Maksāt sodu vai nē?

Reitings 88
Reģ: 29.07.2010
Sveikas,

Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi divas pieturas.. nebija līdzi skaidrās naudas, tāpēc izrakstīja man soda kvīti, kas mēneša laikā ir jāsamaksā..

..vai tas ir jādara obligāti? :D Lai cik smieklīgi arī nebūtu, esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.. kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?
16.10.2013 21:29 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
ja ko teiktu par taviem vecākiem , arī dusmotos.

Zuze, nē, jo mani vecaaki neciikst. Vinji savaas probleemaas (kuru, par laimi nav) nekad nevainotu valdiibu, Rigas Satiksmi vai kaiminju.
17.10.2013 20:13 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Es vienmer etalonu perku.
17.10.2013 20:13 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
bet Aija es runāju par to, ka kāds saka, ko sliktu par taviem vecākiem, nevis par to, ka viņi čīkst. es runāju par to, kur tu esi izrāvusi, ka viņas vecāki čīkst un kāpēc vispār jāpiesauc vecāki? tā bija tā mana doma. lai nu kā var iekarst diskusija, bet nu mēram jau jābūt.
17.10.2013 20:17 |

Reitings 43
Reģ: 09.10.2010
Kaut kā liekas, ka ja Tevi noķer, tad pati vainīga un godīgi samaksā, nevis domā vēl 5 apvedceļus, kā apiet sodu.
Pati e-talonu pērku, ja kādreiz gadītos noraut sodu, samaksātu un aizmirstu.
17.10.2013 20:18 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Nekur neesmu melojusi!

Nē, bulciņas neēdu hepatozes dēļ.

Jā,pārtikā iztērēju 200ls... es nevaru ēst makaronus , bulkas, frī un vēl nez ko, un dārgi sanāk diezgan tā, lai es nemocītos pēc tam sāpēs...
17.10.2013 20:20 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Jā,pārtikā iztērēju 200ls... es nevaru ēst makaronus , bulkas, frī un vēl nez ko, un dārgi sanāk diezgan tā, lai es nemocītos pēc tam sāpēs...
Tev taukainā hepatoze? Ja taa, tad nestaasti, ka netrekni eedieni ir daargi - tu vnk nemaaki tos pagatavot un vispaar iepirkties, jo mums 3 cilveeku gimenei ar visiem frii un bulkaam meenesii aiziet 200 LVL.
17.10.2013 20:28 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi

Brauci. Nav svarīgi cik pieturas. Divas saki? Varēji ar kājām aiziet, nebūtu soda. Nevarēji, jo kurpes spieda, smags nesamais bija vai kas nu vēl - pērc biļeti vai maksā sodu. Nav svarīgi kāda iemesla pēc biji tajā tramvajā. Ja biji, likumi visiem vieni. Neatradās tie 0,50Ls e-talonam vai 0,70Ls biļetei, pēcapmaksa ir dārgāka.

Ja visi darīs tā, kā Tu, tie tramvaji nekursēs vispār. Par kādu tad nez naudu, ja ne biļešu?

..vai tas ir jādara obligāti?

Protams. Tu esi pārkāpusi noteikumus, par to ir paredzēts sods, kas ir vienāds visiem, neatkarīgi no pieturu skaita. Ja esi sodīta, jāmaksā. Kā vispār var iedomāties apjēgt, ka pati vainīga un vēl no soda izvairīties? Saprastu, ja Tev būtu bijis e-talons, kurš ir derīgs, bet kontrolei rāda, ka nederīgs. Bet Tev nebija nekā. Nu tad - kas lika tramvajā kāpt?
Kad man izraksta soda kvīti par satiksmes noteikumu pārkāpumu, es maksāju - zinu, ka vainīga. Ja šķiet, ka neesmu vainīga, protokolu neparakstu un eju pārsūdzēt.

esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.

Un es esmu dzirdējusi nostāstus par sniega cilvēkiem un citplanētiešiem. To nostāsta daļu, kur pēc kvīts saplēšanas var nonākt īslaicīgās aizturēšanas izolatorā par nepakļaušanos likumīgām prasībām, neesi dzirdējusi. Arī to stāsta daļu, ka viņiem ir tīri vienalga, ka saplēsi savu kvīts kopiju, viņiem ir otra un ar to viņi pierādīs, kas jāpierāda, Tu arī neesi dzirdējusi.

kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?

Ja kontrole ir ar policiju un Tu atsakies no kvīts - atkarībā no uzvedības, no kvīts kopijas iesniegšanai izskatīšanai administratīvajā tiesā, līdz īslaicīgās aizturēšanas izolatoram, ja neproti uzvesties. Ja kvīti paņem, bet nemaksā, tāpat reģiona tiesa Tev to piedzīs. Parādnieku saraksts, kas te iepriekš minēts, nebūt nav tas ļaunākais. Dēļ šāda neliela parāda valstij, vari nonākt pie daudz lielāka cipara maksāšanas, kas sevī ietvers kavējuma procentus, tiesas izdevumus, tiesu izpildītāja pakalpojumus un parāda piedziņas izmaksas. Turklāt - bloķēti visi banku konti, kādi Tev vien ir, liegtas darbības CSDD utt.

Mans ieteikums Tev - turpmāk ej tās divas pieturas kājām, nevis atklāti pēc tam lielies, ka tās jau bija tikai divas pieturas un tagad sodu nemaksāsi. Par to jākaunas un sods jānomaksā laikā (Ja nemaldos, tie ir 10Ls - bankrots no tā nebūs un ja būs, nākamreiz būs mācība), nevis vēl atklāti jāstāsta, kāda varone biji un ka esi neapmierināta, ka Tev piemēroti tie paši sodi, kas paredzēti arī pārējiem.
Tāpat kā kontrolei, man arī ir vienalga, vai tās bija 2 vai 12 pieturas. Iekāpi - maksā. Citādi, ja visi sāksim stāstīt, ka man jau te tikai divas pieturas vajadzēja, kā Tavuprāt tas sabiedriskais transports vispār varēs eksistēt? Tas ir maksas pakalpojums - gribi izmantot, iemācies noteikumus.
17.10.2013 21:17 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Dabuji sodu maksā .Personas dati tak reģistrēti.

iztikt grūti ir ,bet nu katrs dzivo kā var .
17.10.2013 21:29 |

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Nelasīju komentārus, bet nav vairs tie laiki, kad var čakarēt valsti un visi gali ūdenī :)
17.10.2013 21:30 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
ZOYY, TEV IR ŠĪ?

Taukainā hepatoze jeb aknu steatoze

Taukainā hepatoze ir triglicerīdu akumulācija aknu šūnās. Tauki aizņem 50% un vairāk no šūnas satura. Tas ir atgriezenisks stāvoklis. Ja ķermeņa masu samazina ar diētu, kurā ir maz kaloriju, aknas atgūst normālu uzbūvi.

Cēloņi

Vairāki cēloņi var izraisīt taukaino hepatozi, piemēram, nepietiekams olbaltumu daudzums uzturā vai badošanās, alkoholisms. Parasti taukainā hepatoze neizraisa nopietnas komplikācijas, protams, ja slimība neprogresē.

Uzturs

Terapijas pamatā ir slimības cēloņa likvidēšana. Vēlama ir ķermeņa masas samazināšanas diēta un pilnīga atturēšanās no alkohola.

Alkoholiķu taukainā hepatoze.
Attīstās, ja regulāri tiek dzerti alkoholiskie dzērieni un to daudzums vīriešiem pārsniedz 60 g, bet sievietēm – 30 g tīrā alkohola dienā.

Slimniekiem pilnīgi jāatturas no alkohola jebkādā tā veidā. Jāuzņem uztura tauki normālā daudzumā, respektīvi, tauki uzturā nav jāierobežo.

Taukainā hepatoze nepietiekama uztura dēļ. Tā ir slimība, ko rada ilgstošs bioloģiski pilnvērtīgu olbaltumu trūkums organismā, badošanās, neaizstājamo taukskābju tauku deficīts. Uzturā optimālā daudzumā jābūt pilnvērtīgiem olbaltumiem un neaizstājamo taukskābju taukiem. Tauki uzturā nav jāierobežo.
17.10.2013 21:34 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
TA vien liekas, ka dazas, no rita, ar aizvertam acim, ejot pie spogula, ir atsitusas galvu pret izlietni!!!!
17.10.2013 22:26 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Fuj, cik te ir daudz pretīgu personu. Jums traucē, ka meitene nepērk biļeti? Tā dara daudzi cilvēki, un jums gar to nav nekāda teikšana. Tā ir katra paša cilvēka izvēle, morāle un principi. Vai arī jūs domājat, ka esat nez kādas taisnības ieviesējas pasaulē, un aizskarot meiteni ar ļauniem komentāriem piespiedīsiet viņu turpmāk pirkt biļeti?
Cik gan zemiskām un ar dzīvi neapmierinātām ir jābūt, lai sāktu mētāties ar apvainojumiem par lieko svaru, privāto dzīvi un ģimeni?? Mani tiešām pārsteidz un šokē šī sabiedrība. Varu tikai derēt, ka visi šie sliktie vārdi un apvainojumi nāks atpakaļ. Ar uzviju.
17.10.2013 22:33 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Jums traucē, ka meitene nepērk biļeti? Tā dara daudzi cilvēki, un jums gar to nav nekāda teikšana.

Tas mani kā sabiedriskā transporta patērētāju ietekmē vistiešākajā mērā - jo vairāk nepērk biļeti, jo lielāka iespēja, ka tiek samazināti reisi un paceltas biļešu cenas.
17.10.2013 22:36 |

Reitings 735
Reģ: 29.01.2009
par diskusijas pamatjautājumu -

jā, manuprāt, sods ir jāmaksā obligāti.

tāpat kā, es uzskatu, ka obligāti ir jāmaksā par sabiedriskā transporta biļeti.
un nodokļi valstij.

un neatkarīgi no tā, cik liela ir alga.

un, domāju, ka nevar nevienu sliktu vārdu par valsti vai valdību teikt, ja pats izvēlies "ietaupīt" vai "iegūt vairāk" uz citu cilvēku rēķina. un pat, ja esi absolūti godīgs, nevajag par savu valsti sliktu teikt. ja šķiet, ka galīgi nav labi - vienmēr ir iespēja situāciju mainīt.

vienmēr būs cilvēki, kas domās savādāk un darīs savādāk. un gānīs valdību. un teiks, ka ārzemēs cenas ir samērīgākas, sistēma "labāka" un lielīsies ar savu "attapību", izdomājot arvien jaunus veidus, kā nebūt godīgam.

šādi cilvēki nebūs mani draugi un mana ģimene. un laikam nevajag sev garstāvokli bojāt, par šo cilvēku domu gājienu satraucoties. lai arī cik ļoti kaitinoša šķistu šī aprobežotība! jo nevienam jau neko iestāstīt nevar, ja cilvēks pats negrib saprast.

un man vienmēr šķiet, ka šādiem cilvēkiem pašiem jau ar nav viegli, jo gan jau ik dienu ir tā sajūta, ka kāds viņus ir apdalījis/piekrāpis, biļetes par dārgu un valdība zog! tas arī "sods" par negodīgu rīcību. :D
17.10.2013 23:02 |

Reitings 3350
Visus komentarus nelasiju, bet ka piemeru varu pateikt, ka Kanada, ja tevi pieker braucot bez biletes vai ja tu parlec metro barjerai nesamaksajis utl, sods ir $500. Tapec neviens pat neuzdrosinas nemaksat tos $3 par braucienu, lidz ar to visiem labi - sakopta infrastruktura utt.
Te par braucieniem nemaksa tikai bomzhi un narkomani.

Var braukt par zaki, bet ja izraksta sodu, nu jei bogu var tachu samaksat.
17.10.2013 23:17 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Valencia +++++
kautko tik debīlu kā apvainot kādu, ka nepērk autobusa biļeti....laikam viens no lielākajiem stulbumiem kas te cosmo manīts :D
18.10.2013 06:05 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Var braukt par zaki, bet ja izraksta sodu, nu jei bogu var tachu samaksat.

+++

peekaboo, visam ir robežas. Brauca pa zaķi, lai rēķinās ar sekām. Es par gadsimta stulbumu sauktu nodēvētu šīs tēmas autores jautājumu - pārkāpa, pieķēra, sodīja, bet vai nevar izvairīties? Katrs ir atbildīgs par savu rīcību.
Nav runa par autobusa biļeti, bet par spēju pieņemt lēmumus un atbildēt par to sekām.
18.10.2013 06:35 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Protams,ka ja jāizšķiras ēst vai pirkt biļeti,tad es izvēlētos pirkt ēst. bez ēšanas cilvēks neizdzīvos!
18.10.2013 08:15 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es pērku mēnesbiļeti.
Labāk samaksāt pāris Ls sodu nekā uzkrāt vēl soda procentus!
18.10.2013 08:18 |

Reitings 1873
sniegpulksteniite, ja ir tik traki,ka nav pat maizes, tad jau nav īpaši izvēles- to biļeti nepērk gan jau, bet šeit meitenes labāk nopērk saldējumu sev biļetes vietā. Vai pārtikai tērē lielu naudu, bet, redz, biļetei vairs nepaliek.
18.10.2013 08:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)