Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

viņš dzer.

Reitings 117
Reģ: 09.05.2013
Sveikas! Prātā tūkstošiem domu , bet izejas nav, vismaz man tā šķiet, varbūt skats no malas man palīdzēs saprast kā,lai tieku ārā no šīs vietas.
Esmu (20) kopā ar puisi (23 )nedaudz vairāk kā 2 gadus. Dzīvojam pie viņa vecākiem nelielā ciemā. Esmu sapratusi,ka šis puisis nebūs tas, ar kuru spēšu nodzīvot visu savu dzīvi. Lielākais viņa mīnuss- viņš dzer un ir baigos parādos ātrajos kredītos un ne tikai. It kā jau šķiet vienkārši -negribi dzīvot kopā , nedzīvo , bet nav jau citur kur dzīvot īsti, jo šeit ir atrasts mans pirmais nopietnais darbs, ar ko esmu apmierināta, lai gan alga nav liela,, plus vēl augstskola man ir tepat netālu. Lai viena īrētu dzīvokli šeit ,man naudas nepietiek, lai ietu atpakaļ pie vecākiem, ir jāpamet darbs un jādzīvo laukos , kur darbu tādu tiešām nedabūšu un par skolu nevarēšu samaksāt.
Tepat blakus dzīvo māsīca pie kuras gāju dzīvot, kad uz mēnesi bijām pašķīrušies, bet viņai ir 2 mazi bērni un draugs ar kuru es nevaru sadzīvot, tāpēc atgriezos pie sava puiša. Un visu šo laiku ,kad bijām izšķīrušies - viņš vienkārši dzēra,jā uz darbu gāja, bet pohains un kā par brīnumu netika atlaists.
Puisis ir lielisks, ja vien nedzertu ,jo par tiem kredītiem viņš ar ir nācis pie prāta un sāk palēnām atmaksāt,, viņa alga aiziet atdodot kredītus. Bet es šajā dzīvoklī nespēju vairs brīvi elpot,, arī viņa vecāki dēlu nemaz netaisās vest pie prāta vai nesaskata viņā alkoholiķi, jo tēvs viņam arī katras (!) brīvdienas vienkārši dzer un vienmēr piedāvā dēlam dzert ar viņu. Puisis jau tiesības nodzēra, bet no tā nekas nemainījās. Nē, dzerot viņi nav nedz agresīvi ,nedz rupji, bet to dzeršanu es nevaru izturēt ,man neliekas normāli dzert katras brīvdienas, un tad jāguļ blakus tādam nodzertam ģīmim ,ka man nelabi paliek.
Es neesmu arī no tām, kuras tagad teiks izvēlies alkohols vai es -- un ja viņš izvēlēsies dzert, kur tad es iešu,tāpat būs jāpaliek šeit un jābūt labai,jo es taču dzīvoju pie viņa vecākiem ,nevis kur citur. Par to simtiem reižu ir runāts, vienu dienu viņš atzīst,ka dzer par daudz , otru jau saka ,ka tā ir tikai iedzeršana (tieši tāpat saka viņa tēvs) , bet tā nav iedzeršana , viņi dzer līdz atlūzt.
Šitās brīvdienas bija pēdējais piliens,es vairs nevaru, nevaru vairs justies laimīga ar cilvēku , kuram dzeršana ir svarīgāka par mani. Agrāk viņš mēdza lūgt piedošanu , bet tagad vienkārši paprasa ,cik ilgi tu dusmosies un viss.. Bet kur man iet ? Tādi draugi pie kuriem te tagad ņemšu vienkārši dzīvošu nav. Kad visu samaksāju, gan par skolu ,gan tas ,ka jābrauc uz skolu , gan darbā pusdienas man paliek kkur tikai 100ls par kuriem viens nevar normāli izdzīvot :( (bļāviens, sanāca gari, tāpēc, drošvien neviens neiedziļināsies, bet man šitas bija kaut kur jāliek )
18.11.2013 14:05 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Alkoholiķis un tu mana dārgā esi - līdzatkarīgā!
Tā nevar būt, ka nav kur iet. Ņem un ej! Ej pie kādas darba kolēģes. Ej pie tās pašas māsīcas, kaut uz nedēļu, kamēr atrodi kur palikt!
Gan jau ir kāds tantuks, kurš būs laimīgs izīrēt istabiņu par kapeikām, lai tikai ir mājā, jaunas darba rokas, kas palīdz sakopt māju un pagatavot vakariņas!

Nemeklē atrunas - EJ! Mīli sevi! Un rīkojies egoistiski, domājot par sevi!
18.11.2013 14:11 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Tavā situācijā tipinātu uz pagasta pārvaldi un lūgtu kādu soc. dzīvokli. Ciematā tas arī nebūtu dārgi un viņu interesēs ir,lai pie viņiem paliek jauni cilvēki.
18.11.2013 14:13 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Diezgan bēdīga situācija. No malas izklausās, ka viņa problēma ar dzeršanu ir jau diezgan smaga, bet viņš kā tipisks atkarīgais savu problēmu neredz vai vienkārši ignorē.
Nu Tev pašai nav daudz variantu...Vari vai nu paciest šo visu, kamēr pabeidz augstskolu un tad iet prom, meklēt savu dzīvokli. Vēl, ja ir iespēja, vari lūgt palīdzību vecākiem, izstāstīt, kāda ir situācija, un varbūt viņiem ir iespēja Tevi finansiāli šo studiju laiku atbalstīt, lai vari atļauties noīrēt sev atsevišķu dzīvokli. Vai arī varbūt meklē kādu cilvēku, ar ko īrēt kaut ko kopā, nu kā dzīvokļa biedru, tad tomēr vieglāk tos maksājumus pavilkt.
18.11.2013 14:16 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Bet, kā nosaukt Tevi, ja neej kopā no vīrieša tāpēc, ka negribi neērtības dzīvē?

Mana vecmamma pameta vīru alkoholiķi ar 4 bērniem laikos, kad laulības šķiršana tika nosodīta.
Domāju, ka sākt jaunu dzīvi ar 4 bērniem ir daudz smagāk nekā Tev - jaunai meitenei.
18.11.2013 14:18 |

Reitings 160
Reģ: 31.03.2012
Nenoraksti sevi! Tu tā dzīvojot iznīcini sevi un savu personību. Vīrietim ir jābūt vīrietim. Un ja Tu pati saproti ,ka limits ir pienācis tad ej un neatskaties.Ja tiešām vēlēsies viss nokārtosies!!
18.11.2013 14:20 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
oi, kļūdas :D

neej prom no vīrieša
18.11.2013 14:23 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Tavā situācijā tipinātu uz pagasta pārvaldi un lūgtu kādu soc. dzīvokli. Ciematā tas arī nebūtu dārgi un viņu interesēs ir,lai pie viņiem paliek jauni cilvēki.

....pagasta pārvaldes dzīvokļus nepiešķir, to dara novada domes un pretendēt uz sociālo dzīvoki šajā gadījumā nevarēs, jo meitene nav sociālā riska ģimene, bet strādā algotu darbu-tad sociālo dzīvokli nepiešķir. Var iesniegumu mēģināt rakstīt uz paraso-bet viennozīmīgi ir jābrauc uz novada domi rakstīt iesniegumu lai piešķir dzīvokli. Dažreiz šādos gadījumos var peidāvāt laut ko arī darba vieta, izstšti savu situāciju darba devējam, viņš tuvāko apkārtni noteikti labāk par tevi pārzina.
Bet nu viennosīmīgi pie šā vīrieša nepaliec, ar katru dienu būs tikai sliktāk...
18.11.2013 14:23 |

Reitings 1431
Mans ieteikums no redzētā manā pagastā. Kur tas tiek virzīts tālāk es nezinu, un par cik mums soc. mājā stāv tukši dzīvokļi tie arī tiek piešķirti maznodrošinātajiem.
18.11.2013 14:31 |

Reitings 430
Maznodrošināta persona ir tā, kurai ģimenē uz vienu cilvēku ir mēnesī ienākumi mazāk kā Ls 90, šajā gadījumā tas tā nav
18.11.2013 14:33 |

Reitings 1431
Avene - ne vienmēr. :)
18.11.2013 14:37 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Ārprāc, varbūt tiešām pajautā apkārt vai kāds istabiņu neīrē.Tam nevajadzētu būt pārāk dārgi.Kā tu vari teikt,ka tāds ļurbaks ir lielisks, alhokoliķis un parādnieks izklausās kā īsts ģimenes apgādnieks.
18.11.2013 14:38 |

Reitings 430
Likumā tas tā ir noteikts.
Vienīgi daudzām pašvaldībā ir savi saistošie noteikumi, pēc kuriem piešķir dzīvokļus un tādā gadījumā uz dzīvokli var pretendēt arī ne tikai maznodrošinātas personas, bet tas jau ir konkrēti jāskatās no kuras pašvaldības ir Cool.
18.11.2013 14:40 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Istabiņu varētu īrēt, izliec sludinājumus, gan jau kādai pensionārei mājā ir brīva rūme, nav jau tas izcilākais variants, bet vismaz tādi cilvēki parasti neprasa daudz - un ja vēl studējoša, prātīga meitene!
Nevajag savu dzīvi pataisīt par mocībām, šādi cilvēki mainās reti. Lai mainītos, ir vajadzīga griba, bet tāda alkoholiķiem nav. Viņš noteikti var saņemties periodiski pārtraukt dzert, bet ar laiku atsāks tik un tā, un ar katru reizi nedzeršanas posmi saīsināsies.
18.11.2013 14:45 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Puisis ir lielisks, ja vien nedzertu

nu jau tu sev pati runā pretī, ne? kādēļ tu mēģini sevi pārliecināt, ka puisis tiešām tik lielisks?? cik lielisks var būt alkoholiķis un bezatbildīgs azartspēlmanis, kuram vēl ģimenē ir tēvs dzērājs?? hmm. katram jau savs, arī tādi pamanās atrast sev pielūdzējas..
18.11.2013 15:28 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Sāc arī dzert.... būs happy family
18.11.2013 16:12 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sāc arī dzert.... būs happy family

Ilustratīvais nākotnes pielikums:
18.11.2013 16:15 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
A skolai koju nav? Visām augstskolām taču ir pieejamas kopuškas.
18.11.2013 17:28 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Es tava vieta pamestu puisi, kurs ir atkarigs no alkohola. Tas nav ta verts, lai savus pasus labakos gadus izniekotu, auklejoties ar alkoholiki. Gan atradisi kadu pagaidu variantu, kur apmesties. Labi, ka tev vel nav berni, bet esi viena. Visas durvis vala. Mana pieredze ar daziem diezgan tuviem cilvekiem rada to, ka tikai PASA GRIBASSPEKS var palidzet atradinaties no alkoholisma. Pasas redzetie piemeri rada, ka hroniskam alkoholikim nekada kodesanas, morales lasisana, Straupes slimnica, sistema, ampula, dziednieki nepalidzes, bet tikai pasa stipra griba, sevis kontrole un norobezosanas no draugiem, kuri slikti iespaido. Zinu cilvekus, kuri pat pec visam torpedam un kodesanas atgriezas pie vecajiem ieradumiem. Reizem man patiesi zel sis lidzatkarigas sievietes, kuras iznieko savu dzivi blakus alkoholikim-vinas aptekale sos viriesus ka maminas, gatavas no adas list ara, lai vinu plencis tiktu pie kartejas pudeles, bet berniem un parejiem no ta jacies. Pasas nodzinusas, speki izsikusi, noraudajusas, bet tiek izgudroti dazadi iegansti no serijas "es tacu vinu milu gaugala, varbut vins mainisies, es nevaru vinu tagad pamest." Tad es domaju:"Girl, what are you waiting for?" Es labak izveletos visu atlikuso dzivi pavadit viena, neka ar atkarigo, tikai del ta, lai vecis butu pie saniem. Tad man tads vaja rakstura liekedis vispar nav vajadzigs. Man pec radinieku redzetajiem piemeriem ir iestajies manams riebums pret alkoholu.
18.11.2013 17:58 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Vai tad ir daudz puisu taja vecuma, kas nedzer reizi nedela?
18.11.2013 19:37 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
nedzer reizi nedela? dzer retak kaa reizi nedela?
18.11.2013 19:39 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits