Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
. Es arī uzskatu, ka mentalitāte ir +/- līdzīga
Tu esi krieviete, tapec tev geibas but lidzigai latviwetēm. Un es , ka ari 90% citu meitenu tev saka ka krievi ļoti atsķiras no latviesiem.
03.11.2013 21:56 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
ir viena ipasiba kura tracina daudzos krievu cilvekos. kautkadu iemeslu del satiekas latvietis un krievs, krievs par spiti nemaz nemeginas runat latviski un jau defolta gaida, ka otram ta krievene jamak. Un ja nee, tak mulkis, idiots kaut pats ne varda latviski nemegina izpikstet.

Šim gan varētu piekrist. REALITĀTE.

BET es šim apstāklim redzu lielu bonusu - daudzi latvieši runā tekoši krievu valodā (gandrīz visi latvieši, kurus pazīstu), ko nevarētu teikt par krievu tautības pārstāvjiem un latviešu valodu. Šeit ir aīmredzams, kurš ir zaudētājs.
03.11.2013 22:04 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Kubiet, iedomājies eksperimentu: vienā pasākumā atrodas - viens krievs, viens polis, viens latvietis, viens lietuvietis, viens soms, viens igaunis, viens zviedrs, viens dānis, viens anglis, viens vācietis, viens francūzis, viens spānis, viens ukrainis.

Tavuprāt, ar ko "čuposies" latvietis?
03.11.2013 22:08 |

Reitings 27552
Morgan, likās, ka esi daudz saprātīgāka, bet nu jā, šī diskusija pierādīja, ka iespaids,kas radās par Tevi diskusijā par Sīriju ir patiess. Starp citu, tajā arī pati teici, ka Tavi senči ir no Krievijas.
Tatad autore ir krieviete. Tapec saku ka krievietem ka te var lasit ļoti gribas lai butu latviesu mentalitate ,izskats un etc. Taču ta nav un nebus.
03.11.2013 22:09 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man šķiet, ka nav īsti korekti izteikt tik klajus apgalvojumus par situāciju Latvijā atrodoties ārzemēs. Šī diskusija ir pilna nepamatotu vispārinājumu un muļķīgu pieņēmumu, galvenokārt jau par to, ka iespējams un nepieciešams izdalīt kaut kādas konkrētas, nomelnojošas īpatnības, kas piemīt vienai vai otrai tautībai.

Piedod, Morgan, šoreiz pārsteidzi ne tajā labākajā veidā.
03.11.2013 22:11 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
iedomājies eksperimentu: vienā pasākumā atrodas - viens krievs, viens polis, viens latvietis, viens lietuvietis, viens soms, viens igaunis, viens zviedrs, viens dānis, viens anglis, viens vācietis, viens francūzis, viens spānis, viens ukrainis.

Ar katras valsts parstavi tava minetaja saraksta, ja vien sis cilveks var sazinaties ar mani anglu valoda un ir draudzigs. :D Bet vistacamak ar latvieti, ja sakarigs cilveks-savejais tomer vistuvakais, un ar angli, ja sakarigs cilveks. Ar viniem man kautka vieglak veidojas kontakts. Seit dzivojot esmu pieradusi pie vinu mentalitates. Lai vai ko vini runa par mums aiz muguras, bet man ar angliem ir vieglak sastradaties-vini tadi lenigi, tapat ka es, :D dzivi tver vieglak, maigaki, patik dazreiz ari vinu sarkastiskais humors un "banter".:D Varbut iespaido ari tas, ka vini nekad nav pieredzejusi tadu istu nabadzibu un regularu ikmenesa cinu par izdzivosanu, tapec vinos nav tas raupjums ka, piemeram, poliem.
03.11.2013 22:37 |

10 gadi
Reitings 154
Reģ: 31.01.2010
esam mēs atšķirīgi, nevar noliegt acīmredzamas lietas. Esmu latviete, bet manu draugu lokā ir gan latvieši, gan krievi - komunicējam latviski ar iestarpinājumiem krieviski, ja cilvēkam grūti izteikties vai nezin vārdu latviešu valodā. Visi tie ir inteliģenti un patīkami cilvēki :) esmu strādājusi kolektīvā, kur visi bija krievu tautības cilvēki - mani tomēr ar laiku sāka nomākt ekspresivitāte. kā jau minēts iepriekš, krievu tautības cilvēkiem ir mazāka personiskā telpa. Kopīgu valodu ar sakarīgiem cilvēkiem vienmēr varēs atrast, bet stulbeņiem, kas cenšas mani izaicināt, esmu atradusi risinājumu - atbildu zviedriski :D
03.11.2013 22:37 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Manuprāt, latvieši atšķirās no krieviem ar to, ka latvieši ir vēsāki. Citas lielas atšķirības nesaskatu, jo nācās dzīvē redzēt arī latviešus-urļukus (gan meitenes, gan džekus), latvietes ar "žāvētas vistas uz augstiem papēžiem" sindromu, latvietes, kas divātā apsēžas pie dažādām trolejbusa durvim un turpina uz visu salonu apspriest jauno mīļāko un jaunu somu.
Domāju, ka lielu atšķirību redz meitenes, kuras satiekas ar krievoem tikai uz ielas, un pamana visspilgtākos eksemplārus (tapat, ka piemēram, dažām krievietēm latviešu meitenes asociējas ar zaļām zeķbiksēm, violētiem svārkiem, sarkano džemperi un oranžām kurpēm. Bet gaumīgas meitenes paliek bez uzmanības).
03.11.2013 22:51 |

Reitings 27552
tapat, ka piemēram, dažām krievietēm latviešu meitenes asociējas ar zaļām zeķbiksēm, violētiem svārkiem, sarkano džemperi un oranžām kurpēm.
Kaut ko tik bezgaumigi esmu redzējusi tikai pie krievietēm, nevar noliegt faktu ka latvietēm pārsvarā gaume ir ļoti laba.
03.11.2013 22:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kaut ko tik bezgaumigi esmu redzējusi tikai pie krievietēm, nevar noliegt faktu ka latvietēm pārsvarā gaume ir ļoti laba

:D Hā, hā, kārtējais Взгляд со своей колокольни. Nu nav, nav Tavs viedoklis vienīgais pareizais.
03.11.2013 23:00 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Vispār jau autorei diezgan mulsinoša attieksme - pati regulāri izsaka visai nicinošas frāzes par latviešiem un Latviju ( nav nekādu sasniegumu latviešiem, miskaste utt.), bet pati ārdās par latviešu izteikumiem par krieviem. Varbūt jāsāk ar sevi - jābeidz spļaut citiem acīs un tad sagaidīs labāku attieksmi arī no otras puses?:)
03.11.2013 23:01 |

Reitings 27552
meksikanka, tev ka krievietei protams tas nepatīk.Taču fakti ir un paliek fakti:D
03.11.2013 23:04 |

Reitings 27552
Antonello.Morgan ir krieviete tapec tada attieksme.
03.11.2013 23:05 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Kubiete
Teikšu godīgi, krievietēm reti kad ir tāds krāsu raibums. Krievietēm var būt daudz spīdumu, uzraksts "GUCCI" pa visu pakaļu, dekoltē līdz kaunuma lupām septiņos no rīta. Bet trākas krāsas - tas piemit latvietēm.
03.11.2013 23:13 |

Reitings 27552
Teikšu godīgi, krievietēm reti kad ir tāds krāsu raibums.
:D :D :D :D var jau muldet, bet nu...
03.11.2013 23:17 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
iedomājies eksperimentu: vienā pasākumā atrodas - viens krievs, viens polis, viens latvietis, viens lietuvietis, viens soms, viens igaunis, viens zviedrs, viens dānis, viens anglis, viens vācietis, viens francūzis, viens spānis, viens ukrainis.

Ļoti labs jautājums.

Kaut kā līdzīgi ir gadījies, mums te internacionāla valodas skola, kur katrs no savas valsts nāk, man noteikti pirmā vēlme bija pēc krieviem (ok, ukraiņiem arī, slāviem tātad), un tiešām izrādījās, ka viņi ir varen atsaucīgi komunikācijai, tādi brīvāki, pat neskatoties uz manu 'pribaltiskij aksent'. Ar latvieti nekāds kontakts neizveidojās.
03.11.2013 23:17 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Urlas-chavs ir katra pasaules mala. Nevajag visparinat, ka urlas pieder kadai konkretai vietai un tautai. Jebkura valsti ir pasi zemakie, bomzveidigie slani un cilveki ar katastrofalu gaumes trukumu.

03.11.2013 23:18 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Hmm...a kas vainas trakām krāsām un kombinācijām? :) Visām jau nav jāģērbjas perfekti saskaņotās un klasiskās drēbēs.

Reitings 27552
Nu man ar bija pieredze vienos kursos ar dažādām tautībām.Un vislabak sapratos ar broļukām un vāciešiem.

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
krievietēm latviešu meitenes asociējas ar zaļām zeķbiksēm, violētiem svārkiem, sarkano džemperi un oranžām kurpēm. Bet gaumīgas meitenes paliek bez uzmanības).

Tāpēc, ka krieviem nav tika daudz brīvdomātāju/hipsteru/mākslinieku vai kā viņus visus tur nosaukt. :D
03.11.2013 23:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits