Braukšanas instruktors

Reitings 11
Reģ: 29.01.2009
Tad nu tā- meklēju labu, patīkamu, atsaucīgu braukšanas instruktoru (automātiskā kārba!!!), kas sagatavo CSDD eksāmenam. Bez lielas muldēšanas pa telefonu nodarbības laikā, un bez liekiem komentāriem, kas neattiecas uz braukšanu.

Izgāju cauri arī pāris iepriekšējām diskusijām (un citiem forumiem) par šo pašu tēmu, bet tas man neder, jo instruktori visi ir uz manuālo kārbu.

Paldies! :)
14.11.2013 01:05 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Turklaat ir droshaak, ja ir abas rokas uz stuures.

Manuālajai roka uz kārbas nav jātur daudz vairāk kā automātam. Un ja jēdz braukt, tad dari to nemaz par to nedomājot. Kam nav uzmanības, arī ar automātu netiks galā. Pie kam, ir gadījumi, kad optimālākais bremzēšanas veids ir tieši izmantojot ātrumkārbu. Automātam tas nav iespējams.
Nemaz nerunājot par kaudzi citu klapatu, ko sevī ietver automāts (Par degvielas izmaksām es nerunāšu, tām ir daudz citu faktoru - bez ātrumkārbas.).
14.11.2013 17:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nemaz nerunājot par kaudzi citu klapatu, ko sevī ietver automāts (Par degvielas izmaksām es nerunāšu, tām ir daudz citu faktoru - bez ātrumkārbas.).

Kaadas klapatas? Pa visiem shiem gadiem man nekaadas probleemas nav radushaas. Mashiinaam ir bijushas citas probleemas, bet ne ar aatrumkaarbu. Taa vienmeer ir ideaali straadaajusi.
14.11.2013 17:39 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Man pašai ir manuālā, bet mammai un tētim ir automāti - ja esmu pie viņiem, tad izvēlos ņemt viņu mašīnas. Jau sen visu ar manuālo daru automātiski, bet vienalga ar automātu liekās vieglāk un patīkamāk. Par slāpšanu.. Nu ok, tā varētu būt, bet daudzu gadu laikā, ne man pašai automāts ir noslāpis, ne no viena, kam ir, neesmu tādas lietas dzirdējusi.. Arī par klapatām nemācēšu spriest - ja regulāri ved uz apkopēm, utt. nezinu, kādas dižās klapatas varētu būt. Protams, ka ar automātu nevar bremzēt ''ar motoru'' kā manuālajai, kas ziemā ir daudz drošāk, nekā ar darba bremzi - tas ir tiešām ļoti pozitīvs ''+'' manuālajai. Bet lai teiktu, ka ar automātu lielākas klapatas? Nu manā pieredzē tā nav gan.
14.11.2013 17:49 |

Reitings 9169
Arī par klapatām nemācēšu spriest - ja regulāri ved uz apkopēm, utt. nezinu, kādas dižās klapatas varētu būt.

Tieshi taa. Daudzi ingoree service engine light, neved uz regulaaraam apkopeem, lieto leetu transmission fluid, kas biezji vien nav piemeerots mashiinai, to nemaina pietiekami biezji, gazee un bremzee bez vajadziibas tai vietaa, lai normaali brauktu un tad briinaas, ka viss pliist un luuzt. Visas lietas bojaajaas, ja ar taam nemaak apieties. Slikts autovadiitaajs sabojaas jebkuru mashiinu.
14.11.2013 17:56 |

Reitings 7408
Pati kārba jau nemirst, bet - vajadzības gadījumā automātu ievilkt nedrīkst, kas pie minimālākajām klapatām ar elektroniku (Kas rezultātā noved pie sausa akumulatora) sagādā ne tās mazākās galvassāpes, tā pati bremzēšana, kas ziemas laikā bieži glābj no šmuces, tālāk tā pati apdzīšana, kur tās 2 sekundes starp manuālo un automātu bieži vien ir noteicošas. (Un te jau sākas stāsts par to, kas kuram gālvā, jebšu par to blīvi starp stūri un sēdekli. ) Padomātu, atcerētos vēl.
Jebkurā gadījumā bremzēšana un uzrāviens, ko spēj manuālā, no šmucēm glābj biežāk, nekā abas rokas uz stūres. Nevis tāpēc, ka es mīlētu dzenāties, bet tāpēc, ka mums citu kaskadieru uz ceļiem netrūkst.
14.11.2013 17:59 |

Reitings 9169
Man ir 4x4 un ziemaa nav nekaadu probleemu. Taapat arii neatceros, kad ir bijushas peedejo reizi klapatas ar elektroniku. Nez, kaskadieru manaa galaa nav, taapeec par paareejaam smuceem nemaaceeshu teikt.
14.11.2013 18:07 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Par cik automāta tiesības sanāk dārgākas kā manuālā?
14.11.2013 18:17 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nevis tāpēc, ka es mīlētu dzenāties, bet tāpēc, ka mums citu kaskadieru uz ceļiem netrūkst.

Precīzi :D Dažreiz tādus brīnumus nākas uz ielām redzēt.. :D
14.11.2013 18:21 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Winterra, viena praktiskās braukšanas nodarbība ir 3 ls dārgāka. Pārējais jau atkarīgs no tā, cik daudz tās reizes būs.
14.11.2013 18:21 |

10 gadi
Reitings 8191
Libra, tad jau nemaz nav tik ekstremāli! Es tev pm..
14.11.2013 18:24 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Jebkurā gadījumā bremzēšana un uzrāviens, ko spēj manuālā, no šmucēm glābj biežāk, nekā abas rokas uz stūres.
Es patiešām neesmu mašīnu guru, bet, manuprāt, tieši ar manuālo apdzīšana ir lēnāka, jo kamēr pārslēdz ātrumus - tas nav tāpat kā uzgāzēt.
Bet vispār apdzīšanas vairāk no mašīnas jaudas atkarīga. Tā piemēram ar bmw varu apdzīt daudz ātrāk nekā mamma ar mazo mašīnīti ar manuālo.
14.11.2013 18:25 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Es patiešām neesmu mašīnu guru, bet, manuprāt, tieši ar manuālo apdzīšana ir lēnāka, jo kamēr pārslēdz ātrumus - tas nav tāpat kā uzgāzēt.

Tas atkarīgs no mašīnas un šofera, nevis no kārbas. Ar manuālo, lai apdzītu, parasti nekas nav jāpārslēdz (nu, ja brauc normāli).
14.11.2013 18:33 |

Reitings 7408
krista jums tur daudz kas ir savādāk.
Bet pie mums pagaidām es esmu pret šitiem. Labāk, lai pamokās liekot tiesības ar manuālo, vismaz pieredzi kaut kādu uzkrāj. Mazāk kaskadieru mums uz ceļiem no tā diez vai būs, bet vismaz tad ar kaut kādu pieredzi, ne tik iedomām, ka prot braukt. Jo arī tie jaunie autovadītāji, kas nekur neskrien, ievāra šmuci tikai ar to vien, ka ātri pie tiesībām tikuši, bet ko darīt, ieraugot tādus ākstus uz ceļa, nav ne jausmas un atkal rezultāts tas pats - pieredzes trūkuma dēļ.
14.11.2013 18:33 |

10 gadi
Reitings 8191
Starpība starp cilvēku, kurš tikko dabūjis tiesības un brauc ar manuālo nav nekāda ar automātu. :D Idiots pie abām stūrēm, vienkārši vienā mašīnā kloķis.
14.11.2013 18:35 |

Reitings 1972
Idiots pie abām stūrēm, vienkārši vienā mašīnā kloķis.

Automātam vai tad nav kloķis? :D :D
14.11.2013 18:39 |

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Manuprāt atšķirība nav kā braukt ar manuālo vai automātisko kārbu, vaina parasti ir blīvē starp stūri un sēdekli :D
14.11.2013 18:39 |

Reitings 7408

Tātad Tev tiešām nav ne jausmas, kā apdzen ar manuālo - tas reāli sanāk ātrāk. Ja proti braukt, ātrumu uz vajadzīgo spēj pārslēgt tajā vienlaicīgi ar pagrieziena rādītāja ieslēgšanu un izdarīt to, no stūres atlaižot tikai vienu roku.
Ar manuālo, lai apdzītu, parasti nekas nav jāpārslēdz (nu, ja brauc normāli).

Ja brauc normāli, tad zini, ka teiksim uz šosejas, nepārslēdzot ātrumus, Tavs apdzīšanas laiks ir daudz garāks un ilgāks, nekā no 5 ieliekot atpakaļ 4. Šāda darbība, uzsākot apdzīšanas manevru, dod lielākus motora apgriezienus, līdz ar to arī lielāku jaudu pašam manevram, nekā vienkārša gāzes pedāļa mīcīšana grīdā. Mašīna vienkārši vieglāk aiziet uz priekšu. Jā, es zinu, ka tur atkal pieaug degvielas patēriņš, bet nav jau visu laiku jābrauc ar tādiem apgriezieniem - pabeidz manevru un krāmējies atpakaļ uz 5.
14.11.2013 18:43 |

Reitings 9169
Jo arī tie jaunie autovadītāji, kas nekur neskrien, ievāra šmuci tikai ar to vien, ka ātri pie tiesībām tikuši, bet ko darīt, ieraugot tādus ākstus uz ceļa, nav ne jausmas un atkal rezultāts tas pats - pieredzes trūkuma dēļ.

Nesen runaaju ar viirieti, kas straada celju policijaa. Vinjsh gan ir citaas domaas. Visbiezjaak avaarijas izraisa tieshi autovadiitaaji ar lielu staazju, jo vinji ir pat paaraak paarliecinaati par sevi un daudz kas no noteikumiem ir ar gadiem piemirsies. Visbiistamaakos manevrus tieshi veic viirieshi ap 30, 40, kuri ir pie stuures gadiem.
14.11.2013 18:45 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ka mans teorijas pasniedzējs mācīja ar automātu braukt. Nezinu kāds viņš būtu kā braukšanas instruktors, bet teoriju mācot, nu tāds runīgs un lādzīgs vīrs bija, Josifs Galuza.

Meitenes, jūs arī tādas dīvainas tomēr, meitene prasa instruktoru, jūs kko ne pa ķeksi sākat spriedelēt :D
14.11.2013 18:46 |

Reitings 1972
Ja brauc normāli, tad zini, ka teiksim uz šosejas, nepārslēdzot ātrumus, Tavs apdzīšanas laiks ir daudz garāks un ilgāks, nekā no 5 ieliekot atpakaļ 4. Šāda darbība, uzsākot apdzīšanas manevru, dod lielākus motora apgriezienus, līdz ar to arī lielāku jaudu pašam manevram, nekā vienkārša gāzes pedāļa mīcīšana grīdā. Mašīna vienkārši vieglāk aiziet uz priekšu. Jā, es zinu, ka tur atkal pieaug degvielas patēriņš, bet nav jau visu laiku jābrauc ar tādiem apgriezieniem - pabeidz manevru un krāmējies atpakaļ uz 5.

Es atbildēju tikai par pārslēgšanu un ja runa ir par šoseju, tad nevajag neko pārslēgt (kā brauci 5.ātrumā, tā brauci). Es runāju par parastām situācijām, nevis tādām reizēm, kad vajag lielāku jaudu u.t.t.. + tāda lēkāšana no 5. uz 4.ātruma arī nedod nekādu labumu mašīnai (neiedziļināšos tagad).
14.11.2013 18:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits