Skatoties tās bildes dažbrīd slikti palika, jo dzemdibas tiek pataisītas par tādu kā šovu - ar tūlīt dzemdējošu grūtnieci vannā bērns (manuprāt, šausmas!!!!), mamma, tētis, vecmāmiņas kaut kādi vēl cilvēki + vēl tas viss tiek uzņemts.
Un kas būs tālāk? - lielveikalos atsevišķs stūrīts dzemdētājām? Jaunais reality šovs - online ar dzemdētāju?
Manuprāt, tas ir ļoti intīms brīdis, no kura viss liekais būtu jāaizvāc prom!
Pati nekad neļautu tēvam piedaliities dzemdības. Kad sāksies izstumšanas periods, lai iziet laukā un pagaida, un kad būšu piedzemdējusi, lai nāk iekšā.
Dzemdības mājās - nedod Dievs! Man pieredze ar šāda veida dzemdībām ir ļoti liela, tāpēc varu nepiekrist šiem te apgalvojumiem:
Lai dzemdētu mājās sieviete izvēlās pati un tas ir tikai tad, ja tiešām grūtniecība rīt normāli.
Katra normāla grūtniecība, vnk ideāla grūtniecība, var pēķšņi pārvērsties "nenormālā". Ar grūtniecību ir tieši tāpat kā ar bitēm - nekad neko nevar zināt. Un parasti jau slimnīcā akūti nonāk grūtnieces no mājas dzemdībām, kurām viss ir bijis "ideāli"
un arī dzemdības ilgst ne 5 minūtes
Nekad nevar zināt, cik dzemdības ilgs, pirms tās nav sākušās un beigušās. Tā ideālā māmiņa var dzemdēt padsmit stundas un beigās tikt ķeizarota.
P.S. Es tiešām ieteiktu dzemdēt slimnīcā. Nekad nevar zināt, kas notiks. Bet slimnīcā ar simtiem dažādu speciālistu, kas spēs palīdzēt. Mājās vecmāte nespēs sniegt šāda veida palīdzību.
+ vecmāte mācās 3 gadus, bet ārsts ģinekologs, dzemdību speciālists 11. Tāpēc es labāk paliktu uzticīga slimnīcai un ārstam, kurš ir blakus dzemdību laikā.