Sēdēšanai ir ļoti forši, bet gulēt uz šāda ir tīrās šausmas - jo sanāk, ka kājgalī un galvgalī ir paaugstinājumi.
Izturīgi gan tie ir viennozīmīgi. Man vecāku mājās ir tāds modelis jau kādus gadus 10, tas tāds ciemiņu dīvāns, bet tur tiek ļoti regulāri gan sēdēts, gan gulēts un pēc 10 gadiem nav ne mazākās nodiluma pazīmes (jo tiek lietoti arī pārvalki).
Man tāda veida dīvāns ir pagaidu variantā (kā piesēžamis nevis kā gulta). Pēc skata man galīgi nepatīk, bet par ērtumu - ir sanācis aizmigt tajā, viss ok, nav nākamajā dienā tā neērtās gulēšanas sajūta. :)
Man laikam vecāku mājās ir līdzīgs, uz tā parasti guļu es... Labi izskatās,maz vietas aizņem. Sēdēt ok, bet gulēšanai man mazliet par īsu, pēdas nāk laukā un tad kaķis ķeksē :D Gulēt esmu pieradusi, bet vispār nav pārāk ērts, un tā sprauga pa vidu ir pārāk izteikta, pa vidu nepagulēs... Bet nu pēc 7 gadu lietošanas laikam būs salūzis
Nesen iegādājos dīvānu un man palīdzēja konsultante - par šiem dīvāniem viņa teica, ja grib tikai sēdēšanai tad viss Ok, bet ja diendienā grib gulēt un izgulēties, tad nekādā gadijumā - jo tie paaugstinājumi abās malās ir ļoti neērti un dīvāns pats pa sevi ir šaurs
Ieteica, ka priekš gulēšanas šie modeļi ir visērtākie, un tā arī ir- platums un garums ļauj gulēt uz visām pusēm :D
Bez paaugstinājumiem, tie bildē, manuprāt, ir tikai spilveni.
Tie sarkanie, protams, ir spilveni. Bet dīvānam ir arī paaugstinājumi - bildē var redzēt, ka sēžamā/guļamā virsma nav līdzena - galos ir paaugstinājumi.
Ja cilvēkam patīk gulēt ar cietiem un bieziem spilveniem, tad varbūt šāds dīvāns der, jo to paaugstinājumu tad nejutīs. Man pašai ir ļoti plāni spilveni un šādā dīvānā, kad aizbraucu pie vecākiem, ir ļoti grūti gulēt.
priekš kam gulēšanai pirkt dīvānu, ja ir atsevišķa guļamistaba? Tam ir domātas gultas.
Ir dzīvokļi,kam nav tik liela guļamistaba, kur var stāvēt gulta visā plašumā visu laiku. Ērtāk ir pēc gulēšanas salocīt dīvānu un vietas vairāk, nevis visu laiku stāv izklāta gulta.