Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Protams ,ka ir atskiriiba mentalitaatee.
Man liekas,ka krievi ir daudz meerktieciigaaki,to es redzu seit dziivojot ,loti biezi.

Cik lasu Tavus teksus, visi citi ir labāki par latviešiem :D
03.11.2013 15:49 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Man ari nav ne jausmas kas ir Čaks nee, tas nenozime, ka esi krieviete, tas nozime, ka esi nedaudz dumja

+++
pilnīgi piekrītu
03.11.2013 15:52 |

Reitings 3031
Man ari nav ne jausmas kas ir Čaks nee, tas nenozime, ka esi krieviete, tas nozime, ka esi nedaudz dumja

Man nav ne mazako saubu, ka frizieru zinatniece perfekti atceras visu skola macito. Es diemzel esmu parasta mirstiga un man ir jaatsvaidzina skolas zinasanas ar vikipedijas palidzibu, kur es izlasu ka Caka vards bija Aleksandrs un piederejis pie pareizticigo baznicas, briesmigi latviski.
03.11.2013 15:52 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Dzīvojot vienā valstī n-tos gadus, īpaši vēl izskata ziņā esot + - līdzīgiem, tā tam nevajadzētu būt, bet ir gan - divas dažādas tautas...
03.11.2013 15:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ruuta-es nevienu sliktu vaardu neteicu par latviesiem.Katrai kultuurai ir savi labumi un sliktumi...
Es biezi domaaju,ka manii noteikti rit "ziidu asinis":D
03.11.2013 15:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es biezi domaaju,ka manii noteikti rit "ziidu asinis"

Emmanuelle, kāpēc tā domā? :)
03.11.2013 16:00 |

Reitings 16208
Esmu loti taupiiga,bet ne skopa.Man patiik ,ka man ir nauda,bet nepatiik to teereet pa labi un kreisi utt
03.11.2013 16:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Emmanuelle, man ir līdzīgi. Drīzāk varētu teikt.. esmu skopa pret sevi, bet ne citiem :)
03.11.2013 16:12 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tas, ka tu nezini, kas ir Chaks gan mani noshokeeja… Un te nav nekaada sakara ar "skolaa maaciito", man liekas, tas ir jaazina jeburam latvietiem (un vienalga, cik ilgi jau aarzemees dziivojis). Es vispaar nesaprotu, kaa var to nezinaat, nu tieshaam kaa?

Un par teemu, jaa latvieshi ir citaadaaki nekaa krievi, gruuti to uzrakstiit, bet var redzeet saskarsmee - cita mentalitaate, biezhi arii peec sejas var pateikt. Veel vakar biju vienaa veikalaa un blakus staaveeja sieviete, nodomaaju "oo, izskataas peec krievietes" un tieshaam bija, saaka runaat krieviski ar savu draudzeni. Arii starp latvieshiem unlietuvieshiem ir atshkjiriiba. Bet es esmu kaartiigs cilveeku peetiitaajs, varbuut taapeec es pamanu taas atshkiriibas. Latvieshi pat atshkjiraas pashi savaa starpaa - piemeeram kurzemnieki no vidzemniekiem.
03.11.2013 16:17 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es diemzel esmu parasta mirstiga un man ir jaatsvaidzina skolas zinasanas ar vikipedijas palidzibu, kur es izlasu ka Caka vards bija Aleksandrs un piederejis pie pareizticigo baznicas, briesmigi latvis

Nu Wikipedia jau ir ista vieta kur meklet info :D Tas, ka soreiz atradi akuratu info, cukas laime patiesiibaa.
03.11.2013 16:36 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Jebkuram, kurš uzdrošinās kaut ko teikt par valodu, teksts ir jāspēj uzrakstīt skaidrā, pareizā latviešu valodā. Pretējā gadijumā, jums nav nekādu tiesību kaut ko teikt par tiem, kas nerunā latviski.

Un slikti izteikties par visu tautību kopumā, ar tekstiem, ka riebjas, nu ir ļoti inteliģenti.

Diemžēl, pēc jūsu aprakstiem sāku domāt, kādai tautībai vispār piederu.
03.11.2013 16:50 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Uzskatu, ka ta ir cita tautiba (tapat ka Latvija dzivojosie cigani, lietuviesi, baltkrievi, utt.) Lai gan mes neesam talu viens no otra, un vini ir musu kaimini, bet tomer ne parak krasas, bet ir atskiribas. Mums ir savas lidzibas, mes esam daudz ko adoptejusi no krieviem, bet var just atskiribas mentalitate, kultura, svetku svinesana, rakstura. Krievi ir, manuprat, tadi ziperigaki, temperamentigaki, mil svinet svetkus. Mana otrs vectevs ir jau ilgus gadus precejies ar krievieti. Vina visur ienes jautribu, dzied dziesmas, gatavo krievu edienus un ir loti viesmiliga. Neesmu Latvija paslaik, bet vienmer pec izskata un sejas pantiem varu atpazit 2 tautas-krievus un lietuviesus. Esmu stradajusi gan ar latvietem, gan krievietem. Sava darba vieta noveroju, ka latvietes ir tadas mierigakas, atturigakas un vinas nelien tur kur nevajag, bet krievietem patika nostucit parejos, visur iesaistities, apklacot visas temas no a lidz z loti skala balsi. Ja kautkas nebija pa pratam, tad vienmer cinijas par savu taisnibu un vareja pateikt visu acis ko doma. Krievietes ari spigtak gerbjas-loti daudzam garie lakadas zabaki ar spiciem purniem, kurpes uz papeziem, rakstainas zekbikses, topini, svarki, bikses spilgtas krasas, ziema kazokadas meteli, spilgts make up-biezi permanentais, gari akrila/gela nagi, lupu krasa, lupu zimulis, acu zimulis, enas, sinjoni matos, spilgtas matu krasas. Latvietes, lielakoties, ir garakas un slaidakas-tuvak Skandinavijai. Cilvekam varbut ir Latvijas pase, bet tas jau nemaina cilveka butibu-cigani turas pie sava, kiniesi bus kiniesi visur, krievi ari vairak uzturas sava kopiena. Svadak ir jauktajas gimenes. Tapat ari seit ir daudzi pakistani, indusi, srilankiesi, cigani, poli, afrikani vairakas paaudzes ar britu pasi, bet tik un ta vini loti atskiras no vietejiem angliem un turas pie savam tradicijam, uzskatiem, paradumiem, gerbsanas stila, religijas. Parasti uzturas savas kopienas. Protams, es loti respekteju, ja krievi un parejas mazakumtautibas macas valsts valodu un ciena valsti.
03.11.2013 16:50 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Līva absurds viedoklis uzskatīt, ka krievu tautības pārstāvjiem šī valsts ir svešāka kā tev. Arī viņi tāpat kā tu šeit ir piedzimuši, uzauguši, mācījušies un maksā Latvijai nodokļus. Tā kā viņiem LV ir tāda pati dzimtene kā latviešiem. Un godīgi sakot, ir ļoti pretīgi, ka latvieši ir tik ļoti patriotiski tikai jautājumos par krieviem. Citos gadījumos te ir liela mēslu bedre tāpat kā krieviem.
03.11.2013 16:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ārprāts. Vienīgais, ko varu teikt. Labi, ka manu draugu/paziņu-latviešu vidū nav tādu indivīdu, kādas dažas labas te ir sastopamas. Tiešām laikam dzīvoju citā pasaulē, bet jā, par to man prieks.
03.11.2013 16:59 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012

Anda
, Tu no Marsa esi nokritusi vai izliecies?:D Reti kad tik muļķīgu viedokli esmu lasījusi.
Kādi dzīvokļi atšķiras? Muļķības. Nav vairs 90.gadi, kad krieviem bija paklāji pie sienas (starp citu, arī daudziem latviešiem tā bija). Mana drauga vecāki nodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem un visi viņu dzīvokļi ir ar tik skaistu dizainu un eiro remontu, kādu daudzi latvieši redzējuši nav.
Čaku nav lasījuši? Esmu piedzīvojusi neērtu situāciju, kad mans draugs krievs man ir pastāstījis biogrāfiju latviešu rakstniekiem, kuru es pati neesmu dzirdējusi.

Par Krievijas komandām? Tu tiešām runā par visiem?? Mana drauga labākais draugs-krievs ir Latvijas izlases lielākais fans. Viņam blociņā ir katra Latvijas spēle aprakstīta, viņš var pateikt jebkuru sīkāko faktu par Latvijas izlasi un spēlētājiem.

Anda, Tev tiešām vajadzētu rakstīt pasakas bērniem:D:D
03.11.2013 17:15 |

Reitings 16208
Liene-man loti leeni viss pielec:D,bet liekas ,ka Anda un Kubiete ir dviinu maasas!
03.11.2013 17:19 |

Reitings 3031
Nu Wikipedia jau ir ista vieta kur meklet info Tas, ka soreiz atradi akuratu info, cukas laime patiesiibaa.

Un kur cienita frizieru zinatniece mekle pirmo informaciju, kura ir ta neapsaubama pareiza enciklopedija?
Tadus faktus ka vardu, uzvardu, dzimsanas gadu, ieguto izglitibu, religisko piederibu, dzives vietu, karjeras gajumu utml vikipedija parasti ir pareizi izklastiti.
Par vikipedijas sudigumu parasti visvairak mauro tie, kas vismazak lasa pasu vikipediju ieskaitot. Un ja neko nelasa, atskaitot protams frizieru zinatni, ka var salidzinat informacijas pareizibu?
Neesmu augstpratiga inteligente atskiriba no dazam cosmoietem un man nezinamos jautajumus saku meklet ar vikipedijas palidzibu, ja interese vairak, talak mekleju gramatas, filmas un publikacijas. Tik talu neko tik graujosi aplamu vikipedija neesmu atradusi, vismaz ja uz vikipediju iet pec visparigiem faktiem. Protams, dizhaa frizieru zinatne vikipedija ir absoluti aplami izskaidrota, nemaz nesaubos.
03.11.2013 17:26 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Emmanuelle, piekrītu. Tik aprobežotu domāšanu reti ir nācies dzirdēt.
Man gribētos gan redzēt par to aizbraukšanu, pieminot, kas notiktu ar mūsu patriotiskajiem latviešiem, kad tiešām 40% Latvijā dzīvojošo krievu aizbrauktu uz Krieviju. Sabrauks ķīnieši, musulmaņi tad jutīsiet tuvāku saikni? Viņi neliks paklājus pie sienas un zinās, kas ir Čaks?:D

Katrai tautai ir savi lepnumi un savi kauna traipi. Gan latviešiem, gan krieviem. Arī es neciešu tos narkomānus-krievus no Maskavas priekšpilsētas rajona, bet tas nenozīmē, ka dzīvoju ar tik aprobežotu domāšanu un propogandēju to citiem.
03.11.2013 17:27 |

Reitings 16208
Liene-tiesi taa.Es vispaar domaaju ,ka taadi tiirasinu latviesi driiz vairs nemaz nebuus,jo precas ar aarzemniekiem ,un mazie jau ir sajaukumi.Laikam ar to ir jaasamierinaas,ka pasaule mainaas...!
03.11.2013 17:30 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
It kā starp latviešiem nebūtu nepieklājīgu, nepatriotisku, dumju cilvēku. It kā latvieši nekautos, nerīkotu tračus, nedzertu, nelietotu narkotikas. Jebkurš latvietis te var būt tikpat liela urla, cik krievs.

Nezin kāpēc, tiem, kas ir pret krieviem vienmēr ir viena tipa atbildes, nosaukts vissliktākais kas dzirdēts par tautību un labākais ko var izdomāt par latviešiem. Tikai neesam nu mēs tik ideāli, lai varētu atļauties tik skaļi bļaut par citiem.
03.11.2013 17:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits