the_one
Vnk eksperimentē, eksperimentē un eksperimentē - ar temperatūru, ar tekstūru, biezāku/šķidrāku utt, ar garšām. Bērniem dilles garšo, var tās likt klāt. Cik Tev mazajam? Kādi 5. mēneši? Nav it kā pareizi pēc visiem kanoniem, bet es liku klāt kripatu skāba krējuma un/vai kripatu sviesta - vismaz kādu garšu piedod. Bērniem parasti ķirbis garšo, jo saldens. Nav tik alerģisks kā burkāns. Puķkāposts, brokolis. Es sāku piebarot ar rīsu putru, tad gāja saldais kartupelis, tad neatceros kādā secībā, bet pēc kārtas viss pārējais - brokolis, puķkāposts, burkāns, kartupelis utt. utjp.
Vari novārīt kartupeli un uztaisīt biezeni lejot klāt piena maisījumu (viņš tev pudeļbēbis, ja?). UK iesaka rīsu putru iekš maisījuma tieši tādēļ, ka paliek maisījuma garša un izmainās tikai ēdiena struktūra, tad nu bērnam tikai jāpierod pie biezāka ēdiena, garša paliek ierastā. Nu un tad, kad pieņēmis citādāko struktūru, tad dod tādu pašu struktūru, bet citu garšu.