sabiedriskā vietā

Reitings 419
Reģ: 21.08.2011
Labs vakars .. :)

Iespaidojoties no diskusijas "Bērns koncertā jeb šīs nedēļas lielākais besis" , aizdomājos par cilvēku uzvedību sabiedrībā.

Gribēju pajautāt jums, kāda jums nostāja pret tiem, kuri ēd kaut ko siltu, jeb ļoti "smaržīgu" šaurās telpās, sabiedriskajos, vilcienos. Un, piemēram, smaka jums kož nāsīs ;D Jūs kaut ko sakat šim cilvēkam?

Kas vēl jums kaitina, ko cilvēki dara sabiedriskās vietās?
varētu padiskutēt.
10.11.2013 22:45 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
ciest nevaru cilvēkus kas smird pēc alkohola sabiedriskajā transportā,un vel uzdrošinās vel dzert .Vistracinošāk tas ir vasarā jo tad tā smaka piebāztā transportā ir vienkārši amorāla :(
11.11.2013 10:08 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
nee ir veel viena trakaaka lieta-kleposana ar kreepaam

Ir bijis, kad sabiedriskajos kāds traki klepo, tad man sākas rīstīšanās. Pret bērnu raudāšanu palīdz mūzikas klausīšanās, vienreiz viens mazulītis kādas 2 h no vietas raudāju, saprotu arī, ka mammai traki, bet mani tas mazliet uzvelk :D Jauniešu mīcīšanās arī neiet pie sirds.
11.11.2013 10:23 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Vel mani tracina ja jaunieši redz.ka iekāpj transportā vecenīte,vai sieviete ar bērnu uz rokām un turpina sēdēt nepalaižot apsēsties :/
11.11.2013 10:28 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man tas netraucē, jo saprotu, ka šāda ēdienreize cilvēkam varbūt ir spiesta lieta, kamēr, piem., tiek no vienas vietas uz otru steigā. man traucē, ja skaļi čāpstina, čaukstina tos papīrus 100x un tml. Pati gan izvairos no šādām ēšanām un tamlīdzīgi - man kaut kā no bērnības jau mācīts, ka tas nav īsti pieklājīgi.

kas man tiešām traucē un kad es dažkārt esmu pajautājusi vai nevajag kabatslakatiņu- kad cilvēks skaļi šņaukājas. aaah, mani no nerviem tas ved ārā :D un vēl man nepatīk, kad pārīši ļooti uzkrītoši mīlinās tādas šaurās, sabiedriskās vietās vai transportos. nu, kad īsti nezinu, kur skatīties :D
ne īsti traucē, bet man neliekas forši, kad vecus cilvēkus, grūtnieces vai māmiņas ar maziem bērniņiem nepalaiž apsēsties.

kopumā es esmu diezgan iecietīga, jo bieži vien sāku domāt, kpc tas cilvēks tā dara, kā dara :D
11.11.2013 10:35 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ak, jā. Vēl mani kaitina stulbi kājāmgājēji, kuri vazājas pa velo celiņiem. Lūdzu nejaukt ar kopīgajiem velo+gājēju celiņiem, bet tiem, kuri ir strikti nodalīti.

Jā, tas ir ļauni, bet reizēm speciāli baucu garām ļoti tuvu. Ir arī tādi, kri speciāli st ar elkoņiem garām braucot. Tā kā bedziet vazātes. :D
11.11.2013 10:39 |

Reitings 472
Reģ: 09.08.2012
Mani kaitina tikai nemazgājušies - smirdīgi cilvēki. Pārējais ir paciešams. Nekas traks ka cilvēks paēd, neviens nedzīvotu bez ēšanas. Slims cilvēks klepo, mēs visi kādreiz saaukstējamies. Esmu diezgan saprotoša.
11.11.2013 10:45 |

Reitings 179
Reģ: 08.10.2013
Man nepatika,ka pie Pasazas viens virietis ar pirkstu aiztaisija vienu nasi,a otru saka snaukt uz zemes.Gandriz apvemos
11.11.2013 10:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ēšana nekaitina, jo skaidrs, ka, ja ir tāls ceļš, sagribas ēst. Kaitina skaļie runātaji pa telefonu, kad liekas, ka viss transports ir apklusis un kā teātra izrādē klausās runātāju.
11.11.2013 11:09 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Man nepatīk:
*deguna urbināšana
*histēriska klepošana
*šņaukšānās
*pretīgi šķiet kad cilvēks sabiedriskajā transportā nošķaudās rokā un tad hops!, roku uzreiz pēc tam liek pie stieņa
*kaitina nervozi blakussēdētāji, kuri dīdās un visu laiku tramīgi skatās apkārt
*nelāgi smaržojošas omītes (par bomžiem nemaz nerunājot)
*nēērti jūtos transportā, ja kāds dzer alkoholu
*privātas sarunas un attiecību skaidrošana tā, ka visi dzird
*vecie ļaudis un ne tik veci ļaudis, kuri kliedz klausulē, domājot, ka otrs nedzird
*korupulenti cilvēki, kuri apsēžās blakus un tad kaut līmējies pret stiklu, ja gribi tur vēl sēdēt, nereti tā dara arī vīrieši ar normālu miesasbūvi
*pārīšu pārspīlētā bučošanās tā, ka šņakst vien :D (vienreiz kinītī šādi mīlnieciņi sēdēja blakus un krita uz nerviem ar savu skaļo bučošanos), nepatīk arī, ja pārlieku atklāti maigojas, lienot viens otram aiz drēbēm
*esot kino vēl kaitina, ja blakus kāds visu laiku sarunājās vai ir ieurbies telefonā un raksta mesidžus
*negu graušana
*lūpas kožļāšana
*pirkstu krašķināšana
*ēšana netraucē ar nosacījumu, ka ēd kulturāli un neko treknu, pilošu, speķainu
*ciest nevaru to ārprātīgo grūstīšanos iekāpjot/izkāpjot

Pati cenšos nēēst sabiedriskajā transportā vai uz ielas. Pārāk daudz baktēriju apkārt. :D
11.11.2013 11:46 |

Reitings 1531
Āā, un vēl ļoti nepatīk smēķētāji, kuri pēdējo dūmu izpūš iekāpjot transportā.
11.11.2013 11:50 |

Reitings 313
Reģ: 11.04.2013
Man kaitina ka iet pa ielu un pīpā,un ejot garam tieši izpūš dūmus,man tas tā tracina,ka gribas viņas to atkarīgo salmiņu iebāst viena attiecīgā vietā....
11.11.2013 12:21 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Visbriesmīgāk ir, ja sabiedriskajā apsēžas blakus vai nostājas kāds dzērājs vai vnk. cilvēks, kas ir dzēris un ir jāosta tas "peregars", it īpaši slikta dūša no rītiem paliek.
11.11.2013 12:38 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Mani vienkārši kaitina cilvēki, kas skaļi runā - vienalga pa telefonu vai viens ar otru. Ja jau reiz es esmu iekāpusi tajā autobusā vai iegājusi tajā veikalā, tad tādēļ, lai tiktu mājās vai nopirktu pienu, nevis, lai klausītos kaut kādas meitenes seksa partneru īpatnības vai arī omītes diagnožu sarakstu. Labi, saprotu, ka veci cilvēki slikti dzird un noriju savu nepatiku, bet tās sīkās mamzelītes? Vēl pirms pāris nedēļām sanāca braukt veselu pieturu (un, ticiet man, tas bija daudz manām ausīm) ar divām padsmitgadniecēm, tā saruna bija vienkārši fenomenāla.
11.11.2013 12:43 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Kas mani kaitina:
1. Slapji un siekalaini laizosieš jaunie pārīši (parasti vecums tā ap 16) un nē, man neskauž, man ar privāto dzīvi viss kārtībā;
2. Skaļa, čāpstinoša kožļājamās gumijas gremošana + mēģinājumi tai pašā laikā runāt :D. Šāda kombinācija var mani izvest 2 sekundēs;
Ēšana sabiedriskās vietās mani nekaitina, ja tas tiek darīts klusi, nepievēršot pārlieku uzmanību, un ja ēdamais nesmako. Pati ārpus tam paredzētās telpās nēedu. NEKAD. Es nevaru iet pa ielu un ēst, vai sēdēt kādā transportā un ēst.
11.11.2013 12:49 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Tiešām- var jau arī redzēt tās neapmierinātās sejas uz ielas un šeit tas spilgti izpaužas. Es katru dienu braucu ar sab.tr- uz vienas rokas pirkstiem varu saskaitī, kad kāds ēd trolejbusā, nu bet, lai ēd..Jā, čebureks smird, bet nu es neiešu viņam aizrādīt,jo nav jau arī tā, ka man uz augšu rauj. Tāda pīkstēšāna par niekiem, es esmu pārsteigta, ka jūs tik daud uzmanības pievēršat citiem. Lai nu kā, protams, sabiedriskais ir sabiedriskais, tad ir jāpēr savs auto, ja tik daudzas lietas kaitina dzīvē.

Jāpiekrīt.

Mani drīzāk izbrīna nevis ēšana, bet spēja šajā diskusijā izveidot labi pārskatāmu sarakstu ar lietām, kas nepatīk un kaitina. Es patiesi drīzāk varētu uzskaitīt to, kas man apkārtnē un sabiedrībā patīk. Ļoti dīvaini un nepareizi, ka cilvēki sīkumiem pievērš tādu uzmanību, ļauj ietekmēt savu noskaņojumu... Vai cilvēks, kurš sabiedriskajā ēd bulciņu, ir kaut kas TĀDS, lai izraisītu manī dusmas un citas negatīvas emocijas? Smieklīgi, protams, nē!

Man pašai ļoti nepatīk bezpajumtnieki sabiedriskajā un smēķētāji ielās. Bet vai es tam ļauju ietekmēt savu garastāvokli, aizņemt savas domas? Es varu aiziet uz sabiedriskā otru galu vai izkāpt, lai izvairītos no bomža, varu pāris soļus paskriet un apdzīt smēķētāju vai paiet tālāk.

Netērējiet enerģiju, kur nevajag. Esiet vienkāršākas, mierīgākas un gudrākas, piespiediet sevi domāt un iemācieties izvērtēt situācijas, mīļās meitenes.
11.11.2013 12:57 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
man traucē tikai tādā veidā, ja pašai gribās ēst :D
bet nekad nevienam neesmu aizrādījusi pagaidām. un daudzu iemeslu dēļ. varbūt tam cilvēkam nav laika paēst mājās vai darbā. ja nav aizliegts ēst kādā vietā, kāpēc man būtu tiesības izdomāt noteikumus?
nezinu, manuprāt, absurda situācija. arī man var gadīties, kad kkur ēdu. tiesa gan, autobusos parasti neēdu, bet, ja tāls ceļš, man parasti kkas tomēr ir līdzi pagraužams. lai gan neatceros, kad pēdējo reizi kkur tālu braucu ar sabiedrisko transportu.
11.11.2013 12:58 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
cik tad reizes jus redziet tos belashu edajus? man jau liekas,ka ta vispar tada specifiska bulcina,kuru reti kur dabut var.
un belashs vai cebureks ir ar tik garsigu,apetaligu smarzhu, ka tur nekaa pretiiga nav, drizak otradak, siekalas saskrien un gribas pashai tadu apest;)
11.11.2013 13:01 |

Reitings 1531
Es patiesi drīzāk varētu uzskaitīt to, kas man apkārtnē un sabiedrībā patīk.

Man arī tas nesagādātu nekādas problēmas. :)
Uzskaitot visu, kas nepatīk, neteicu, ka tas maina manu garstāvokli. Kamēr to nedara blakus man vai tieši pretī, tikmēr lai jau tas cilvēks uzvedas kā ruksis, mani tas netraucē, taču acīs tomēr iekrīt.
11.11.2013 13:06 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Jāpiekrīt paris_ - esmu pārsteigta, cik daudz uzmanības tiek pievērsts citiem un daudzām, manuprāt, šķietami nekaitīgām nodarbēm;) Tiem, kurus kaitina publiskās vietās ēdoši cilvēki, labāk ceļojumos uz tādām valstīm kā Taizeme, Meksika u.c - panikā un šausmās noģībsiet;)
11.11.2013 13:10 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nabaga cilvēki,kuri saslimts un viņiem tādiem ir jādodas uz darbu vai skolu,vai pie ārsta ar sabiedrisko transportu vai vienkārši jāpārvietojas,viniem ne tikai jāsaskaras ar diskomfortu,ko rada klepus,ailikts deguns un temperatūra,bet arī nosodošām freilenēm ielās. :( Cerams,ka pašas neslimojat,bet kad slimojat,tad no mājas neizejat VISU slimošanas laiku,lai netraucētu citiem tā,kā jums traucē citi. :)
11.11.2013 13:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits