Mazuļa rādīšana citiem

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Sveikas,mammas!

Man tagad pārdomas par to, kad īsti ir laiks rādīt mazuli radiem un draugiem, paziņām utt?
Kad jūs rādijāt mazo saviem vecākiem, radiem, draugiem?

Es īsti negribu mazo rādīt uzreiz visiem radiem, bet viņi laikam to nevēlās pieņemt un uzskata par pašsaprotamu,ka mazais piedzimst ,visi uzreiz brauc skatīties.
Gribētu kādus 3 mēnešus nogaidīt un tikai tad ļaut kādam nākt raudzībās.

Tieši tas pats ar bildēm. Vecākiem,protams, rādīsim mazo ātrāk, bet es nevēlos ļaut fotogrāfēt mazo, lai pēc tam tās bildes tiktu atrādītas citiem. Kā tad lai tā pieklājīgi pasaka - nefoķējiet bēbi ! :D

Un ,piemēram, ir radi,kas dzīvo citās valstīs un nevar atbraukt ciemos, tāpēc gribēs bildes redzēt. Bet es negribu rādīt tās bildes tik ātri! :D

Pie tam ir cilvēkiem, no kuru acīm es vispār gribu nosargāt mazo cik ilgi vien iespējams, vēlams vispār nerādīt, nekad! :D Un es negribu,ka bēbja fotogrāfija nonāk pie tiem cilvēkiem, jo redz radinieki savā starpā sūtīs tās bildes utt..

Kā tur ir ar tām raudzībām un bilžu dāļāšanu ?
16.10.2013 21:02 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu var jau ar godīgi cilvēkiem pateikt, ka vēlies mazliet atvilkt elpu pēc dzemdībām, un kad būs tāds noskaņojums tad pati paziņosi kad var braukt ciemos. Protams par fotogrāfēšanu ar var paziņot ka nevēlies lai to dara.
16.10.2013 23:10 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Mes savu mazuli tuviem radiem atradijam pec menesa, kka neatceros, ka kads butu nacis un baigi bildejis to bebi. Un prieks kam?!
Un attalie radi Krievija un citur pat nejautaja, lai bildi nosutam, pajautaja ka mazais jutas, ka vecaki. Tgd vini atbrauca uz LV un paciemojas ar mazo. Un atkal nekadas bildesanas nebija. Tapec man kka loti divaini liekas, ja radi bilde mazo.
Par launam acim, nu nav jau ta, ka kads paskatisies un noburs to mazo ar skatienu vien, bet es saprotu, ja negrib nevienu laist klat savam mazulim. Pirmie menesi tev tik ta liksies, nedaudz paaugsies un tu jau par tadam mulkibam nedomasi, bet gan par to, ka labak attistit, ko un ka iemacit, ka mazuli audzinat utt.

Par soc.portaliem, lidz gadinam noteikti neliec. Pec gadina doma jau pati. Es pagaidam nelieku bildes, bet vai liksu vel nezinu. Kategoriska neesmu.
16.10.2013 23:13 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nav mana pieredze, Marilyn, atvaino :) Bet draudzenes gan, tas ir gandrīz tas pats :D Dienā, kad mazais bija piedzimis, mamma, vira mamma, tētis un vīra tētis, un 2 omes (protams, arī vīrs) bija klāt, nākamajā dienā jau man zvanīja pati draudzene un prasīja kas tad nu, kāpēc nebraucot apraudzīt :) Bija uzaicinājusi arī 2 citas tuvas draudzenes, viena bija ar vīru līdzi. Domāju, ka viņai pat neienāca prātā tāda doma, ka nerādīt kādam speciāli, slēpt.. Bet nu laikam jau katram savs. No vienas puses, protams, varbūt saprotams, bet man rados un draugos tā nav pieņemts darīt :) Kad notiek kaut kas priecīgs, visi grib un tiek iesaistīti. piekrītu arī šim
tiešām, vai kautvai 3 gadu vecumā, tad to ļauno aci nevar uzlikt?

Bet, protams, nedomāju, ka kāds vēlēsies vispār mazulim uzlikt ļauno aci. Bet ja nevēlies, tad tiešām dari kā Endy ieteica
16.10.2013 23:16 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Ups, piedod Mari :)
16.10.2013 23:18 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Savs bērns nav jāatrāda svešām acīm. Saviem vistuvākajiem to var darīt.
16.10.2013 23:20 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Bet cosmo rādi noteikti pirmajā nedēļā dienā

+
16.10.2013 23:22 |

Reitings 71
Reģ: 16.10.2012
Tuvākie radi, draugi atbrauca ciemos pēc mēneša, bet tikai tāpēc,ka es pārvācos prom no Latvijas, fotografēt neviens nemetās, bet es arī nekautrētos pateikt,ka negribu, lai bildes kaut kur parādās, tādu problēmu nebija, jo visi zināja manu nostāju.. tā kaut kā.
17.10.2013 09:23 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Neesmu es baigi māņticīgā, bet tomēr savu bērnu citiem radiem, kas nav pirmās pakāpes (mani un mana nākotnes vīra :D), rādītu ātrākais kā pēc mēneša, bet tādiem draugiem vēl vēlāk un attālajiem radiem. Un nevienam nemelotu, ka neesmu mājās un lai nebrauc. Tā arī pateiktu, ka bērns ir maziņš un ciemiņus uzņemam ne ātrāk kā tad un tad.. viss, mans bērns, rādu kad gribu :D
17.10.2013 09:29 |

Reitings 3
Reģ: 17.10.2013
Kaut kaads murgs..Vecaakiem pirmajaa dienaa pat raadit negrib.Cik lassiju forumu,nelikaas ka tu taada esi
17.10.2013 10:05 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Vecāki un tuvākie radi, protams, ir viens. Vecākiem rādītu, kad būtu iespēja. Bet, kas attiecas uz ne tik tuviem cilvēkiem, man jau šķiet, ka nav tā, ka visi deg šausmīgā nepacietībā to bērnu uzreiz redzēt. Iespējams, ka kļūdos. Drīzāk aiz pieklājības pasaka, ka grib redzēt pašu vai bildi, jo tā ir pieņemts.
Man personīgi nebūtu ārprātīgas vajadzības, lai jau pirmajā nedēļā man draudzene sūtītu sava bērna bildi.
17.10.2013 10:13 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
hmm, es vispár visvairák shajá situácijá nesaprotu radus - káda velna péc vinjiem gribas bildét sveshu bérnu? un rádít tálák? kas tas bérns zaljs vai violets? ká táds pasaules brínums- jábildé un visiem kaiminjiem jáparáda... kad es gáju raudzíbás, man pat prátá neienáca bildét bébi un tálák kádam rádít...
17.10.2013 10:27 |

Reitings 12
Reģ: 06.06.2011
Māsas dēliņu pa webkameru redzēju jau nākamajā dienā pēc piedzimšanas, bet tā bija viņas vēlēšanās man mazo parādīt. Patiesībā es pat biju pārsteigta par šādu ekskluzīvu iespēju. Dzīvē viņu redzēju nedēļu vecu, bet ne tāpēc, ka uzprasījos ciemos, bet gan māsai bija nepieciešama mana palīdzība. Pašiem tuvākajiem (vecākiem, vecvecākiem un māsām) netika uzlikti nekādi ierobežojumi, lai apraudzīto mazo, savukārt pārējie mazo varēja apciemot ne ātrāk kā pēc mēneša, ko visi arī respektēja.
Par fotografēšanu māsa tā arī visiem ciemiņiem tieši pateica, ka negrib, lai kāds fotografē viņas bērnu. Es biju izņēmums, jo māsa zināja, ka es nevienam nesūtīšu un nerādīšu, ka bildes ir man, jo tās apskatoties vienmēr smaidu.
17.10.2013 10:30 |

Reitings 171
Reģ: 29.01.2009
Man tas šķiet normāli, Mari, ka nevēlies visiem rādīt!

Kad piedzima manas krustmeitiņas (nu jau viņām 2 gadiņi).. ilgi vecāki teica, ka nevēlas lai brauc ciemos, jo rudens, baciļi + OBLIGĀTI vajadzēja sapotēties pret gribu..

Un par fotogrāfēšanu uzreiz pateica, ka var fotogrāfēt, bet bildes izplatīt NEDRĪKST, sociālajos tīklos pat lai nedomā likt..un pat tagad nav nevienam bilde ne draugos, ne facebook :D
Jo uzskata, ka svešiem nav nekas jāzin/jāredz

Vienīgi profesionāla fotogrāfe ielika savā portfolio ar vecāku atļauju, nenorādot, kas par bērniem!

katram ir savas domas/ vēlmes.. cits uzreiz no dzemdību nama..cits nevēlas vispār rādīt!

