Draugs pērk dzīvokli

Reitings 17
Reģ: 24.10.2013
Draugs ļoti gribēja privātīpašumu un ir diezgan negatīvi noskaņots pret dzīvokļa īrēšanu. Dzīvoklis ir atrasts, pirkuma līgums noslēgts, man tur ļoti patīk, it kā viss ok. Bet mani nomāc naudas jautājums - ne pirmās iemaksas, ne bankas izmaksu, ne virtuves iekārtas, ne remontdarbu apmaksā es nepiedalījos. Tagad krāju veļasmašīnai un kādiem sīkumiem labiekārtošanai. Gribēju ņemt patēriņa kredītu, bet procenti lieli sanāk, draugs neatļāva. Vēl nedaudz aizņemšos no mammas bez procentiem. Bet mans kopējais ieguldījums joprojām sanāk niecīgs. Protams, visas izmaksas beigās sanāca nedaudz lielākas par plānoto, arī draugam jāaizņemas vēl būs no paziņām. Viņš man neko nepārmet, tikai šad tad dzirdu par to, ka būs ļoti taupīgi jādzīvo, daudz kā nebūs sākumā, viņam būs arī ļoti grūti dzīvot no algas līdz algai bez "drošības spilvena". Mierinu, ka pirmie 6 mēneši būs grūti, bet citu neko īsti nevaru darīt. Meklēju kādu papilddarbu, bet joprojām tas ieguldījums nebūs liels. Protams, piedalīšos ikmēneša kredīta un komunālo puses maksājumā. Savus lielos iekrājumus iztērēju ceļojumam, jo tā man ir prioritāte. Tās dzīvokļa un ceļojuma izmaksas sanāca vienlaicīgi, bet ceļojums bija ieplānots agrāk. Protams, tagad domāju, ka ceļojuma naudu vajadzēja ieguldīt dzīvoklī. It kā jau saprotu, ka vīrietis ir lielākais pelnītājs un privātīpašums ir viņa vēlme, bet tāpat tagad ir mazvērtības sajūta, ka neesmu vienlīdzīga.
24.10.2013 10:57 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Uzskatu, ka nav jaapiedalaas nekaados krediita maksaajumos, remontos. Jaa, var piemest klaat naudu komunaalajiem, eedienam, bet paareejo naudu pashai pataupiit SAVAM dziivoklim.
24.10.2013 23:34 |

Reitings 121
Reģ: 29.01.2009
Nu biku ,meiteen, uz prieksu ar jaskataas!!! Visaadi var gadiities!!

Tiesi so meenes nopirkaam iipasumu,pats draugs piedavaja uz abiem pierakstiit Soks ,bet patiikami..
,,Takaa kaa meitenes saka,,lai nepaliec veelak ar pliku pakalju!!

Meitenes,bet kaa tagad tur ir ar likumie,kautkur esmu dzirdeejusi,esot civillauliibaa ar var dabuut savu kautkaadu dalju,nevajag pat preceeties,,vai es kautko jaucu?
25.10.2013 00:07 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
esot civillauliibaa

Nav tāda termina Latvijas likumdošanā kā "civilaulība" tādā izpratnē, kā tu to domā. Ir valstis, kur faktiska kopdzīve juridiski tiek skatīta līdzīgi kā laulība (ir tiesības uz īpašumu utt), bet ne pie mums.
25.10.2013 00:12 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Domā ar galvu!
Neieguldi neko dzīvoklī, kas nav uz tava vārda vai pieder cilvēkam, kurš pat nav tavs vīrs.

++++++
25.10.2013 00:39 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Pēc "civillaulības" šķiršanas, tu būsi plika, nabaga un uz ielas, jo nekas reāli tev nepiederēs.
25.10.2013 00:41 |

Reitings 121
Reģ: 29.01.2009
skaidrs!!
Bet es kautkur tomeer esmu lasiijusi,ja atradishu raxtu ,iekopeeshu!!
25.10.2013 01:14 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Civilstāvokļa aktu reģistrā reģistrē civbillaulību, un ir civilvīrs un civilsieva. Tautā šis teiciens tiek lietots nepareizi. Pat karaļpāri kad precas reģistrē civilo laulību pilsētas mērijā vai kur tur, un tad laulājas baznīcā. Kopdzīvē var teikt piegulētājs vai dzīvesbiedrs!
25.10.2013 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits