Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Nezinu kādu virsrakstu šim uzlikt...

 
Reitings 50
Reģ: 19.01.2013
Kā jums liekas vai esot tik dažādiem cilvēkiem sabiedrībā, mums nevajadzētu būt iecietīgiem arī vienam pret otra gaumi, izvēli vai spējām (šeit klāt varētu noteikti pielikt kautko vēl...)? Cilvēkiem kuriem ir ļoti augstas prasības pret sevi, ir arī ļoti augstas prasības pret apkārtējiem. Tas ir fakts. Bet vai vienmēr var atļauties rupji kritizēt to, kas nepatīk par to, ka viņiem nav tik augstu mērķu dzīvē, nav uzkačātas presītes, nav tik liels uzsvars uz ārējo izskatu vai kautvai izvēlas vasarā iziet zābakos uz ielas un apprecēt krietni vecāku dzīvesbiedru utt. Vai jums neliekas, ka ļoti saslāņojoties sabiedrībai arvien pazūd tāda tolerance vienam pret otru? Ko jūs domājat šajā sakarā?
Šajā gadījumā es noteikti nedomāju toleranci pret grēku vai netaisnu rīcību.
Es ļoti ceru, ka izpratāt manu domu. Tām, kas ries pretī par kaut ko, es atļaušos nepievērst uzmanību.
02.11.2013 06:27 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Aizmirsti. Tas nestrādās. Tieši tamdēļ jau mums (Es runāju par pasauli nevis Latviju) ir tik daudzslāņaina sabiedrība. Vidusslānis spēj adaptēties abos virzienos, ja vien nav tendēts uz zemākā slāņa nīšanu, jo pats no turienes tikko izrāpies. Citādi - augstākais zemāko nekad nesapratīs, nevis tāpēc, ka nevar, bet tāpēc, ka negrib.
02.11.2013 06:43 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ja mēs te nerunājam par pavisam galējām lietām (rasismu u.tml.), tad es gan neteiktu, ka sabiedrība nav toleranta. Ja tu saproti ar toleranci sava viedokļa nepaušanu, tad tas gan nav viens un tas pats. Tas, ka daudzi izsaka savu viedokli, kas var būt atšķīrīgs un pat ļoti, ļoti atšķirīgs ir pavisam normāli un pat "veselīgi", manuprāt.
Nevisi spēj pieņemt atšķirīgo, bet arī tas ir labi, jo tiek saglabāts arī tas "neatšķirīgais".
02.11.2013 06:51 |
 
Reitings 50
Reģ: 19.01.2013
Neons Kas tieši tev šķiet veselīgs sava viedokļa paušanā?

Ja tu saproti ar toleranci sava viedokļa nepaušanu, tad tas gan nav viens un tas pats.


Paldies par šo.. jā, savā ziņā viedokļa paušana un nosodīšana ir divas dažādas lietas, bet izšķirt, kur tas ir tikai viedoklis un kur jau nosodījums, arī nevar tik strikti. Kautgan reizēm liekas, ka ar savu viedokli nosodām tos, kas nedomā tā kā mēs paši, tas pat kautkā automātiski notiek.. Piemēram, sieviete, kura ļoti sporto un kopj sevi aiziet uz Cosmo tusiņu un redz, ka tur nav tik koptas sievietes, un saka - piedodiet, jūs izskatāties briesmīgi, kā jūs tā varat dzīvot, nometiet savus liekos kg un aizejiet uz plastisko operāciju, pēc zirgiem izskatāties :D Nu aptuveni šāda situācija, kas dzīvē līdzīgi varētu notikt. Vai tas nav sava veida nosodījums? Cilvēki tik ļoti spļauj pāri robežām ar saviem standartiem, ka man brīžiem šķiet - tas taču gluži kā cilvēks būtu izdarījis grēku.
02.11.2013 07:37 |
 
Protams, ka vajadzētu. Ir jāsaprot, ka visi nevar būt vienādi, visiem nav vienādas spējas, mērķi un sapņi, kur nu vēl gaume...
Savu viedokli var un vajag paust, bet to nevajag uzspiest kā vienīgo pareizo, noliedzot citus. Ir jāmāk uzklausīt un pieņemt arī to, kam vispār nepiekrīti - neviens jau tev neliek mainīt savas domas, tikai uzklausīt un saprast, ka ir arī tādi cilvēki, kas domā un dara savādāk.
Ja tomēr ir kas pretējs sakāms, tad tas jādara ar cieņu, nevis rupji kritizējot.
Diemžēl, ļoti daudzi to nesaprot un neprot, un ar tādiem cilvēkiem komunicēt nav diez ko viegli vai patīkami...

Cilvēkiem kuriem ir ļoti augstas prasības pret sevi, ir arī ļoti augstas prasības pret apkārtējiem.

Es tomēr esmu tāds cilvēks, kurš no sevis gaida un izspiež maksimumu, bet ne jau no citiem. Kā es vispār varu kaut ko gaidīt no citiem? Citiem ir sava dzīve, man - mana. Katrs domā un dara, kā grib. Viss!
02.11.2013 11:02 |
 
Cilvēki tik ļoti spļauj pāri robežām ar saviem standartiem


Tieši tā - saviem standartiem. Un nemaz neapzinās, ka citiem ir citādāki - viņu standarti...
02.11.2013 11:03 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Esmu toleranta pret citiem, vismaz līdz šim tā ir bijis un cenšos, lai tā būtu. Protams, mēdz uznākt sliktas dienas, kad negribu nevienu saprast un negribu nevienu pat tuvumā sev, bet tapēc tajās dienās norobežojos, cik sanāk.

Un piekrītu ebbie par to, ka katram sava dzīve un nav jālien svešās, pašai sava jākopj un tad arī apkārtne mainās.
02.11.2013 11:20 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu novērojusi, ka vislielākie ''kritiķi'' ir tie, kam pret sevi prasības nemaz nav TIK augstas :)
02.11.2013 11:24 |
 
Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Sabiedrībai kā kopumam ir pamatā divas intereses- lai katrs sabiedrības loceklis spēj pats par sevi parūpēties un lai sabiedrības locekļi neapdraud cits citu. Visu, kas šīs divas intereses apdraud- sabiedrība nosoda. Protams ir atsevišķi indivīdi, kas nosoda, asi kritizē citu gaumi, viedokli, bet tie ir tikai atsevišķi indivīdi un tam nav nekāda sakara ar sabiedrību kā kopumu.
Sabiedrība nosoda (to ko pašas minējāt):
*vasarā uz ielas iziet zābakos, jo vasarā zābakos svīst kājas, rodas smaka un attīstās kāju senīte ar ko var aplipināt citus.
*liekos kilogramus (arī nenodarbošanās ar fiziskām aktivitātēm), jo liekas svars izraisa/provocē dažādas slimības, ko cilvēks pēc tam ārstē par visas sabiedrības nodokļos samaksāto naudu.
*precības ar krietni vecāku dzīvesbiedru, jo ja viens ir jaunāks, tad vecais dzīvesbiedrs nomirs ātrāk un no visas sabiedrības naudas būs jāmaksā šī pāra bērniem apgādnieka zaudējuma pensija.
*zemi mērķi dzīvē (vai vispār nav mērķu), jo šāds indivīds pats nespēs sevi nodrošināt un vēlāk prasīs visādus pabalstus (arī ziedojumus) no visas sabiedrības maksātajiem nodokļiem.
* nerūpējas par ārējo izskatu (higiēnas prasības nevis stils, mode), jo neievērojot higiēnas prasības (netīri mati, nagi, nemazgāts ķermenis, apģērbs) izraisa/provocē slimības (arī parazītu rašanos) un ne tikai apdraud sabiedrības veselību, bet arī tiek ārstētas par sabiedrības nodokļos samaksāto naudu.

Augstākais zemāko nesapratīs, jo visbiežāk par zemāko slāni kļūst tie, kas skolas laikā (un arī pēc tam) smejas par tiem, kas mācās un cenšas kaut ko sasniegt vai arī par zemāko slāni kļūst tie, kas ir slinki. Vairumā gadījumu tie cilvēki tomēr ir paši vainīgi un neko negrib darīt, lai mainītu situāciju, jo vieglāk ir vērsties pie sabiedrības un prasīt, lai dod naudu.

Piekrītu, ka atšķirīgo viedokli jāpauž saudzīgi, neaizvainojot citus.
02.11.2013 11:50 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)