Kad ilūzijas par augstāko izglītību sabrūk

Reitings 65
Reģ: 13.09.2013
Jautājums visām esošajām un bijušajām studentēm, kā novērtējat savas studiju programmas kvalitāti? Vai tas, ko iemācījāties, reālajā dzīvē noderēja? Vai studiju laikā nebija sajūta, ka tam vairs nav jēgas un jāmet miers? Vai nebija tā, ka iestājoties augstskolā, visas ilūzijas sabruka?

Pašai tādas sajūtas ir bijušas ne vienu reizi vien, bet tā, kā esmu tuvu finišam, noteikti pabeigšu. Bet savā ziņā ir žēl, jo biju gaidījusi ko vairāk. Problēma nav izvēlētajā jomā, bet gan studiju programmas kvalitātē (mācos LU, neminēšu konkrēti par kuru programmu runāju). Izvēlētā profesija man interesē, un atalgojums arī ir normāls, bet atgriezties skolā gan vairs negribēšu.

Kā ir ar jums?
24.10.2013 17:39 |

10 gadi
Reitings 3700
Reģ: 29.01.2009
Ļoti vīlos. Tieši kvalitātē.
Nu neuzskatu, ka manā jomā var pasniegt tikai cilvēki ar akadēmisko pieredzi vai pieredzi, kas bijusi PSRS laikos. Neder tas vairs. Attiecīgi, diemžēl arī tā pasniedzēju pieredze un "vadīšana pareizajā virzienā" izpalika.
04.11.2013 20:24 |

10 gadi
Reitings 134
Reģ: 12.05.2009
Kaut gan nav vairs pirmais gads augstkolā, tas ir, jau iet uz noslēgumu mani augstskolas gadi, varu vien teikt, ka nebrīdi nenožēloju. Ne vien par augstskolas izvēli, bet arī par vēlmi un motivāciju mācīties augstākajā līmenī. Un es turpināšu.
Ja cilvēks ir gana apņēmīgs un motivēts, viņš ir spējīgs realizēties pat subjektīvi nosauktajās `nekvalitatīvajās` augstskolā.
Man mācības gan skolā, gan augstskolā nekad nav sagādājušas lielas problēmas, jo vienmēr esmu apzinājusies izglītības vērtību un aptvērusi, ka ne vienmēr tas, kas mums ir nepieciešams, ir izklaidējošs.
04.11.2013 20:28 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
zemenīte - Njaa, tāpēc arī jautāju, lai man būtu saprašana, kur tik viegli var tikt cauri. Ko tu studē?
04.11.2013 20:28 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Manuprāt, ir tik daudz studiju programmu, kurās jāmācās minimāli. Pati iesāku mācīties RTu muitu un nodokļus, lai gan zināju, ka pēc pirmās sesijas ņemšu akadēmisko, jo gaidīju mazo. Mācījos tikai datorus un angļu valodu, kur bija majasdarbi, t.i.1-4h nedēļā. Cītīgāk pamācijos sesijas laikā. Lekcijas atsēdēju ( jo tur tiešām nebija ko darīt, lai gan es ļoti gribēju cītīgi mācīties).
Un pat ar šo vieglprātību man eksāmenu atzīmes 8+.
Maz būtu teikt, ka ar pirmo pus gadu esmu vīlusies. Jācer, ka turpmāk būs labāk, bet pat ja nebūs, man būs viegli apvienot mācības ar bērnu...
04.11.2013 22:19 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
freijace, nu nu
05.11.2013 01:42 |

Reitings 82
Reģ: 30.10.2013
Pirmajā semestrī sapratu, ka savu laiku varu ieguldīt daudz lietderīgāk!
05.11.2013 01:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits