Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
iedevu mazajai 6 mēn meitai ķirbi, maz. un kakā asins standziņas, hmmm!?
30.01.2015 17:38 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Tad nepanes kirbi.parstaj to dot. Pamegini ko citu vai pagaidam nedod neko, lai organisms nomierinas.
30.01.2015 17:59 |
 
Reitings 947
Reģ: 17.12.2009
vēl jau laika daudz, bet tomēr, kas vēl der maziem punčiem?
30.01.2015 18:20 |
 
Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Es sāku ar puķkāpostu tamdēļ, ka tajā brīdī ķirbjiem jauna raža vēl nebija, bet puķkāpostiem gan.. mazais nesmādēja. Tad jau liku klāt kartupeli, burkānu..
30.01.2015 18:23 |
 
Reitings 89
Reģ: 29.01.2009
mani arī ļoti interesē ši tēma ar ko labāk sākt piebarot mazos puncīšu? ar kādām putrām sākt? un kāds daudzums jādod tā putra? piedodiet pat tumsonību, bet man tas ir kas jauns!:-)
30.01.2015 18:39 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
tagad vispār neizdevīgs laiks piebarošanas uzsākšanai.. Baigi žēl. Ķirbji vecie, Puķkāposti, brokoļi ievestie un ar ķīmiju piepūstie. :( Kartupeļi vecie. Nekā prātīga ko tam bērnam iedot.
30.01.2015 18:47 |
 
10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Es sāku ar puķkāpostu, tas ir maigs un patīkams. Pēc tam burkāns - salds un oranžs :D tad jau variēju + kartupelis, ķirbis, cukīnī. Šodien meitai pusdienās bija kartupeļu, selerijas saknes biezenis ar teļa gaļu un dillītēm, vakardien bute ar kartupeļiem. Katru dienu cenšos pagatavot kaut ko. Porcijas sasaldēju un tā. Nestāvu katru dienu pie plìts :)

Vai mazajiem drīkst kokosriekstu pienu? Zinu ārzemju viedokļus, bet kāda ir prakse Latvijā?
30.01.2015 18:51 |
 
10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Gribu pamēģināt rīsu putru uzvārīt uz kokosriekstu piena.
30.01.2015 18:55 |
 
10 gadi
Reitings 1524
Reģ: 29.01.2009
Čerij, tu izvāri un sasaldē, bet kā atkausē? Ūdens peldē vai mikrenē? Man plāns izvārīt un ielikt burciņās stikla un ledusskapi, domāju ka dienas trīs taču var turēt, jo sākumā jau dēļ pāris karotēm neiešu katreiz vārīt... Kā jūs meitenes darijāt?

Kā gatavojat ziedkāpostu? Visus dārzeņus vienkārši ūdenī vārijāt? Man ir sietiņš tvaicēšanai... Jā es to puķkāpostu tvaicēju, ko pēc tam pievienot klāt? Ūdeni, lai šķidrāks, vai tomēr savu pienu? Vai neko, tikai sablenderēt?
30.01.2015 20:30 |
 
Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Gita, kad es uzsāku arī vēl nekā nebija. Droši vien smādēsi, bet variants ir LV ražotie Rūdolfs biezeņi.
30.01.2015 21:01 |
 
Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
o,man te ieteikumi.

a ko tie kafijas biezumi izņemot noskrubēšanu līdzēs? :-/

Becky, es naivi ticu ,ka varbūt var ko mājās līdzēt :D
Ņemšu vērā ieteikumu par 4. dimensiju. Pie kā tur vispār būtu jāpierakstās? Tā kā apskata vēderu u kko piemēro?
Man vēl tauku kārta pa virsu, bet nu nebija tik ļumīgs pirms dzemdībām ar visu tauku kārtu.
30.01.2015 21:04 |
 
10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Pirms sasaldēšanas obligāti jāatdzesē biezenis.
Uzsildu mikrenē. Pielieku garšvieliņas (dilles, ķiplociņš, pipariņš u.tml.).

Mans bērns Rūdolfa biezeņus izbrāķēja. :( pārsvarā gatavoju pati vai pērku Semper un Ovko produktus. Milupai izlasīju, ka sastāvā ir modificētā ciete un tos vairs nepērku.
30.01.2015 21:11 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Engelens, nu vnk iztvaice un vel pielej paris karotes udens un sablendere. Es parasti udeni neizleju, bet gan atstaju, ja nu pec brenderesanas bus par biezu, lai vai atskaidit.
Kirbi vara reali 10 min, vins loti atri paliek miksts, un piekritu, ka riekstu kirbis ir baigaa njamma, man pashai garso. Berniem loti labi iet ieksa cukini, velak brokoli.

Es savejo saku piebarot 4,5 menesos ar kjirbi. Nu, teiksu ta, ka 1 reize vins apeda to tejkaroti, ka visur iesaka, bet 2 reize es vinam jau kadus 50 ml izbaroju, jo vins ar tadu prieku eda.

Un es katru dienu gatavoju svaigu, nu nav jau jaunas maminas tik aiznemtas un nav tas kirbis tik dargs, ka nevaretu pa mazam porcijam katru dienu svaigu berninam dot. Tas pats kartupelis, burkans, nav jau nekads deficits.

Gita - manuprat, labak jau to Polijas brokoli iedot, nevis burcinjedienu, bet katram savs. Rudolfs garso labi, bet man tapat neieviesh ticibu tas deriguma termins.


Nakts putra ir uz nakti jadod, lai bernam pilnaks puncis un saldaks miegs. Un tas nav mates piena vai maisijuma aizvietotajs, drizak, papildediens. Es parasti 7 iedodu nakts putru, 7:45 vanna un ap 8 pudele un miedzins.


Bet varbut kada mani apgaismos ar ko atskiras parasta rita putra no nakts? Es vienreiz sajaucu un iedevu parasto Bebi auzu putru uz nakti un dels guleja labak ka parasti.

Un vel nopirku Bebi Musli, kas no 9 men, fuj, tada pretekliba, neiesaku.
30.01.2015 21:11 |
 
Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Mans Rūdolfu ēda gardu muti. Bet manējais teju visu ēd gardu muti.

Termiņš,jo pasterizēts.
30.01.2015 21:14 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Labojums - kad saku piebarot ar vienu/ diviem produktiem, tad gatavoju katru dienu, jo nebija zel izmest parpalikumus un uztaisit svaigu.

Tagad, kad bernam 10 men., taisu porciju divam dienam. Parasti ir darzeni, gala un piedevas. Bet berns ir pasacis est no musu skivjiem. Sodien stuma ieksa pupinju zupu ar kupinatu krutinju. Nu neko, ja garso dodu :)

Ak, jaaa, delam 10 menesi sodien palika, tads zhipers, visu laiku runajas sava valoda, ir savs viedoklis un pasacis man pakal rapot VISUR! Ka tada maza astite:)


Aijaijaa (precizi tavu niku nekad neatceros!) sveiciens jusmajas mazajam kjiparam 10 men :)
30.01.2015 21:18 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Dominika, tu domā, ka tagad ir Polijas brokoļi? Man šķiet, ka es pirms nedēļas tieši skatījos un tur izcelsmes valsts galīgi nebija Polija un pat ne tuvu tai... :/
Es pagaidām tikai visu teorētiski izsveru un apsveru. Reālo praksi pat negribu iztēloties. Negribu, tiešām negribu. Labprāt uzsāktu piebarošanu septembrī vai augustā. :D

The..one, saņēmu šujeni.. nu tāāda mašīna. Ojēē. (l)
30.01.2015 21:32 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Gita, tu jau sāc domāt par piebarošanu?
30.01.2015 21:38 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
K, manai tak pēc pusmēneša 4! Sākšu, sākšu, nav ko vilkt to lietu. Lai tik ēd normālo pārtiku. Tagad kad mamma ar tēti ēd, tad skatās kāru muti.
30.01.2015 21:45 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Nu labi, es precizi nezinu, no kurienes nak visi produkti, bet tomer labak jau kaut cik svaigu taisit. Un varu tevi nomierinat, kad saksi piebarot, bus jau stresins un uztraukums, bet pamazam saksi atslabt. Ja es pirms tam galu devu tikai no zemniekiem, tad tagad jau dodu ari no veikala.
30.01.2015 21:50 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Dominika, pāāāāldies, sūtam sveicienus arī Jums pretī! (l)

Vispār, neticama sajūta. Ir pagājuši JAU 10 mēneši. Jāsāk gatavoties gada jubilejas ballītei! Esmu nolēmusi visu laicīgi saplānot un izdomāt, lai nav pēdējā mirkļa steigas.

Par biezeņiem- es parasti vāru pārdienām. 1.dienā izvāru, tad ielieku burciņā, ledusskapī nākamajai dienai, tad vāru atkal. Ir dienas, kad nevāru vispār, bet ēdam kopā. Nu, tas ir pēdējā laikā.
Reizēm, kad braucam ciemos, nopērku kādu burciņu. Bet, līdzīgi kā The one rakstīja, manējais arī visēdājs. Ļoti garšo griķi, maltā gaļa un karstmaize, ar kuru tētis mēdz uzcienāt :D

Kad sākām piebarošanu, tad 1. ko devu bija riekstu ķirbis. To mēs abi ēdām uz urrrrrā! :-D

Gribu saņemties un nomest atlikušos liekos kg. BET, nevaru saņemties. Nesaprotu, kas ar mani! :-/ Šobrīd uzstādīju mērķi- līdz mazā gada jubilejai jābūt vecajā formā!
30.01.2015 21:57 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits