Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 210
Reģ: 13.06.2014
Meitenes, man ir daži jautājumi -

1.Kas jau iepriekš jāsagatavo bēbīša aptieciņā? zinu, ka pēc vajadzības visu var piepirkt, bet tādas pirmās nepieciešamības lietas, kas jums noderēja? (piem, šķērītes nadziņiem, kādas smērītes, vēdera zālītes utml)
2.Kā jūs ģērbsiet mazuli ziemā? Man dzims februārī. Nezinu ko pirkt - ratiem, ja nopērku aitādas guļammaisu, vai tad ir nepieciešams tas stepētais pufaikkombis vai pietiek ar tādu lielu siltu plīša kombi? Un sega vēl visam pa virsu? Pastāsties kā savus jaundzimušos ziemā jūs vadājāt pa āru?
3.Vai jums bija un noderēja šupulītis? Šitāds: http://www.trollonline.lv/lv/eshopping/products_catalogue/gultas_un_supulisi/supulisi/anna_supulis.html Vai labāk pa taisno gultiņā? (varbūt kāda pārdod šādu mēbeli?)
4.Piena pumpji: manuālais vai elektroniskais? Un vai pirkt jau pirms vai gaidīt un domāt pēc siituācijas? (esmu apņēmusies, iespēju robežās, veidot piena uzkrājumu)

Paaaaaldies, pagaidām!

šodien sākas 28.nedēļa jeb trešais trimestris.. yuhuuu :)

PS - sveicieni K, vēlu ātru atveseļošanos!!
21.11.2014 17:34 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es izvelejos 1,5 gadu ar domu tad laist darzina, bez auklem. Tad jau redzes, varbut tik loti bus apnicis majas, ka skriesu uz darbu jau atrak!
21.11.2014 17:36 |

Reitings 8407
Ja man tagad vēl klāt maksātu 171 eiro, tad joptvai, kas par naudu būtu. :D Tagad jau man sanāk tā pati alga, tad par papildus 171 nesūdzētos.

Bet nu vismaz tagad nesūdzos, ka man tiem 171 pielika klāt vēl papildus 100 eiro, jo mēs jau baigās cietējas pārejas periodā. :)
21.11.2014 17:37 |

Reitings 3379
Parlaime, man ir tas troll supulitis. Deres kadu pirmo pusgadu, pec tam vienalga vajadzes gultinu. Man tas supulitis paredzets dienas miedziniem, jo gulamistaba ir 2stava (lai nav janes augsa gulet, jo zidaini jau biezi gul). Godigi sakot, bebis biezak cuc uz divana neka supuli :D Bet saks velties, bus jaliek atpakal supuli.
21.11.2014 17:43 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Sunscreen, man arī atnāca 2 epasti! It kā loģiski, ja ieskaitīs arī atsevišķi, ne!?
21.11.2014 17:49 |

Reitings 210
Reģ: 13.06.2014
sunscreen - es takā rēķinos ar to. Man vispār bija doma, ka tikai pirmos 3 mēn.. pirms sāk velties.. Un tad likt jau parastā gultā. Bet pirmos 3 mēn TIKAI šūpulis.. ir lietderīgi? Bēbi nomierina tā kačāšana?
21.11.2014 17:52 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lillii, tie, kas pieprasa BKA no 1.10 izvēlas vai līdz bērna 1 vai 1.5 gada vecumam, es cītīgi rēķināju pēc pabalstu kalkulatora, nu sanāk, ka 1.5g ir arī pēc naudām izdevīgāk.

Parlaimē, katrai noteikti savādāk, bet man šādi:
1. Enterokind homeopātiskie pilieni pret kolikām, Viburcol svecītes, termometrs (nu ja bija, īpašo nevajag), Rhinomer degunam, Humer sterilais jūras ūdens. Ā, ir arī Panadol sīrupiņš pret temperatūru (ja nu kas, lai nakts vidū nebūtu nez kur jāteš). Zeļonka un spirts nabiņai. Šķērītes - griežu ar savām manikīra šķērēm, kamēr guļ.

2. Skatoties kāds tas guļammais, ja tāds vnk abos sānos reiferis un izskatās kā pārlocītā sega, noteikti vajag ko siltāku, man tāds ir, velku bebei vēl Next stepēto kombi. Mīnusiem būs Kaiser maiss - vakar atnāca, nerēķinājos, ka šie piegādās nepareizo, tur jērādas iekšiņa nu ļoooooti silts un mazais izmērs 80X40, kas tieši mazai bebei tur tad riktīgi neko nevajadzēs kā tikai lāci un cepurīti.

3. Man ir Troll šūpulītis, manuprāt, baigi ērti, bet es zinu daudzām nav, tā kā, kā kurai. Galvenais nomainīt laicīgi šūpulīti pret gultiņu pirms bērns samācās sēdēt, lai nepārveļās.

4. Man iedeva pamēģināt rokas pumpi Chicoo, nu i nah, kamēr 10ml dabūju, man jau abas rokas notirpa. Nekādu uzkrājumu neveidoju un neveidošu, jo a ko tad bērns ēdīs, ja es tā kā govs slaukšos? Mākslīgi palielināt smadzenēs to ražošanu, lai pietiktu i bebei, i atslaukt, da nu! Ja kaut kur braucu - tāpat pudeli viņa neņem, tā kā jāņem vien līdzi.
21.11.2014 18:06 |

Reitings 557
Reģ: 26.12.2011
Man sakuma bija vajadzigs pumpet, jo beibei bija japaliek slimnica, bet mani dzina majas, tad vareju no slimnicas iziret elektrisko, ar rokas neesmu meginajusi, bet ka jau te teica, man liekas prata var sajukt un man ari liekas, ka palielinat piena daudzumu maksligi nav erti, jo tad, ja kadreiz nebus laika atslaukt, sapes krutis un piens sprags ara, vismaz man ta bija pec tam, kad bebis naca majas un vairs nepumpeju, parejas periods pec pumpesanas uz zidisanu bij, ka bij
21.11.2014 18:11 |

Reitings 386
Reģ: 15.11.2014
Tad tām, kurām mazie tik tikko dzimuši vai nesen - kā jūs izvēlējāties - gadu sēdēt mājās vai 1,5? Un vai to var mainīt vai nē, jo tur tomēr aprēķina to naudu tad savādāk.

Personīgi es paņēmu uz 1, 5 gadiem! ;) Mainīt to var :)
21.11.2014 18:13 |

Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
Parlamè, man ir elektriskais medela, patīk!
Gribēju veidot piena banku, bet esmu slinka! :D noder tikai tad, kad mazā jāatstāj kādam :)
21.11.2014 18:29 |

Reitings 227
Reģ: 08.11.2012
Parlaimè man ir Medela Harmony manuālais piena pumpis. Ļoti labs - minūtes 10 un krūts ir tukša un tā kačāšana tāda viegla, bet es baigās piena bankas neveidoju - vienmēr ledusskapī ir tikai tik cik 1-2 ēdienreizēm, ja kādam jāatstāj mazais.
21.11.2014 18:35 |

Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
ai.. tagad nevis prasa, bet neēd man :D Kas notiek? Tas ir normali?
16 bija pudele izēda tik 100ml. bet negribīgi.Tad pagulēja, cēlās augšā un tagad devu augļu biezeni un kategoriski pret ēst, pat pudeli neņem.Pats mierīgs, viss itkā kārtībā.Likt gulēt? jo redzu ,ka tūlīt nāk miegs jau.Bet tad nebūs ēdis..ai..
21.11.2014 18:46 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Ms_K,

man domāt,ka tu pārlieku satraucies par to visu. Tu taču pati vislabāk pazīsti savu bērnvu. Vēro viņu un rīkojies saskaņā ar savu intuīciju. No malas tas jau izklausās komiski,ka tu prasi forumā,vai tev likt savu bērnu gulēt un kad barot.
21.11.2014 19:03 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ms._K, kaut kaa baigi agri tev sanaak vinju likt guleet "uz nakti"... Nevari kaut kaa to rezhiimu nedaudz pakorigjeet? Kaa vispaar sanaaca tev, ka beerns jau 19:00 iet guleet?... Katraa zinjaa pie taada rezhiima, dod vinjam pudeli piena tik reizes, cik reizes vinjsh celsies.
21.11.2014 19:03 |

Reitings 8407
Es domāju, ka jaizvēlas 1 vai 1,5 un nav iespējas saīsināt to BKA, bet tad jau viss ok.

Un tad atcerējos, ka tagad jau tos % mazākus rēķina, tad tas pats vien sanāk, ko es dabūju, tagad tik tie 171 eiro papildus, tad nesaprotu to jēgu, ka baigi izmainīja, bet man principā tikai labāk, jo savādāk papildus 100 eiro nebūtu no zila gaisa. :)

Man bija Philips avent rokas pumpis, patika cik nu lietoju, bet tad domāju, ka vajadzēja elektrisko pirkt, lai pašai nav jāņemas, bet pirms tam to nepirku, jo negribēju kā govs justies. :D Beigās domāju, ka štrunts ar govi, galvenais, ka būtu vieglāk un varbūt pat labāk sanācis.
21.11.2014 19:08 |

Reitings 2191
Lioness♥ Tas drīzāk bija retorisks jautājums.

Neons Vakar bija beidzot vismaz mierīga nakts, es vadijos pēc meiteņu ieteikuma,lai lieku atrāk gulēt, tā arī darīju.Pēc 18 mazais aizgaja nakts miegā 21 piecelas iedevu pudeli un nogulēja līdz 1:40,bet tad devu padzerties2os, cēlās atkal 3os un tad 5os devu pudeli.
Esmu sabiedēta ar to,ka , ja baro ar maisījumu nedrīkst pa nakti dot pudeli.Bet šodien dzirdēju citādāku viedokli.Varbūt man tā arī jārīkojas tajos 2os(parasti ceļas),jādod pudele?
Atceros,ka kopš dzimšanas viņs man vienmēr ir gribējis iet nakts miegā 19, es nekad īsti neesmu ļāvusi :D tādēļ stiepu līdz 21,bet laikam jau sen bija jāļauj,jo pēc tāda pulksteņa viņš gulēja vakar mierīgi.
21.11.2014 19:21 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu gulētiešanas režīms vēl var vairākas reizes mainīties. Un par to, ka nakts pirmo pusi sliktāk guļ kā uz rīta pusi - tas arī ir normāli. Manai beibei jau 4 gadi un joprojām tā ir... Domāju, ka neiespringsti par to ēšanu, dod tik, cik prasa.
21.11.2014 19:29 |

Reitings 2191
Nu jā, es tagad satraucos,jo nekad nebija bijis tā, ka need kādā no ēšanas reizēm, tādēļ šeit arī uzdevu jautājumu.Šonakt pamēģināšu ar piena pudeli pašā naktī un tad jau manīs kā ies.Katrā ziņā jautāšu dakterei ko man darīt, vizītegan tik pēc nedēļas.
21.11.2014 19:34 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Lilli, man bija ta, ka es vareju izveleties starp veco laiku, kad aprekina 70% un pec tam 171+100 vai starp jauno, kur ir jaizvelas starp 1 vai 1,5 g. Tur gan ir neliels zaudejums, ja nem uz 1,5 g, bet iziet atrak darba. Un tie 30 % ko te mineja, ka maksas ja izies atrak bus nevis no algas, bet jau no ta pabalsta, ko sanema lidz tam gadam, kas ir mazak.
Vienvardsakot, es atkal nemaku paskaidrot, tacu ja sez pec jauna likuma majas uz to 1,5 g tad ir nedaudz izdevigak neka pec veca, tachu summu atskiriba nav liela.
Ta ka tu noteikti neesi zaudetajos:)
21.11.2014 19:40 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Ms_K,

iepriekš lasot man arī radās iespaids,ka tu nokavē gulēt iešanas laiku,tāpēc mazulis ir kašķīgs. No savas pieredzes varu teikt,ka nedrīkst vilkt laiku,lai tikai bērns neaizmieg. Jo,ja nokavē gulēt iešanas laiku,tad pēc tam jāklausās koncerts. Tāpēc savu lieku gulēt tiklīdz redzu,ka viņš ir miegains. Nu tu teroriste,neļauj bērnam gulēt :D neuztver kā uzbraucienu :)

A par ēšanu-es ar īsti nesaprotu,kāpēc tu nedod ēst,ja viņš grib? Kāpēc jābadina bērns?

Arī Muša te mēģina atradināt no nakts ēšanas. Man ar nav skaidrs,priekš kam. Uzskatu,ja bērns vēl ceļas un ēd naktī,tad viņam tas ir nepieciešams. Ies laiks,ari režīms un paradumi mainīsies. Es arī kādreiz domāju,ka tā celšanās nekad nebeigsies. Bet atlika vien par to iedomāties,tā arī mazais gulēja ka susurs visu nakti.

Atvainojos par savu verbālo izvirdumu. Ar šo visu gribēju pateikt,ka bērns pats regulē savu režīmu un vajadzības. Vērojiet savus bērnus un neprasiet no viņiem to,kam viņi nav gatavi. Nevienu aizvainot negribēju.
21.11.2014 19:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits