Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vegetativa distonija ar elpas trukumiem

Reitings 40
Reģ: 28.09.2013
Tiem kam ir vegetativa distonija ar izteiktiem elpas trukumiem. Kaa jus cinaties ar to lai noverstu to smacigo elposanu un depresijas nomaktibu, kas nak saistiba ar elpas trukumu??

Ja man pie VD nav neviena simptoma jutos labi, nav ne depresijas nekaa, a ja uznak kkas, tad pat varu iesligt gulta del ta.

Man elpa agrak truka del VD 5 menesus, tgd pec gada atkal atgriezas un trukst jau 3 dienas bez apstajas ir gruti elpot, iestajas nomaktiba, neko negribas darit - pat majasdarbus! Kaa jus ar to tiekat gala? PL man itkaa nav, bet jutu iekseju nemieru un dzives beigas.
08.11.2013 14:50 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
Ieteiktu pamēģināt lēno,dziļo elpošanu
08.11.2013 14:54 |

10 gadi
Reitings 322
Reģ: 18.12.2012
Pašai jāstrādā ar sevi, jāmēģina elpot dziļi, lēni. Ārkārtas gadījumos izmantoju inhalatoru.
08.11.2013 14:56 |

Reitings 40
Kaa tur bija ar tiem vingrinajumiem, caur degunu 3 sekundes ieelpa un 5 izelpa?
08.11.2013 14:56 |

Reitings 40
Man ari ir inhalators ventolins, nelidz vsp..man jau trukst visu laiku, nevaru jau visu laiku pust vinu...visu laiku smace, tad tada sajuta taka znaugtu, tad kamols kakla, tad vnk pa maz gaisa, tad nevaru atelpoties un visadi sitaa...pirms gada visu parbaudiju neko neatrada, tapec domaju ka tgd nav jega atkal iet pie arsta un iziet visus arstus.
08.11.2013 14:58 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
VD jau vairāk tāda psiholoģiska kaite, tapēc tiešām jāstrādā ar sevi un jācenšās domas novirzīt uz ko citu. Man šitās lēkmes pāriet, tiklīdz iedzeru kādu nomierinošo tableti (turu vienmēr pa rokai), tad uzreiz galvā tāda doma, ka viss ir kārtībā un tā tablete ir palīdzējusi.
08.11.2013 15:04 |

Reitings 48
Reģ: 07.11.2013
Man ir kaut kas līdzīgs, bet varbūt ne tika izteikti, citreiz gadās, ka grutāk elpot un sākas tāda kā panika un arī pastiprinās svīšana. Plus vēl tāda sajūta, ka bieži gribās uz tualeti, it kā būtu izdzerts vairāk škirduma, nekā patiesībā. Bet arī dažādi, citreiz liekas, ka jāskrien ik pēc pusstundas, citreiz pēc vairākām. Atkarīgs no situācijām. Bet tomēr tagad tas viss ir diezgan nomierinājies un ir daudz vieglāk dzīvot, jo domāju, ka sports ir tas, kas palīdz. Palicis mierīgāks raksturs un attieksme, attiecīgi arī kaut kā simptomi paliek dadz blāvāki un dažreiz uzpeld un atkal pazūd.
08.11.2013 15:06 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
..jā ,sports labi palīdz.....bet nu sāc ar elpošanu...un ar labām domām,ka tas palīdzēs un ,ka Tu to vari :)
08.11.2013 15:10 |

Reitings 40
Detektiva

Ta ir panikas lekme, kuras laika trukst elpa, sakas sirdsklauves un svisana. Bet man tas lekmes

nav, man ir trauksme, ja ari nav trauksme, tad tikunta smaciga elposana turas un nepariet.

Sanak VD bez lekmem man ir!

Nu man ari dazadi uzpeldeja un pazuda, nebija + ta nomaktibas sajuta vel klat! A tgd ir, tas laikam tapec ka ir loti liels diskomforts!

Lipstick,

Nee, man nelidz nomierinosas, itipasi dabigas. AD neesmu lietojusi. Paslaik dzeru trankvilizatoru.
08.11.2013 15:12 |

Reitings 85
Reģ: 17.05.2013
Mocos jau divus gadus VD. Murgs. Sākumā tas viss bija tik ļoti biedējoši. Man vairāk ir panikas lēkmes, sajūta, ka sirds stājas.
Esmu iemācījusies ar to sadzīvot, līdz ko jūtu tuvojamies panikas lēkmi - sāku domāt par, ko citu. Vienalga ko - kaut vai mēģinu atcerēties draugu dzimšanas dienu datumus. Galvenais nedomāt par to, cik ir nelabi, trūkst elpa, jo tas visu pastiprina. Bet līdz tam, ka esmu iemācījusies sevi kontrolēt pagāja ļoti ilgs, mokošs laiks.
08.11.2013 15:23 |

Reitings 40
Man atkal nav PL, bet ir bijusas, reti...vairak trauksmes mocija un domas ka esmu ar kko navejosi slima...

Butu pat prieciga ja man elpa truktu tikai pie panikas lekmes, nevis diendienaa bez apstajas...Sausmas, nezinu ko iesakt vairs.
08.11.2013 15:28 |

Reitings 374
Faktiski tā slimība ir galvā - jo vairāk domāsi, ka Tev slikti, jo sliktāk būs.
Kad man noteica šo diagnozi un pateica, ka fiziski man visi rādītāji ir ļoti labi un viss ir ok, es biju šokā, jo man taču nebija, ko elpot un sirds dauzījās tā, ka likās pa muti izleks ārā un gals klāt. Šķita, ka nav iespējams par to nedomāt. Sākumā, ja nemaldos, Relaxen man iedeva. Kaut viņu paklausīgi dzēru kā norādīts, es veselu mēnesi diendienā staigāju ar sirdsklauvēm, elpas trūkumiem. Pēc tam es laikam savai ārstei apniku un viņa man pateica, ka neviens no šitās kaites nemirst, ka jādomā labas domas, utt. Pamazām ar laiku sāku ticēt, ka man viss ir labi un tas nav nekas briesmīgs, sliktās domas un sirdsklauves atkāpās, elpošanas problēmas kļuva daudz retākas un nu jau labu laiku es dzīvoju bez panikas lēkmēm, bez problēmām. Esmu iemācījusies kontrolēt savas domas un domāju, ka tas palīdz!
08.11.2013 15:29 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es ieteiktu pameeginaat jogu.
08.11.2013 15:30 |

Reitings 40
Lipstick,

Tur jau ta lieta kad man VD sakas, likas ka sajuksu prata, nomirsu, ka dzivei gals, tad man bija daudz PL, neredzeju jegau nekam, nekur negaju, tikai runaju par savu slimibu ar visiem tuviniekiem, ka pat nemaniju citu tuvinieku problemas.

Tad paliku stavokli un elpas trukums ar kuru mocijos 5 menesus pargaja...visu grutniecibu nostaigaju gandriz bez VD pazimem, bija sadi tadi simptomi, ik pa laikam uznaca elpas trukums, bet iemacijos ar to sadzivot...biju parak aiznemta ar grutniecibu, taja bridi domaju "VD tak nav nekas traks kaa man agrak ta vareja but". Pagaja 2 menesi pec dzemdibam...viss atgriezaas, paradijas elpas trukums, bet vairak nemaku nepieverst tam uzmanibu - atkal taja iedzilinos un mokos.
Kaa ar depresiju tam visam klat? Kas tas ir ka neko darit negribu, runat negribu, maju tirit negribu, bernam uzmanibu velto caur speku...slikts garigais del ta ka elpa trukst vai vnk depresija?
08.11.2013 16:07 |

Reitings 40
vari ieteikt kadu majaslapu jogam?
08.11.2013 16:07 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Labaak ej uz kaadu grupu, pashmaaciibas celjaa tomeer nav tas. Vajag cilveeku, kas pakontrolee, vai dari visu pareizi.
08.11.2013 16:08 |

Reitings 374
Nu kā man stāstīja daktere - VD simptomus pastiprina stress, visādi pārdzīvojumi, pārgurums. Ja Tu esi bezmazvai 24/7 kopā ar mazu zīdainīti, tad nebrīnīšos, ka esi pārgurusi vai sastresojusies un tā rezultātā Tev atkal uzradās elpošanas problēmas.
Ja Tev nav iespējas iet klātienē uz jogas nodarbībām (tas, protams, ir labāk), tad paskaties youtube, tur visādus noderīgus jogas video var atrast. Bet es uzskatu, ka, ja nodarbojās ar jogu, tad nodarbības laikā jākoncentrējās tikai uz to, tapēc, ja to dari mājās, palūdz, lai kāds ar bērniņu pasēž, lai vari atbrīvoties un nekas nenovērš Tavu uzmanību.
08.11.2013 16:15 |

Reitings 40
Ne nu ja 1 reizi nedela iesu. Domaju lai iesaka kadu jogas centru, kur jajiet, ka japierakstas...

Varbut ari VD klat vel pievienojas pecdzemdibu depresija...likas ka vina savadak izpauzas, bailes par bernu, rauduligums utt, nejau kkadi elpas trukumi...
08.11.2013 16:35 |

Reitings 40
kadus arstus butu jaaiziet pie elposanas problemam??

Parbaudiju pagajusogad vairodziedzeri, plausas un elektrokardiogrammu.

Saku domat vai tas kamols kakla un elpas trukums nevaretu but pie kunga atvilna? Man jau sen problemas ar kungi, tada skabuma sajuta ja pieskaros ar meli rokam, ari iekseji tada divaina sajuta un piegarsa mute. Bet nekad neesmu taisijusi kobru...bet tad jau laikam man sen butu elpas trukums...bus vien VD :(
08.11.2013 17:07 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Samanta, noteikti VD. Kuņģa atvilnis man arī ir, bet tam nav sakara ar tavu problēmu.
Vienīgais ko var ieteikt ir ārstēt VD un pievērst tiešām pastiprinātu uzmanību kvalitatīvām jogas nodarbībām un it īpaši, elpošanas vingrinājumiem. Arī fizioterapeits ļooti var palīdzēt, pēc tam kad fizioterapeits tevi sāpīgi izmīca - ir tik ļoooti vieglāk elpot. Vot šito tiešām pamēģini, ja gribi ātru rezultātu. Lai ilgstošāk uzlabotu stāvokli - joga. Bet tikai LABS jogas centrs, kurš uzrunā tevi līdz sirds dziļumiem, jo ja vnk ir ok, tad tā tik tāda pastaipīšanās sanāks. Izārstēsi VD, pāries arī elpas trūkumi. Man VD jau ir apmēram 6 gadus(ar 2 g. pauzi pa starpai, kad nebija nekādu simptomu), saprotu kas un kā :)
Tā kā bērni man vēl priekšā tad jāsaka, ka iepriecināji, ka grūtniecības periodā var izzust simptomi.
08.11.2013 19:25 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Atzīšos, bija drusku bail iedziļināties tavā diskusijā, jo lai arī man nav tāda tipa simptomi kā elpas trūkums vai kas cits fizisks(izņemot panikas lēkmes, uzmācīgas šad tad, paldies Dievam nekā man nav, kas lielākoties distoniķus nomoka), bet nevienmērīga elpošana man arī ir un ja sadomājas tad liekas varētu kļūt vēl nevienmērīgāka :D Vienmēr esmu gribējusi nopirkt inhalatoru, bet tikai visādam gadījumam :D
08.11.2013 19:28 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)