Sveikas, meitenes!
Man ir piekļuve kāda ģimenes locekļa e-pastam, ir zināmas paroles, ik pa laikam ieeju un pakontrolēju (un šobrīd saprotu, ka ne velti), tikko iegāju viņa e-pastā un esmu uz pauzes. Ir saņemtas 3 vēstules no CSDD, nocitēšu, aizstājot skaitļus ar x'iem. Lieki piebilst, ka šis cilvēks pats par savu problēmu ar CSDD neko nav stāstījis, tāpēc vēlētos no kāda zinošāka saņemt skaidrojumu, kas tur īsti ir un vai es pareizi visu saprotu.
1. vēstulē:
Sakarā ar CSN pārkāpumu (datums xx.xx.xxxx, protokola numurs PA909742, pārkāpuma pants 149.15.4.0, lēmuma pieņemšanas datums xx.xx.xxxx), Jums ir piemērots naudas sods 800.00Ls. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 299.1 pants nosaka pakalpojumu saņemšanas ierobežojumus, ja sods nav samaksāts likumā noteiktā termiņā.
Sakarā ar CSN pārkāpumu (datums xx.xx.xxxx, protokola numurs PAxxxxxx, pārkāpuma pants 149.15.4.0, lēmuma pieņemšanas datums xx.xx.xxxx), Jums piemērotais naudas sods 800.00Ls ir apmaksāts.
2. vēstulē:
Jūsu vadītāja apliecība AVxxxxxx ir kļuvusi nederīga sakarā ar transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegumu. Vadīšanas tiesības nedrīkst izmantot līdz lieguma beigām un jaunas vadītāja apliecības saņemšanai.
3. vēstulē:
Saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 21.jūnija noteikumu nr. 551 "Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi", xx.xx.xxxx Jūsu pārkāpumu uzskaites punktu skaits ir palielinājies - tagad Jums ir 8 pārkāpuma uzskaites punkti.
Transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles
Saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 21.jūnija noteikumu nr. 551 "Pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas piemērošanas noteikumi" 12.2 apakšpunktu, Jums būs jāapmeklē apmācības kursus ceļu satiksmes drošības jautājumos un transportlīdzekļa drošas vadīšanas jautājumos. Ja kursi netiks apmeklēti, uzskaites punktu skaits palielināsies par 2 punktiem. Ja apmeklēsiet kursus noteiktajā termiņā, uzskaites punkt u skaits samazināsies par 2 punktiem.
Tātad. No šī visa varu secināt, ka cilvēks ir vadījis auto alkohola reibumā (jautājums - cik lielā?, ja kāds pārzina, par kādu reibumu var būt runa, lai uzliktu 800 latu naudas sodu?), ir saņēmis sodu 800 lati, kas ir apmaksāts? Un ir tikušas noņemtas tiesības, pareizi saprotu? Kas vēl šeit ir būtisks, kas būtu jāsaprot? Kas ir 8 uzskaites punkti? Paldies, ļoti būšu pateicīga par ''tulkojumu'' :)