Bet,tad kāpēc kristietība ir vecākā reliģija pasaulē,kāpēc miljardiem cilvēku ir ticējuši?
Kāpēc tu tici savam rezumē,ja neesi 100% pārliecināta,par tās pareizību,jo,kas gan bija Plutons?
Un kāpēc tad tu gribi izslēgt Dievu? Neviens taču nav pierādījis,ka viņš neeksistē
Bet,tad kāpēc kristietība ir vecākā reliģija pasaulē,kāpēc miljardiem cilvēku ir ticējuši?
Tādā gadījumā tu lieto šo jēdzīenu tādā nozīmē, kādā to lieto mistiķi, kas jau minēto iemeslu dēļ ir aplama ideja.
No pārliecības vien nekas pasaulē nemainās.
Pasaki, kas tieši tur ir aplams?
Kāpēc Tu uzskati, ka Tava pārliecība ir tā vienā un pareizā?
Aplams ir tieši tas, ko Tu citē. Piemēram, ja būšu pārliecināts par to, ka es vinnēšu loterijā, tas nenozīmē, ka tāpēc es tajā vinnēšu. Varbūtība vinnēt ir vienlīdz liela neatkarīgi no manas pārliecības.
Aplams ir tieši tas, ko Tu citē. Piemēram, ja būšu pārliecināts par to, ka es vinnēšu loterijā, tas nenozīmē, ka tāpēc es tajā vinnēšu. Varbūtība vinnēt ir vienlīdz liela neatkarīgi no manas pārliecības.
Trakākais visā šitajā ir tas, ka cilvēki lokās kā zutis un pauž savu "pārliecību" pēc izdevīguma. Ateists noliegs Dievu un ticību, bet ja kāds maniaks noslepkavos viņa bērnu/tuvinieku, tad uzreiz teiks, ka viņam nav sirdsapziņa, ka par to samaksās utt. Lai gan pēc ateisma idejas tas maniaks, piemēram, ir rīkojies, kā uzskatīja par pareizu vai kā viņam gribējās, jo tāpat pēc nāves nav nekā. Tātad izejot no loģikas, viņš neko no tā nav zaudējis, šādi rīkojoties, jo beigās gals būs tāds pats kā kādam mācītājam. Vai nav pastulbi tomēr?
Vai jūs saprotat kā cilvēks var nebūt ateists/skeptiķis? Kā var ticēt dievam, domu spēkam, homeopātijai, horoskopiem, spokiem, gariem, dziedniekiem un visiem pārējiem māņiem? Tur ir kkādas izmaiņas smadzenēs vai varbūt bērnībā vecāki terorizēja stāstot par dievu un citiem sūdiem? Vnk ļoti dīvaini ka kkas tāds vēl pastāv 21. gadsimtā.