Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi
Brauci. Nav svarīgi cik pieturas. Divas saki? Varēji ar kājām aiziet, nebūtu soda. Nevarēji, jo kurpes spieda, smags nesamais bija vai kas nu vēl - pērc biļeti vai maksā sodu. Nav svarīgi kāda iemesla pēc biji tajā tramvajā. Ja biji, likumi visiem vieni. Neatradās tie 0,50Ls e-talonam vai 0,70Ls biļetei, pēcapmaksa ir dārgāka.
Ja visi darīs tā, kā Tu, tie tramvaji nekursēs vispār. Par kādu tad nez naudu, ja ne biļešu?
..vai tas ir jādara obligāti?
Protams. Tu esi pārkāpusi noteikumus, par to ir paredzēts sods, kas ir vienāds visiem, neatkarīgi no pieturu skaita. Ja esi sodīta, jāmaksā. Kā vispār var iedomāties apjēgt, ka pati vainīga un vēl no soda izvairīties? Saprastu, ja Tev būtu bijis e-talons, kurš ir derīgs, bet kontrolei rāda, ka nederīgs. Bet Tev nebija nekā. Nu tad - kas lika tramvajā kāpt?
Kad man izraksta soda kvīti par satiksmes noteikumu pārkāpumu, es maksāju - zinu, ka vainīga. Ja šķiet, ka neesmu vainīga, protokolu neparakstu un eju pārsūdzēt.
esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.
Un es esmu dzirdējusi nostāstus par sniega cilvēkiem un citplanētiešiem. To nostāsta daļu, kur pēc kvīts saplēšanas var nonākt īslaicīgās aizturēšanas izolatorā par nepakļaušanos likumīgām prasībām, neesi dzirdējusi. Arī to stāsta daļu, ka viņiem ir tīri vienalga, ka saplēsi savu kvīts kopiju, viņiem ir otra un ar to viņi pierādīs, kas jāpierāda, Tu arī neesi dzirdējusi.
kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?
Ja kontrole ir ar policiju un Tu atsakies no kvīts - atkarībā no uzvedības, no kvīts kopijas iesniegšanai izskatīšanai administratīvajā tiesā, līdz īslaicīgās aizturēšanas izolatoram, ja neproti uzvesties. Ja kvīti paņem, bet nemaksā, tāpat reģiona tiesa Tev to piedzīs. Parādnieku saraksts, kas te iepriekš minēts, nebūt nav tas ļaunākais. Dēļ šāda neliela parāda valstij, vari nonākt pie daudz lielāka cipara maksāšanas, kas sevī ietvers kavējuma procentus, tiesas izdevumus, tiesu izpildītāja pakalpojumus un parāda piedziņas izmaksas. Turklāt - bloķēti visi banku konti, kādi Tev vien ir, liegtas darbības CSDD utt.
Mans ieteikums Tev - turpmāk ej tās divas pieturas kājām, nevis atklāti pēc tam lielies, ka tās jau bija tikai divas pieturas un tagad sodu nemaksāsi. Par to jākaunas un sods jānomaksā laikā (Ja nemaldos, tie ir 10Ls - bankrots no tā nebūs un ja būs, nākamreiz būs mācība), nevis vēl atklāti jāstāsta, kāda varone biji un ka esi neapmierināta, ka Tev piemēroti tie paši sodi, kas paredzēti arī pārējiem.
Tāpat kā kontrolei, man arī ir vienalga, vai tās bija 2 vai 12 pieturas. Iekāpi - maksā. Citādi, ja visi sāksim stāstīt, ka man jau te tikai divas pieturas vajadzēja, kā Tavuprāt tas sabiedriskais transports vispār varēs eksistēt? Tas ir maksas pakalpojums - gribi izmantot, iemācies noteikumus.