Draugs pērk dzīvokli

Reitings 17
Reģ: 24.10.2013
Draugs ļoti gribēja privātīpašumu un ir diezgan negatīvi noskaņots pret dzīvokļa īrēšanu. Dzīvoklis ir atrasts, pirkuma līgums noslēgts, man tur ļoti patīk, it kā viss ok. Bet mani nomāc naudas jautājums - ne pirmās iemaksas, ne bankas izmaksu, ne virtuves iekārtas, ne remontdarbu apmaksā es nepiedalījos. Tagad krāju veļasmašīnai un kādiem sīkumiem labiekārtošanai. Gribēju ņemt patēriņa kredītu, bet procenti lieli sanāk, draugs neatļāva. Vēl nedaudz aizņemšos no mammas bez procentiem. Bet mans kopējais ieguldījums joprojām sanāk niecīgs. Protams, visas izmaksas beigās sanāca nedaudz lielākas par plānoto, arī draugam jāaizņemas vēl būs no paziņām. Viņš man neko nepārmet, tikai šad tad dzirdu par to, ka būs ļoti taupīgi jādzīvo, daudz kā nebūs sākumā, viņam būs arī ļoti grūti dzīvot no algas līdz algai bez "drošības spilvena". Mierinu, ka pirmie 6 mēneši būs grūti, bet citu neko īsti nevaru darīt. Meklēju kādu papilddarbu, bet joprojām tas ieguldījums nebūs liels. Protams, piedalīšos ikmēneša kredīta un komunālo puses maksājumā. Savus lielos iekrājumus iztērēju ceļojumam, jo tā man ir prioritāte. Tās dzīvokļa un ceļojuma izmaksas sanāca vienlaicīgi, bet ceļojums bija ieplānots agrāk. Protams, tagad domāju, ka ceļojuma naudu vajadzēja ieguldīt dzīvoklī. It kā jau saprotu, ka vīrietis ir lielākais pelnītājs un privātīpašums ir viņa vēlme, bet tāpat tagad ir mazvērtības sajūta, ka neesmu vienlīdzīga.
24.10.2013 10:57 |

Reitings 17
Reģ: 24.10.2013
Paldies visām par viedokli, nomierinājāt un palīdzējāt :)
24.10.2013 11:34 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Es saprastu, ja kopīgi nolēmuši īrēt dzīvokli un Tavi ienākumi liegtu pilnvērtīgi piedalīties maksājumu veikšanā, bet šajā gadījumā taču vīrietis ir SEV nopircis dzīvokli, kas paliks tikai un vienīgi viņam! Protams, var piedalīties kaut kādos maksājumos, jo tomēr arī tur uzturēsies, bet nevajag pārdzīvot par to, ka par maz vari dot, jo tas nav tavs dzīvoklis un kā jau meitenes teica, attiecības var beigties un tad viss ieguldītais paliks tikai dzīvokļa īpašniekam.
Es vairāk ieguldītu mantiskās lietās, ko var paņemt līdzi ja nu kas.
24.10.2013 11:37 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Piekrītu Libras rakstītajam par vienlīdzību, vai vismaz abpusēju iesaistīšanos:
Man tas škiet normāli, jo galu galā - dzīvoklī dzīvo, to lieto abi. Abiem arī kaut ko jāiegulda.

Neesmu no tām, kas uzskata, ka vīrietim jāmaksā viss par dzīvokli, viss par izklaidēm, viss par pārtiku un vēl jāapmaksā mani rēķini.
Es šajā gadījumā mēģinātu vismaz iesaistīties reķinu nomaksā, cik varētu, jo tas vien, ka neesat precēti nenozīmē, ka neesat pāris un neplānojat kopīgu nākotni.
Mēs ar draugu arī neesam precēti, bet plānojam kopīga dzīvokļa iegādi.
24.10.2013 11:38 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Mana draudzene nodzīvoja kopā ar puisi padsmit gadus, kopīgs dzīvoklis, visa iedzīve un mašīna. Bet šķiroties viss palika viņam, jo viss bija uz viņa vārda (nebija precējušies). Protams, viņa piedalījās maksājumos, kad viņš maksāja kredītu, viņa maksāja komunālos, pirka pārtiku un visu parējo. Tā ir konkrēta mācība domāt ar galvu kaut ko pērkot kopā ar otru pusi. Tas ir kaut kas līdzvērtīgs tam, ka tu ar draudzeni dzīvotu kopā, viņa pirktu dzīvokli un tu domātu, kur raut naudu. Bet reāli tev nepienākas NEKAS.
24.10.2013 11:39 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Ja ļoti vēlies - piedalies komunālo maksājumu daļā, jo galu galā arī Tu tur dzīvo (lai kāds arī būtu VARBŪTĒJAIS scenārijs pēc n-tajiem gadiem), pērc kaut ko no sadzīves lietām, pārtiku u.tml. piedalies šajās kopdzīves izmaksās. Man arī ir attiecības jau 8.gadu un dzīvoju drauga īpašumā - budžets tāpat ir +/- kopīgs, tādēļ tik smalki neizdalu par ko konkrētā nauda tiek samaksāta. Bet, ja būtu situācija, kad jāaizņemas nauda vai jāstrādā 2 darbos - laikam uz neko tādu neparakstītos, kamēr īpašumu nenoformētu uz abu vārda.
24.10.2013 11:48 |

Reitings 2494
Neieguldi neko dzīvoklī, kas nav uz tava vārda vai pieder cilvēkam, kurš pat nav tavs vīrs.

Nu come on, meitenes... es arī dzīvoju dzīvoklī, kas nepieder man... tas ir TIKAI drauga dzīvoklis.. viņš pat NAV mans vīrs.. nu un ko - tad sēdēt rokas klēpī salikušai un teitk - nē es neko nedarīšu - tas nav mans dzīvoklis ... ne santīma te neielikšu ... tā viņš pa vīru toč nekļūs :D

Loģiski, ka visu lielāko finansiālo slogu uzņēmās viņš - es vien nieka pāris tūkstošus ieguldīju labiekārtojumam (mēbelēm, tehnikai).. regulāri pērku visus sīkumus, lai iekārtou un padarītu mājīgāku dzīvoklīti... nav jau tā, ka mēs būtu pirmo dienu kopā, ka nevaram kopīgi iekārtot savas mājas...

Un autorei - nesatraucies - tas bija viņa lēmums.. cik es saprotu nekādu pārmetumu no viņa puses nav - tad viss ir pilnīgā kārtībā.. mazliet sākumā "pievilksiet jostas", bet pēc pāris mēnešiem jau būsiet budžetu saplānojuši un viss būs kārtībā - Tu savu vīrieti vari vairāk iepriecināt un uzņemies vairāk labiekārtošanas darbus... stresam nav pamata - Tavā situācijā viss ir pilnīgi normāli :)
24.10.2013 11:59 |

Reitings 2494
koshlene - pastāsti, kur ir atšķirība - es dzīvoju īrētā dzīvoklī - maksāju pusi no īres + pusi no komunālajiem - reāli sanāk ~ 150 Ls no cilvēka.. vai ja es dzīvoju, piemēram, drauga dzīvoklī, pa kuru viņš maksā kredītu - pusi no kredīta mēneša summas un pusi no komunālajiem un sanāk tie paši 150 Ls - viss taču ir godīgi - ne??? Vai tagad būtu jābļauj, ka tas ir Tav dzīvoklis - tiec galā pats... Vajag to uzskatīt, ka dzīvo tādā pašā īrētā dzīvoklī...
24.10.2013 12:04 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Neesmu no tām, kas uzskata, ka vīrietim jāmaksā viss par dzīvokli, viss par izklaidēm, viss par pārtiku un vēl jāapmaksā mani rēķini.

Mani apmētās tulīt ar akmeņiem :D Bet man gan liekas, ja dzīvojam kopā - vīrietim 100% jāparūpējas par naudas lietām. Arī par maniem rēķiniem un tēriņiem.
24.10.2013 12:04 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ja autore rakstītu, ka dzīvokli nopirkusi viņa, bet vīrietis neko negrib tajā ieguldīt, jo tas nepieder un nekad nepiederēs viņam, te būtu pilns ar komentāriem, kāds vecis ir svoločs, neplāno kopīgu nākotni un atradis tikai bezmaksas viesnīcu. :D
Jā, kredītu varbūt arī nevajag maksāt, bet atvieglot ikdienu citu maksājumu veidā un piedalīties dzīvokļa labiekārtošanā ir pilnīgi normāli. Arī viņa ar savu pēcpusi deldēs jauno dīvānu, ēdīs pārtiku no ledusskapja un veļasmašīnā mazgās savas drēbes.

Ari īrētais dzīvoklis īrniekam nepieder, bet par to nevienam nerodas jautājumi - vai jāiegulda naudu. Bet te, redz, āķis slēpjas tajā, ka tas pieder vīrietim. Viņam uz saviem pleciem visu stiept ir pienākums, kā šajā forumā pieņemts uzskatīt.
24.10.2013 12:05 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Man arī bija ilgas un stabilas attiecības. Mēs gan tikai īrējām kopā dzīvokli, bet nu tik un tā es arī tur daudz ieguldīju - gan remontā, gan mēbelēs, gan iekārtojumā. Izšķīros pēc 10 gadiem. Ko es dabūju atpakaļ? NEKO. Ne zīda gultasveļu, ne greznos aizkarus, ne 2m ledusskapi, nekas vairs man nav, jo es taču esmu tā, kas aizgāja. Nu tad arī ej ar pliku pakaļ, kā manējais pateica. Labi, ka drēbes un kosmētika iekļāvās vienā somā.
24.10.2013 12:07 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
krabis-ooo - un, kas ir tas, ko dari tu? Kas ir tā tava atbildīgā puse attiecībās? Kādi ir tie sievietes pienākumi?
24.10.2013 12:11 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kāpēc es tā vaicāju -
Man šķiet loģiski un saprātīgi, ka ja vīrietis apmaksā absolūti visus izdevumus, tad vismaz sievietei jābūt tai, kas bērnu izņem no skolas, ja tiek dota nauda pārtikai - viņa to sagādā, parūpējas par mājas tīrību(nav svarīgi - pati vai ņem apkopēju.) Kaut kādas saimnieciskas darbības vismaz veic.
Taču šobrīd vēroju aizraujošu situāciju, kur vīrietim jārūpējas par visu - no A-Z, sieviete nedara neko. Viņš pateica, ka šķirās, jo tas nav izturams, lētāk ir paņemt par 400ls mēnesī kādu, kas izņem bērnu, pagatavo ēst un iztīra, kā uzturēt sievu. Nu tā interesanti. Kādreiz azidomājos vai neieslīgstam galējībāš no abām pusēm - vienlīdzības un nevienlīdzības.
24.10.2013 12:15 |

Reitings 2494
kordelia - ko viņš būtu darījis, ja Tu paņemtu līdzi pusi no iedzīves - policiju taču nesauktu.. tas viss ir atkarīgs no tā, ka Tu uzstādi noteikumus...

No šīs diskusijas bez maz man šķiet, ka katram jādzīvo savā mājoklī.. līdz kāzām.. pēc tam var sākt dzīvot kopā - savādāk.. visas te paliks
ar pliku pakaļu
24.10.2013 12:16 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Ja autore rakstītu, ka dzīvokli nopirkusi viņa, bet vīrietis neko negrib tajā ieguldīt, jo tas nepieder un nekad nepiederēs viņam, te būtu pilns ar komentāriem, kāds vecis ir svoločs, neplāno kopīgu nākotni un atradis tikai bezmaksas viesnīcu.

++++++++++++
Precīzi :D:D

Man nav ienācis prātā, ka es varētu neko neieguldīt mājvietā, kura dzīvoju arī es, tikai tāpēc, ka mans vīrietis vēl nav kritis uz viena ceļa un padarījis mani par savu sievu. Tas būtu uzjautrinoši - nodzīvot kādus 10 - 15 gadus kopā, bet - nē, joprojām neko neieguldīt, jo viņs taču nav bildinājis.
Es domāju, ka jums vajadzētu apsēsties pie galda un abiem kopā saplānot līdzekļus un to tērēšanu.

ja dzīvojam kopā - vīrietim 100% jāparūpējas par naudas lietām. Arī par maniem rēķiniem un tēriņiem.

krabis-ooo, intereses pēc, ko tādā gadījumā kopdzīvē dod tu? Vismaz ēst uztaisi viņam un dzīvokli iztīri? Vai tikai sēdi mājās uz dīvāna un blisini acis, jo arī tas uz tevi neattiecas?
24.10.2013 12:20 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Es arī domāju, ka ir vērts ieguldīt, pat ja tas nav tavs dzīvoklis. Nebūtu dzīvoklis, tāpat būtu izdevumi par īri utml, tā kā pa lielam drošāk atstāt naudu drauga dzīvoklī nekā izīrētājam. Bet par to, ka nesanāk ar lielu summu padalīties, tas jau nav svarīgākais.. svarīgi ir tas, ka centies un dari savās iespēju robežās. Nedomāju, ka vajag aizņemties no citiem, lai tikai nejustos mazvērtīga, dari visu savās iespēju robežās, bet nepārcenties, jo pareizi teici, ka vīrietis tomēr ir lielākais pelnītājs un viss.
24.10.2013 12:24 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Liene, no Tevis teiktā var secināt, ka draugs grib, lai dzīvoklis ir tikai viņa īpašums un negrib, lai Tu piedalies maksājumos, kas ar to saistīti. Manuprāt tā ir daudz labāk, nekā, ja Tu tagad ņemtu kredītu, strādātu papildus darbu un ieguldītu visus līdzekļus dzīvoklī, bet šķiršanās gadījumā mocītos kaut ko dabūt atpakaļ.
Tagad tu vari segt komunālos maksājumus un izdevumus par pārtiku, tādējādi atvieglojot sadzīvisko pusi.
24.10.2013 12:30 |

Reitings 3167
protams, ka es gatavoju ēst, tīru māju utt. Iekārtoju, lai viss ir mājīgi un jauki, bet par naudu rūpējās viņš.
Tas, ka es nestrādāju, nepelnu naudu, nenozīmē, ka sēžu uz dīvāna un neko nedaru.
24.10.2013 12:31 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
krabis-ooo - Tavs vīrietis pats ierosināja lēmumu, lai tu nestrādātu?
24.10.2013 12:33 |

Reitings 3167
jā, chocoloco, viņš negrib, lai strādāju.
24.10.2013 12:43 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es Tava problema nesaskatu problemu:D
Palidzi cik vari,bet nrauj sevi gabalos. Vins galu gala ir virietis un tas ir tikai normali, ja vins iegadajas dzivokli un gada par visiem maksajumiem. Ja tu vari palidzet- lieliski. Ja ne, tad esi vismaz saimniece majas, esi atbalsts vinam, slave vinu, lai noverstu domas par daudzajiem maksajumiem.
24.10.2013 12:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits