Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Patiik eksperimenteet!

 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es te nesen rakstiiju diskusiju par piiraadziniem un maiziiteem.Iznaaca loti garsiigi gan piiraadzini ,gan arii maiziites!Vakar izdomaaju -jaapameegina izcept maiziites ar pistacio riekstiem ieksaa.Es veel taa nodomaaju-nekas pilniigi needams nevar sanaakt.Riskeeju un beigaas atkal -loti garsiigas.
Es biezi varieeju ar dazaadaam sakneem,zalumiem.Esmu sapratusi,ja maajaas ir dazaadas saknes,zalumi,tad faktiski katru vakaru var taisiit dazaadus salikumus.
Kaa ir ar jums?Vai juus veelaties katru vakaru pilniigi jaunu eedienu-kaut ko pavisam citu,vai variet eest liidziigu eedienu vairaakas dienas peec kaartas ?
20.10.2013 19:34 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Patīk tieši tagad ļoti daudz eksperimentēt, palēnām sāku to visu arī pierakstīt.. Rīt eksperimentēšu ar pildītiem cāļiem un gatavošu kastaņu krēmu, ļoti daudz kastaņi mājās!!! Bet tieši tagad prasās pamēģināt tarti ar klasisko franču pildījumu, nu redzēs :)
20.10.2013 19:41 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es ļooooti reti gatavoju vairākas reizes vienu un to pašu. Vai nu tad, kad uz ātro vajag vakariņas vai kādu cienastu, bet mājās tikai daži produkti, vai arī uz vienas rokas saskaitāmus īpašus ēdienus. Pārsvarā katru reizi izmēģinu kaut ko jaunu. Ir taču tiiik daudz iespēju, neredzu iemeslu nepamēģināt visu ko. :)
20.10.2013 19:45 |
 
Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Man ir tā, ka es vienu un to pašu spēju ēst ne tikai dienām, bet arī mēnesi no vietas. Un tad man vienā brīdī piegriežas un sāku meklēt kaut ko citu. Tad es kādu brīdi gatavoju dažādas lietas, līdz atrodu nākamo uz ko ieciklējos. Šobrīd man atkal ir meklējumu periods. Pirms tam biju uzsēdusies uz cāļa stilbiņiem visās iespējamās kombinācijās.
20.10.2013 19:46 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es ieveeroju ,ka man loti patiik iejaukt kaut ko taadu savos sacepumos,kas varbuut ne loti garso,bet izskataas labi.Liela loma noteikti smarzai arii.Vakar viirs tiesi iemineejaas-viss taa smarzo!!!
20.10.2013 19:46 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Dio,ko tu domaa ar "klasisko franchu pildijumu" ? :)
20.10.2013 19:47 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Mums majas topa tagad azijas virtuve, vjetnamieshu,taizemes,japanu un korejieshu. Kjinieshu man nevisai patik.
20.10.2013 19:48 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
tille, ar sīpoliem :)
20.10.2013 19:51 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Tu domaa tarte flambee? Ja sho,tad drizak taa ir pica ar sipoliem, bet ,kad bijam elzasa(laikam ta latviski sauc Alsace), tad edam shitaas daudz un dikti. Gardi, un easy
20.10.2013 19:54 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man tiesi neiznaak viens un tas pats.Piemeram vakar ,vairaak liku saknu sacepumaa burkaanus,pieliku beigaas vairaak klaat spinaatus.Tad citreiz vairaak ir zalaas pupinas utt.Esmu ieveerojusi ,ka loti interesantas garsas dod tiesi tie zalumi-citrona meetra piemeeram.Vienmeer tomeer lieku kiplokus un siipolus-tie ir visos eksperimentos!:D
20.10.2013 19:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
To pašu arī domāju :) Klāt domāju pasniegt ar rukolas salātiem.
20.10.2013 19:57 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es pārsvarā mīlu eksperimentēt, kad nāk ciemiņi. Nekad nepērku gatavu ēdienu, ko atsildīt un viņiem dot. Vienmēr taisu pati un katru reizi cenšos ko citu. Gribu, lai viesi pie manis nāk un tiek pārsteigti, nevis saņem jau desmito reizi tos pašus salātus.
Ikdienā eksperimentēju mazāk, bet arī uznāk noskaņojums ik pa laikam. Parasti uz brīvdienām, jo tad vairāk laika nekā darba dienu vakaros. Darba dienu vakaros, pēc darba taisu jau pārbaudītas receptes, jo vnk nogurums un negribas čakarēties stundām ar kko jaunu.
Man ir tā problēma, ka es bieži nespēju pieturēties pie receptes - vnk iesprūk kkādas neminētas garšvielas klāt utt. :)
20.10.2013 20:25 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man veel riits-pirms lielaas adiisanas iedomajos tomeer ,ka vajag otraas brokastis,ja nu gadiijumaa buusu ta iestreegusi,kad pusdienas buus veelaak...!Viirs sakeera galvu...,jo pie vakardienas grikiem ,kurus eedu vakar brokastiis ,pieleeju buljonu,pieliku zalumus un tik garsiigi sanaaca.Es nekad veel nebiju eedusi grikus buljonaa-atkal jauna recepte!:)
20.10.2013 20:33 |
 
Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Es atkal nekad neatkāpjos no receptes. Ja tur ir rakstītas noteiktas garšvielas, tad tās garšvielas arī tiks pievienotas. Un ja mājās nav, tad pārrakšu visu pilsētu, bet atradīšu tās konkrētās garšvielas vai arī vispār negatavošu to ēdienu. Draugs to absolūti nesaprot, viņam viss ir pēc izjūtas. Es savai izjūtai nepaļaujos, man nav ne mazākās nojausmas, kā dažādi salikumi garšos, tāpēc maniakāli sekoju receptei. :D Mēs kopā nekad vienu ēdienu negatavojam, jo viņu kaitina mana neatkāpšanās no receptes, mani - viņa pašdarbība. :D Es izmēģinu dažādus ēdienus un receptes, bet man vajag konkrētus norādījumus, visādi- "pievienot garšvielas pēc vajadzības"- man absolūti neder... :D
20.10.2013 20:39 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
+1 sophie
Es neprotu eksperimentēt, nav ne jausmas, kā kas ar ko kopā garšos, tāpēc gatavoju tikai pēc receptēm.
Nekad negatavoju pārāk sarežģītas receptes, jo uzskatu, ka sarežģītus ēdienus varu atļauties nogaršot restorānos.
Es arī mēdzu ieciklēties uz ēdieniem. Nesen, piemēram, kādu nedēļu no vietas vai pat ilgāk 1x dienā ēdu ķirbju biezzupu, izmēģināju vairākas versijas.
20.10.2013 20:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits