Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Favel, mēs arī nekur neskraidam, bijām tikai pie neiroloģes, jo ķeizars, viņa arī nosūtija uz neirosonogrāfiju (ceru, ka nosaukums pareiz, galviņas usg), bet tur daktere pateica, ka pat veselākajam bērnam varētu atrast kādu sīkumu pie kā piesieties, bet vai tas ir vajadzīgs? Tā kā, vispār viss ir ok, bet redzes pārbaude pēc gada mums arī jāiziet, bet es par to tikai priecājos, jo meitas tēvam ar vienu aci bija šķielēšanas problēmas, it kā operēja, bet nedaudz vēl palika.
Ahh, kā sāku par šito runāt atcerējos kā šie abi ar māti sēdēja un apsprieda to, vai bērns šķielē vai nē. Tai brīdī gribēju mest ar ko smagu abiem, jo izklausījās pilnīgi tādi cerības pilni spriedelējumi, kaut nu šķielētu, vismaz kaut kas no tēva...
20.11.2014 13:44 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Brunette
Atvainojos :)

UK acis bērniem nepārbauda padziļināti, tik, cik bik paspīdina ar lukturīti uz gada pārbaudi. Katru gadu LV pārbaudām acis, varu ieteikt Jelgavā ļoti labu dakteri, kas dikti forši ar mazajiem tiek galā. Jā, ar spožu gaismu grūti...mēs pirmo reizi pārbaudījām februārī un laukā ļoti, ļoti spoži spīdēja saule un bija balts, balts sniegs visapkārt...pašiem jau acis žilba bez visādām pārbaudēm :D Līdz mašīnai aiznesa tētis uz rokām, pagrieztu prom no saules, bet viņš tāpat turēja acis ciet un arī mašīnā, lai gan bija tonēti stikli, arī visu ceļu turēja acis ciet, bet nekādu citādāku diskomfortu neizrādīja, neraudāja un tā. Pašas pārbaudes laikā gan nācās vīram bik galvu pieturēt, man lēkāt un dejot, lai skatās uz trako māti un nav laika raudāt :D Daktere pēc tam paldies pateica :D teica, ka parasti mammas sēžot stūrīti un bez maz raudot kopā ar bērnu, nevis cirku taisa. Daktere fiksi, fiksi visu izdarīja, visu mūžu ar bērniem strādājusi. Viņai kabinetā daudz mantiņas, pēcāk iedod konfekti un tā. Kamēr gaida tās 30min var paspēlēteis turpat rotaļu stūrītī, feini tā, pārdomāts. Var iet arī laukā pa parku pastaigāt.
Uz divu gadu vecumu jau bez problēmām viss notika. Izgājām laukā, piedāvājām viņam viņa saulesbrillītes (mums ir labas, kvalitatīvas ar visiem bērnam atbilstošiem UV filtriem, nevis parastas veikalā pie kases nopirktas), bet atteicās. Acis bija bik sažmiedzis, bet smuki pats aizgāja līdz mašīnai un nekādas problēmas nebija.
20.11.2014 13:45 |

Reitings 706
UK arī neliek pie ārstiem skraidīt...tas, ko daru papildus katru gadu LV ir - acu pārbaude un pilna asinsaina, bet to darām visi 3. Nav bijis puika pie ķirurga, neirologa, kaut kādi galvas USG, gūžu USG...nekas tāds. LV vienreiz pie osteopāta bijām. Tas arī viss.
20.11.2014 13:48 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
nu mana meita no dzimšanas nedzer ūdeni, dzer tējas , sulas ... vispār neiespringstu arī es nedzeru pliku ūdeni , ļoti, ļoti reti ..... nāks laiks sāks skriet dzers arī ūdeni , ja gribēs dzer un nekā cita nebūs , man šī šķidruma liešana ar varu nav saprotama ..... :)
Arī mana pa ārstiem nav skraidījusi , es tam neredzu vajadzību ar bēru viss kārtībā , it kā ir rinda uz masāžām , bet tas plecu tonuss un galvas mešana atpakaļ jau sen pārgājusi , un hvz kad pienāks tā rinda :)
20.11.2014 13:57 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Šodien pasūdzējos masierei, ka vakar dēls sarīkoja jandāliņu mājās, prasīju, vai tas varētu būt no masāžas. Vispirms viņa teica, ka jā, bet masāžas laikā jau mainīja savu viedokli un teica, ka tas noteikti esot bijis tikai kašķis :D Ej nu sazini. Turklāt viņa ieteica pozu (plecu tonusa mazināšanai) ar muguru pret sevi, pret ko iebilst visas modernās bērnu speciālistes (līdz 6 mēn. vecumam vispār nevajagot ar muguru pret sevi turēt, jo bērns nejūtot mammu) un ko man viena speciāliste konkrēti rādīja kā nevēlamu. Ej nu saproti!!! Masierei gandrīz 40 gadu pieredze, cita skola.
20.11.2014 14:03 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
sunscreen , nu man par to likšanu pret muguru šķiet dīvaini, kā var nejust mammu, ja mamma apķer un vēl , teiksim runā ....
Es savu vienmēr tā nesu un nesu pie loga paskatīties , kas tur notiek , un man neka nav radusies sajūta, ka viņai šķistu, ka manis nav ....
20.11.2014 14:06 |

Reitings 3379
weee, nu man jau arī šķiet, ka jūt, bet ja tagad neputrojos, tad pat Mans Mazais, kur nesen bija raksts par tām turēšanas pozām, tas pats bija teikts - neiesaka pavisam maziņiem.
20.11.2014 14:09 |

10 gadi
Reitings 747
Nevajag meklēt to, kā nav, lai tik kaut ko atrastu. Bijām sākumā pie neirologa, jo tonuss acīmredzams, attiecīgi gājām uz masāžu. Viss ok, mazajam patika, kā arī man šķita forša aktivitāte. Bijām pie ķirurga, jo naba vilka uz trūces pusi, bet apskatīja un lika pagaidīt - viss nokārtojās. Te pieminētās dvit analīzes, kas izraisīja nez kādu izbrinu, veicu paralēli aknu marķieriem (ārsts ieteica), jo ieilga dzelte, tad nu atķeksēju vēl vienu parametru, nekas iespringuma vērts.

Par dzeršanu, piekrītu - kad gribēs dzers arī ūdeni. Kā jau krūtsbērnu, līdz 6mēn baroju ekskluzīvi, arī ūdeni nedevu. Sākot piebarojumu, piedāvāju ūdeni, īsti negribēja. Sagribēja vēlāk, pudelīte ar svaigu ūdeni bija katru dienu pieejama, nevienam neko neuzspiedu, tikai piedāvāju, lai zin, kas tas ir. Un tieši tā, grib dzert - dzer ūdeni tagad ļoti labi, pēc savām vajadzibām, tāpēc neredzu iemeslu dot ko saldinātu, lai tik kaut ko dzertu. Pati gan dzeru tikai ūdeni, ja gribu padzerties. Paku sulas mājās nav, ir very bery dabīgās sulas, kuras ir šķaidāmas ar ūdeni, ja nu gribās garšu.
20.11.2014 14:10 |

10 gadi
Reitings 747
Sunscreen

Bērns mammu jūt jebkurā tuvā pozā, bet pavisam maziņam tas plašums, neredzot mammu, ir biedējošs un destruktīvs.
20.11.2014 14:14 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Favel,

es arī lasu to komentāru par to kūku, kuru tu cepi un par tām čībiņām.... vairākas reizes pārlasīju un domāju,vai tas kāds jauns izteiciens ir :D
20.11.2014 14:44 |

Reitings 126
Reģ: 21.07.2014
Mazais, kur nesen bija raksts par tām turēšanas pozām, tas pats bija teikts - neiesaka pavisam maziņiem.

kāds tas ir- pavisam maziņš?
manai 3,5 mēnešus mazajai Pelei fizioterapeits ieteica tieši pozas ar muguru pret vecāku vēderu-krūtīm!
20.11.2014 14:52 |

Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Sunscreen,
Mana beibe tikai pirmo menesi atzina shupulisha tverienu, pec tam visiecienitaka poza ir ar skatu pret pasauli. Mazajai tieshi interese viss, kas notiek apkart, cik tad var skatities tik uz mammu :D
Sho pozu tieshi iesaka fizioterapeiti, ta ka nedomaju gan, ka kaut kas slikts butu nesat ta bernu. Tikai japadoma par pareizu turesanu.
Un jaskatas vai tavai beibei patik shi poza, ja proteste, tad ar varu tak nenesasi...
20.11.2014 15:11 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
ana beibe tikai pirmo menesi atzina shupulisha tverienu, pec tam visiecienitaka poza ir ar skatu pret pasauli.
Kā pareizi turēt mēnesi vecu bērnu ar muguru pret sevi? Gribu pamēģināt, jo mums arī šūpulīša tvēriens palicis nemīlams, labāk patīk pie pleca, kad pāri var visu redzēt.
20.11.2014 15:29 |

Reitings 706
Šī poza nederēs bērnam, kurš netur galviņu.

Do the "hello world" hold. This is a great hold if you have a curious baby and want to let it see what is going on around it. Here's all you have to do:

Let your baby's back rest against your chest so that his head is supported.
Place one arm under his bottom.
Place the other arm across his chest.
Make sure that the baby's head remains supported by your chest.
If you're sitting down, then you can place the baby on your lap and don't need to put a hand under his bottom.

___
Ar pavisam maziņu var mēģināt šo un galviņu nolikt uz sāna, uz rokas.

Do the belly hold. This hold is perfect for calming your baby down when it is being fussy. Here's what you have to do to master this hold:

Drape your baby's head and chest over your forearm.
Make sure that the baby's head is turned outward, resting near the crook of your arm.
Pat or rub your baby's back with your other hand.
Check your baby's head and neck to ensure that they are supported at all times.

Avots šeit.
20.11.2014 15:45 |

Reitings 691
Es biju ar bernu pie fizioterapeites, kura tad man ari paradija kaa pareizi uzvelt bernu uz rokas un kaa tureet.
Esmu no telefona, neko pratigu neta nevareju atrast, bet ideja tada kaa Papau otraja bilde,bebim jabut slipi,lai nav svars uz mugurkaulu,galva atbalstas pret mammas roku, berna abas rocinas pari.
Un jamaina puses, lai nenotirpst roka. Baigi gruti man izstastit. Pameginashu atrast ko sakarigu neta, ber varbut kada labak var izsrastit:)
20.11.2014 15:54 |

Reitings 126
Reģ: 21.07.2014
Maija

20.11.2014 16:03 |

Reitings 3379
Haha, es nevaru atrast to pozu, ko man rādīja! Līdzīgi kā šeit, bet vairāk muguru pret vēderu un bērna labā rociņa ir taisna virs mammas rokas :
20.11.2014 16:12 |

Reitings 691
Melns un Balts, ne gluzi, jo tad berns ir diezgan stateniski nolikts.
Vairak Sunscreen ielikta bilde, tad var variet vai turet ar vienu roku berna augsstilbu vai ar abam rokam ta ka starp kajam turet. Un mainit pozas, jo spakseja rocina atri notirpst.
20.11.2014 16:19 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Meitenes,kuras lieto to no attāluma šaujamo termometru-kādas atsauksmes? Rāda precīzi,vai tomēr parastie ir labāki?
20.11.2014 16:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits