Papildus piepelnīšanās

Reitings 20
Reģ: 22.07.2013
Sveiki!

Es esmu sākusi apsvērt domu par papildus ienākumu iegūšanu. Tikai nezinu kā :) Šobrīd strādāju darbā, kurā man ir diez gan daudz brīvu brīžu. Sēžu ofisā, darbs saistīts ar pasūtījumu koordinēšanu. Lielākais darbu pieplūdums ir no paša rīta, bet atlikusī diena, bieži vien aizrit garlaikojoties. Domāju, ka šis papildus darbs noteikti būtu saistīts ar internetu (adīt zeķes es nemāku :D ) .
Kāda zin kādu reālu variantu?
21.10.2013 11:21 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
6graudi - nav vienalga, ko katrs dara savā darbā? :) Tev jānostrādā uz visiem 100%, lai nopelnītu algu, bet cits var nostrādāt uz 50% un arī saņems algu. Tāpēc viņa darba vieta nav jālikvidē, jāapvieno vai jāsaka priekšniekiem, lai kapitulē :D Katram citādāks darbs un darba specifika, priekšnieki atšķiras utt utt. Tev ir stingra priekšniecība, citiem nē.. :)
21.10.2013 12:36 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
nav vienalga, ko katrs dara savā darbā?

Nē, nav vienalga, ja tā ir valsts vai pašvaldības iestāde, kurai aiziet mani nodokļi un šim darbiniekam tiek maksāta alga. Tādā gadījumā amats ir jāapvieno ar vēl kādu vai jāsamazina darbinieku skaits, nevis jāuztur mākslīgi nevajadzīga darba vieta.

Ja tā ir privāta iestāde/uzņēmums, tad tā īpašnieki vai nu nezin, ko dara viņu padotie vai arī ir tādi paši pieņemtie darbinieki, kam tāpat patīk neko nedarīt. Jo man zināmie uzņēmumu vadītāji netur nevajadzīgas darba vietas, jo viņiem tas nav izdevīgi.

priekšnieki atšķiras utt utt.

Manā darba pieredzē ir bijis tikai viens priekšnieks, kam patika, ka viņa darbinieki neko nedara. Bet tas bija tikai tāpēc, ka arī viņam pašam patika neko nedarīt un saņemt algu. Tas jau nekas, ka nenotika nekāda attīstība, nekas nevirzījās uz priekšu un katra iniciatīva no darbinieku puses tika atraidīta, jo tā bija reāls drauds, kas varēja ietekmēt paša priekšnieka ērto pastāvēšanu.

nekontrolējot izejošos, ienākošos e-pastus, neliekot novērošanas kameras aiz muguras, neliekot spiegu programmas datorā utml.

Nevienā darba vietā neesmu neko tādu novērojusi, bet kaut kā tie priekšnieki tāpat par savu darbinieku dienas gaitām visu tāpat uzzin.
21.10.2013 13:06 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ja ir savs kabinets, tad nerubī ar!
kā tad, un sisaadmins ar nerubīs vai ne? :D :D :D
21.10.2013 13:07 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nevienā darba vietā neesmu neko tādu novērojusi, bet kaut kā tie priekšnieki tāpat par savu darbinieku dienas gaitām visu tāpat uzzin.
Tak loģiski. Ir tadi sisadmini:D :D :D
21.10.2013 13:08 |

Reitings 728
Tak loģiski. Ir tadi sisadmini

Ir kas to nesaprot (vai naivi cer, ka tā nav) un dzīvo ar rozā brillēm, ka priekšnieks taču neko nerubī.
21.10.2013 13:16 |

Reitings 182
Reģ: 14.09.2013
Kādā sakarā nevar būt tāds darbs, kurā var brīvāk strādāt?
Es pati strādāju benzīntankā un man bija daudz brīvā laika.
21.10.2013 13:25 |

10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Manā darba pieredzē ir bijis tikai viens priekšnieks, kam patika, ka viņa darbinieki neko nedara.

ko nozīmē - neko nedara. Izdari savus pienākumus, vadītāja rīkojumus, ja paliek brīvs laiks, dari ko gribi. Ja nav brīva laika, tad pilda savus pienākumus un viss.
Kāpēc tāda cepšanās? Katram taču ir savādāk. Ne jau tu mums algu maksā! Un nav jau arī teikts, ja tie, kas darba laikā sēž soc. tīklos, raksta kādu referātu par samaksu, nepilnīgi izpilda savus pienākumus.
21.10.2013 13:25 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Man patīk cosmo, lasīt diskusijas šad tad piedalīties tajās, bet brīžos kad lasu 6graudi komentārus slikti metas! Tēlo no sevis vissgudro superpareizo Latvijas iedzīvotāju, darbinieci utt. Tracina!

Un kas ies priekšniecībai uzprasīties uz papildus pienākumiem, darīt nav ko? Tāpat lielāko daļu dzīves pavadām darbā, priecājos, ka man uz citiem ir brīvāki brīži darbā :)
21.10.2013 13:36 |

Reitings 182
Reģ: 14.09.2013
Manā darba pieredzē ir bijis tikai viens priekšnieks, kam patika, ka viņa darbinieki neko nedara.

Visiem nav jābūt tik nervoziem.
21.10.2013 13:41 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Nē, nav vienalga, ja tā ir valsts vai pašvaldības iestāde, kurai aiziet mani nodokļi un šim darbiniekam tiek maksāta alga.

Meitene minēja kā piemēru, ka UZ VIENU MĒNESI nebija, ko darīt, ne jau visu gadu ir tāds klusums.

Jo man zināmie uzņēmumu vadītāji netur nevajadzīgas darba vietas, jo viņiem tas nav izdevīgi.

Nu bet tieši tā - varbūt tieši šī darba vieta viņam ir vajadzīga. Varbūt uzņēmumam ir pietiekoši lieli ienākumi, lai varētu apmaksāt tādu darba slodzi bez zaudējumiem. Kur problēma? Viņam vajag tādu darbinieku, un viss.
21.10.2013 13:43 |

Reitings 728
Izdari savus pienākumus, vadītāja rīkojumus, ja paliek brīvs laiks, dari ko gribi

Nuja, labāk ir saņemt algu un savu laiku atsēdēt nekā izdarīt mazliet vairāk vai uzņemties papildus pienākumus, un rakstīt Cosmo ko darīt brīvajā laikā darbā.

Manā uztverē darbinieks, kam darba laikā nav ko darīt, ir nevajadzīgs un lieks, jo kāpēc maksāt algu cilvēkam, kuram nav ko darīt? Darbs ir tādēļ, lai tajā strādātu nevis atsēdētu darba laiku.
21.10.2013 13:44 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
izklausas, ka pa to laiku varetu darit paraleli kadu citu darbu ar papiriem. tikai kadu? varbut esi tulks? varetu ko tulkot.nu tas ta piemeram, jo es jau nezinu par ko strada, kur esi macijusies un ko maki.
21.10.2013 13:47 |

Reitings 3376
Man arī reiz bija darba vieta, kur miru nost no garlaicības. Es varēju kaut no ādas līst laukā, bet man tāpat nebūtu, ko darīt. Ko vēl papildus var darīt aksesuāru veikalā, piemēram? Putekļus noslaucīt, izsūknēt paklājus, notīrīt stikla virsmas utt. Tas viss tika darīt. un ko pēc tam sadarīt? Tā nav mana vaina, ja klientu loks nebija plašs, pircēju tāpat kā preces nebija daudz. tāpēc mani tagad jāatlaiž, jo es praktiski atsēdēju savu darba laiku un gāju mājas. Ak, es sliktais darbinieks.
21.10.2013 13:49 |

Reitings 728
Tēlo no sevis vissgudro superpareizo Latvijas iedzīvotāju, darbinieci utt. Tracina!

Mani savukārt tracina darbinieki, kas uzskata
Un kas ies priekšniecībai uzprasīties uz papildus pienākumiem, darīt nav ko?
, bet tai pašā laikā apgalvo, ka darbā nav ko darīt un ko lai padara.
21.10.2013 13:50 |

Reitings 3376
Mani savukārt tracina darbinieki, kas uzskata
Un kas ies priekšniecībai uzprasīties uz papildus pienākumiem, darīt nav ko?
, bet tai pašā laikā apgalvo, ka darbā nav ko darīt un ko lai padara.

Nu jā, tam gan es piekrītu.
21.10.2013 13:51 |

Reitings 625
Es personīgi esmu straujas dabas un savus pienākumus spēju ātri padarīt - manai kolēģei, kurai ir tāds pats darba apjoms, neatliek laika pasēdēt cosmo vai ko citu - man atliek! Bet abas pildām vienus un tos pašus pienākumus. Šajā gadījumā es būtu izcili stulba, ja ietu un prasītu papildus pienākumus :D
21.10.2013 13:54 |

Reitings 728
Šajā gadījumā es būtu izcili stulba, ja ietu un prasītu papildus pienākumus

Tu būtu gudra, ja ietu un teiktu - ar saviem pienākumiem tieku galā labi un ātri, esmu apķērīga un daru savu darbu aizrautīgi, varbūt ir iespēja paaugstināt manu darba samaksu, iekļaujot amatā jaunus darba pienākumus. Ja vien priekšnieks nav pilnīgākais idiots, tad viņam šāda iniciatīva ies pie sirds un viņš redzēs, ka tu spēj uzņemties papildus atbildību. Un tas ir solis pa karjeras kāpnēm.
21.10.2013 14:09 |

Reitings 625
6graudi mani viss apmierina, gan pozīcija, gan atalgojums, gan pienākumi :)
21.10.2013 14:14 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
6graudi - liecies mierā, skaties un vērtē, ko pati dari, nevis baksti un norādi citiem, kas viņiem būtu vai nebūtu jādara SAVĀ darba vietā. Kad kļūsi kādai no mums priekšniece, tad varēsi pātagas vicināt.. Pagaidām tava plātīšanās ar norādījumiem ir smieklīga... :)
Mia - varbūt painteresējies, kā ir ar datu ievades operatora darbu.. ir tādi darbiņi, ko var veikt no mājām, tātad no jebkuras vietas. Reizēm ir jāievada datubāzē kādi dati, ko vari darīt brīvā laikā. Vienīg jādomā, vai tiešām spēsi apvienot papildu darbu ar patstīgo darbu.
21.10.2013 14:34 |

Reitings 728
Kad kļūsi kādai no mums priekšniece, tad varēsi pātagas vicināt..

Esi tik pārliecināta, ka kādai jau neesmu? (tagad visas tās, kas darba laikā sēž Cosmo, ātri logojas ārā, izdzēš visu, kas izdzēšams un domā, ka priekšniecība par viņu aktivitātēm darba laikā neko nezin) :D
21.10.2013 14:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits