Cik svarīga ir tautība?

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Jau pāris dienas prātoju par šo tēmu.
Situācija īsumā tāda, ka iepazinos ar puisi sporta zālē, papļāpājām un apmainījāmies ar telefona numuriņiem un saņēmu uzaicinājumu uz kino, bet ir viens bet, kurš man traucē - viņš ir krievu tautības.
Dīvainākais ir tas, ka pati neesmu tīra latviete (tēvs un tēva radi ir krievu tautības), bet vienmēr esmu augusi un dzīvojusi kā latviete, draugi un cilvēki apkārt ir tikai latvieši, kuriem ir aizspriedumi pret krievu tautību un laikam man arī tādi ir, bet vai jāmēģina viņiem tikt pāri, vai domāt par to, ka vienkārši tam visam nav jēgas?

Ir kaut kas, ko kāds varētu pateikt? :D
29.10.2013 12:57 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
sterio, sterio
stereotipi :)
29.10.2013 15:13 |

Reitings 9
Reģ: 16.09.2013
sugar,
mani senči 80tajos strādāja rūpnīcā kopā ar augstas klases speciālistiem no rassijas, kuri šeit ieradās pēc nosūtījuma. Visi kā viens latviski nerunāja nemaz vai vāji ( lai gan te dzīvoja jau pārdesmit gadus ), gānija Atmodu un fašistus latviešus, kad dibināja interfronti, masveidā stājās iekšā. Pirms Atmodas visi dzīvoja super draudzīgi, JO - nekad nepacēlās valodas jautājums, tāds neeksistēja, jo visi runāja tikai krieviski. Pilnībā tika realizētas krievvalodīgo vēlmes pēc sadzīves apstākļu uzlabošanas-labiekārtoti dzīvokļi iebraucējiem pa priekšu. Kas nekaitēja dzīvot. Pie tam ar pārliecību, ka VIŅI šeit gaismu atnesuši un MUMS ir jāpateicas viņiem par industrializāciju un it kā labklājību, kuru pamatā baudīja viņi, bet ne jau mēs.:)

Un tad spēriens pa olām - Atmoda. Viņi pēkšņi uzzināja, ka ola tomēr nav vista un viņi nemaz nav vista un pat ne ola. Izrādijās, ka šeit IR BIJUSI VALSTS, pirms viņiem, ar visu savu valodu un jēgu. Kā pēc kaut kā tāda dzīvot? Uzzināt, ka tu šeit neesi ne gaidīts, ne arī vēlams un tevi piecieš un tev smaida tikai tāpēc, ka baidās no tevis un tavu tautiešu radītās sistēmas. Kaut kur jau viņus var saprast, bet atkal-mēs viņus saprast varam, bet viņi mūs negrib.

Es kaut kad 90to sākumā lasīju par krievu literatūras skolotāju, kuru nekādi nevarēja atestēt uz valodas zināšanu, lai viņa varētu skolā strādāt. Viņa izvairījās i tā i šitā, bet kad viņu paņēma aiz krāgas, tad visiem par brīnumu, viņa nebija pat spējīga izlasīt testa jautājumus, jo gluži vienkārši nezināja latīņu alfabētu par latviešu valodu nemaz nerunājot. Kā var būt tādas skolotājas, kas reizēir tik gudras un muļķes?
Augstas klases inženieris nav garantija, viņš var būt prasts šovinists.
29.10.2013 15:15 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
draugi un cilvēki apkārt ir tikai latvieši, kuriem ir aizspriedumi pret krievu tautību

Saka, ka daudz ko var par cilvēku pateikt pēc viņa draugiem ;)!

Es tikai draudzīgi iesaku manīt savas domas, attieksmi pret cittautiešiem;) uz labu;)!
29.10.2013 15:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nesaku regulēt satiksmi, būsi mani pārpratusi! Es jau pašā pirmajā komentārā minēju, ka man ir vienalga par tautību - ja ķīnietis dzīvo Francijā viņam jāciena valsts, valoda, kultūŗa, vēsture - nevis jāuzstada savi noteikumi. Katrā valstī ir pamattauta, un citām tautām jāpielāgojas situācijai un katras valsts prasībām. Nav svarīgi kas tev rakstīs pasē, cieni vietu kurā dzīvo.

Savukārt, es tevi pārpratu, jo tiešām domāju, ka ar savu uzskaitījumu saproti kā es uztveru krievu tautības pārstāvjus. Bet tā nav.
29.10.2013 15:16 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Mn piemeram draugi svijn-Starij novij god, es ne. Viniem ziemasvetki ir janvari es svinu 21 datuma senos latviesu saulgriezus, un ar visiem radiem 24 ari.. es svinu 18 novembri, viniem tas ir nepienemami. man patik vecas latviesu filams, Paula dziesmas latviesu valodā-viniem ne. Es mīlu Čaku unn citus latviešu dzejniekus, vini ne. Un ta bez gala un malas. Man patīk siltie toņi un brūniem interjerā , viņiem spilgtie. Es fanoju par Rigas Dinamo, šie par krievu hokeja komandām.

Kādi aizpriedumi? Tikai tīri sadzīviskas lietas kas man ir svarigas. Tieši tāpec zinu ka nevaretu. Un vispar, kad laiku atpakal bija tema par krievu valodu liela dala te kliedza ka nezin un nevelas zinat. Un pēkšņi redz citiem( kas zin labi krievu valodu) esot aizspriedumi? :D
29.10.2013 15:16 |

Reitings 27552
Ceru lielāk kliedzējas par aizspriedumiem zinās autoru šiem fantastiskiem vārdiem.

Давайте восклицать, друг другом восхищаться
Высокопарных слов не стоит опасаться
Давайте говорить друг другу комплименты
Ведь это все любви счастливые моменты

Давайте горевать и плакать откровенно
То вместе, то поврозь, а то попеременно
Не надо придавать значения злословью
Поскольку грусть всегда соседствует с любовью

Давайте понимать друг друга с полуслова
Чтоб, ошибившись раз, не ошибиться снова
Давайте жить во всем друг другу потакая
Тем более что жизнь короткая такая
29.10.2013 15:19 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Man laikam ir paveicies, ka esmu kādu laiku dzīvojusi internacionālā vidē
Nu beidziet offtopicu... Veidot ģimeni ar krievu tautības meiteni (kas Latvijā kāju nav spērusi), piemēram, ASV un veidot ģimeni Latvijā (ar šeit pat dzimušu un augušu meiteni) ir divas dažādas lietas.

Un 9.maija kults ir raksturīgs omām un opīšiem, kā arī radikāli noskaņotiem jauniešiem
Mana bijusī, pēc paskata nemaz tik radikāla kursabiedrene, atrodoties latviešu kompānijā paziņoja, ka šodien ies nolikt ziedus, jo redz, viņas vecvecāki atbrīvojuši Rīgu.
29.10.2013 15:21 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Teletūbijs "radikālisms" ir galvā, nevis brunčos
29.10.2013 15:23 |

Reitings 27552
Mana bijusī, pēc paskata nemaz tik radikāla kursabiedrene, atrodoties latviešu kompānijā paziņoja, ka šodien ies nolikt ziedus, jo redz, viņas vecvecāki atbrīvojuši Rīgu.
Musm akimini brauka ar auto jauns paritis ap gadiem 22, spasibo ddedu za pobedu...agrak bija siem-daloj gansov! :D
29.10.2013 15:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Interesanta teema.Es arii biju viena no taam,kura domaaja,ka pareizaak buutu ,ja gimenee buutu tikai latviesi.Varbuut ne tiesi taapeec,ka krievi nepatiik vai patiik,bet domaaju-latviesi ir jau taa tik maz , sajaucoties buus veel mazaak-biezi jauktaas gimenees beerni tomeer beigaas iet krievu skolaa utt.
Te dziivojot ,esmu sapratusi,ka pilniigi nav noziimes ,kaada tautiiba cilveekam,no kurienes naacis...Te ir tik internacionaala vide-visi taa sajaukusies,ka liekas-taada tiirrasinu izcelsmes cilveeki laikam vispaar driiz nebuus ...
Runaajot tiesi par "krievu asiniim"...Peedeejaa braucienaa uz Latviju secinaaju ,ka tiesi krievu sievietes vareetu labaak iedziivoties Amerikaa.Varbuut taa bija sagadiisanaas,bet taa pati Cosmo meitene,kura runaa labaak par mani latviski ,bija tik loti smaidiiga un tik viegli bija kontakteeties -noteikti nevareeju saliidzinaat ar saviem letinu iignajiem,neapmierinaatajaiem radiniem !Arii otra sieviete,kura faktiski nesen ienaakusi muusu gimenee man likaas ,saliidzinosi loti patiikama.Es vareetu piekrist tam,ka manaa variantaa ,taa bija noteikti sakritiiba,bet es biezi domaaju par siim divaam jaunaam sievieteem?Kaapeec vinaas nebija sii iignuma,negatiivisma?

Reitings 9
Skripa,
man arī gadījās pabūt vietējā komerc-profesionālā krievvalodīgā vidē, kur cilvēki darbojas uz komisiju pamata un savstarpēji konkurē. Es jūtos, kā jērs vilku vidū. Man liekas, ka mēs vispār neizprotam, ar ko mēs kopā dzīvojam un kam sēžam blakus tramvajā. Viņi ir kā no citas planētas. Tur, kur mums jau smeļas pāri, viņi tik krāmē virsū. Viņu robežas un sāpju slieksnis ir daudz tālāk. Tur, kur mēs brēcam, viņi vēl smaida. Jāatzīst, vidē, kur ir bezkompromisa cīņa, viņi mūs ņem vienā setā. Attiecībās ar viņiem mēs jau sākumā esam sekundārā lomā ( es par vidējo latvju zēnu vai parasto lauku peli ). Mēs neesam agresīva un dominējoša nācija. Ja kādam ir vēlme mainīt savu būtību un ilgtermiņā pazaudēt sevi, bet integrēties svešā kultūrā, uz priekšu, ir visi priekšnoteikumi un tālu nav jābrauc, faktiski, nekur nav jābrauc.

Bet tas nenozīmē, ka mums nav tiesības pastāvēt, visi nav plēsēji un agresori. Dabā ir sugas, kuras miljoniem gadu pastāv nevienu neizspiežot, neapspiežot un nenogalinot. Tas nozīmē, ka arī mums ir iemesls un jēga pastāvēt.

Reitings 27552
Nu ASV cik zinu( laikam jau ir pienemst) likums ka nav teva un mates aplieciba, ir vecaks nr.1 un vecaks nr2:D
29.10.2013 15:26 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Pastāstīšu tev savas draudzenes dzīves stāstu.

Ar viņu izaugām kopā - no 1.klasītes līdz 10.klasei. Augusi latviešu ģimenē, un pati konservatīva ar stingriem uzskatiem, daži no tiem:
baznīcas ir mēsls, Dievs neeksistē, visi krievi ir urlas un ir jāiznīcina visa viņu suga, nekad mūžā neprecēsies, jo nafig tos vīriešus.

Nopietni, viņa tā runāja un runāja daudz rupjākiem vārdiem - forumā nedaudz tomēr jācenzē. Tad iestājāmies augstskolās un pēc kāda laika dzirdu no viņas - precēšos.

Viņa aprecēja krievu, pietam 20 gadus vecāku, iestājās pareizticīgo baznīcā un tur arī precejās.
29.10.2013 15:30 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Un 9.maija kults ir raksturīgs omām un opīšiem, kā arī radikāli noskaņotiem jauniešiem

9.maija svinības Rīgā, Uzvaras parkā, šīs dienas laikā kopumā varētu būt apmeklējuši jau aptuveni 150 000 cilvēku, liecina pasākumu organizatoru aplēses.

Kaut kā tie 150000 neiet kopā ar ''õmēm + õpjiem + radikāliem jauniešiem''. Jeb arī sanāk, ka lielais vairums arī ir radikāli noskaņotu?
29.10.2013 15:30 |

Reitings 27552
http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/asv-vairs-oficiali-nelietos-jedzienus-mate-un-tevs.d?id=36439427

No februāra ASV Valsts departamenta dokumentos tiek svītroti vārdi "mamma" un "tētis". Oficiālu dokumentu noformēšanā anketās turpmāk tiks lietoti apzīmējumi 'vecāks nr. 1" un "vecāks nr. 2",

nemaz nerunajot ka LV skolās nesauj nost skolabiedrus un skolotajus.Ta ka beidz nolikt Latviju.

noteikti nevareeju saliidzinaat ar saviem letinu iignajiem,neapmierinaatajaiem radiniem !
Diez cik pozitiva viss neesi ja muzdien noliec savu dzimtei un savejos.
29.10.2013 15:31 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Visa tēma ir pagriezta pilnīgi otrādāk un esmu pataisīta par briesmīgu, aizspriedumainu cilvēku, bet nu ok, neiešu strīdēties. :)
29.10.2013 15:32 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
stellaglmr, nu tad viss oki doki :)
Es arī Ziemīšus tīri simboliski atzīmēju janvāra 7.datumā, jo tas ir saistīts ar manu pareizticību un kalendāru (vecā stila, juliāniskais), pēc kura pareizticīgie (ne visu valstu) vadās :) Man tas patīk, jo man tad ir 2x vairāk Ziemīšu un 2x dāvanu :) Neesmu līdz šim saskārusies ar negatīvu attieksmi no latviešu puses. Mans draugs vienmēr janvārī staigā un prašnā "Kad tev Ziemassvētki?", jo zina, ka tad būs jauka ciemošanās pie manas mammas. Lieldienās viņš parasti bļauj "Hristos voskrese!" :D Man tas liekas mīļi un smieklīgi.
Ir jāmāk cienīt vienam otru, tas ir tik interesanti, kad vari caur otru cilvēku uzzināt jaunu informāciju, jaunus uzskatus, jaunas paražas. misshine noteikti iesaku nemest plinti krūmos tikai tāpēc, ka tautības ir atšķirīgas. Ja abi esat civilizēti un domājoši cilvēki, viens no otra gūsiet tikai labumu :)
29.10.2013 15:34 |

Reitings 27552
otru, tas ir tik interesanti, kad vari caur otru cilvēku uzzināt jaunu informāciju, jaunus uzskatus, jaunas paražas
latvieši bieži vien krievu kulturu, dzeju un parazas zin daudz labak par pasiem krieviem:D
29.10.2013 15:37 |

Reitings 9
EnergyDrink,

tavai draudzenei bija izteikta sievišķa dabas dziņa - pakļauties spēcīgākajam tēviņam un radīt augstvērtīgus pēcnācējus. Viņa savu tēviņu atrada ārpus sava bara. 100%, ka viņa pat nespēj paskaidrot, ar ko šis viņu paņēma. Bet viņa zina, ka tas ir tas, ko viņai vajag. Viņa ar pārliecību aizstāvēs savu otro pusi un būs mūžam uzticīga un protams, turpmāk noliegs savējos. Jo tas viņā radīs šaubas un sauks atpakaļ uz to pusi, kur viņa bija pastāvīga un viņai bija viedoklis. BET - daba ir spēcīgāka un sievietes dziļākā būtība ir pakļauties.
Netici? Ar ko tie mellie no tālām zemēm apbur mūsu zeltenes, kas pēc tam akli pakļaujas un valkā burkas un paranžas? Ar izteiktu vīrišķību, vai vismaz tās simboliem. Viņas pat neapjēdz, kurā brīdī pazaudē sevi, jo tās ir daba un pret dabu ņepoprjoš.
29.10.2013 15:37 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kubiete-es nenolieku saveejos ,es izdaru secinaajumus...!Sie cilveeki man taapat ir loti miili un tuvi,bet viniem buutu ,vareetu teikt pat ir, loti gruuti pienemt jebkaadas izmainas dziivee,kas loti iespaido so cilveeku dziivi.
29.10.2013 15:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits