jaut. taam,kuraam mazie jau piedzimusi.. Vai tiesaam pirms dzemdiibaam mazie paliek looti mieriigi?
Tas laikam neattiecas uz mani un uz ierosināšanām. Bēbis pa vēderu spēcīgi spārdījās gan dzemdību laikā, gan pirms tam. Nu pie vainas gan varēja arī būt skābekļa trūkums. Kā teica vecmāte - pīrādziņš gatavs nākt ārā un nepacietīgi dauzās gar aizvērtām krāsns durtiņām. :D
vakar pec pastaigas saka no vienas acs tadi dzelteni izdalijumi nakt, ne jau ta, ka list, bet pec cucesanas visa acs ar tiem noklata ta, ka gruti atvert, kadai gadijies?
Sākuši atvērties un tīrīties asaru kanāliņi, tas ir pilnīgi normāli. Mazgā actiņu ar kumelīšu tēju, sākot no ārmalas, virzoties uz acs kaktiņu. Pāries pāris dienās.
Laikam jau izrunats jautajums, tachu kadi bija tie iemesli, kapec mazie ed maisijumu nevis kruts pienu?
Man tas pats, kas marchixai - piena nav pietiekoši un paliek aizvien mazāk. Bērns mirst badā, bļauj nemitīgi, grūž pupu nost, izspiest var pāris piles. Vēl cīnos un baroju jaukti (koliku nav, tāpēc vēl jaucu), bet tad, kad pieniņš pazudīs, tad arī pāriesim tikai uz maisījumu. Šaubos vai tas ir no svara atkarīgs, lai gan dzemdību zālē pazuda visi uzņemtie 12kg, vēl 2 nedēļu laikā ir pazuduši 3kg, par apkārtmēriem nemaz nerunājot - es izdilstu ar katru dienu aizvien vairāk, pat pirms grūtniecības uzēstie tauciņi ir pazuduši vienā mirklī. Vēl grūtniecības laikā neko daudz neēdu, jo bija pazudusi garšas sajūta (viss pēc salmiem garšoja), tagad neko neēdu, jo nekas negaršo un ir pilnībā pazudusi izsalkuma sajūta. Knibinos kā cālis un pēc pulksteņa, lai tikai neaizmirstu paēst. Man reāli bail, ka no manis paliks tikai kauli un āda :( Pirmsgrūtniecības drēbes arī ir aizdomīgi vaļīgas palikušas, laikam būšu izstaipījusi :D
Par piena zuduma iedzimtību reti kura vecmāte visār runā, populārais viedoklis ir, ka dzemdības nenosaka ģenētika un piena daudzumu arī. Bet man bija netipiskas dzemdības ar neaktīviem dzemdību ceļiem (nekas dabiski nevērās vaļā kontrakciju laikā) un zaļi augļūdeņi. Cik dīvaini, ka es pati esmu nākusi pasaulē ar ķeizaru tikai tāpēc, ka mammai bija tieši tāpat. Arī es neesmu saņēmusi mammas pienu, jo mammai piens bija ļoti maz un izbeidzās jau esot slimnīcā. Man pieniņš sākuma likās daudz pirmajās dienās un tad pļokts-nav tik daudz. Sagadīšanās? Nezinu gan...