Sidze, paldies, ka apvaicājies. Es tepat esmu, visu laiku lasu Jūsu ziņas, tikai pašai īsti nekad nesanāk laika ielogoties un kko atbildēt, arī uz Tavu vēstuli, bet tagad saņemšos! :)
Mums iet ļoti labi, tūlīt jau 3 mēneši, ahhh, kā laiks skrien! :)
Iepriekš rakstīju, ka manam bērniņam pirmajā dzīves mēnesī bija ļoti mazs svara pieaugums - knapi 500 gr no dzimšanas svara. Toreiz baroju tikai ar krūti. Tagad nu jau 2 mēnešus dodu papildus piena maisījumu, no sākuma pēc katras krūts piena ēšanas, bet tagad nu jau tikai 2 - 3x diennaktī. Vienkārši es sapratu, ka nav ko mocīt sevi un pats galvenais mazuli, jo tagad visu labo viņš iegūst no mana pieniņa un paēd no putras. Abiem labi - bērniņš paēdis, smaidīgs un dzīvespriecīgs, mammai - nav vairs bērns tikai pie krūtīm jātur, kā arī man ļoti nepatika tas, ka visu laiku slapjas krūtis bija, it sevišķi jau pa naktīm, kad vienmēr cēlos slapjumā...brrrr... Ceru, ka šādi vēl spēšu nobarot mazo vismaz martu, kamēr te tie slimošanas laiki.
Par šūpuļkrēsliņu, man ir šis
http://www.fisher-price.com/en_US/brands/babygear/products/Adorable-Animals-Babys-Bouncer
nuuuuu...es esmu stāvā sajūsmā..tiiiiik ļoti atvieglo dzīvi..kad bija mazāks, tad pārsvarā ar mani dzīvojās visur līdzi - virtuvē, vannas istabā, nu jebkur, kur es ko mājās darīju. Ar laiku pats iemācījās iešūpot, tagad jau ļoti sāk arī tās mantiņas interesēt, šķiet, ka jau visu savu dzīvi tām ir izstāstījis :D Protams, es neturu tur viņu visu laiku, tagad vispār praktiski tikai, kad baroju, jo pārējo laiku dzīvojas jau uz grīdas! :) Krēsliņam ir viegla vibrēšanas funkcija, esmu slēgusi arī to, kad mazulītim grūti aizmigt, tad parasti redzu, ka tas viņu nomierina un palīdz iemigt, tāpat kā viegla pašūpošana! :)
Pārsvarā krēsliņu turam sev blakus dīvānā, lai viņš ir mums blakus, man pašai ir neērti, ja es esmu dīvānā, bet mazulis uz zemes, kaut arī ir tajā krēsliņā. Krēsls ir ļoti stabils, it kā laikam, ka paredzēts līdz 9 kg, tā rakstīts uz kastes bija, kaut te mājaslapā ir līdz 11 kg, bet mana krustmeitiņa, kas sver ~12 kg, nevarēja to krēslu apgāzt, kaut viņa tur rāpās visādi ārā un iekšā. Protams, ka tikai jātur uz taisnas virsmas un, lai visas kājas ir uz virsmas! :) Noteikt šo te iesaku, kā arī nebija dārgs, veikalā jauns bija kkur 50 eiro (varbūt pat var no tās mājaslapas pasūtīt).
Meitenes, iesaku ļoti daudz runāties ar bērniņu, stāstīt visu, ja saraudās neņemt uz rokām uzreiz. Es jau, kad biju stāvoklī ar mazo daudz runājos, stāstīju, ka tagad ejam gulēt, pa nakti jāguļ, vienmēr novēlēju saldu miedziņu, no rīta vienmēr sasveicinājos un tagad daru tieši tāpat. Nezinu vai no tā, bet bērniņš man ir ļoti mierīgs, vienmēr klausās, ko stāstu, nu jau arī kko pretī pasaka, kas ir tiiiik forši klausīties, ko viņš cītīgi stāsta. Mazulis zin, kad ir nakts, tad ir jāguļ, ja paēd pa nakti, tad ir jāpaguļ vēl. Ceļamies vispār 2-3 reizes naktī, parasti ap 6 un tad ap 8, citreiz ir, kad ap 2, tad 6 un tad jau 8. Nezinu vai tādēļ tā ir, bet es ticu, ka mazulītis visu saprot. Katru dienu pasakos, cik viņš man ir labs un mierīgs bērniņš, stāstu, ka citi bērniņi neļauj vecākiem gulēt tik daudz utt. Par rokās ņemšanu uz katru bļāvienu es arī esmu pret, ja nu tiešām ļooooti saraudās, tad gan, bet tā mums ir bijušas kādas 5 x tikai. Uz nakti ir tā, ka uzvelku pidžammu, pabaroju un lieku gultiņā, lai pats aizmieg, ir bijušais tikai kādas 5 x, kad esmu midzinājusi uz rokām mazo. Pārsvarā tagad dzīvojās tikai uz grīdas, cenšos lai viens pats, bet, ja sāk niķoties, tad eju pie viņa un spēlējos, runājos, pamīļoju, pabučoju! :) Protams, nav tā, ka uz rokām neņemu vispār, ņemu, protams, viņam ļoti patīk, tad visu pēta kā nopietns vīrs! 8-)
Vispār te lasu un ik pa laikam kko gribās iekomentēt, bet tā arī uzreiz laika nesanāk un tā aktuālā tēma kkur noplok, uzrodas jaunas! :)
Un vispār sveicu visas jaunās māmiņas, kā arī topošās māmiņas! Liels prieks par Jums!