Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
savrupinājumos no paskaidrojošajiem vārdiem neatdala:
galvenokārt, īpaši, it sevišķi, parasti, retāk, biežāk, patiesībā, tā sauktais, tā saucamais, to starpā, vairāk, vismaz, arī, pat, sevišķi, jo sevišķi, to skaitā, tostarp, visvairāk, mazāk. tāpat ar komatiem neapgrūtina šos draugus:
savukārt, diemžēl, sakarā ar, saistībā ar, acīmredzot, acīm redzot, saskaņā ar, salīdzinājumā ar, atkarībā no, atbilstoši (kam).

http://vardotaja.blogspot.com/2011/01/savrupinajumi.html
03.11.2013 18:22 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Krievi ļoti atšķiras no latviešiem, nezinu, kā to var nepamanīt. Pavisam cita mentalitāte, ieradumi, tradīcijas. Tas, ka dzīvojam plecu pie pleca, neietekmē faktu, ka esam dažādi.
Pati uzaugu krieviskā vidē, kontrasts starp latviešu un krievu ģimenēm bija pamatīgs.

Lai gan zinu izņēmumus (tādi taču ir vienmēr), tomēr krievi ir daudz skaļāki un bravūrīgāki. Ja godīgi, tad tas skaļums, plātīgums, uzbāzība un zināma cietpaurība mani besī. Cosmo krievietes var droši apvainoties - es minēju, ka zinu izņēmumus, tomēr galvenās iezīmes ir pārbaudītas gadu gaitā..nepatīk man vidusmēra krievu mentalitāte, nepatīk.
03.11.2013 18:22 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nē, es vienkārši iešu palasīt Poteru. Dažreiz pienāk brīdis, kad jābeidz dauzīt galvu pret sienu, pirms tā kļuvusi pavisam trula.
03.11.2013 18:23 |

Reitings 3031

šim es pat pievienojos, tas liek pabrīnīties... taču ja filosofiski paskatās (šodien tāds noskaņojums), cilvēki ir tik aizņemti ar sevi, ka nezina kādi ir latvieši, kur nu vel kāda cita tautība.

Varbut tiesi tapec dazi ir noskanoti uz lielam latviesu un krievu atskiribam, ka parak aiznemti, lai apsaubitu ieaudzinatas patiesibas patiesibu?
03.11.2013 18:23 |

Reitings 710
Nē, es vienkārši iešu palasīt Poteru. Dažreiz pienāk brīdis, kad jābeidz dauzīt galvu pret sienu, pirms tā kļuvusi pavisam trula.
Sen bija laiks!
03.11.2013 18:24 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Teletūbij, galvenais, ka par mērauklu esi atradis rakstu, kura autore nezina pat to, ka teikumus ir pieņemts sākt ar lielo burtu.
Paldies. :)
03.11.2013 18:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ieaudzinatas patiesibas patiesibu? :D
03.11.2013 18:29 |

Reitings 3031
Kubiete
Tiesi ta, neko nesaujaucu. :)
03.11.2013 18:30 |

Reitings 27552
, lai apsaubitu ieaudzinatas patiesibas patiesibu?
Pati saprati ko pateici:D :D :D
03.11.2013 18:36 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Varbut tiesi tapec dazi ir noskanoti uz lielam latviesu un krievu atskiribam, ka parak aiznemti, lai apsaubitu ieaudzinatas patiesibas patiesibu?

skatoties, ko Tu ar šo domā? Nav jau viena patiesība, tās ir daudz! Viena no patiesībām, gandrīz katrā latviešu ģimenē kāds ir bijis liels nīdējs un stāstījis, ko Krievzeme ir nodarījusi Latvijai, principā potējot jau no bērnības, cik tie otri ir slikti (esmu pārliecināta, ka tādu ir daudz), kas veido priekštatu, kaut gan tas ar kuru Tu spēlējies smilšu kastē diezin vai ir bijis pie vainas, bet nē vainīgs, jo esi no tās tautas un viss!
otra patiesība, ko ļoti potē ir jesļi bjot, značit ļubit! Tātad, ja kaut kur padzird, kad sieviete ir dabūjusi no vīrieša, pirmais ko prasa, aha krievs ja?
nu lūk... ko gribu teikt, šeit tās patiesības krājas, tīrākā potēšana...
Man bija forša bērnība, bija dažādi draugi, gan latvieši, gan krievi, neko sliktu pateikt nevaru un negribu, man bija bagātīga bērnība un tagad arī tagedne un noteikti arī tāda būs nāktone! Viss ir galvās.. protams pa lielam vilcienam, katrai tautai ir savas īpatnības :)
03.11.2013 18:39 |

Reitings 3031
Ja, es sapratu. Ja nesaproti, brauc garam. Kur problema? :)
03.11.2013 18:39 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
gandrīz katrā latviešu ģimenē kāds ir bijis liels nīdējs un stāstījis, ko Krievzeme ir nodarījusi Latvijai, principā potējot jau no bērnības, cik tie otri ir slikti (esmu pārliecināta, ka tādu ir daudz)

Ha! Vienīgie, kuri man iepotēja nepatiku pret krieviem, bija paši krievi! Mājās vispār neviens par tādām lietām sevišķi nerunāja, nenoskaņoja mani ne pozitīvi, ne negatīvi. Kad paaugos un saskāros ar krievu šovinismu, dalīšanu tautībās un vēstures čakarēšanu, tad jau vecāki sāka apspriest ar mani savu viedokli - negribējuši bojāt manas attiecības ar krievu draugiem, bet jutuši, ka agri vai vēlu mūsu ceļi šķirsies.
03.11.2013 18:42 |

Reitings 27552
Ha! Vienīgie, kuri man iepotēja nepatiku pret krieviem, bija paši krievi! Mājās vispār neviens par tādām lietām sevišķi nerunāja, nenoskaņoja mani ne pozitīvi, ne negatīvi. Kad paaugos un saskāros ar krievu šovinismu, dalīšanu tautībās un vēstures čakarēšanu,+
03.11.2013 18:45 |

Reitings 3031
Viena no patiesībām, gandrīz katrā latviešu ģimenē kāds ir bijis liels nīdējs un stāstījis, ko Krievzeme ir nodarījusi Latvijai, principā potējot jau no bērnības, cik tie otri ir slikti

Gluzi ka mana vecmamma- cik ta krievu valoda ir neglita, bet anglu valoda skaista, cik tie krievi ir rupji un cik vini dumji. :D Es uz to nepavilkos, mani vecaki nekad netika skirojusi cilvekus krievs vai latvietis, ciemos naca jebkurs un pie jebkura vareja iet ciemos un nekad netika attieciba uz krieviem visparinats, ka vini ir dumjaki vai ka citadi sliktaki.
03.11.2013 18:46 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Es godīgi varu pateikt, tik debilu diskusijas tēmu es lasu pirmo reizi. Autorei ir reālas uztveres problēmas, šķiet augusi mucā vai Daugavpilī. Es varu padiskutēt diskusijā par nacionālām tēmām, bet šī absurdā diskusija nav tā, par kuru vispār vērts kaut ko pateikt. Slimi.
03.11.2013 18:50 |

Reitings 27552
Es uz to nepavilkos,
Tēma pati par tevi daudzko pasaka.Tu to izveidoji.

ka vini ir dumjaki va
TO TE TU PIRMA PASAKI! Ne4viens lidz šim neko tadu te nebija taicis:D
03.11.2013 18:52 |

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Un nezināt, kas ir Čaks... Tas par daudz ko liecina.
03.11.2013 18:52 |

Reitings 3031
Kad paaugos un saskāros ar krievu šovinismu, dalīšanu tautībās un vēstures čakarēšanu,

Krieviem un latviesiem vesture katram ir cita rakstit, fakts. Vienkarsi ir lietas, ko var samelot latviesiem, bet nevar samelot krieviem. Ista vestures patiesiba diemzel ir pilnigi cita ka tas tiek stastits gan krieviem, gan latviesiem. Ista vesture beidzas pie 18. gs. slieksna. Vesture klust par istu vesturi tikai tad, kad attieciga perioda notikumi vairs neskar tagadni, bet notikumi sakot ar 18. gs. ir saistiti ar sodienu. Ja kadam loti gribas klupt krieviem par komunistisko rezimu, tad esiet ludzu tik laipni un noskaidrojiet no kurienes ir naca komunistu finansejums un kas vispar finaseja komunistu manifestu. LU vesturniekiem tas tiek lekcijas stastits. Vai kads uzdod jautajumus? Neviens!
03.11.2013 18:55 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Krievu virietim sieva vienmer bus labak apgadata neka milaka, vai tas kazoks vai masina vai maja. Un, ja krievu virietis aiziet no sievas, tad atstaj vinai visu, jo pats nopelnis visu pajaunam. Krievu viriesi pie skirsanas censas maksimali neaizvainot sievieti. Un ja to dara, tad rekinas ar sekam, ka tas tagad sanak ar slavena hokejista un modeles skandalu Amerika. Saniknota krievu sieviete ir gatava uz daudz ko.

Ko nevar pateikt par latviesiem. Pasam sieva vienos zabakos treso gadu staiga, bet sis sasapnojies sev milako ievest. Un pec skirsanas aizmirst, ka ir berni un sieva nav stradajusi visu laiku. Atstat bez neka ir raksturigi latviesiem.
03.11.2013 18:56 |

Reitings 710
galvenais, ka par mērauklu esi atradis rakstu, kura autore nezina pat to, ka teikumus ir pieņemts sākt ar lielo burtu.

nevajag apmelot cilvēkus. Dotajā linkā ir atrodami pietiekami daudz autores teikumu, kas sākās ar lielo burtu.

Bet kaut ko tādu jau es gaidīju. Tā vietā, lai atzītu savas kļūdas, tiek meklēti jauna veida apmelojumi. Tik paredzami.

Kas ir tas galvenas mentalitates ipasibas un kulturas ipatnibas, kas padara latvieti par latvieti un krievu par krievu vai vismaz nosprauz kartigu robezu starp abiem?
Šeit arī ir tā atšķirība.
03.11.2013 18:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits