Pirms bļaut "pareizās", neaizmirstam, ka visi cilvēki nedomā vienādi. Ja kādai tas sagādā grūtibas un veselīgais/nekaitīgais dzīvesveids prasa papildus pūles un nez ko vēl, tad cita zin, kas ir veselīgs, kas nav un konkrēto produktu izvēle vai atteikšanās no tiem ir pašsaprotama. Es nelietoju kārums sieriņus, jo pietika ar paziņas (cieša saistība ar produkciju) stāstīto par sastāvu, lai atcerētos, ka to sev negribu (ja mazā lauku veikalā uznāk kāre pēc vienīgā sieriņa, gan apēdīšu ;) ). Attiecīgi bērnam nedošu, īpaši, ja ir desmitiem alternatīvu. Man neienāk prātā dot gatavās ātrās putras ar augļiem, cepumiem, šokolādi, jo pati varu uztaisīt ar augļiem, pēdējos divus neuztveru kā uztura piramīda sastāvdaļas zīdainim. Sanāk, man būtu jārīkojas pret savu veselo saprātu un pārliecibu, lai tikai nebūtu pareiza. Vajag? Diez vai. Pieļauju pietiek nepareizuma reizēs, kad ēdu smalkmaizīti un izknibinu maizītes gabaliņu mazajam vai iedodu kaut ko, kas lai arī veselīgs, nav vecumam atbilstošs.
Man pa lielam vienalga, ko katra savam bērnam dod, vienkārši nevajag domāt, ka "pareizās" tik ļoti iespringst to "pareizumu" realizējot.