Cik svarīga ir tautība?

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Jau pāris dienas prātoju par šo tēmu.
Situācija īsumā tāda, ka iepazinos ar puisi sporta zālē, papļāpājām un apmainījāmies ar telefona numuriņiem un saņēmu uzaicinājumu uz kino, bet ir viens bet, kurš man traucē - viņš ir krievu tautības.
Dīvainākais ir tas, ka pati neesmu tīra latviete (tēvs un tēva radi ir krievu tautības), bet vienmēr esmu augusi un dzīvojusi kā latviete, draugi un cilvēki apkārt ir tikai latvieši, kuriem ir aizspriedumi pret krievu tautību un laikam man arī tādi ir, bet vai jāmēģina viņiem tikt pāri, vai domāt par to, ka vienkārši tam visam nav jēgas?

Ir kaut kas, ko kāds varētu pateikt? :D
29.10.2013 12:57 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es vispār nesaprotu, kā var būt svarīga otra cilvēka tautība. Un nav ar tiem krieviem, kas dzīvo šeit, tik milzīgu un nepārvaramu atsķirību. Mans bijušais vīrs ir krievs, un, nē, mēs neizšķīrāmies tāpēc, ka viņš ir krievs! :D

Svinējām gan Ziemassvētkus decembrī, gan pareizticīgo Ziemassvētkus janvārī, 9. maijā puķes likt viņš neskrēja, bet Georga lentīti mašīnā pie spoguļa piesprauda, bet nu man tā lentīte dzīvot netraucēja un mašīna no ceļa nost arī neskrēja :D, latviski viņš nerunāja, nesaprata un nemācījās, ne tāpēc, ka gribētu latviešiem kaut kā īpaši izrādīt kaut kādu savu attieksmi, bet vienkārši tāpēc, ka nav bijis vajadzības un nebija arī īsti, ar ko runāt, visi apkārt arī runāja krieviski.

Manuprāt, ja cilvēks patīk, piesaista, ir līdzīgas vērtības un uzskati par dzīvi, tad tautība ir pats nenozīmīgākais faktors. Un man vispār kaut kā liekas, ka latviešu patriotisms un ''zilo asiņu'' izjūta ipaši uzvirmo, ja iet runa tieši par krieviem, citas tautības tādas reakcijas kaut kā neizsauc. :D Krievi lielai daļai kā bullim sarkana lupata :D
29.10.2013 20:50 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
bet Georga lentīti mašīnā pie spoguļa piesprauda, bet nu man tā lentīte dzīvot netraucēja un mašīna no ceļa nost arī neskrēja , latviski viņš nerunāja, nesaprata un nemācījās, ne tāpēc, ka gribētu latviešiem kaut kā īpaši izrādīt kaut kādu savu attieksmi, bet vienkārši tāpēc, ka nav bijis vajadzības un nebija arī īsti, ar ko runāt, visi apkārt arī runāja krieviski.

Pilnīgi nepienemami.
29.10.2013 21:06 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Bet tiešām, kāpēc tāda izvēle, meitenes?

Neko divainu pilnigi neredzu. Tas, ka tu kko dari milota del vai tad ir kas slikts. Ja es sagribesu vins runas ar mani tikai latviesu valoda un tapat es ari atbalstu un cienu to, ka vins nes tas pukes uz pieminekli. Nevajag aprpbezoties tikai no latviesu tv kanaliem un izdotajam gramatam. Palasiet kaut vai kadu arzemju literaturu. Bet labi, stasts ne par to.

Mums majas vsp interesanti ar to runasanu, ir reizes, kad vins runa ar mani latv. val.i, bet es kriev. val. un otradi. Katrs sava valoda runajam un saprotam. Parsvara runaju krievu val., jo, manuprat, ta ir daudz plasaka un var ta pa skaisto patekit savu domu. Daudzas fraze krievu. val skan daudz labak neka latv. val.

Starp citu, kada var man pateikt vai mudraja zhensena var kka pateikt latv. val?
29.10.2013 22:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Gudra sieviete?
29.10.2013 22:05 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ne gluži - vieda sieviete. Dzīvesgudra.

Ja labi grib, visu var latviski pateikt.
29.10.2013 22:10 |

Reitings 5075
delusion, tas varetu but ipasibas ko nosaukt pie si varda mudraja, bet tas noteikti nav tulkojums.
29.10.2013 22:11 |

Reitings 603
Reģ: 24.10.2013
Man ir puisis -KRIEVS un es nekad neesmu jutusies par to slikti vai kaunējusies..Mans pirmais draugs arī bija krievs..Man patīk,ka viņi ir tik uzmanīgi,romantiski un arī godīgi..Te itin nemaz neiet runa par adidasņikiem,man uz tiem ''nestāv'':D (joks):D

Ar draugu runājam tikai Lv valodā..Hokejā viņš fano par Ru,bet kad spēlē Lv ar kādu citu komandu tad fano par LV..

Viņa radi runā ar mani krieviski un es latviski,gan man labi,ga viņiem,mācamies visi un tas ir labi ;)

Apmierinati esam visi un ne mani radi pret krieviem,ne viņa radi pret latviešu meiteni..

Ja runajam par tautībam vispār,tad NEKAD nebūšu kopā ar čigānu,gadu gadiem esmu pārliecinajusies,ka pat izcili telojot un melojot lielākoties visi viņi ir vienādi,un es nerunāju par zagšanu,bet gan dzīves vērtībām un ļoti ausgto pašnovērtējumu un ļoti zemo citu cilvēku vērtejumu.
29.10.2013 22:12 |

Reitings 2461
Nu, pastāsti krieviski, ko šis vārdu salikums nozīmē :) Apgaismo :)
29.10.2013 22:13 |

Reitings 603
Delusion-ja baigi intrese tad meklē google tulkotaja vai ņem rokā vardnicu
29.10.2013 22:16 |

Reitings 2461
Online tulkotāji šo vārdu tulko kā "gudrs". Pasakās ir "mudrij starik", piemēram..tas parasti nozīmē viedu, gudru vecīti :)
29.10.2013 22:16 |

Reitings 2461
DamnGirl - mani interesē, ko dižā krievu valodas speciāliste var pateikt par valodu, kuru liek augstāk par latviešu :)
29.10.2013 22:17 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
mudraja = vieda, dzīvesgudra
29.10.2013 22:19 |

Reitings 27552
0 зоповедей мудрой женщины:
1. Мудрая или умная женщина — сдержана, верна, сделает все для благополучия семьи.
Ведь в семье именно ее настроение создает погоду!

2. Семейная жизнь — это, прежде всего, сотрудничество. Поэтому мудрая женщина сразу выбирает подходящего спутника жизни, который был бы готов не только к хорошему сексу, но и к сотрудничеству. Мудрая женщина знает, что в браке никто никому не должен, ведь брак должен быть основан на любви и на глубоком понимании и уважении целей совместной жизни, и самостоятельных целей в жизни каждого в отдельности.

3. Личностные отношения — это самое ценное и существенное в вашей жизни. Каждым днем, каждым мигом вы создаете своё будущее. Совместная жизнь — это как построение крепкого здания. Каждый день, событие за событием, словно кирпичик за кирпичиком, вы закладываете этот дом. Как вы его построите, в таком доме и будете жить. Мудрая женщина знает все это. Она каждый день с любовью и огромной самоотдачей вкладывает всю себя без остатка в это строительство.

4. Женщины — это творцы по натуре. Мудрая женщина знает, что в основном именно от нее зависит погода в доме и настроение мужа, и вот тут-то и начинается самое главное. Главными ее инструментами являются: любовь, искренность, понимание и терпение. Используя эти инструменты, она объясняет мужу, что главный секрет женской натуры — это любить, быть любимой и развивать близкие отношения. Это заложено в ее природе.

5. Мудрая женщина знает, что мужчины и женщины любят по-разному. И зная это, она не ждет и не требует от мужа действий, которые должны соответствовать именно женским представлениям о любви. Мудрая женщина знает, что вежливое обращение, которое было на первом свидании, надо пронести через всю жизнь. Она уважает своего мужа, как чужого человека, т. к. знает, что нельзя сходиться слишком близко и считать друг друга своей собственностью.

6. Конечно, в совместной жизни очень часты случаи раздражения супругов друг на друга. Но что такое раздражение? Это личная проблема раздражающегося, связанная с тем, что его/ее ожидания не соответствуют действительности. Так почему она возложила на своего супруга неправильные ожидания? И почему супруг должен терпеть раздражительные речи, агрессию, если не виноват в том, что относительно его заблуждались? Мудрая женщина знает, что раздражение — это признак плохого воспитания, знает, что раздражение неуместно нигде и никогда. И если вдруг оно возникло, то с ним необходимо разобраться, искренне взглянув внутрь себя, ведь в этом никто другой не виноват.

7. Мудрая женщина умеет прощать своего мужчину, понимая, что все люди не совершенны и она также не исключение. Она должна мягко, но уверенно говорить о своих раздражениях и обидах своему мужчине, стараясь не «залипать» на своих эмоциях.

8. Мудрая женщина — терпелива. Терпение — главное качество женщин, то качество, которым мужчины практически не владеют. Помни, что именно терпение — твое главный бонус в жизни. Терпение — это выжидание нужного момента, это возможность контролировать свои эмоции, которых у женщины очень много.

9. Мудрая женщина — это женщина живущая в гармонии с собой, с окружающими, женщина умеющая извлекать удовольствие, даже из самого малого, дарить удовольствие в самом малом. Женщина умеющая примирить и погасить нарастающий взрыв, женщина не встающая в дешевые позы обиды, потому что достоинство не в позах и надутых рожах (не говорю с тобой три дня), а в поступках.

10. И, наконец, главная женская мудрость заключается — в ее умении быть плавной, замедленной, сексуальной. Плавность ее телодвижений по жизни и проявление слабости (пусть даже чуть наигранное) — это самый правильный способ общения с мужчинами. Никакого соперничества и желания управлять всем в отношениях, — мужчины этого не любят. Оставь им инициативность, только немного направляй своего партнера и все, он и сам найдет способ достичь нужной цели. Быть плавной, замедленной, нежной и в меру слабой — это поистине женственно, это то, что привлекает любого мужчину, дает ему больше уверенности в жизни. Иногда можно играть и в сильную, воинствующую женщину — для контрастности в отношениях и это не повредит.
С сайта http://www.inpearls.ru/
29.10.2013 22:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vīrs saka - vieda sieviete.
29.10.2013 22:20 |

Reitings 5075
a nu jau tev panirgaties sagribejas, tad tiesam mekle google:)
dižā krievu valodas speciāliste

Tas, ka, MANUPRAT, krievu val. var pateikt vairak ka latv. val, noteikti nedara mani par to ko tu te sauc. Ataa.
29.10.2013 22:21 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
"Vieds" ir vistuvākais latviešu vārds, bet tur ir nelielas atšķirības nozīmēs.

МУДРЫЙ, основанный на добре и истине; праведный, соединяющий в себе любовь и правду; в высшей степени разумный и благонамеренный.
29.10.2013 22:21 |

Reitings 27552
http://ru.thefreedictionary.com/%D0%BC%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%8F

енский род мудрая ('mudrəjə) , средний род мудрое ('mudrəje)
1. у́мный и о́пытный му́дрый стари́к
2. осно́ванный на глубо́ких зна́ниях и большо́м о́пыте му́дрое реше́ние
29.10.2013 22:22 |

Reitings 5075
Kubiet, tev te vairak par mudrost attiecibas. Mudraja sieviete var ari nebut attiecibas, ne?!:)

Anny, ja laikam tad vieda. Par tadu nebiju iedomajusies.
29.10.2013 22:23 |

Reitings 27552
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C

Му́дрость имеет несколько близких, но отличающихся значений:
свойство человеческого разума, характеризующееся степенью освоения знаний и подсознательного опыта и выражающееся в способности уместного их применения в обществе, с учётом конкретной ситуации.
Ср.: «способность грамотного применения знаний. Большой, глубокий ум, опирающийся на жизненный опыт». Способность находить решение различных проблем, в том числе жизненных, опираясь на свой и чужой опыт
29.10.2013 22:23 |

Reitings 603
Kubiete-Vot es tev absolīti nepiekrītu un esmu gatav diskusijai par to,ka viena rakstīja,ka viņas bijušais vīrs nerunāja un nesaprata krieviski tikai tapēc,ka nebija ar ko mācities..Mana drauga mamma un tētis arī neprot.(neprata,es iemāciju kaut cik)..Kad ar viņiem iepazinos bija grūti,jo man bija kauns runat krieviski un veljoprojam to nedaru,runajam katrs savā valoda,tad viņa vienreiz stāstija,ka māja kurā viņi auga bija tikai krievu bērni,ģimene protams runā latviski..Mācijās krievu skolā,pēctam atrada darbu,kur direktors un vadītajs bija krievi,līdzarto arī darba kolēģi krievi/etes..Elemenāros Labdien,paldies,ludzu viņa prot..Caur darba kolēģēm sapazinās arī ar latviešu sievietēm,kas vienmēr runaja krieviski,vienreiz viņa esot teikusi,ka gribetu iemācities latviešu valodu,vismaz saprast,tās latviešu sievietes esot pasmējušās,ka tas tak nav vajadzīgs..Savam dēlam(manam draugam)neskatoties uz to,ka pati nemāk latviešu valodu,ielika latviešu skolā un sūtija pulciņos,kur ir daudz latviešu,lai mācās,arī jaunāko dēlu komunicē ar latviešiem..

Ja viņai būtu bijusi kautkāda vēlme iespītet kādam un nerunāt latviski,tad savus dēlus būtu likusi krievu skolā..
29.10.2013 22:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)