2-3 gadues veciem bērniem uzmanību noturēt ir ļoti grūti, maksimums uz 20min.
Iesaku izdomāt kādu sižetu, piemēram izspēlēt ka kāds pasaku tēls ir atnācis ciemos. Lieki noderēs roku lelles. Tāpat ieaisti kādu rotaļu, kur gan jādzied, gan jādejo.
Kad strādāju ar bērniem, bieži izdomāju pasakas.. Piemēram paņēmu lidmašīnu rokāsun tad stāstīju, ko viņa darīja, kur lidoja utt. Galvenais ir vizualizēt...
Ja laiks ir pagatavot kādu pasaku varoņus, uzzimē..
Viena ideja, ko darīju bija šāda. Es saku: "Es esmu burvis un pārvēršu jūs par.... ( tad izdomā par ko, piemēram zaķiem, tad bērni attēlo zaķi). Bērniem ļoti patīk, galvenais ir izskaidrot noteikumus.
Vēl viena rotaļa ir šāda, visi sēžam aplītī uz paklāja un kopā skaitam: man ir vidi kociņi, tie nav koči bet tie iiiiir... (kamēr skaita, tikmēr kociņu pamīšus liek vien pie otra, nu ceru saproti kā... ) un tad katris domā, kas var būt divi, piemēram divas rociņas, divas kājiņas, divi putniņi... kociņus var izmantot, tos kā saldējuma kociņus vai kaut vai parastos kokteiļsalmiņus, var arī pirkstus.....
Vispār jāparakājās datorā bija daudz šāda veida rotaļas... :) Bet ceru, ka nosauktās idejas noderēs.