Kurš atbildīgs !?

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
http://www.apollo.lv/zinas/lai-brauc-uz-savu-valsti-dzemdet-sieviete-krievija-dzemde-pie-dzemdibu-nama/620708?utm_source=facebook

Izsakām savu viedokli, gribas padiskutēt par šo gadījumu .....

Kuram būtu jāuzņemas atbildība? Sievietei, kura visu savu grūtniecības laiku cerēja uz haļavu, jo savādāk man grūti izskaidrot, kapēc viņa nav padomājusi, par to kā un kur dzemdēs.. !? Vai tomēr ārstiem, kuru pienākums ir palīdzēt ik vienam , kam tas nepieciešams !?

Cik noprotu arī uzskaitē viņa nav stājusies , Krievijā , nav veikusi analīzes u.c lietas ...

Isāk sakot, es esmu šokā gan par sievietes , gan ārstu bezatbildību, bet viss komplektā ir vienkārši psc ... !
07.11.2013 16:55 |

Reitings 78
Reģ: 28.10.2013
Man bija žēl cilvēku gados vīrieti nu ap 60-70 gadiem,laikos kad izsūtīja cilvēkus viņu arī izsūtīja uz ASV nesen atgriezās mājās nopirka šeit māju un sāka dzīvot,bet nokrita salauza gūžu un viņam slimnīcā kā nepilsonim par vienu dienu bija jāmaksā 120 ls!Jūs uzskata par normāli viņš runāja latviski,ēdiens tās pats kāds citiem nekādu privilēģiju,bet redz cik daudz jāmaksā!
08.11.2013 11:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Zinu gadījumu, kad tepat, vienā no Latvijas slimnīcām ieveda kungu gados, kurš jau bija pateicis visas savas sūdzības personālam, nosēdināja uz beņķa un lika pagaidīt, jo dakteri tur uzpīpēt, paēst vakariņas, kādu brēcošo apkalpo utt. Pēc 2-3h vīrietis vēlreiz lūdza palīdzību, blakus māsiņas, dakteri paiet garām, visiem po* par viņu, lai sēžot, esot svarīgākas lietas ko darīt.

Mani kretinee tas, ka diez kaapeec visi tikai medpersonaalu vaino, nevis valdiibu, kas nendroshina pietiekamu finanseejumu slimniicaam, lai taas vareetu pienjemt darbaa vairaak cilveeku. Arii medpersonaals ir cilveeki. Slimniicaas mirst nost 24/7, bet vai taapeec aarstam pasham buutu jaaliekaas peec 10 gadiem kapaa, jo vinjsh luuk nedriikst paeest, pachuraat vai 5 minuutes atvilkt elpu? Daudziem darba diena ir 12 h un pat 24h, darbs ir stresa pilns un vinjiem ir visas tiesiibas panjemt darba laikaa pusstundu pauzi, lai pashi neatstieptu kaajas. Domaajat, medpersonaala darbs kljuutu no taa kvalitatiivaaks, ja aarsta uriinpuuslis buutu tik pilns, ka uriins spiestos jau aciis un veeders skalji burksjeetu? Diemzeel slimniicu uznjemshanaas nav taadu briizju, kad var pateikt - tagad nav darba un varu atljauties beidzot paeest. Darbs ir visu laiku. Visi grib, lai tiktu ieveerotas vinju tiesiibas, bet aizmirst, ka arii medpersonaalam ir savas tiesiibas. Vinji nav vergi, kuriem ir jaaziedo 100% sevis, aarsts ir tikai darbs un taapat kaa citos darbos, vinjiem ir tiesiibas uz savu pauzi darba laikaa.
08.11.2013 15:40 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Pirmkārt es domāju, ka raksts ir provokatīvs un daļa ir krietni parspīlēta.
Otrkārt ņemot vērā ka dzemdētāja ir imigrante un pašlaik Krievijā tā ir sāpīga tema, tad iespējams personāla attieksme tiešām bija negatīva.

Treškārt nekas nav par brīvu arī veselības aprūpe, ja vēl ņem vēra, ka sieviete nav Krievijas pilsone un nav uzskaitē. Gan jau, ka nestrādā un nemaksā nodokļus. Tad jau no vienas puses loģiski, ka lai dzemdē savā valstī, kur ir sociāli apdrošināta vai arī ja ceļo, lai kārto apdrošināšanu, bet no otras puses dzemdības ir neatliekamās medicīnas lauciņs un tur jau nevajadzetu dalīt cilvēkus.
08.11.2013 15:44 |

Reitings 1681
stellaglmr, pēc kā nosaka to cik ļoti man sāp un kas notiek ar mani ?

Ir speciāli izstrādata sistēma pēc kuras izvērtē pacientu kategorijas. Gaiļzerā atbraucot uz uzņemšanu pacienti uzreiz tiek šķiroti pēc steidzamības. :)
08.11.2013 15:55 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Mani tikai pārsteidza tas,ka LV pilsoni, kas nonāk slimnīcas uzņemšanā ar lielām sāpēm, iespējamām priekšlaicīgām dzemdībām, vispirms aizved pie kases. Kāpēc to nevar nokārtēt PĒC ārsta apskates? 

Tāpēc, ka, ja nu atstiepj peckas, nebūs kas samaksa rēķinu. Drošàk samaksāt pirms.
08.11.2013 15:59 |

Reitings 1681
a ievelies kā grūtniece un izdomā sev diagnozi, skaidrs, ka esi gana vesela, bet būsi problemātiska paciente.

Grūtnmniece VIENMĒR ir prioritārs pacients. :) VIENMĒŖ. Neatkarīgi vai viņa asiņo vai ir vnk saskrāpējusi pirkstu.

Hipokrata zvērests neatbalsta palīdzību par brīvu. ārstam jasaņem par saviem pakalpojumiem atbilstošs atalgojums. (Un es esmu to zvērestu lasījusi - mums jau 2. kursā bija nodarbība par zvērestu :)) Hipokrāta zvērests nav tik altruistisks kā mēdz domāt romantiķi. Diezgan pragmātisks un sauss... :)
08.11.2013 16:02 |

Reitings 1681
Un tas tiešām ir šausmīgs rādītājs... Bet ko var gribēt no caurkritušiem mediķiem...

Ātrajā palīdzībā nudien nestrāda caurkrituši mediķi. Pie mums vēl tieši īsti ārsti strādā ĀP, kamēr ASV un daudzviet Eiropā to dara apmācīti cilveki bez medicīniskās izglītības, kuriem ir iemācīts noteikts algoritms - ko darīt, ko dot, uz kurieni vest... Ta kā nevajag apvainot cilvēkus, kuri (paldies Dievam) par to niecīgo algu piekrīt glābt dzīvības, bieži riskējot ar savu veselību un pat dzīvību. :)
08.11.2013 16:07 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.calis.lv/forums/tema/18231992-istena-kaska-tema/1/

bet pašai Krievijai ar tām NVS valstīm ir līgumi, citastarpā arī ar šo valsti, no kurienes šī dāma bija. Dzemdību palīdzība arī Krievijā skaitās neatliekamā. Tajā pašā laikā visām čučmekietēm jāreģistrējas migrācijas dienestos - to neviens nav atcēlis. Bet nu ārstniecības iestāde ar šo attieksmi likumu ir pārkāpusi.

Органы и учреждения здравоохранения при оказании медицинской помощи гражданам СНГ, другим гражданам бывшего СССР и дальнего зарубежья исходят из следующих обстоятельств, закрепленных межправительственными и межведомственными соглашениями со странами СНГ, ближнего и дальнего зарубежья:- скорая и неотложная медицинская помощь при состояниях, требующих срочного медицинского вмешательства (при несчастных случаях, травмах, отравлениях и острых заболеваниях), оказывается бесплатно за счет средств бюджетов всех уровней;
- плановая медицинская помощь оказывается на коммерческой основе за счет личных средств граждан СНГ, других граждан бывшего СССР, ближнего и дальнего зарубежья либо за счет средств организаций учреждений, принимающих указанных граждан в рамках соглашений и договоров о сотрудничестве.

Tā lūk. Iekopēšu komentaru perfektu. Ārsti krieviajs pārkāpa likumu, domājamass tapec ka nepatika tautība un bija ka viņi saka gastarbeitere.
08.11.2013 16:44 |

Reitings 1681
Parasti jau diskusijās par nelabvēlīgajām ģimenēm, kas sadzemdē ntos bērnus miskastē dzīvojot, saka, ka šitās jāsterilizē. Šis nu ir tāds gadījums, bet visi saka, ka bija jāglābj... Ej nu saproti... (p.s. tas par sterilizaciju ir te bieži izskanējis viedoklis. Es pati to neatbalstu :))
08.11.2013 16:47 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Grūtnmniece VIENMĒR ir prioritārs pacients. VIENMĒŖ. Neatkarīgi vai viņa asiņo vai ir vnk saskrāpējusi pirkstu.

Grūtniece nemēdz sēdēt ar random pacientiem kopā (atskaitot lauztās rokas un grieztos pirkstus) - grūtnieces izmeklē speciālisti, kuri strādā konkrēti ar grūtniecēm - vecmātes, ginekoloģes un tā tālāk. Ja piecas tādas sēž vienā rindā - visas uzreiz neapkalposi. Vispirms uzklausīsi sūdzības, ja tādi ir - pieņemsi norīkojumus un tālāk darbosies pēc principa - pirmā roka tai, kura vairāk apdraudēta...
08.11.2013 16:50 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Grūtnmniece VIENMĒR ir prioritārs pacients. VIENMĒŖ. Neatkarīgi vai viņa asiņo vai ir vnk saskrāpējusi pirkstu.

Man gan nešķiet, ka grūtniecība dod kādas priekšrocības, it īpaši ja viņas atrašanās slimnīcā nav saistīta ar grūtniecību un trauma nav grūtniecību apdraudoša.
Kas tā par modi uzskatīt, ka ja esi grūtniece tad Tev visi ir parādā .... !?
08.11.2013 16:53 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009

Tiešām kāda ar saskrāpētu pirkstu brauc uz uzņemšanu? Un vai tiešām atraidīs kādu ar stiprām vēdersāpēm, jo grūtniece saskrāpējusi pirkstu? Tiešām?
08.11.2013 16:55 |

Reitings 1681
Ja grūtniece atbrauc uz uzņemšanu ar saskrāpetu roku, tad jā, viņa būs sarkanās kartītes pacients - prioritārs. Un viņa būs vienā grupā ar akūtu apendicītu, asiņojošām brūcēm un tml...

Un tā nav grūtneču izdoma - tā ir šķirošanas sistēmas norma. Arī negadījuma vietā, ja ir daudz upuru, tad grūtniece ir sarkana kartīte - prioritāra vešanai uz slimnīcu. Pat ja grūtniecei nekas acīmredzams nekaiš. Pat ja viņa ir 2. mēnesī. :)

Ja kādai nepatīk, sorry, bet ta ir pasaulē ieviesta prakse.
08.11.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ella - labi, ir skaidrs, ka grūtniece ir riska grupa - jāizolē no gripas slimniekiem, iesnām un visiem pārējiem. Bet tā arī Tu neatbildēji - ko darīt ja piecas tādas sēž vienā rindā...
08.11.2013 17:07 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Strādāt ātri, saukt palīgā kolēģus un pēc labākās sirdsapziņas? Ta mani draugi ārsti saka. Tieši tik vienkārši!!
08.11.2013 17:09 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Nu, cerams, ka grūtnieci ar saskrāpēto pirkstu, uz kasi aizsūtītu vispirms, lai kāds ar apendicītu neaiziet no šīs pasaules, tik sistēmas trulumu un grūtnieces smadzeņu trūkuma dēļ.
08.11.2013 17:13 |

Reitings 1681
Pie negadījuma ir jāveic primārā šķirošana tad grūtniecēm ir sarkanās kartītes, kas iet pirmās uz slimnīcu - turpat ir arī pacienti ar dzīvību apdraudošām, bet glābjamām brucēm, asiņosanu, atvērtiem lūzumiem un daudziem citiem smagiem, neatliekamiem stāvokļiem. Šajā gadijumā grūtniece dabū sarkano kartiņu pat ja viņai nekas īsti nekaiš, pat ja ir tas saskrāpētais pirksts. :)

Ja tālāk uzņemšanā nonāk vairākas grūtnieces vienlaicīgi, tiek veikta sekundāra šķirošana, kur tiek izvērtēts grutnieču individuālais stāvoklis un sarindotas viņas pēc prioritātes.
08.11.2013 17:18 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
schoco, protams, ka kāds arī nomirst, neviena sistēma nav ideāla un tās, kas ir - maksā pārāk dārgi.
08.11.2013 17:21 |

Reitings 1681
Nu, cerams, ka grūtnieci ar saskrāpēto pirkstu, uz kasi aizsūtītu vispirms, lai kāds ar apendicītu neaiziet no šīs pasaules, tik sistēmas trulumu un grūtnieces smadzeņu trūkuma dēļ.

Mēs runājam par situāciju, kad tiek sniegta neatliekama medicīniskā palīdzība. Arī kad cilvēki paši nak uz diennakts uzņemšanu. Cilvekus ar tādām diagnozēm, kā akūts apendicīts arī liek sarkanajā kategorijā. ;) Kopā ar grutniecēm. Bet cilvēks ar vēdersāpēc būs dzeltenajā kategorijā - jo tas nav dzīvību apdraudošs stāvoklis. Un te nav nekāds sakars ar kādu smadzeņu trulumu. Un nosaukt tā grūtnieces liecina par tavu smadzeņu trulumu.
08.11.2013 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits