz.
01.03.2015 16:25 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Parlamé, krūts barošana sākumā likās traka padarīšana, kamēr mazajai puncis aprada, kamēr sapratu, ka viņai ir piena laktozes/olbaltuma nepanesība, kamēr piens saregulējās... Tomēr es nepadevos, kluvu par vegāni (pirms tam jau needu galu) un esmu lepna, ka tiku pāri grūtībām un aizvien esmu mamma ar pievienoto vērtību :D
Iesaku atslaukties un veidot izkrājumus, sākumā, kamēr ir piena jūras, to izderīt ir īzī. Izturību , Tev :)
01.03.2015 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)