Kompulsīva pārēšanās. PALĪGĀ.

Reitings 163
Reģ: 14.03.2013
Gribēju uzzināt, vai ir kādas meitenes šeit, kuras ir saskārušās ar bulīmiju vai kompulsīvu pārēšanos?
Es vairs netieku galā ar sevi. Psihoterapeits man ir par dārgu, un, nekas nepalīdz tikt galā ar šo problēmu. Es esmu izmisumā, un manī ir iestājusies depresija.

Es saprotu, ka šī varbūt nav īstā vieta, kur risināt šīs problēmas, bet nevar zināt, varbūt kāda no Jums varēs kaut ko ieteikt.
31.10.2013 15:13 |

Reitings 296
Reģ: 29.01.2009
Te nevar neko īsti ieteikt. Ir citi, kas spēj tik paši galā un citi nē. Nezinu, kā ir tagad, bet pasen lasīju rakstu kādā žurnālā, ka Latvijā šīm problēmām tādu atsevišķi speciālistu nav, Lietuvā un Igaunijā gan.
Ja dzīvo viena, neturi lieku ēdienu mājās. Tikai tik cik vajag vakariņām un brokastīm.
Katrā ziņā tie, kas nav ar to saskārušies, nesapratīs, ka šādi ieteikumi nav šķērslis iet arī naktī uz veikalu, benzīntanku vai pasūtīt ēdienu uz mājām. Un ka šādas pārēšanās nenozīmē vien šoko tāfelītes vai lielā big mac apēšanu un iet roku rokā ar depresiju.
31.10.2013 18:15 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
No savas pieredzes, esmu griezusies ar šo problēmu pie psihoterapeita, zāles izrakstīja,- depresanti vien nervu nomierināšanai, kopumā apmeklēju 15seansus, bet sapratu, ka tāpat parunāt un meklēt cēloni bērnībā varu arī ar kādu citu. Manā gadījumā tas nepalīdzēja. Kā jau minēju, palīdzēja kaut kā jauna ieviešana savā dzīvē,- sports. Tas nemazināja apetīti, protams, bet palīdzēja slaidumu noturēt ar savādākiem līdzekļiem nevis kā iepriekš,- darot sev pāri.
Ja būtu jāatgriežas laikā, domāju ,ka otru reizi vairs nemeklētu psihoterapeita palīdzību, vienkārši tiktu galā pati ar sevi, kā man tas izdevās. Jo ne jau tas ārsts tevi no tā atturēs vai kā, bet tu pats.
31.10.2013 18:33 |

Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
chobits-
piekrītu tev, atceros, ka bieži vien bija velme aizšaut līdz statoil un sapirkties bulciņas un citus sūdus,lai tikai būtu miers.:D Un mums ledusskapī bieži ir vakuums, pērkam katru dienu to,ko arī gatavosim,jo neturam ēdien vairs ledusskapī,jo bieži vien tas sabojājās.
31.10.2013 18:36 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Četrus gadus slimoju ar bulīmiju. Pēdējā laikā vairs to nedaru, jo sāku dzīvot kopā ar draugu. Kā esmu mājās, tā atkal noraujos.
31.10.2013 18:47 |

Reitings 178
Reģ: 11.08.2013
Dabū nosūtījumu pie psihiatra. To saka mana pieredze.
Sasodītus desmit gadus mocījos ar bulīmiju, riju un vēmu piecas reizes dienā, tagad brīnos, kā kuņģis un barības vads vēl ir savā svietās. Izgāju cauri ellei. Kaudzēm zāļu, ārstus bieži neklausīju. Kaut kas palīdzēja, kaut kas nē. Tad nāca Tvaika iela, bet iesaku nebaidīties, 20.nodaļa ir vaļēja un normāla (vismaz pirms 3 gadiem bija), tur kā reiz ārstējas meitenes ar ēšanas traucējumiem.
No šī var nomirt, tāpēc iesaku meklēt palīdzību.
31.10.2013 19:16 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Roze, psihoterapeits noteikti vajadzīgs.Tagad par dārgu? Nu nepērc drēbes, nepērc visu to ēdienu lai pārēstos un par to naudu -aizej pie speciālista. Ja tagad ir par dārgu, kad nebūs-tad kad situācija būs ielaista pavisam tālu?? Kam svarīgākam Tu esi gatava tērēt naudu šīs problēmas risināšanas vietā? Ja ir kaut viena lieta-tad nav tik traki un vem tālāk! Ja Tu saproti, cik nopietni tas ir-nauda atradīsies!!!
31.10.2013 22:28 |

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
Man ir kompulsīvā pārēšanās, agrāk arī bulïmija, bet no tās draugi izvilka ārā, kaut gan tieksmes un slima domašana ir joprojām. Netieku ar sevi galā
31.10.2013 22:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits