Ārējais izskats.

Reitings 84
Reģ: 08.10.2013
Sveikas! :)

Man te tāds jautājums iešāvās galvā. Visi jau skandina, ka ārējais izskats nav svarīgs utt., bet patiesībā jau ir, nu vismaz pirmajam iespaidam. Tātad cik ļoti/vai vispār sabojājas jūsu iespaids par cilvēku ar nesakoptiem nagiem vai ne pārāk tīriem matiem, saburzītām drēbēm? Ko jūs padomājat un vai tas maina kontaktēšanās stilu ar šo cilvēku?

28.10.2013 21:17 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Parasti es nepievēršu lielu uzmanību, vai cilvēkam ir tīri mati, tīri nagi, gludinātas drēbes utt. Vēl jo vairāk mani izbrīna tie, kuri uz ielas pēta apkārtējos un spriež pie sevis, cik gan drausmīgi kāds cilvēks izskatās. Nemēdzu kritizēt vai apspriest ārējo veidolu, jo nezinu iemeslus, kāpēc kāds izskatās slikti. Un jā, arī man šad tad nav spēka nokrāsot nagus. Atnāku mājās un man pietiek spēka tikai aiziet līdz gulta,i un tad nākamā diena jāpavada ar nolupušiem, neglītiem nagiem. Apskaužu, ka dažām ir tik daudz laika un spēka, lai varētu ap sevi ņemties un viss būtu ideāli.
29.10.2013 13:00 |

Reitings 494
Reģ: 17.10.2013
par taam kossajaam luupam bija domaats,ka nav smuki,ja staigaa ar loti akcenteetam aciim un luupam reizee. Varbuut man tas liekas,taa divaini,bet nu jaa:)
29.10.2013 13:05 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Body - Nemācēšu teikt par acīm, bet man arī kādreiz bija aizspriedumi pret košām, vairāk sarkanām, lūpām, jo no bērnības atcerējos, ka tādas krāso tikai meitenes no Čaka ielas, bet, kad pati pamēģināju, sapratu, ka piestāv un patīk tas, ka izceļos uz pelēkā fona, tad atmetu savu, īstenībā diezgan stulbo, aizspriedumu. :)
29.10.2013 13:11 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Mainīs attieksmi, un ne tikai nekoptie nagi vai netīrie mati. Arī apģērbs, un stils kopumā. Nu diez vai es daudz tusēšos ar meitenēm, kas vienmēr staigā kā no sporta zāles iznākušas vai ar čaļiem, kuri smaržo pēc solārija. Tāpēc vien, ka āriene pastāsta daudz par cilvēka iekšējo pasauli. Nevīžību pret sevi uztveršu arī kā nevīžību pret citiem un vidi sev apkārt. Padomājiet par tiem netīreļiem, ko pazīstat - kādi viņi ir attiecībās pret citiem?
Pārlieku cacošanos uztveru kā milzīgu ego - un atkal manā pieredzē - šie cilvēki runā par sevi vien, nav jau tā, ka man neinteresē, bet pajautā arī, kā man iet.
29.10.2013 13:49 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
Ja cilveks nesmird, ja man nav jaaiztiek vina netirie mati un nagi, tad ir pilniba vnlg, jo ne jau es taa staigaju.
29.10.2013 13:54 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Par netīrajiem matiem.. man jau gan liekas, ka ja matus savāc astē/bizē/copē (nevis palaiž tādus netīrus pa gaisu) - tad jau nav tik traki - vispār galvenais lai cilvēks nesmird un nav netīrs - tad jau viss ir kārtībā... Protams, sakopts tēls atstāj ļoti pozitīvu iespaidu.. nekopts - vienkārši neitrālu .. netīrs/smirdīgz - ļoti negatīvu .. apmēram tāda ir mana skala :D
29.10.2013 13:58 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Man kursā ir it kā simpātisks puisis, bet, kā atver muti, tā es uz brīdi pārstāju elpot. Man nav skaidrs, kas jādara, lai elpa smirdētu tik ļoti. Lieki teikt, ka kontakts ar viņu man ir ļoti nepatīkams. Navajag būt pasaules skaistulim/-ei tikko no frizētavas vai manikīra, bet viselementārākais - nomazgāties - tas man ir svarīgi, ļoti.
Man traucē cilvēki, kas smird.
29.10.2013 14:45 |

Reitings 2494
cupcake2 - smirdoša elpa - es nezinu, bet tā ir problēma daudziem cilvēkiem ... un jā - tā ir ļoti leila barjera, lai tiktu uzsākts kontakts.. vispār man zobi cilvēkam ir ļoti svarīgi - tas ir pirmais, ko es pamanu - to kādā stāvoklī ir zobi.. man tā ir apsēstība :D ... pārējais var palikt nepamanīts...
29.10.2013 14:51 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Iepriekšējā darba vietā mums bija kolēģis, kuram no matiem burtiski bira blaugznas. Nē, komunicēšanas stilu nemainīju, bet negribēju iet kopā ar viņu pusdienās un sēdēt pie viena galda.

Man galvenais ir higiēna, bet kā jau savā piemērā minēju, komunicēšanas stilu nemainu, tikai izvairos no fiziska kontakta :D Mākslīgais, pieliktais skaistums mani nesaista cilvēkos. Īstenībā pat pārāk uzkrītoši pārbalinātie mati, pieliktie nagi un pārsauļošanās solārijā var izraisīt pretēju efektu - nepatiku.
29.10.2013 14:58 |

10 gadi
Reitings 2151
murr murr, man arī ir dienas, kad nepaēdu brokastis un tad jūtu tādu nesvaigumu mutē, tad zinu, ka nav tā svaigākā elpa, bet tad arī necenšos runāt tieši cilvēkiem virsū, vai dzeru daudz ūdeni, lai skalotu muti. Te runa ir pavisam par citu - te es pat aizgriezusies jūtu to smaku, un smaka ir nežēlīga, un es nepārspīlēju.

Interesantas sievietes - tādas kā grecia, kas saka, ka tiešām citām nav laika utt. Tad kāpēc, piemēram, ir jāaudzē tie nagi, lai tur melnumi krātos, ja nav laika tos sakopt? Pāris reizes nedēļā nav 5min, lai tos nogrieztu? Nopietni? NETICU.
29.10.2013 14:58 |

Reitings 102
Smaka no mutes varbūt ne tikai tāpēc, ka netīra zobus, iespējams ir kādas nopietnākas problēmas, piemēram, ar kuņģa-zarnu traktu. Un tad tīri, cik grbi, smaka būs, kamēr īstais iemesls nebūs likvidēts.
29.10.2013 15:06 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Tiesi ar jauniepazito virieti mums sanaca tada saruna. Mc Donalda mus apkalpoja loti apala sieviete (es teiktu resna) ar taukainiem matiem, kuri bija nevizigi sanemti aste bija sadalijusies pa skipsnam, atsedzot galvas adu. Bez kosmetikas un bez kadam sieviskibas pazimem. Vins vinas uzrunaja "schatz" un pajautaja vai varam dabut extra pienu. Vina smaidija un molligi aizgaja pie sadabut pienu. Vina bija jauka un izpalidziga. Tad masina runajam, par to cik svarigs ir vizualais izskats. Vai ir ta, ka ir jadod iespeja un tad varbut cilveks iepatikas pec rakstura ipasibam.
Un tad vins teica "Tu man piedod, bet man vizualais izskats ir loti svarigs. Piemeram, es nekad nevaretu tikties ar sito schatzi no donalda, kura izskatas ka Big Mac. Un tad tu ej gulet un tas Big mac tevi jau gaida gulta, un tad tu griezies no viena sana uz otru un visur vina ir".

Izklausas nezeligi, bet ta ir! Vizualais izskats ir svarigs.
Ari gaumigi servets ediens, izskatas garsigaks, neka tas pats vienkarsi uz skivja uzsviests. :)
29.10.2013 16:19 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Neesmu tik sekla vai augstprātīga, lai tādi sīkumi ietekmē manu komunikāciju. Ja nekomunicēju, tad parasti cilvēka rakstura vai uzvedības dēļ.
29.10.2013 17:49 |

10 gadi
Reitings 2151
Nevajag stāstīt, ka (nepārspīlēju) tik nežēlīga smaka, kuru, kad cilvēks parunā, jūt ne tikai sarunas biedrs, bet vēl citi tuvāk stāvošie (un nejau nedaudz, bet tā, ka gribas pārstāt elpot uz brīdi, lai tikai to aso smaku nesajustu), ir no zarnu trakta problēmām? Nevajag.. Pie tam es cilvēku redzu katru dienu, tur var saprast, ka nejau kaut kādas veselības problēmas.

Anyway, tas neattaisno. Tāpat kā tīrīt zobus, tāpat arī var iet pie ārsta un risināt savas problēmas. :)
29.10.2013 18:04 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Par smakojosu elpu, es laikam piekritisu. Tas ir briesmigi. Esmu ieverojusi ka kiniesiem ir tada problema. Vini ed kaut ko specifisku, vai del ka cita, nezinu. Bet ta smaka ir briesmiga. Citreiz ir ta, ka vini runajot uzelpo virsu, tad godigi sakot gribas vemt. To divaino smaku ir ieverojusi visi kolegi.
29.10.2013 18:12 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Būšu godīga, nekopta āriene ļoti maina manas domas par cilvēku. Arī pirmais iespaids nerodas labs, bet komunikācijā es neizrādīšu kaut kādu negatīvismu vai savādāku attieksmi tikai šī iemesla dēļ.
29.10.2013 19:14 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Būtu jādefinē, kas tad ir koptums. Es esmu diezgan bāla un nagus visbiežāk krāsoju caurspīdīgā tonī, kādai cacai tas, iespējams, būtu nekoptuma kanlgals.

Es, protams, ievēroju, ja cilvēkam, ar kuru runāju, ir netīri mati, bet, ja vien tā nav regulāra prakse, mani tas neietekmē. Par kaut kādiem nepazīstamiem cilvēkiem man vienalga.
29.10.2013 19:24 |

Reitings 84
Reģ: 08.10.2013
Paldies, meitenes par viedokļiem, nemaz necerēju, ka būs tik daudz :) Priecīgāk ap sirdi palika, ka nav tikai ārējā izskata kults, jo aizdomājos....vai tad vispār ir kāda sieviete, kurai patīk būt nekoptai? Un, ja viņa tāda ir, tad noteikti ir kāds iemesls. Labi, kā jau te minēja, ka laika trūkums esot elementāra atruna, bet nu kaut kāds iemesls jau ir...
29.10.2013 20:18 |

Reitings 157
Man ir tā, ka cilvēkā es nekritizēju ārējo izskatu, kuru nevar mainīt nekādi, izņemot ķirurģiju. Es domāju, ka, ja cilvēks neatbilst stereotipu prasībām ar iedzimtajām izskata īpašībām, BET viņš sevi kopj, patīkami smaržo, seko līdzi izskatam un nenolaižas - man viņš šķiet pievilcīgs.
Kā arī, simpātiski šķiet tie, kuri nav dīkdieņi, bet ir "cilvēki ar mērķi", talantiem un hobijiem, ir labs raksturs un attieksme, jā, tādus respektēju, un pavisam ideāli ir tad, ja tam visam vēl nāk klāt kopts izskats! :)
29.10.2013 20:50 |

Reitings 157
Ā, vēl aizmirstu pateikt, ka pirmo iespaidu, un ja tas atkārtojas turpmāk, sabojā - nesvaiga elpa, necenzēti vārdi, pārmērīgi caururbjošie acu skatieni un novārtā atstāti zobi - tukšumi, vai ar melnumiem un nelaboti.
29.10.2013 20:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits