Vīrietis dzemdībās

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Par vai pret? Kapēc?
02.11.2013 20:42 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Noteikti PAR, jo vīrs ir mans vistuvākais cilvēks un vislielākais atbalsts. Nemaz neuztraucos par tādu lietu, ka viņš varētu beigt mani uztvert kā sievieti, kā te dažas meitenes rakstīja, tās man liekas lielas muļķības. :)
03.11.2013 11:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es negribēju, lai vīrietis piedalās tajā pasākumā. Tā konkrēti es to nenoformulēju, bet pateicu, ka viņš var izvēlēties pats grib vai negrib būt klāt. Viņš uzstāja, ka grib man tajā brīdī būt blakus, atbalstīt. Ne tik daudz kā uz "šovu", bet tieši tādā nolūkā, ka grib man palīdzēt cik vien daudz var. Godīgi sakot, tik palīdzētgribošu vīrieti man kaut kā necēlās roka atgrūst.

Saiti griezt viņš gan atteicās :) Esot bijis baigi forši, kad viņam iedeva bēbi.
03.11.2013 11:08 |

Reitings 5709
Man šķiet, ka te daudzām domāšana jāsakārto, jo saukt dzemdības par neglītu procesu.... Nu sorry, jāpadomā tak. ;)
03.11.2013 11:26 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Man šķiet, ka te daudzām domāšana jāsakārto, jo saukt dzemdības par neglītu procesu.... Nu sorry, jāpadomā tak.
Es tieši pretēji domāju - vajag galvu sakārtot, saucot dzemdību procesu (ne iznākumu) par skaistu. Es cenšos iedomāties, cik liekulīgai sievietei ir jābūt, lai sauktu, ka pašas dzemdības ir skaistas. Skaisti ir tāpēc, ka bērniņš ierauga pasauli, bet visas tās mokas, asinis, plīsumi utt. - tikai mazohistei tas var likties skaisti!
03.11.2013 11:30 |

Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Komentārus nelasīju, bet zinu, ka pienākot tam svarīgajam brīdim mans vīrietis būs līdzās pirmsdzemdību zālē, tālāk - jau palīdzība no ārstu un māsiņu puses. esam abi viensprātis par šādu variantu. :) un nesaskatu tajā neko sliktu!
03.11.2013 11:39 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Ja pirms tam attiecībās viss ir bijis kārtībā, tad arī kopīga piedalīšanās dzemdībās satuvinās vēl vairāk, ja pirms tam bijušas problēmas, tad jau jebkas var būt par iemeslu , lai atsvešinātos un neiekārotu sievieti vairs. Viss arkarīgs no tā, kas bijis pirms tam.
03.11.2013 11:45 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
dzemdību zālē noteikti nav ko darīt, bet pirms tam laikam ļautu atbalstīt...
03.11.2013 11:48 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Te jau aizgājis totāls sviests, notiek atkal dalīšanās, tās kuras negrib , lai piedalās, ir krutākas par sievietēm, kuras grib, lai vīrieti piedalās dzemdībās.
Prasīja viedokli nevis savstarpēju kašķēšanos un kaut kā pierādīšanu.
Un tas, ka sievietes ir izlaidušās galīgi nepiekrītu. Nav vairs tie laiki, kad vīrietis mucā dzīvo, ka par visiem sieviešu procesiem un izjūtām ir vienalga.
03.11.2013 11:56 |

Reitings 5709
Cerise, ja pirms dzemdībām noskaņojas, ka tās ir mokas un neglīts process, tad, iespējams, tā arī sanāk...
03.11.2013 12:42 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
It kā par un it kā tajā pašā laikā arī pret.
Par - es gribētu,lai mani uzmundrina, samīļo utt. mans mīļākais cilvēks.
Pret - man bail būtu no tā,ka viņam tas viss šķistu pretīgi un tas atstātu sekas nākotnē.

Es izvēlos vidus ceļu - lai ir dzemdību sākumā. Tiklīdz mazais jau nāk ārā - prom no palātas! :D
Lai saņem pēc tam tīru un smaržīgu! :]
03.11.2013 15:40 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
ja pirms dzemdībām noskaņojas, ka tās ir mokas un neglīts process, tad, iespējams, tā arī sanāk...

Get real! Dzemdēšana kā process, nu nav un nevar būt tur nekas skaistst!!! Dzemdības var būt vai nu vieglākas vai grūtākas, bet ne jau nu kaut kas skaists...Skaists ,manuprāt, ir moments, kad bērniņš ir nomazgāts, māmiņa aprūpēta un mazulis tiek pirmoreizi turēts rokās. Tas gan ir aizkustinoši un skaisti, bet noteikti ne dzemdēšnas process.
03.11.2013 15:55 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Neizlasīju visu, bet uzskatu, ka tas ir atkarīgs no abiem topošajiem vecākiem, ja abiem ir tāda vēlme, tad kāpēc gan to nedarīt?! Es, piemēram, jau no paša grūtniecības sākuma zināju, ka dzemdēšu viena, tīri egoistisku iemeslu dēļ. Pazīstu sevi un zinu, ka sāpes visvieglāk pārciešu viena, turklāt varēju koncentrēties svarīgajam procesam, neviens nenovērsa manas domas. Mani noteikti nokaitinātu, ja man mēģinātu turēt rociņu vai masēt muguru, neciešu tādu izpalīdzību, ja pārciešu nežēlīgas sāpes, varu sadot pa galvu :D Lai gan nomocījos 30h, nenožēloju, ka draugs nepiedalījās.
Kad biju stāvoklī un mans vīrietis īsti nevarēja izlemt, vai grib piedalīties dzemdībās, tad divi viņa draugi, kas bija piedalījušies savu bērnu dzimšanas brīdī, stāstīja pilnīgi dažādas versijas un savas izjūtas. Vienam tas bija skaistākais un brīnumainākais brīdis viņa dzīvē, savukārt, otram dēla dzimšana nelikās tik skaista, nabas pārgriešanu viņš vispār atcerējās ar pretīgumu, teica, ka nekad vairs nepiedalīsies dzemdībās... Tā kā cilvēki ir dažādi, kas vienam der, tas otram- ne.
03.11.2013 16:09 |

Reitings 4298
Pašlaik grūti pateikt kā būs, ja tāds brīdis pienāks, bet pašlaik domāju, ka gribētu, lai vīrietis ir klāt slimnīcā, bet pašā dzemdību procesā tiek izsūtīts ārā.
03.11.2013 16:17 |

10 gadi
Reitings 1887
Reģ: 14.01.2011
Par - mīļotā atbalsts ir vajadzīgs. Kad dzemdēju, mans draugs bija man blakus. Un es ļoti par to priecājos. Un viņš uz mani neskatās tagad dīvaini, pat ja redzēja kā mazais dzimst. Tas, protams, ir atkarīgs no paša vīrieša.
03.11.2013 17:09 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pret.
Tīri tikai tāpēc, ka jebkurās attiecībās esmu strikti nodalījusi kaut kādu personisko telpu. Pašai riebās, ja draugs iegāja dušā, kamēr skuvos, mazgājos. Tāpat man nav pieņemami atstāt toaletes durvis atvērtas, nu nav man tajā jāklausās, un draugam arī nē. Tāpat gāzītes, atraugas. Un tā kā man pašai šādas situacijas nav pieņemamas, tad nu dzembīdu zāle būtu pēdējā vieta, kur es gribētu redzēt kādu, kas nav ārsts vai personāls.
03.11.2013 17:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
194-gribeeju izmantot izdeviibu un pateikt-loti patiik tava profila bilde-gribaas atkal gleznot ko taadu...!
03.11.2013 17:23 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Atkarīgs no tā kāds vīrietis. Cepuri nost Neona vīram! Tas man liekas normāls attiecību modelis, ka nav jābaidās ,ka uzradīsies krunciņa un es viņam nepatikšu ,jo visu mūžu esmu viņam kā seksa trusītis ,kuras +bebiku uztaisīja. Tā kā drīzāk pret nekā par, jo kārtīgi vīrieši ir reti.
03.11.2013 17:32 |

Reitings 8
Reģ: 21.10.2009
Mans vīrietis bija klāt dzemdībās no sākuma līdz galam. Grieza arī nabassaiti un mums tiešām ir tikai labākās atmiņas par dzemdībām, ja būs vēl bērni, viņš noteikti piedalīsies vēlreiz! Tas viss mūs ļoti satuvināja un nekādas seksuālās dzīves problēmas mums nav radušās! :)
+ arī visiem draugiem iesaka būt blakus dzemdībās un rekomendē mūsu dzemdïbu vietas izvēli, neskatoties uz to, ka daudziem ir aizspriedumi pret dzemdēšanu ne-slimnīcā! :)
03.11.2013 18:02 |

Reitings 874
Daudzas sievietes jau grib lai vīrietis piedalās dzemdībās, kaut vai tādēļ vien, lai viņš redz cik tas ir grūti, ka nav nekāds vieglais darbiņš. Uzskata, ka vīrietis pēc tam viņu vairāk novērtēs, jo viņš būs redzējis cik daudz viņa ir pārcietusi dāvājot dzīvību mazulītim. To esmu dzirdējusi no sievietēm sarunās par šo tēmu.
Pati esmu pret. Man varētu būt traucējoši, ja stiprajās sāpēs mani mēģinātu mierināt un kautkā atbalstīt. Sāpes būs man vien pašai jāizcieš un jāpārvar. Tas, ka vīrietis varētu redzēt kādus nepatīkamus skatus mani tik daudz neuztrauc. Svarīgāk par vīrieša klātbūtni dzemdībās man ir tas, lai būtu uz vietas profesionāls personāls, kas zin ko un kā dara. Varbūt es vīrieti gribētu izmantot tādiem nolūkiem, kā kautko atnest, pienest, pasaukt, utt. Bet kā morālu vai fizisku atbalstu pašā dzemdību procesā - nē. Arī vīrietis pēc sarunām ar citiem vīriem, kas ir piedalījušies dzemdībās godīgi atzina, ka arī tomēr negrib piedalīties dzemdībās. Tam noteikti ir savi iemesli, par kuriem zin tikai viņi. Un es viņu par šādu lēmumu nenosodu.
Bet nu iespējams, ka pēc dzemdībām nožēlošu, ka nelūdzu vīrietim būt ar mani kopā šai procesā.
03.11.2013 21:00 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
lai labāk skatās uz foršu gala rezultātu un domā, ka mēs sievietes tādas skaistas, nematainas, koptas un ar zīdaiņiem uz rokām jau no pirmās dienas uz šīs planētas.

Agha, un bernam pamperu, kad mainisi ari begsi prom. Nedod dies, lai virietis ierauga kakas. Labak skaists galarezultats, lai doma, ka berni tadi forsi nekaka un pasi visu dara. Heh, ta nedaudz paironizeju.
03.11.2013 22:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits