Dzemdēju Preiļos. Neviens kategoriski nenorādīja kā guldīt būtu PAREIZĀK, galvenais, sekot līdzi tam, lai neguļ visu laiku vienā pozā un galviņa ir uz sānu, lai neaizrijas.
Guldināt uz sāna, lai neaizrijas nav attaisnojums, jo arī uz muguras guļot mazulis pagriež galviņu un tā ir uz sānu. Tas pats par plakanām galvām, kur garantija, ka uz sāna guļot vienu pusi nenogulēs vairāk kā otru?
Es guldīju uz muguras un meitai nav ne pankūka, ne kvadrāts galvas vietā. Jau no dzimšanas smuki pati griez galviņu uz vienu, uz otru pusi. Pašai personīgi liktos ļoti neērti ja mani atstutētu no abām pusēm, ka nevarētu pakustēties, bet es nesaprotu arī ietīšanu, pret ko mans bērns protestēja jau no dzimšanas. Šajā gadījumā piekrītu Papua, ja esat tik kategoriski pret sēdināšanām, staidzināšanām, tad kāpēc liekat darīt mazulim gulēt uz sāna, ko viņš fiziski vēl neprot? Un padomājiet, tā viņš taču guļ uz rociņas, it īpaši ja satīts tā novietots, ļoti ērta gulēšana sanāk.
Uz vēdera liku reti un tikai nodomā, jo tā viņai arī nepatika, bet nekas, galviņu turēja stabili jau 2-3 mēnešos un ar to mums nebija problēmu, tāpat kā ar velšanos nebija.