Nav slimība, bet ko īsti nedrīkst?

Reitings 15
Reģ: 14.05.2009
Sveikas..
Pirmais pieraksts pie ārsta vien pēc 2 nedēļām, tāpēc vēlējos noskaidrot, varbūt tomēr ir vēl kas bez man zināmā, ko nevajadzētu darīt?
Alkohols un smēķēšana pašsaprotami
Folskābi vitamīnos dzeru
Zinu,ka nedrīkst staipīties uz augšu
Jēla gaļa, zivis u.tml
Drošvien arī pirtis nē, vai kā ir?

Un kas vēl? Gribu joprojām palikt tāda kāda esmu, taču tā kā pirmā grūtniecība-noteikti ir lietas,ko vērts ņemt vērā..
09.11.2013 21:09 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Asie edieni izraisa ieksejo oraganu spazmas, lidz ar to berninam var but nepatikams jebkads diskomforts, vel varot dedzinat kungi. Bet nu nedaudz jau var, bet vienalga jacensas est pec iespejas veseligak.
09.11.2013 21:58 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Vīnogas nedrīkst ēst.Atceros kagrūtniecības laika nenormali kārojās.
09.11.2013 21:59 |

Reitings 102
Remontu grūtniecības laikā gan nedrīkst taisīt. Krāsas, putekļi- jauks komplekts mazajam.
09.11.2013 22:05 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ar kakji uzmaniities vajag, jo kakjis var paarneesaat toksoplazmas laikam - mums gjeneetikaa staastiija, ka vinjiem taadi smago slimiibu izraisiitaaji var buut, ka beerninju gruuti saglabaat. Preciizi nosaukumu neatceros, jo nav iisti aktuaali, bet ja buutu kakji un paliktu stavoklii - aizvestu pie vetaarsta kaji parbaudiit.

Jeelas zivis arii nedrikst grutnieceem. Arii neatceros kaapec, jo nav aktuaali, bet biezhi lasiits. Taa kaa sushi nav gruutniechu eediens.

Un par remontu - domaju, ka tur komentaaru nebuutu jaabuut. Jo remnotaa izmantotaa kjiimija, kraasu un liimes izgarojumi ir ljoti teratogeeni un var buut ljoti negatiivas sekas. Saakot ar atpaliciibu, beidzot ar ekstremitaashu neattistiishanos un abortu.... Taa kaa es noteikti atliktu visus remontus vai noliigtu spec cilveekus. Pati noteikti neko taadu nedariitu.
09.11.2013 23:14 |

Reitings 281
olām jābūt labi izceptām(vai vārītām kamēr cietas), zivis un gaļa ar jāpagatavo labi. Es ļoti pievērsu uzmanību tieši lai nekur nebūtu svaiga ola klāt- mājās taisīta majonēze, vai kautkādi saldie ar olas baltumu vai dzeltenumu (neceptie).
10.11.2013 01:01 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Pati nekad neesmu bijusi grutniece, bet zinu, ka nedrikst est pudetos sierus un ar pelejuma kartinu-ta ka nekadus brie, camembertus, rokforus, gorgonzolas, kazas sierus ar pelejuma kartinu nevejadzetu est, jo pastav risks sakert listerijas infekcija, kas kaite auglim. To es vienmer redzu uzrakstitu uz pacinam, kad perku savus milos sierus. Ka ari butu jabut uzmanigai ar kofeinu saturosiem dzerieniem, butu jaizvairas no energijas dzerieniem.
10.11.2013 01:27 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Šis gan ieinteresēja.
Kāda vaina vīnogām? :D
10.11.2013 01:33 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Es domaju, ka vietejam darza vinogam nebutu nebutu nekadas vainas. Kadel gan nevaretu est pasu audzetas ekologiskas vinogas...nedomaju, ka vinogas satur kadu specifisku vielu, kas kaitetu grutniecibas laika, ja nu vienigi cukuru. Bet augli un ogas satur labos cukurus. Spanijas un citu zemju vinogas gan butu sliktas ne tikai grutniecem, bet parejiem, jo tas tiek apsmidzinatas ar dazadiem metil pesticidiem pret kaitekliem, razibu stimulejosam vielam. Vinogam ir plana miza, kas nespej aizturet kimiskas vielas.
10.11.2013 01:55 |

10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Zinu to, ka jēlu gaļu nedrīkst. Ne zivs, ne arī kādu citu. Vīnogas ir jāēd pirms tam tās, protams, rūpīgi nomazgājot, jo tajās ir dzelzs. Dzelzs deficīts ir problēma ar kuru saskaras lielākā daļa grūtnieču. Aknas es ēdu ( tikai "Nākotnes" pastēti,jo man ir problēmas ar jau iepriekšminēto dzelzi, neko ceptu nevaru ieēst). Tējas jādzer starp ēdienreizēm, jo tās bloķē dzelzs pārstrādi. Kādreiz biju riktīgs tējnieks, tagad jau vien iedomājoties, paliek slikti ap dūšu.
Nedrīkst iet pirtī, solārijā, likt lielu slodzi uz muguru, vēdera presi un gūžām.
10.11.2013 03:16 |

Reitings 15
Reģ: 14.05.2009
Paldies, meitenes. Tiešām necerēju uz tik lielu daudzumu atsaucīgu komentāru :)
Bet kā ar kafiju? Esmu visu mūžu bijusi kafijas lietotāja, bet tkai 1 krūzi no rīta brokastīs. Man nešķebina no smakas un viss joprojām ok, bet draudzene tomēr ieteica izvairīties,jo, dzerot kafiju, daļēji neuzsūcas vai zaudē daļu no uzņemtajiem vitamīniem.
Vai tas tiešām ir reāli? Kaut kā šķiet,ka manai labsajūtai tomēr tā 1 kafijas tase nekādu ļaunu nenodara..bet ja nu tomēr-nav ik traki, varu pāriet arī uz zāļu tēju..
āa..vēl esmu par piparmētru tēju dzirdējusi-tā ir mana mīļākā-pašlasīta.. arī ar to ieteica neaizrauties, ir kāds pamatojums vai "viena tante teica"?
10.11.2013 09:51 |

Reitings 209
par kafiju- kad uzzināju, ka esmu stāvoklī, nedzēru nemaz, līdz pirmajā vizītē pie dakteres dabūju dzirdēt, kā es ar tik mazu asinsspiedienu vēl turos uz kājām, un visu grūtniecības laiku dzēru kafiju pa kādām 3 tasītēm dienā. bez piena, ar cukuru, melnu. un jutos ļoti labi, lai gan asinsspiediena aparāts rādīja visu laiku praktiski 90/60-70. pipermētru tēja varbūt neder, jo pazemina spiedienu? hmm. ari dzēru, nekas. un tas nekā neiespaidoja mazo, tagad astoņos mēnešos mans puika ir viens miera mika, nekad nav sagādājis galvassāpēs un guļ pa nakti 10-12h:)
10.11.2013 10:01 |

Reitings 581
Arī es biju dzirdējusi par piparmētru tēju. Prasīju savai ārstei-viņa teica, ka drīkst dzert. Par kafiju viņas viedoklis ir ka arī drīkst dzert, bet labāk ar pienu. Vispār manas ārstes uzskats ir ka var ēst visu, ko lietoji pirms tam (arī lasi). Tas no kā es izvairos ir aknu lietošana uzturā (bet arī vairāk laikam Internetā salasītās info pēc), bet nu pāris reizes arī aknu pastētu esu ēdusi (jo mērenās devās jau drīkst).
10.11.2013 10:09 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Vīnogas ēdu visu GR laiku, daktere tik pēdējā mēnesī neļāva (vīnogas, kūkas, visu ko citu treknu, mākslīgu, cukurotu), jo tad tas audzējot lieko svaru bēbim. Pēc viņas vārdiem - 8 mēnešus bērns aug gan prātā, gan svarā, 9tajā tikai prātā.
10.11.2013 11:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits