Nuja, labāk ir saņemt algu un savu laiku atsēdēt nekā izdarīt mazliet vairāk vai uzņemties papildus pienākumus, un rakstīt Cosmo ko darīt brīvajā laikā darbā.
Vispār šis man šķiet nedaudz aprobežots viedoklis, jo darbi un darba specifikas ir dažādas. Piemēram, manā darba vietā (un esmu pārliecināta, ka arī daudzām no jums tā ir) ir dežurants jeb naktssargs, vai kā nu katrs to dēvē. T.i., cilvēks, kuram ir jābūt 24 h no vietas savā postenī, jāizsniedz atslēgas darbiniekiem, jāpalīdz cilvēkiem, kas atnākuši, atrast meklēto cilvēku, pēc pārējo darba laika beigām jāizstaigā darba vieta, jānodzēš gaismas, ja ir atstātas, jāskatās, lai nekādi aizdomīgi cilvēki nevazātos apkārt pa mūsu darba vietu utt. Nu es nezinu precīzi visu, kas viņiem jādara, tas ir, cik es esmu ievērojusi. Bet viņiem atliek daudz "brīvā" laika, īpaši naktīs, jo pašos pamatos viņiem vienkārši ir jābūt 24 h savā postenī un jāskatās, kādi cilvēki nāk un iet. Nu un nav tā cilvēku plūsma ap 100 cilvēkiem minūtē un nav ik pēc 5 sekundēm kādam kāda vajadzība. Lielu daļu laika sanāk vienkārši atsēdēt, bet bez šī cilvēka arī nevar iztikt un uz vietas ir kādam jābūt. Un, piemēram, šāda darba laikā pilnīgi mierīgi var arī padarīt ko papildus.
Bet, ko tu ieteiktu? Paņemt vēl papildus pienākumus, lai nav ne mirklis, kad sanāk tikai atsēdēšana? Kādus tad, nez?