Latvijas modes dizaineri

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Ko jūs domājat par apģērbiem,kas ražoti Latvijā?
Vai pašām garderobē ir kāds apģērbs, aksesuārs,ko darinājs kāds latviešu dizaineris? Kā vērtējat kvalitāti un vai tā atbilst cenai?
Kura dizainera darbi jums simpatizē un labprāt vēlētos iegādāties kādu darbu,ja būtu brīvi līdzekļi?
Ko jums nozīmē apziņa,ka valkājat drēbes,kas ražotas Latvijā?
16.11.2013 19:01 |

10 gadi
Reitings 8160
Reģ: 29.09.2009
Tiešām patīk,ja cilvēki rada kaut ko jaunu un interesantu! Saprotu un zinu ko nozīmē radīt no 0, skicēt,mērīt,meklēt audumus utt.,protams,tas prasa laiku,nervus,izturību, bet ir jāizvērtē tas vai cilvēki spēs atļauties tos apģērbus un aksesuārus! LV nav tik daudz maksātspējīgu cilvēku! Un dažkārt šķiet,ka tā mūsu jauno dizaineru mode ir pārāk jokaina,specifiska!

Piemēri:

17.11.2013 16:40 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es gan nepiekrītu šeit vairākumam. Cenu politika ir katra zīmola brīva izvēle. Ir tādi, kas cenšas saražot pēc iespējas lētāk, bet vairākumā tomēr individuālie dizaineri darbojas kā luksusa lietu ražotāji. Uzlikt augstu cenu - tā ir apzināta stratēģija, lai piesaistītu maksātspējīgus pircējus, kuriem no svara ir dizainera vārda nestais prestižs. Nu, viņi vienkārši neražo drēbes Rimi pārdevējai Annai un bērnudārza audzinātājai Ilzei.
Bet ir pietiekami daudz alternatīvu, tas pats ZIB, Eduardo Cattus, Madmouse-el, Līva Saule ik pa laikam kaut ko uztaisa. Pavisam biju aizmirsusi, bet man ir viena viņas jaka, kas ļoti labi izskatās un man izmaksāja 35 latus. Precīzi nezinu, bet šķiet, ka šajā kategorijā varētu būt arī Zane Poriete.

Latviešu dizaineri, lai kā gribētu, nevar uztaisīt apģērbu par H&M cenām. Ir absurdi to gaidīt.
17.11.2013 16:43 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Jebkura kleita,latviešu/ ne latviešu darinājuma,kas maksā ap 300 ls, ir muļķīgs pirkums,kamēr jādzīvo īrētā dzīvoklī.Kad pamatvajadzības nodrošinātas,tad var domāt par koncepciju,vietu,kur tā darināta utt.
Apziņa,ka valkātu latviešu darinājumu, neko nedotu.Man tas neko nenozīmē.
17.11.2013 16:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es tiesi par so teemu aizdomaajos,kad biju veikalinaa "Anne Fontaine" savaa pusee.Kapeec?Sii francu dizainere ienaakusi Amerikaa un ir slavena , vinas darbi ir daargi-250$300$ bluuzes,kvalitaate ir vienreizeeja ...Es tiesi iedomaajos-kaapeec Latvijas maakslinieki to nevareetu?Dizains ir taads,ka to vareetu pat paarspeet latviesi.Mana Francijas draudzene loti pareizi teica-latviesiem ir loti labi maakslinieki.Vina noteikti var runaat par so teemu,jo pati ir beigusi Maakslas akadeemiju,vairaakus gadus dziivo Francijaa ,un loti labi redz ,kas un kaa.
Runaajot par teemu!Ja es gribeetu buut dizaineris tad noteikti gribeetu loti tiiru materiaalu savos dizainos,pilniigi nekaadu sinteetiku.Loti daudzi turiigi cilveeki meklee to tiiro-batistu,linu,kokvilnu ,vilnu.Tad noteikti domaatu ,lai mans modelis kaut kaadaa veidaa atskirtos "no bara"-tas vareetu teikt ir jau panaakts...Viens solis ir uz prieksu tomeer.Taadas lielas naudas cilveeki maksaas tikai par kaut ko ,kas sitiis pusu to aarzemju dizaineri.
Loti biezi cilveeki maksaa par vaardu-tas taisniiba,jo iegaadaajoties to preci zinaas-nenozeelos!
17.11.2013 17:12 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Patīk diezgan daudz no Natālijas Jansones kolekcijām. Un, cik esmu skatījusies, viņas darbu cenu palielina arī izmantotie materiāli - vilna, zīds, viskoze. Ne akrila, ne poliestera
17.11.2013 17:39 |

Reitings 258
Reģ: 29.01.2009
Loti patiik m-couture un skladnova... Bet cenas -ow oh wooow
17.11.2013 20:21 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Ļoti labprāt atbalstītu LV dizainierus un modi, bet cenas.. ak, šīs cenas. :) Un man arī 35ls par jaku šķiet dārgi, kur nu vēl 300ls par kleitu..
17.11.2013 20:24 |

Reitings 2295
Prieks, ka šādas tēmas te ar pavīd :) Man jau latviešu dizains ir ļoti tuvs. Ne tikai no darba un biznesa viedokļa, bet arī personiskā plānā. Tā nu ir sagadījies, ka visvairāk tērpu manā garderobē ir no Natālijas Jansones un Indras Salcevičas. Tur viss ir visaugstākajā kvalitātē. Var uzvilkt jebkuru tērpu, un izskatīsies kā jauns, un tu zināsi, ka izskaties lieliski :)
Par cenām ir diskutēts daudz un dikti. Nu nav dizianeri naudas grābēji, kuri uzvārās, nu nav... zinot tirgu no iekšienes, brīnums, ka vēl tik lēti pārdod. Pilnīgi nopietni šo saku.
Manuprāt, tas ir svarīgi, ka latvieši novērtē savējos. Mans mērķis, lai katra latvieša garderobē būtu kaut kas arī no latviešu dizaina ;)
18.11.2013 08:30 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
chanely, bet kāds tirgū ir tas, ka uzvārās, ne tā? Es mēģinu saprast..no kā rodās šī cena. Loģistika, lai atvestu audumus uz LV? Noliktava taču dizainerim nav jāīrē? Darbaspēks, elektrība, šujmašīnas, skaidrs, telpas. Un tomēr, tu saki - ja mēs zinātu tirgu, tad saprastu. Es labprāt saprastu, jo cenas nerodas ne no kā. Man ir 100% skaidrība kā veidojas cena lielveikalā un kurš, un cik nopelna, taču šeit mazliet tāds nezināmais X - izklausās.
18.11.2013 09:15 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Man patīk daudzi aksesuāri, zeķes, leginsi no latviešu dizainieriem, arī uzskatu ka uz tādām lietām cenas nav ļoti augstas.

ja man tiešam būtu daudz naudas, pirktu Amarella komplektus - ļoti-ļoti patīk.

Bet nu ja man būs dilemma, pirkt zīda kleitu no Karen Millen vai pa to pašu cenu latviešu dizaina kleitu - diez vai vinnēs "latviešu" kleita.
18.11.2013 09:32 |

Reitings 2295
LV dizainera darbu nevar salīdzināt ar masu produkcijas drēbēm, ko ražo ķīnā lētais darbaspēks par santīmiem, kur ir lētie audumi, lielas ražotnes un mega apjomi. Tur viena drēbīte izmaksā labākajā gadījumā pāris dolāru. Cena pieaug desmitkārt dēļ starpniekiem un pārpircējiem, kamēr nonāk eiropā. Tad atnāk līdz veikalam, kur cena pieckāršojas veikala augstā uzcenojuma dēļ. Un tad nu rezultātā drēbīte maksā 50 Ls, kas visiem šķiet normāli.
Ja LV dizainers piedāvātu tērpu par 50 Ls, viņš nenopelnītu neko. Apjoms ir tikai daži eksemplāri, līdz ar to viņš nevar atļauties nopirkt visu blāki auduma, viņam jāpērk mazās vienībās, kas cenu daudzkārt sadārdzina. Tas pats ar darbaspēku. Viņš nevar atļauties pasūtīt vienu tērpu ražotnē 1000 eksemplāros, tāpēc jāšuj pašam mini darbnīciņā pie šuvējām, kur ir roku darbs, tas atkal ļoti sadārdzina pasākumu. Parēķināsim, 30 ls audumam, 30 ls šuvējam, tas jau pārsniedz visu. Pašam nepaliek nekā. Un te vēl nav ierēķināts visi izdevumi. Bet, ja viņš domā par izaugsmi, mārketingu... Un galu galā veikals, kas to tērpu pārdos, arī grib savu uzcenojumu.
Nu tā īsumā.
18.11.2013 09:41 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Vakar ar mammu iepirkšanās tūrē nopirkām 2 maisus ar LV dizaineru drēbēm, nemaz tik dārgi nebija. Par 6 kleitām+kaklarotu+gariem vilnas svārkiem+žaketi samaksāju 380Ls. Maz tas nav, bet tās drēbes visas ir no vismaz 70%vilnas, ko es ļoti augstu vērtēju.
18.11.2013 09:47 |

Reitings 13796
chanely, paldies, ka paskaidroji. Bet nepiekrīti, ka kaut kas tad nav pareizi globālās lietās? Nu izkalusās ļoti nerentabli un kaut kā nenormāli dārgi.. Kaut kas tur vienkārši neiet kopā. Kaut kādā ķēdes posmā ir problēma. Man žēl, ka jāklausās tādi vārdi par LV dizainu - ka nepieejams, pārlieku dārgs u.c. Lai gan piekrītu viedoklim - viss dizains nudien nav paredzēts vienkāršajiem cilvēkiem un tas ir normāli. Viss nevar būt pieejams visiem.
18.11.2013 09:52 |

Reitings 13796
Nu re, Vējā pirkums liecina, ka ir ir iespējams iegādāties 1 gab LV dizaina pat zem 50ls - tas jau vairs tiešām nav dārgi - salīdzinoši.
18.11.2013 09:53 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Man ir viena Tabakas kleita, maksāja 50 vai 60Ls. Bija tā vērts, jo šuva tieši pēc man individuāli veidota dizaina, pateica, cik maksā audums un pārējie materiāli un darbs. No paziņām sajūsma dzirdēta par Patmalnieci.

Vispār jau tas ir kā pasākums, jo laikošanas ir mākslinieciskā vidē, ne veikala kabīnē. Vienkārši pirkusi neko no latviešiem neesmu.
18.11.2013 09:59 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Zinu viena no šeit nosauktā zīmola īpašnieci- peļņas viņai nav nekādas, pat jāaizņemas nauda no vīra, lai bizness turētos pie dzīvības, kaut pati strādā vēl papildus darbu. Domāju, ka līdzīgi ir arī citiem. Tāpēc nav ko šausmināties par latvijas drēbju cenām, jo ir tā, kā Chanely paskaidroja.
18.11.2013 10:02 |

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Ja jāaizņemas nauda no vīra un jāstrādā citā papildus darbā, tad nav absurdi tas,ka dizaineris vēl piemaksā,lai kāds viņa apģērbus vilktu? Interesants tas bizness.
18.11.2013 18:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Chanely-man ir vienmeer kaut kas koferii ,maajaas braucot ,no latviesu maaksliniekiem!:)
18.11.2013 18:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits