Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Pēdējās stundas laikā mazā 100x izspļāvusi knupi, es tik viņai padodu un viņa iestum mutē. Viņa laikam parāda, kurš te ir galvenais. Nenāktu par ļaunu, ja viņa iemācītos pati knupi paņemt. :-D Bet es brīnos cik attīstīts var būt tik mazs bērniņš. Uz vēdera guļot viņa galviņu var noturēt stabili 5-10 sekundes un vairs nenomet kā sākumā, bet mierīgi noliek.
21.06.2016 20:23 |
 
Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Ar kumelītēm tīra actiņu tad, ja tā pūžņo, t.i. asaru kanāliņš ir ciet un actiņā veidojās izdalījumi.
Man ar spirta salvetēm nepatika, jo viņas ir cietas un dziļāk netiku. Tīrīju ar šņabi un vates kociņu.
Mans gan gaida, kad viņam ielikšu vietā, kad knupītis izkrīt. Nebūtu slikti, ja mācētu pats iestumt, jo viņam patīk ļoti intensīvi zīst, tā, ka nevis mazliet kustās bet šļūkā pilnīgi iekšā-ārā :-D
21.06.2016 22:16 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Viedā minka un citas meitenes

Viedā min ka, tu liki atsauces un Undyas komentāriem, bet pamanīji, ka visos ir, MANS uzskats, MANĀS acīs zīdainis ir līdz 7 mēneši u.tml. Visur ir viņasprāt un viņas uzskati ;-):-)

Bet es daudz kur piekrītu Undyai arī. Man atkal radies iespaids, ka visalerģiskākie ir jūtīgie/dikti sargātie bērni. Visās nozīmēs. Bet tas tikai mans iespaids un mani apkārtējie man, kas to radījuši.



P.S. un es visu dzīvi esmu redzējusi, ka kaķus baro ar pienu un zivīm, bet suņus ar visu ko, arī kauliem. mī šokiņā :-D:-O
21.06.2016 22:36 |
 
Reitings 10099
Reģ: 19.11.2014
Agrāk nabiņu pēc dzemdībām apkopa ar tā saukto zaļonku vai spirtu, vilkt cimdiņus bēbītim, lai nesaskrāpē seju, tīrīt actiņas ar kumelīšu tēju, to pašu vai citas tējas/vielas pievienot bēbīša vannai.Ko jūs domājat par visām šīm "pievienotām vērtībām" šādās situācijās?


Man nabiņu teica tīrīt ar ausu kociņu un tīru ūdeni. Tā arī darīju un viss bez problēmām, ļoti ātri sadzija. Vēl ārste nobrinījās, ka jau pēc 5 dienām naba bija sadzijusi.
Cimdiņus nevilku, jo viņš sevi neskrāpēja.
Bēbīša vannai neko nepievienoju. Zinu, ka, ja bieži vanno, tad var pieliet eļļiņu ūdenim, bet es tāpat savējo pēc vannas ar to pamasēju.

Viedā Minka, es nevienā vietā neteicu, ka tagad visām mammām savi bērni jābaro ar govs pienu un tumēm, jo maisījums ir kaitīgs un slikts. Personīgi man 2 mēnešu lietošanas laikā radušies aizspriedumi pret maisījumiem. Tāpat man ir aizspriedumi pret vitamīniem un tikai loģiski, ka būs arī pret masījumu. Tas ir tikai mans viedoklis, ne mammu, ne omīšu. (t)
Tāpat arī neuzskatu, ka ātrāk par 8 mēnešiem bērnam jādod tas lauku piens. Un 8 mēneši protams ir stiepts jēdziens.. esmu redzējusi 8 mēnešus vecus bērnus, kas ir uz pusi no manējā un tādiem visticamāk es baidītos kaut ko dot.
Bet, nu, tik, cik es to pienu ūdenim krāsai pieleju, tad sanāk, ka mans bērns vispār vairs pienu nedzer.
Es esmu lietas kursā par govs piena pētījumiem un tā ietekmi uz bērna organismu, taču tik un tā nolēmu, ka mans bērns 2x dienā var iedzert 180ml ūdens ar 40ml piena. Jā, varbūt vajadzēja barot ilgāk ar krūti, bet, pēc manām domām, nekas slikts nav noticis un viņš vismaz dūšīgi ēd citus produktus, kuros arī ir viņam nepieciešami vitamīni.
Un es uzsveru, ka tas ir mans viedoklis un es nevienu nemudinu uz modeli pēc kāda es baroju un audzinu bērnu.
Katram taču ir sava galva uz pleciem. Tā kā es pat nezinu kāpēc vispār vajadzēja te kaut ko rakstīt, jo sašutums ir tik liels it kā mans bērns to tik dara, ka caurām dienām sūc treknu, tīru lauku pienu.

Par to, ka kādreiz vecāki nezināja kāpēc bērni bļauj un tikai turpināja barot ar govs pienu un auzu tumēm - mani tieši tā arī no 2 mēnešu vecuma baroja un es biju mammai mierīgs bērns. Tāpat arī vīrieša māte stāstīja, ka arī mūsu tētis bija mierīgs un labi gulējis. Arī tagad ne man, ne vīrietim nav nekādu piena nepanesamību vai citu problēmu saistībā ar piena produktiem. Tā kā mēs esam dzīvs pierādījums tam, ka alerģiju var arī nebūt un es ticu, ka arī nebūs, jo viņš taču taisīts no tāda paša materiāla kā mēs + viņš 5 mēnešus ēda krūti, gandrīz 3 mēnešus maisījumu (bet arī reti) un tagad šķaidītu govs pienu, kuru es tāpat drīzumā būšu atradinājusi dzert.

Un par olām es tiešām nezināju, ka ir tik traki. Lasīju, ka nevajag dot tieši olu baltumu (lai, cik man pašai tas dīvaini nelikās), jo it kā to bērnam esot visgrūtāk pārstrādāt. Protams jautāju arī mammai un viņa apstiprināja to, ka kādreiz deva tikai olu dzeltenumu. Tad, nu, man likās, ka informācija ir dubultdroša.
Bet, nu, tāpat viņš tagad jau kādas 2 nedēļas nav ēdis to olu dzeltenumu un laikam turpmāk arī neēdīs. :-D

Par krūts atradināšanu - ja, kādai tas nesagādā problēmas, lai baro līdz 2 un pat 3 gadiem. Kaut kad jau tas bērns dabīgā ceļā arī atteiksies no krūts, taču manos plānos nebija pupot kaut 1,5 gadīgu bērnu. Un tādā vecumā būtu grūti pateikt, nē, es tev vairs nedošu, tu esi liels. Esmu priecīga, ka mans bērns ēd visu, ko viņam ceļu galdā. Tā kā es viņam varu iebarot visu, kas, manuprāt, viņam nepieciešams.

Varbūt jau ir arī bērni, kuri gan dūšīgi ēd krūti, gan dūšīgi parasto ēdienu, bet, cik es pati personīgi esmu redzējusi un dzirdējusi, tad tie parasti knapinās un vēl ilgi knapinās. Varbūt jau tā arī vajag.. kas to lai zin kā tas dabā iekārtots, bet katrā ziņā ES tā negribētu.
22.06.2016 09:44 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Undiya
Tavu viedokli ir skumji lasīt. Noņemt zīdainim galveno uztura avotu (mātes pienu) tikai tāpēc, ka negribas barot līdz gadam... (t) Es vēl to spētu saprast, ja tā būtu nezināšana, bet apzināti to nodarīt pašas bērnam :-( Vairs nekomentēšu šo jautājumu. Tur neko tāpat nevar darīt, ja māte savu komfortu vērtē augstāk par bērna vajadzībām.
22.06.2016 10:19 |
 
10 gadi
Reitings 1524
Reģ: 29.01.2009
Prsonīgi Es uzskatu, ka bērns līdz gadam vēl ir mazs. Tāpat neuzskatu, ka 6 mēnešos jāsāk likt uzsvars uz citu pārtiku un jāņem nost no krūts/maisījuma. Nekad neticēšu, ka mazais var līdz gadam uzņemt visus vitamīnus un minerālvielas ar PĀRTIKU, nevis ar krūtspienu/maisījumu, jo ēdienkarte vēl nav tik bagātīga, kā arī gremošanas sistēma nemaz nevar apstrādāt uzņemto pārtiku! Ne velti burkāni, āboli u.t.t. pamperā nāk ārā tādi paši, kā apēsti un tas ir pilnīgi normāli.

Bez tam grūti spriest par alerģijām, ja jūsu bērnam to nav.
Man atkal radies iespaids, ka visalerģiskākie ir jūtīgie/dikti sargātie bērni.


Vienkārši tās mammas ātrā to pamana un pievērš lielāku uzmanību! Tas nav nosodījums, ka citas mammas neskatās, manam ar ik pa laikam redzams, ka sametās uz kaut ko alerģija (ķirši, šokolāde vai kas cits), bet kamēr tas bēru netraucē (stipri nekasās u.t.t.), arī es tikai pavēroju situāciju. Un par slimošanām tādā vecumā grūti spriest, mans līdz 1.6 gadiem tikai pāris reizes pie iesnām bija ticis, bet kad sāka iet b/d, tad visādi gadās!
22.06.2016 10:21 |
 
10 gadi
Reitings 2278
Reģ: 27.02.2011
Tās kuras nebaro ar krūti, vai darīja to īslaicīgi, jums krūšu forma nemainījās? Tikpat stingras un tvirtas kā pirms bērna?
22.06.2016 10:24 |
 
10 gadi
Reitings 1524
Reģ: 29.01.2009
Bez tam tā dūšīgā un pareizā ēšana var vienā dienā mainīties! Kad bērns atsākās no visa ēdot tikai maizi un ūdeni! Reāli, un tad diez vai ir cita alternatīva, kā nodrošināt tam gadu un pāris mēnešus vecam bērnam nepieciešamo uzturvielu daudzumu - kā maisījums!
22.06.2016 10:25 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Engelens+++++
Undiya nesaprot, ka zīdainis nav bērns. "veselīgo uzturu" bērns izkakā, jo nav visu fermentu ar ko sašķelt. Tāpēc ir mātes piens, kurā ir uzturvielas (tauki, cukuri, utt) tādā formā, ko bērns spēj sašķelt un uzsūkt, fermenti (palīdz sašķelt cieto barību) un imūnvielas (aizsargā pret infekcijām). Tas, ka bērns staigā vai ir augumā ražens, nepadara viņu par lielu. Zīdainim iekšējie orgāni (kuņģis, zarnas, utt) nav vēl nobrieduši.
22.06.2016 10:34 |
 
Reitings 10099
Reģ: 19.11.2014
Viedā Minka, nu, cerams, ka pārāk ļoti nesabēdājies.
Ja mans komforts būtu svarīgāks par bērna vajadzībām, tad nebūtu barojusi vispār. Nevajag pārspīlēti pārvērtēt to mātes pienu. Jā, sākumā nekā labāka par mātes pienu nevar būt, bet kāpēc liels bērns pie krūts jātur? Tad jau varbūt turam līdz 7 gadiem pie tā pupa.. jo, kurš ir tas vecums, kad ir piedienīgi bērnam vairs nedot krūti un atņemt to pašu labāko kas vien pasaulē priekš viņa ir? (t)
Katra var pupoties, cik vien ilgi, jo protams neko sliktu mātes piens bērnam nenodara :D
Bet man palika jocīgi, kad brālēna bērnudārzā ieraudzīju, ka mamma atnāk pakaļ 3 gadniekam un viņš pa taisno nesas pie pupa. Es pat nezinu kā tur tas viss beidzās, jo tā bija tikai viena reize kad to redzēju. Varbūt jau vēl līdz 4 - 5 gadiem baroja.
Nu, tad, zinot šādus gadījumus - es ļoti priecājos, ka man tā nekad nebūs, jo laicīgi iemācīju bērnam ēst biezeņus un aizmigt bez krūts. Un, ja kādai patīk, ka liels bērns nāk klāt pupu prasīt, tad var barot cik ilgi grib. Es zinu, ka man nepatiktu un tāpēc laicīgi izbeidzu krūtsbarošanu.
Redzot apkārtējos - pupu bērnus, nešķiet, ka viņi būtu daudz veselīgāki vai kaut kā citādi labāki par manu bērnu, tikai tāpēc, ka viņi ēd krūti un spļauj ārā gandrīz visu, ko viņiem vēlas papildus piedāvāt. Šaubos vai tikai ar krūts pienu bērnam var nodrošināt pienācīgu uzturu.


engelens, nu, es par tiem vitamīniem pārāk neiespringstu. Ne man kādas tabletes dotas, ne arī es savam bērnam došu. Un ar mani viss ir vislabākajā kārtībā (arī nodot analīzes Gulbī) secināju to pašu. Sanāk, ka visu nepieciešamo esmu uzņēmusi tikai un vienīgi ar savu uzturu, kas nebūt nav pārdomāts līdz pēdējam kumosam.
Ja arī ēdīs to rupjmaizi vien, tad ēdīs.. nu, cik ilgi? Gadu? Gan jau nē..

Lapsiņa, baroju 5,5 mēnešus aptuveni un krūtīm nekāda vaina. Kad tikko beidzu barot, tad likās, tādas pārāk mīkstas, taču tagad atgriezies tas tvirtums. Neteiktu, ka tieši tādas kā pirms barošanas, bet, manuprāt, nekāda vaina.
Domāju, ja patrenētos un uztaisītu kaut kādus krūšu vingrinājumus, tad vispār būtu super un varbūt pat tāpat kā kādreiz.
22.06.2016 10:39 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lapsiņa
Arī pēc ilgstošas barošanas krūtis var atgūt sākotnējo formu, ja zīdīšanu pārtrauc pakāpeniski.
Krūtis ietekmē ne tik daudz zīdīšana, bet svara izmaiņas un gravitācija. Taupi vai netaupi, bet pēc gadiem 10 tev krūtis tāpat sāks zaudēt tvirtumu un vēl pēc desmit būs jau noslīdējušas.
22.06.2016 10:41 |
 
Reitings 10099
Reģ: 19.11.2014
Mans nekakā ārā burkānu gabaliņus. :-O:-D Vismaz vairs nē. :D
Aij, te tak ir bezjēdzīgi tērēt laiku aizstāvot savu viedokli. Okey, man viņš ir nepareizs, piekrītu, ka pēc visām grāmatām, eksperimentiem, pētījumiem - nepareizs. Priekš manis mans videoklis ir pieņemams.
Viss es eju gatavoties Līgo svētkiem! Lai jums visām priecīgi! (l)(l)(l)
22.06.2016 10:43 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Undiya
Vai tu lasi kaut ko vēl bez cosmo?
Jā, sākumā nekā labāka par mātes pienu nevar būt, bet kāpēc liels bērns pie krūts jātur? Tad jau varbūt turam līdz 7 gadiem pie tā pupa.. jo, kurš ir tas vecums, kad ir piedienīgi bērnam vairs nedot krūti un atņemt to pašu labāko kas vien pasaulē priekš viņa ir

Vai esi kaut ko dzirdējusi par PVO? Vai esi dzirdējusi, ka ir ļoti daudz pētījumi par mātes pienu? Vai esi kaut ko dzirdējusi par PVO rekomendāciju barot ar krūti vismaz līdz 2 gadu vecumam?
Tas nenozīmē, ka bērns līdz 2 gadiem ēd tikai pienu. Tas nozīmē, ka līdz 1 gadam tas ir galvenais uzturs, bet pēc tam-vērtīgs papildinājums.
Tu lepojies, ka tev nav alerģiju. Bet mātes piena svarīgākais uzdevums ir nodrošināt normālu smadzeņu attīstību. Piedod, bet pēc komentāriem var just, ka esi maz ar krūti barota. :-D
22.06.2016 10:49 |
 
10 gadi
Reitings 2278
Reģ: 27.02.2011
Gaidīšu vēl atsauksmes par krūšu tvirrtumu.
Draudzene baroja bērnu līdz 1 gada vecumam, krūtis pirms tam bija lielas, pēc bērna barošanas kļuva par lielām kokerspanieļa austiņām, tagad krāj naudiņu operācijai.:-/
22.06.2016 10:54 |
 
10 gadi
Reitings 2278
Reģ: 27.02.2011
Man pirms bērniņa bija mazs B izmēriņš, tagad ir liels B izmēriņš, ļoti bail, ka pēc zīdīšanas beigšanas būs noļucis A.:-/
22.06.2016 10:55 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Cik ilgs laiks pagāja pēc bērna barošanas?
22.06.2016 10:56 |
 
10 gadi
Reitings 2278
Reģ: 27.02.2011
Pārtrauca barot pamazām, sāka mazāk pienu dot no 10 mēnešu vecuma, viņa atgriezās pēc gada darbā, bērniņu pa dienu auklē vecāki :-(
22.06.2016 11:00 |
 
10 gadi
Reitings 2278
Reģ: 27.02.2011
Kā jums jaunās māmiņas ar formas atgūšanu? :-)
22.06.2016 11:01 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Pēc dzemdībām vēders arī uzreiz nesavelkas. Savilksies gan krūšu āda, gan uzkrāsies tauki krūtīs. Nepaliks krūtis tādas mūžīgi :-D
22.06.2016 11:05 |
 
Reitings 10099
Reģ: 19.11.2014
Tas gan. Esmu ču, ču, aptuven par 2 mēnešiem, gudrāka par govi! Kaut kā dzīvē nav traucējis. Tā kā varbūt pat labi! :D
Lapsiņa, man pēc dzemdībām likās, ka esmu vēl tievāka nekā pirms tam. Viss labi, esmu apmierināta. Ja nerītu pēdējā laikā tik daudz saldumu, tad noteikti teiktu pat, ka ideāli. Tagad kājas palikušas lielākas.. kas man nepatīk, bet, nu, sākšu sportot un būs labi!
22.06.2016 11:13 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)