Liliii, par mazuli es vismazāk uztrauktos, jo arī dabisko dzemdību laikā bērns nereti tiek ilgstoši iespiests dzemdību ceļos (kad process apstājas vai māte nevar bērnu izspiest), smok nost, tiek traucēta sirdsdarbība utt., citreiz nabassaite nepareizi apvijās un gandrīz nožņaudz bērnu dzemdību procesā... Nu visādi. Jebkura metode ir bīstama jaundzimušajam tā vai savādāk.
Ka izskatas hematoma
Hematoma jau vēl sīkums - vēlāk uzsūcas un viss kārtībā. Bet cik nav dzirdēti gadījumi, kad šādi "raujot" bērnu laukā ar dažādiem tāda veida instrumentiem, tas tiek tik nopietni satraumēts, ka paliek par invalīdu?...
Ka izskatas hematoma, manejo ari ar vakumu izvilka un ir veidojums uz deniniem viena puse, bet it ka neesot hematoma
.Ceru,ka šis būs 3diennieks, otrdien sāku oficiāli strādāt, jābūt mums uz pekām
Jā, starp citu, manai meitai ir problēmas ar valodas apguvi un kaut kur dziļi sirdī es sliecos domāt, ka tas ir vakuuma dēļ. Pierādīt nevaru, bet ir aizdomas...
Intelektuāli visu dara atbilstoši vecumam. Bet runāt negrib.
Varetu Taisit petijumu par vakumu un runas attistibu savstarpejo sakaribu.
Aha. No sākuma vainoju to, ka mums te apkārt ir 3 valodas un ģimenē runājam 2 valodās, tad vainoju sevi, ka maz nodarbojos ar meitu... Bet lasot un runājoties ar citiem, saprotu, ka valodu cilvēks apgūst parasti pats - neviens speciāli veselus bērnus nemāca.
Nu jau pusgada laikā runā kaut cik saprotami, bet tāpat vēl tos vārdus švaki izrunā, teikumus citreiz ļoti slinko veidot, bieži vien nesparot parastus jautājumus utt.
Mans bērns negrib runāt pilnus teikumus, sāk ātri bubināt, bet atsevišķi vārdus izrunā skaidri.