kaut gan man šķiet nedaudz nepareizi likt mazuļu bildes sociālajos tīklos un kaitina nedaudz pat tās mammas, kas katru dienu ieliek pa bildei ar savu bērnu, jo redz šodien viņš saģērbts kā lācītis, vakar kā zaķītis.. :D
17.10.2013 10:32 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Vispār aizsūti radiem sveša bērna bildi, tāpat viņi neatšķirs vai ir īstais, viņi visi diezgan līdzīgi :-D Vismaz ļaunu aci neviens Tavam bērnam neuzliks :-D

Atceros,ka kaimiņam piedzima meita, pats skraidīja apkārt ar A4 bildi un rādīja visiem, man ar, pieklājības pēc paskatījos,jo kā jau teicu- viņi visi ļoti līdzīgi citiem šķiet. Protams, priecājos par kaimiņu, bet bildei vajadzību neredzēju :-)
17.10.2013 10:40 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
es par so jautajumu ari esmu domajusi loti daudz, jo mums ir ta, ka vira mate atperas no laukiem uz dzemdibu nodalu jau nakamaja diena, tur mazo rokas, sabildejas un tad ielike draugos(vismaz ta bija ar ieprieksejiem 2 mazberniem). nu man ta nepatik...

es saja visa saskatu ne tik daudz ta negribu radit, bet lielakoties ari faktu...nu ka es varu noramali izskatities, cieminus uznemt, ja ir nesen bijusas dzemdibas, kas nebut nav nekada viegla izklaide. mums tas bus 1. bernins. daudz kas jauns, nezinams, uztraukums...un ja vel radu varza izdomas sagazties virsu-nevelos to! pietam ziema/rudens ir saaukstesanas laiks. nu nevejag tam mazajam bebitim punkainus radiniekus!
17.10.2013 11:46 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
mari, iesaku tev , ka jau te viena meitene mineja, paradit caur web kameru un nekadas bildes nesutit.

vispar ne velti (vismaz latvija), lai piedalitos kada persona dzemdibas, ir jataisa flurogramma. tatad kur ir teikts, ka visi citi radi ir veseli bez si plausu rengena?
17.10.2013 12:08 |

Reitings 233
Reģ: 24.09.2013
Mari, diezgan jocīgi, par savu grūtniecību bazūnē cosmo sīkumos, bet bērnu pat vecākiem negribi rādīt uzreiz.

Bingo, tieši to pašu gribēju teikt.
Par acīm vajadzēja sākt uztraukties krietni ātrāk- pirms katru sīkumu sāki cosmo stāstīt.
17.10.2013 12:29 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Nesaskatu Mari vēlmēs neko nosodāmu, neizprotamu vai dīvainu. Ir tikai loģiski, ka jaunā māmiņa vēlas pēc dzemdībām atpūsties, pierast pie jaunās situācijas, iepazīt savu jaundzimušo un tam ir vajadzīgs laiks. Drīzāk ir dīvaini tie radi, kam jāskrien pie tikko dzemdējušas sievietes un tikko dzimuša bērna neaicinātiem. Un fotogrāfēt svešu bērnu, lai pēc tam pa pasauli rādītu un visi, kam nav slinkums aprunātu, izdomātu visādas baumas utt. - vot tas ir slimi, nevis māmiņas vēlme bērna fotogrāfijas neizplatīt.
17.10.2013 12:30 |

Reitings 123
Reģ: 24.09.2013
Tas ir tavs bērniņš un tikai Tev ir tiesības pieņemt lēmums kad rādīt pārējiem savu bērniņu un būtu nepieklājīgi citiem Tev norādīt kad to darīt..:)
17.10.2013 15:35 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Man jau skiet,ka veloties apzinati pasargat savu bernu no sveshiniekiem,rada pretreakciju. I mean..parasti radinieki,draugi nak ar labu un domajams,ka ikvienam ir prieks par jaundzimusho. Bet, ja tagad pekshni labiem viesiem pasaka,ka neradis,mekles ieganstus,lai neraditu, netiktos un foto nesutitu, acimredzami sleptu, man ka labam cilvekam rastos pamatots why?! ar ruugtuminu. Vai tad shada reakcija nav taa,kas vairak kaitetu jaundzimusham? man liekas,ka tadi paranoiski vecaki pashai izraisa ljaunaas acis,jo katru otro uzstver par ljaunas acs uzliceju. kuram gan patiks,ka vinu uztver par ljaunu? un taa rodas negativa energija pashas maatiites deelj.
cita lieta,ja velas bernu pasargat no tiesham ienaidniekiem,ka Mari mineja,ka vinai tadi ir. Bet kamdelj sargat no parejiem?
17.10.2013 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)