Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Kā tad galu galā paliek ar vāciešiem, ar kuriem latvieši plecu pie pleca ir dzīvojuši daudz ilgāk?
Kāpēc par viņiem nav diskusija? :D

Viss ir atkarīgs no vēsturiskā fona un pašu attieksmes pret zemi, kurā tu dzīvo.
Jau sen zināms, ka paši latvieši kopumā ir vainīgi pie tā, ka ir daudz krievu, kuri neciena Latviju, jo paši jau runājam ar viņiem krieviski, atļaujam taisīt balagānu uzvaras parkā utt.
Kāda jēga nomelnt citu tautu, ja paši neesam nekādi labiņie?
Kkāda h... šī diskusija. :D
04.11.2013 09:45 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
h... šī diskusija

mjā, pārskrēju pāri komentāriem, apbrīnojamas gudrības salasījos...
Mani secinājumi - daļa šeit ir nelaimīgi, kompleksiem mākti cilvēki, kuriem, lai apliecinātu sevi, nepieciešams meklēt trūkumus citos.
Es zinu Čaku, Veidenbaumu, bieži pārlasu Ziedoni. Mani katru reizi saraudina Saule, Pērkons, Daugava. Bet tajā pašā laikā es labprāt skatos krievu medijus, man ļoti patīk vecās krievu filmas, ar krieviem runāju krieviski, un manā Ziemassvētku eglītē ir krāsainas mantiņas. Bet es nedejoju ap Uzvaras pieminekli, nespraužu sev klāt Georga lentīti skandinot "Znajem, pomnim, gordimsja".
Bet to visu var izskaidrot pavisam vienkārši:
Tu esi krieviete, tapec tev geibas but lidzigai latviwetēm.

Jā, ļoti, ļoti :)
04.11.2013 10:27 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Jau sen zināms, ka paši latvieši kopumā ir vainīgi pie tā, ka ir daudz krievu, kuri neciena Latviju

esmu strādājusi ar cilvēkiem gan Rīgā, gan LV mazpilsētā, mani novērojumi - mazpilsētas krievi pielāgojas vairākumam, proti, ar akcentu, bet runā latviski, nevis krieviski, Rīgā - runā krieviski, ja atbild latviski, ir tādi, kas turpina sarunu latviski, bet tomēr, tomēr vairākums to dara krieviski. secinājums - attieksmes pamatā ir vide, kurā atrodies, mums, latviešiem, jāiemācās vairāk cienīt un rūpēties par savu valsti, ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem!
04.11.2013 10:41 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Izlasīju pēdējās trīs lapas, no kā secinu, ka naids starp krieviem un latviešiem ilgs tik ilgi, kamēr abas puses neiemācīsies pieņemt viens otru, kļūt iecietīgākiem viens pret otru un pieņemt katra svētkus, tradīcijas, gaumi, utt. Līdz tam mums vēl tāls ceļš ejams.
04.11.2013 12:21 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
tad jau sanāk, ka, ja ķīnieši ilgstošāk dzīvotu Latvijā, tad viņi uzreiz pārvēršas par latviešiem? diez vai...

bet tas, ka katra tauta savā valstī jūtas drošāk, kur vēl vairāk izpaužas arī viņu mentalitāte, tradīcijas utt, tas ir skaidrs, jo svešā valstī tomēr visi neuzvedīsies tik droši kā savā valstī.

un te neiet runa vsp par urlām vai vēl nez ko. ak dies, apgaismojiet taču kāds, ka arī ir latvieši, kuri pieder pie urlu sugas un mēdz runāt krieviski. urlas nav tautība. un tikai tādēļ, ka tā uzvedās atsevišķa cilvēku grupa, nevar uzreiz to piedēvēt vienai tautībai. tas ir ļoti neglīti un netaktiski attiecībā tikpat ļoti kā pret citiem, tā arī pret sevi. tad nebrīnieties cilvēki mīļie, ka par jums citur runā sliktu, ja paši neesat ne par matu labāki.

atšķirība krievu puišos un latviešu puišos ir. pirmkārt, jau sākotnēji ir valodas barjera, bet tas ir tikai normāli, par ko uztraucas parasti pirmajos randiņos. otra lieta - kā to uztvers abu pušu vecāki, it sevišķi, ja vieni vai otri ir pretējās tautības nīdēji. treškārt, neviens nav no mēness nokritis un zina, ka tradīcijas latviešiem un krieviem atšķirās. vismaz katri savādāk tos svin sākot ar tradicionālajām krāsām, dziesmām un ēdieniem.. kur nu vēl viss pārējais.. viens grib iet uz katoļu baznīcu Ziemassvētkos, bet otrs uz pareizticīgo, bet uz abām iet nevar, ja ir kādas ticības aizstāvis, bet pievilt savējos negribās. tik daudz ir primitīvu lietu, ka pat nav jārunā par mentalitātes atšķirībām, ka šādas it kā vnk lietas sarežģījas. un te vēl kāds spēj runāt par to, ka atšķirību nav??
04.11.2013 16:04 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Ir atšķirības, nav atšķirību. Dievs, tas ir TIK būtiski?
Es dzīvoju savu parasto dzīvi un neaizdomājos ik rītu, smērējot uz tostermaizes Dzintara sieru, vai mana rīcība ir tipiski latviska vai krieviska :D Es neierobežoju sevi savās interesēs tikai tāpēc, ka tas kaut kādā mērā nebūtu pareizi no tautības viedokļa. Man vispār ir vienalga. Es izturos ar cieņu pret valsti un cilvēkiem. Tas, kas es esmu, ir manas individuālās īpašības un izvēle, kuru es nesaistu ar tautību. Ja kādam patīk, var manī meklēt pazīmes, kas uz kaut ko norāda, bet ko tas dos? Tiešām riebjas šie šabloni, ko te visi sludina.
Es esmu cilvēks nevis ieraksts pasē!!!
04.11.2013 17:12 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Es dzīvoju savu parasto dzīvi un neaizdomājos ik rītu, smērējot uz tostermaizes Dzintara sieru, vai mana rīcība ir tipiski latviska vai krieviska

+++

kā arī nesāktu domāt par to, ja mans draugs būtu krievs, kā un vai viņš smērētu uz maizes Dzintara sieru :D
04.11.2013 17:30 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem

Principā jau taisnība ir visām un nav nevienai. Tomēr es vēlos vērst uzmanību uz faktu, ka latvieši un krievi NAV dzīvojuši plecu pie pleca gadu simteņiem. Jā, varbūt robežās mēs bijām cariskajā Krievijā, bet tautības nesaskārās. Līdz pat otrajam pasaules karam Latvijā dzīvoja ne vairāk krievu kā latviešu - Krievijā(kur tos 90% STaļins noslaktēja 1937tajā gadā).

Tas ir iemesls, kāpēc padomju laikā, piemēram, krievi nesaudzēja vēsturiskās vērtības- Vecrīgu, piemēram. Jo tur nebija NEKĀ no krieviem. Jā- tautas ir dzīvojušas līdzās, bet es uzsvēršu, ka kādreiz robežas nevilka tur,kur beidzās viena tautība un sākās nākamā. Kādreiz vilka tur, kur spēja karaspēku vienreiz gadā aizvilkt. Latvieši vēl tūkstoti gadu pēc mūsu ēras dzīvoja DAUDZ DAUDZ tālāk uz austrumiem no Livonijas robežas skaitot.

Ja par mūsdienu atšķirībām, tad jāsaka kā ir- Latvijas krievi ir cilvēki bez savas piederības. Viņiem nav māju. Viņi te nejūtas kā mājās, jo viņi nepieņem šo māju noteikumus. Viņi jaunajā gadā klausās SVEŠAS valsts prezidenta uzrunu un neciena šo māju kultūru un cilvēkus. Tai pat laikā- viņus NEPIEŅEM tajās "otrajās mājās" par kuru viņi paši saka to labāko. Es negribētu būt viņu vietā.

Tai pat laikā latviešiem NAV jāuzņemās atbildība par viņu vecāku kļūdām. UN mums nav jāsabīdās tā, ka viņiem ir labi(jo labi viņiem būs tikai tad, kad te būs tā, kā es ceru- vairs neatkārtosies).
04.11.2013 23:10 |

Reitings 9
Reģ: 16.09.2013
Excite,
labi pateici. Īpaši pēdējās 2 rindkopas.
05.11.2013 09:53 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja par mūsdienu atšķirībām, tad jāsaka kā ir- Latvijas krievi ir cilvēki bez savas piederības. Viņiem nav māju. Viņi te nejūtas kā mājās, jo viņi nepieņem šo māju noteikumus. Viņi jaunajā gadā klausās SVEŠAS valsts prezidenta uzrunu un neciena šo māju kultūru un cilvēkus. Tai pat laikā- viņus NEPIEŅEM tajās "otrajās mājās" par kuru viņi paši saka to labāko. Es negribētu būt viņu vietā.
+
05.11.2013 17:38 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Kubiet, tu tacu neproti diskutet. Mauj ka govs un viss. Nu nav tev katrs komentars jaapstrid.
06.11.2013 21:44 |

Reitings 27552
Ko tu pīpē? Vai moš dzer? :D Neko ka redzi neapstridu, bet piekritu. Un katrs otrais komentars ka redzam nav mans.

Tev mos PMS vai VTO? :D
06.11.2013 21:49 |

Reitings 5075

Eu, nopietni?! Cik krievi tev to ir teikusi jeb sapnos izsapnoji, cik krievi tomer ir nelaimigi latvija?!

Vel jautajums, kuras apgalvo, ka Krievijas krievi nav tie pasi, kas LV. Sakiet, no kurienes tads info?! Intereses pec.
06.11.2013 21:54 |

Reitings 27552
Tas nav mans komentars .:D Ja man kadas citas comsieteis koments liekas saistošs es piekritu un ielieku +

Nu lasam tak ludzu, NEIDOMAJAM KA VIENMER PASAKAS.

Excite to rakstija 04.11.2013 23:10 :D
06.11.2013 21:56 |

Reitings 27552
Un palasi zinu lapas, kaut TVNET ru sadalu un krievu komentarus. Laimigi diži neiklausas:D
06.11.2013 21:57 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Krievijas krievi nav tie paši,kas Latvijas krievi. Krievs ir krievs, kas dzīvo Krievijā, runā krievu valodā. Mūsu krievi principā ir latvieši, bet runā krievu valodā, jo ģimene runā krievu valodā un paši ir dzimuši krievu ģimenēs.
Un tā arī ir, ka Krievijā mūsu latviešu krievus nepieņem. To stāstu esmu dzirdējusi arī no pašiem mūsu krieviņiem.

Bet krievi Latvijā jūtās labi un nejūtās apspiesti. Viņi ,man liekas,ka necepās par to,ka latvieši traucē kaut kādā veidā, bet latvieši toties cepās par to,ka krievi traucē :D

Es neesmu PRET krieviem un neesmu arī PAR krieviem latvijā. Ir man daži draugi krievi, nu ļoti sirsnīgi un labsirdīgi cilvēki, tāpat viņu ģimenes. Viņi perfekti runā latviski un krieviski runā tikai savā starpā un draugu pulkā.
06.11.2013 21:59 |

Reitings 5075
Kubiet, es izlasiju un jautajums bija ne tev domats, tu iedomajies!!!!

Tad latviesi UK nav latviesi. Latvietis it latvietis, kas dzivo Latvija, un runa latviesu valoda. :D

Un tā arī ir, ka Krievijā mūsu latviešu krievus nepieņem. To stāstu esmu dzirdējusi arī no pašiem mūsu krieviņiem.

Paldies, pasmejos un smiesos vel ilgi.
06.11.2013 22:09 |

Reitings 5075
Lasu komentarus abas valodas, tikai delfos. Atskiriba tiesam jutama un ne par labu latviesiem.
06.11.2013 22:11 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Un palasi zinu lapas, kaut TVNET ru sadalu un krievu komentarus. Laimigi diži neiklausas

Mmm... manuprāt, tu esi nelaimīgs cilvēks, Kubiet. Nopietni un bez sarkasma.

Un jā, jūtos Latvijā ļoti labi, te ir mana dzimtene. Valoda nav dzimtā, bet kā jau minēju šai sakarā - ja kādai kompleksi uz šī pamata, tad tā vairs nav mana problēma. Un nevajag runātcitu cilvēku vārdā (krievu/latviešu vai ebreju). Sākumā jātiek galā ar sevi. Come on, šitādu sviestu 20 lpp. garumā.
06.11.2013 22:13 |

Reitings 27552
http://www.la.lv/tik-dazadie-latvijas-krievi-saruna-ar-s-bogojavlensku/

atvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes absolvente Svetlana Bogojavļenska jau vairākus gadus Johana Gūtenberga Maincas universitātē lasa lekcijas Latvijas vēsturē. Viņas jaunākais pētījumu objekts ir krievu identitāšu veidošanās Latvijā starpkaru posmā.

Vēstures doktore atzīst, ka tik jūtīgas lietas labāk pētīt, ārpusē esot. ”Šeit es to neuzdrošinātos,” viņa saka. Latvijā neesot viegli uzturēt lietišķu diskusiju – pārsvaru ņem emocijas.

Izlasat. Dažai skatos būs ļoti noderīgi. Un nakamo reizi kad busie krievija pajautajiet vietejiem vai teisam vini uzsakata baltiajs krievus par savejiem. Atbilde bus 80% nē. Jus muca vai dzivojat?
06.11.2013 22:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits