ko izvēlēties?

Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
ko izvēlēties raut zobu ārā vai skalot kanālus? atklāt sakot man reāli nav naudas, lai tīrītu kanālus. lai cik tas neliktos absurdi, nevēlos iedziļināties šajā naudas problēmā, bet fakts ir tāds, ka man ir tikai nedaudz pāri 20 gadiem, zobārste pie kā biju pirms kāda laika, izmantojusi nepareizu labošanas tehniku, kā rezultātā ir atvēries kanāls un vairs neko nevar darīt, vai nu atstāt kā ir, taču to es negribu, jo jau ir jūtama strutu garša ik pa laikam, lai vai kā es tīrītu un skalotu zobus. raut ārā. vai tīrīt kanālus. pēdējais variants ir diezgan neiespējams, jo ikmēneša nauda ir nedaudz pāri 100ls, ar ko ir jāiztiek visam. pašlaik skaitos skolniece , tā nav ne vidusskola ne pamatskola, bet tehnikums, varbūt ir kādas iespējas dabūt kādu atlaidi kādā zobārstniecības klīnikā? uz ko arī šaubos.
17.11.2013 21:18 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
PASIONELLE, Tev anestēziju nedod? Man anestēzija ļoti slikti iedarbojas un pie parastas zoba labošanas nemaz neņemu, bet raujot nervu kādas 4 devas man iedeva un kaut cik iedarbojās...
17.11.2013 23:01 |

Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
zemenit, vai tu par izmaksam esi no savas arstes noskaidrojusi? Cik maksa?
17.11.2013 23:15 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
No kurienes esi? Es varu ieteikt vienu labu zobārsti ne Rīgā.
17.11.2013 23:27 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Man šopavasar arī tīrīja kanālu zobam. Kad mācījos vēl Rīgā,aizgāju tur uz konsultāciju,tur pateica,ka pie viņiem izmaksāšot ap 200 Ls tā zoba savešana kārtībā un ieteica savā pilsētā tad darīt,ja grib par lētāku naudiņu. Tā arī darīju, tīrīju kanālu zobam savā pilsētā. Jāsaka,ka neizvēlējos lētāko,jo biju satraukusies ļoti,jo man no bērnības bailes paniskas no zobārsta,tāpēc izvēlējos ieteiktu,labu vietu savā pilsētā. Man izmaksāja visas 3 reizes kopā 85 lati,kad tur gāju. Bet man teica paziņas,ka varot vēl lētāk citur to izdarīt.

Tad tiešām novēlu Tev atrast kādā mazpilsētā,kur vari aizbraukt un to izdarīt par lētāku naudiņu,nekā Rīgā.

Es ar sākumā domāju,ko lai dara,vai tīrīt kanālu vai nē,bet zobs bija jāglābj :) Lai Tev izdodas!
17.11.2013 23:57 |

Reitings 333
peekabo nolaidies uz zemes,ne visiem ir bagati vecaki un ne visiem tadi ir. draugiem studentiem noteikti nauda gazas no kabatam,lai izpalidzetu visiem parejiem muti sakartot. vispar smiekligi,jaiet ubagot laikam. mana zobarste sadas proceduras neveic,tapec teica,lai noskaidroju un izlemju. bac nu es ar pratu saprotu,ka zobs neataugs,bet naudas nav. kredita sadu proceduru es varu meginat dabut,bet man nav oficialas darbavietas un to lidzeklu,lai man dotu. :(
18.11.2013 00:10 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Kā patiesībā riebjas šī dzīve, kad tu saproti.. ka nevari atļauties kaut vai tos pašus zobus salabot...
Pati arī tagad sēžu uz pretiekaisuma un pretsāpju zālēm, jo gudrības zobs plosās kā nelabais.. Ārsts jau sen teica, ka vajag atbrīvoties. Bet rentgens uzrāda, ka ar parastu izraušanu neies cauri, saknes sapinušās. Nepieciešama operācija stomatoloģijas institūtā.. Nu a kā lai to atļaujas? Mirsti kaut nost, ja nav naudas.

Tieši manas domas. Piekrītu katram vārdam!
18.11.2013 00:17 |

Reitings 539
Pieraksties valsts poliklīnikā. Būs vismaz lētāk nekā privātā iestādē. Rindas milzīgas, kāds mēnesis jāgaida, tas gan.
18.11.2013 00:25 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nu ja tev nav naudas kanālu tīrīšanai, tad nav arī izvēles iespēju, ko citu var teikt.
18.11.2013 00:29 |

10 gadi
Reitings 75
Reģ: 26.08.2013
Painteresejies Sarkana krusta bernu polikliinikaa.Ta ir uz Tallinas-J.Asara (ja nemaldos) stuura.Es tur gaju,kad man bija jau 18 gadi.Ta ir valsts polikliinika.Salaboja man 2 zobus pa ls20.Nav ne jausmas,vai tur tiira kanalus,bet ieteiktu paintereseeties.un jaa,noteikti ej uz valsts polikliiniku,buus leetaak.Bet pagaidam skalo ar saals udeni. Veikami.
18.11.2013 01:01 |

10 gadi
Reitings 75
Tb veiksmi :)
18.11.2013 01:02 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Parfait, viņa špricēja sākumā kaut kādu spēcīgu ampulu smaganās .. pirmajā reizē tas patiešām sāpes un asaras nemazināja, teikšu godīgi.. taču otraja vizītē viņa izņēma zāles un ampulu principā laida kaut kādā veidā zoba audos, pat nemāku paskaidrot, bet smaganās nē.. protams, daudz ko deva tas ,ka nervs bija nomērdēts nejūtīgs. nekāda veida anestēziju nedeva, bet jebkuram saprātīgam cilvēkam , kuram ar naudu nav problēmas, ieteiktu to visu darīt zem narkozes, jo parastās špricītes te nelīdzēs to pārciest bez sāpēm.. pareizi jau saka tie, kas apgalvo, ka pretstāpju ampulu aizmugurējiem zobiem var potēt, var nepotēt, jutīsi vienādi, jo īpaši, ja nervs tiek skarts pamatīgi.
zobārstei ir nervi ar mani, jo es tajā krēslā uzvedos kā 5 gadus vecs sīcis, man patiešām tur nepatīk būt :D ja labo mazus caurumiņus, tie ir vieni mazi ziediņi salīdzinoši ar to, ko vispār tai kabinetā var nākties pārciest.
18.11.2013 01:15 |

10 gadi
Reitings 75
Pasionelle,traki tev.Es gan neko nejutu,kad man tiiriija kanalus.Pec 1 sprices jutu nedaudz un tad man iedeva papildus vel vienu.Gandriz aizmigu uz ta kresla,jo proceduura pagara.Un jaa var jau ari papildus laist kanala sprici,ja ir vajadziiba.Principaa kanalu tiiriishana ir sapiga(1 viziite) tad,ja ir ielaists iekaisums. Zem visparejas narkozes nav ieteicams iet zoba delj,bet ir citadas metodes-smieklu gaaze u.c. Bet to parasti pielieto fobiskiem pacientiem.
18.11.2013 01:58 |

Reitings 77
Reģ: 02.12.2011
Zemenīte- ārsta labošanas tehnika nav tavam atvērtajam kanālam pie vainas. Ja caurums ir zobā IR līdz kanālam, tad ir. Vainīgs pie tā ir tikai pats pacients. Zobu gan ieteiktu neraut, bet gan salabot, kaut vai palēnām. Pirmajā vizītē lai iztīra kanālus, pilda ar medikamentiem. Spiedīgu naudas apstākļu gadījumā pāris nedēļas var pagaidīt, nekas nenotiks. Tad sapilda kanālus. Trešajā reizē liek plombi. Zobu izraut nav māksla. Otrkārt- nekādi gēni pie zobu bojāšanās nav vainīgi, tās ir tikai ērtas atrunas. Svarīgi ir KĀ tu tīri, CIK ilgi tīri,KAD tīri, ko ēd, un kādas zobu pastas lieto.

Churchill- EKSHUMĀCIJA ir miruša cilvēka līķa atkārtota nodošana ekspertīzei. Izrok, veic sekciju un aprok atkal. Zobu izraušana ir EKSTRAKCIJA. Pirms lietojam svešvārdus, paskatamies, ko tad tas īsti nozīmē :)
18.11.2013 15:33 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
misedy, pašu tīrīšanu, kad man tur urķējās, es nejutu vispār, arī nerva izraušanu nejutu, jo bija salaistas zāles.. sāpes bija tad, kad vajadzēja līdz tam nervam tikt un plombu dabūt nost, jo tad jau nervi zobiem vēl ir un visu var ļoti labi just, jo uz zobiem aizmugurē, kā jau teicu, prestāpju šprices efektivitāte ir daudz mazāka.. ja tev iepotē priekšējā zobā, tu tiešām pēc vienas ampulas neko nejūti, ar lielajiem zobiņiem aizmugurē tik viegli nesokas :)
tagad jau viss oki doki, vēl viena reize palikusi, nekas trakaks mani nesagaida, tā ka es pasaku, lai pa taisno laiž zāles un tad tur tajā krēslā tik tiešām var aizmigt, jo nav tāds čiks un gatavs!
mācība šim visam ir tāda, ka zobu lietas nekad nevajag ielaist, darbu un skolas dēļ es pie zobārsta netiku tik ātri, bija pagājis labs laiks, kopš tā plombe bija nodrupusi.. nekad nevajag likt skolu un darbu priekšā veselībai, jau kuro reizi pārliecinos..
18.11.2013 16:09 |

Reitings 5
Sveika zemenīte
Tiko pašai bija šāda problēma, bet manā gadijumā tas izmaksāja zem 40Ls, ar citām plombēm un ja nav nepieciešama skrūve var izmaksāt lētāk, un tas nav vienā reizē, jo man viss šis proces aizņēma 3 apmeklējumus.
Pirmajā - iztīra kanālu un ielika zāles
Otrajā - aizpildija kanālu
Trešajā - man ielika skrūvi un helio plombu.
18.11.2013 16:26 |

Reitings 280
Reģ: 31.10.2013
Jūs ko-zobus nemazgājat,ka jums visām tādas problēmas????
18.11.2013 16:40 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
aikasap - paldies par labojumu! :D Es tieši to arī biju domājusi, bet nezin kāpēc pirksti bija uzrakstījuši citādi.
Un paprasi jebkuram zobārstam, ir cilvēki, kuriem tie zobi bojājās, bojājas un bojāsies, lai arī kā viņi tīrītu, pucētu un cik regulāri ietu pie ārsta.
18.11.2013 16:48 |

Reitings 333
aikasap,pilnigas mulkibas,pie zobu higenista eju, zobus tiru,visu daru,bet zobi bojajas ka traki,pastas ari ir izmeginatas entakas,un nekas nelidz,jo to ari zobarste pateica,ka tas nak no geniem,tur es neko nepadarisu. par sabojatu zobu,ir gan zobarstes vaina,jo vina izstradaja nepareizu labosanas planu,ko pec tam apstiprinaja mana zobarste. ta luk,no sadam lietam neko daudz nesaprotu,bet uzticos savas zobarstes teiktajam.
18.11.2013 17:02 |

Reitings 77
Reģ: 02.12.2011
tādā gadījumā es un mani kolēģi esam tie JEBKURI zobārsti, kuri tā nedomā un kuriem tā nav mācīts :D
18.11.2013 17:15 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Nu super! Tad gaidam reālus ieteikumus, ko kā darīt, lai novērstu problēmas!

Būšu ļoti pateicīga, ja pastāstīsi, kā dabūt nost pampumu un nomierināt gudrības zobu, kurš nu jau spiež pusi no žokļa... Gribētos tomēr šonakt pagulēt.
18.11.2013 17:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits