Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ogo! Kadi tad ir dizenas latviesu tautas sasniegumu zinatne vai literatura?

Izskatās, ka autore nemaz neinteresējas par latviešu sasniegumiem, it īpaši zinātnes attīstībā. Ir bijis un tik daudz atklājumu, kaut vai pirmo datoru PSRS uzbūvēja tieši latvieši. Nekur citur PSRS par kko tādu nenojauta. Latviešu ķīmiķi ir veikuši daudz atklājumus, arī tagad notiek apjomīgi pētījumi zinātnē.
Ir atklāts mildronāts, rigvirs. Tā varētu turpināt un turpināt.

Kā gan es aizmirsu par dziesmusvētkiem, kas ir unikāli visā pasaulē un ir iekļauti UNESCO.
03.11.2013 19:35 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
latviesiem vienkarsinav pautu, lai iebrauceju piedaudzitu.

Šis vienkārši šokē. Tas tā pašsaprotami - imigrants=jāpiedauza??? Nevajag mērīt visus pēc slāvu mērauklas. Apbrīnojama loģika. Ja atrodas krievi, kas to nedara, tad viņi skaitās inteliģentie. Bet latvieši, kas to nedara ir vienkārši memmīši bez pautiem.
03.11.2013 19:35 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Vēl varu pievienoties par tiem sasniegumiem. Latvieši ir ārkārtīgi talantīga un strādīga tauta. Ar valdību gan mums nav paveicies, bet tas ir cits stāsts.
Vienmēr esmu uzskatījusi - ko kaut kāds amerikānis vai ķīnietis izdarīs ar valsts finansējumu un jaunākajām tehnoloģijām,to latvietis izdarīs ar trulu spītību un mērķtiecību.

Varenā Krievija vienkārši paņem uz kvantitāti. Tāpat kā Ķīna.
03.11.2013 19:42 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ja latviešu inteliģence nebūtu brutāli iznīcināta kara laikos, tad šodien ne to vien mēs būtu sasnieguši.
03.11.2013 19:46 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Latviesi nav tolerantaki pret imigrantiem, latviesiem vienkarsinav pautu, lai iebrauceju piedaudzitu. Tu tak esi glupaka neka domaju. Ja latviwessi NENOGALINA IEBRAUCEJUS, BET PIENEM . Gan Roberto Meloni, gan Lindas Abu Meri vīrun, gan melnos. Fakti
03.11.2013 19:47 |

Reitings 27552

pasaule pirmais mazakais fotoaparats. Razots LV. man slinkums te visu faktus celt gaisma un meklet ko tik latviesi nav saniegusi autorei par izbrinu. un Latviersi ir cik? ap 2 mil;joni pa visu pasauli, bet cik ir krievu? simt reizu vairak. tapec ari saniegumi redzamaki. Skola matematiku un loģiku nemacijies?
03.11.2013 19:50 |

Reitings 27552
Varenā Krievija vienkārši paņem uz kvantitāti. Tāpat kā Ķīna. Bingo.
03.11.2013 19:52 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Bez Roberto Meloni Latvijas kulturas dzive un dzeltena prese butu tada pablava, truktu asumina un dienvidu siltuma.
03.11.2013 19:56 |

Reitings 27552
Gunārs Birkerts. Pasaulē pazīstamākais latviešu izcelsmes arhitekts, LNB ēkas projekta autors.. Marks Rotko.-gleznotajs.Māris Liepa.-baletdejotajs. Pēteris Vasks. Viens no pasaulē visvairāk atzītajiem latviešu komponistiem.Jānis Rozentāls. Gleznotājs. Inese Galante. Pasaulslavena operdziedātāja,. Vestards Šimkus. Vija Celmiņa. Latviešu izcelsmes amerikāņu māksliniece, kas visā pasaulē guvusi ievērību ar jūras un zvaigžņotas debess gleznām un zīmējumiem grafīta tehnikā. Darbības jomas: glezniecība, grafika, instalācija.Vilhelms Purvītis. Gleznotājs, Mariss Jansons. Viens no izcilākajiem pasaules diriģentiem, . Filips Halsmans. Viens no ievērojamākiem 20. gadsimta 40. - 70. gadu fotogrāfiem, kas pasaules slavu iemantojis ar dažādu valstu izcilu kultūras darbinieku, intelektuāļu un politiķu parādes un psiholoģiskajiem portretiem. Viņa fotogrāfijas vadošajos ASV žurnālos lielā mērā veidoja priekšstatu par amerikāņu sabiedrības labklājību, optimismu un pašpārliecinātību.
TIKAI DAZI.
03.11.2013 20:01 |

Reitings 27552
Bez Roberto Meloni Latvijas kulturas dzive un dzeltena prese butu tada pablava, truktu asumina un dienvidu siltuma.
Sen vbins nav manits ne prese , ne tv:D
03.11.2013 20:02 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kaut ko ipasi lasit nav mana gaume.

Zhanna
- es jau neko sliktu nesaku, vienkārši liekas smieklīgi, ka lieto terminu nevietā, lai pati sev šķistu gudrāka. Jo acīmredzami Tu nezini tā nozīmi. :D
03.11.2013 20:13 |

Reitings 139
Reģ: 27.08.2012
Morgan, tava profila bilde, spriežot pēc tava rakstītā, liekas, ka atbilst tavam izskatam dzīvē, tāda žurciska sieviete, kas bāžas, kur nevajag! :D Kaitina tava bilde, tāpat kā tavs rakstītais jebkurā cosmo tēmā, ko ļoti retu reizi izlasu.
03.11.2013 20:18 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Zhanna izklausās pēc vareni mantkārīga sievišķa - varbūt tādēļ viena vilšanās pēc otras attiecībās? Attiecības nav biznesa plāns un vīrieši nav pilnīgi idioti, lai šādas 'zeltraces' neatkostu jau attiecību sākumposmā.
03.11.2013 20:21 |

Reitings 139
Reģ: 27.08.2012
*žurkveidīga
03.11.2013 20:21 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Zhanna, kāpēc lai mums, ziemeļos dzīvojot, būtu vajadzīgs dienvidnieciskais asums? Mēs esam skandināviska tauta un tāda ir mūsu kultūra. Kurā vietā spāņiem ir tāda mūzika kā piemēram Fever Ray vai Bjorka, un cik populāra ir Šakira Islandē?
Latviešu tautas problēma ir nacionālās identitātes trūkums, kā rezultātā gribas sagrābt pa druskai no visa. No vienas puses, to varētu novelt uz vēsturi, kura gaitā pār musu zemīti citas tautas gāja pāri kā pār tādu ciema Anniņu. Tai pat laikā - kāpēc igauņiem iet tik labi?

Es pat nebaidīšos apgalvot, ka cēsinieki ļoti atšķiras no ventspilniekiem, tāpēc jā - krievi un latvieši ir divas ļooti atšķirīgas tautas.
03.11.2013 20:39 |

Reitings 27552
kāpēc lai mums, ziemeļos dzīvojot, būtu vajadzīgs dienvidnieciskais asums? Mēs esam skandināviska tauta un tāda ir mūsu kultūra
+
03.11.2013 20:42 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ir atskiriba. tur ir pavisam cita mentalitate(ja runajam par tirajiem krieviem)
03.11.2013 20:43 |

Reitings 27552
Te var verot divainu tendenci. Visas latvietes saika k akrievi un latviesi ir atšķirīgi.Krievietes atkal apgalvo ka latvietēm ļoti līdzīgas esot:D Un trako ja pasaka ka ta nav un nebus. Būt latvietei ir tik ļoti stilīgi? Ja pat krieviete saka ka vinas tautiba nav atšķirīga?
03.11.2013 20:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kubiet, noteikti ir stilīgi. Dažreiz liekas, ka Tu vispār nelasi, tikai maļ un maļ vienu un to pašu. Es arī uzskatu, ka mentalitāte ir +/- līdzīga, un nē, es nesaku, ka gribu/negribu būt latviete, jo esmu krieviete, un man pie kājas, ja kādai kompleksi šai sakarā. Tautības, protams, dažādas, bet pilnīgi piekrītu Morgan - ja salīdzināt arābu un latvieti/krievu, tad tur būs atšķirība kā zeme un debesis. Savukārt, krievi, LV, lietuvieši - jā, uzskatu, ka mentalitāte ir līdzīga. Protams, katrai tautībai savas īpatnības, bet pa lielam ir līdzīgi.
03.11.2013 21:29 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ir pamatotas aizdomas, ka šī diskusija kārtējā provokācija!

Morgan, likās, ka esi daudz saprātīgāka, bet nu jā, šī diskusija pierādīja, ka iespaids,kas radās par Tevi diskusijā par Sīriju ir patiess. Starp citu, tajā arī pati teici, ka Tavi senči ir no Krievijas.

Neviena vieta nerakstiju, ka krievi un latviesi ir viena tautiba

Morgan, izlasi virsrakstu!

Bet par pašu tēmu, tad var piekrist viedoklim
ja padomā tā dziļāk, tad visi baltie ir viena tautība. Un nēģeri ir cita tautība, un aziāti ir pavisam cita tautība. Idiāņi vispār ir kkas unikāls

Morgan, ar ko latvieši atšķiras, teiksim, no somiem, austrumvāciešiem, lietuviešiem, igauņiem, austriešiem, slovēņiem? Tad var teikt, ka visi baltie ir viena liela tauta, ne? Primitīvisms, nekas vairāk! Vai Tev vispār nav ienācis prātā, ka valsts robežās var dzīvot vairākas un pat dažādas tautas. Teiksim, ar ko atšķiras sāms no soma?

ATSLĒGAS VĀRDS PAR ATŠĶIRĪBU MEKLĒŠANU UN "ATRAŠANU" IR IDENTITĀTĒ UN PIEDERĪBĀ!!! Šis temats ir samērā komplicēts un garš, tāpēc neizplūdīšu tikai pateikšu, ka daudz kas te pieminēts kā izskats, rakstura īpašības, kultūras un intelekta līmenis utt ir vispārīgi spriedumi,kas neiztur kritiku!
03.11.2013 21:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits